Hirdetés
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Nem kell megijedni az elnevezésektől, a dolog nem annyira bonyolult.
A P típusú szabályozást már leírtam: mikor közeledsz a célhoz, lassítasz (elvileg a céltól való távolsággal arányosan).
A PI pedig a P kiegészítve I-vel.
Az I se ördöngősség: ha egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor az átlagot tartja. Például a sebesség alapján összegzed ("integrálod") a megtett utat, és ha az óhajtott sebesség alapján az "elvárt" alatt van, akkor gyorsítasz, ha felette, akkor lassítasz. Mondhatnám úgy is, hogy átlagsebességet tartasz úgy, hogy ha egy kicsit lassabban mentél a vártnál, akkor egy kicsit fölé mész (és fordítva), hogy az átlag kijöjjön.
Bár, én itt az I szabályozás bevetését nem gondolom, hogy szükséges lenne, persze lehet. Én egy sima, a céltól való távolság csökkenésével arányos sebesség csökkenést javasolnék továbbra is. Ezt nevezik P szabályozásnak.
Szakiknak: nyugi, tudom mi a P, D, I szabályozás, de próbáljátok meg egyszerűbben elmagyarázni. Tőlem ennyi tellett
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 2TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP Pavilion 14 - i5 10. Gen Laptop + MX130 2GB GPU!
- iPhone 14 128gb független, szèp állapotban
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Karácsonyi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ekkold