Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz Janos250 #21787 üzenetére

Hány lámpa lenne?
    Nem teljesen értettem meg a linkelt példát: egyszerűen WEB lapról akarod vezérelni a lámpákat? Mert ahhoz nem kell ekkora felhajtás.
    "Melyik Arduino modell lenne erre a célra a legmegfelelőbb"
    Erre mindenki mást fog mondani. Mindenki a kedvencét. Gyakorlatilag bármelyik jó, de ha neten keresztül akarod vezérelni, akkor az ESP8266, vagy az ESP32 a célszerű választás, mert abban benne van a WiFi, nem kell külön WiFi modul.
    Honnan?
    Ez is ízlés kérdése. Én mindent Aliexpressről veszek, de sokan az itthoni boltokat pártolják. Most az Alin rendelt dolgok is bejönnek 2-3 hét alatt.
    ESP32mini Alinak egy akciójában nagyjából 1500 Ft. Ha nagyon sok lámpa kell, akkor egy erősebb ESP32
    Igen, alaplap, tápegység elég. És persze a relék, ha azt használsz. Én általában FET-eket használok.
    Gyorstalpaló?
    Hát, vannak, kérdés, mennyire jók.
    Hol állsz a programozással?
    Az Arduino az C++ , megtámogatva egy halom "szabványos" osztállyal, hogy mindenki ugyanúgy használja a perifériákat, és egy plusz típussal (String a string mellé), ami néha jó, de néha meg gutaütés, ha keverni kell a kettőt.
    A szerkesztő, és feltöltő felülethez nem kell különösebb tanulás, egyszer megnézed valahol, vagy valaki megmutatja, és megy.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés