Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Lehet, nekem kevés összahasonlítási alapom van, és az is turbopascal és turboc. Volt olyan eset még a dosos időkben, hogy file-ban kerestem talán valamilyen karaktereket, megírtam turbopascalban és lassú volt. Vegyük hozzá, hogy akkoriban 386-os gépem volt. Kerestem valami filekezelő turboc mintaprogramot, és átírtam, kb. olyan lett mint a pascal méretre, sorok számára nézve, viszont kétszer olyan gyorsan futott.
Purebasicben írtam lottószám sorsolót, ott is minta, hogy kell kiírni valamit, hogy kell a billentyűnyomást érzékelni, és így sikerült.
Arduinot is így programozok, példaprogram, ha nem értek egy utasítást megkeresem, semmi objektum orientáltság, azt is próbálták nekem tanítani de sajnos eredménytelenül.
Leginkább az assembly vált be, abból tanultam z80-at, motorola 6510-et, intel 286, 386-ot, ezekben tudtam írni kisebb programocskákat, amik iszonyú gyorsan futottak az akkori magasabb szintű nyelvekhez pl. basichez, turbopascalhoz képest.
Csak annyit akartam ebből kihozni, hogy ha valaki működő programot szeretne írni, nem feltétlenül kell a legmodernebb magas szintű nyelv megtanulásába éveket fektetni, lehet úgy is, hogy annyit tanulok belőle amennyi éppen az adott feladathoz kell, így is összegyűlik lassan a tudás, csak sokkal élvezetesebb módon.
Új hozzászólás Aktív témák
- sRGB? DCI-P3? Ez áll a színhelyesség mögött.
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- iPhone topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Projektor topic
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317, 100% Akksi
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold