- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh - Újabb tapasztalatok - fogyasztás és hatótáv
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód [Android]
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Építenék egy kis otthoni monitorozó rendszert, ehhez kérnék tanácsot. Kezdő vagyok a témában.
A terv az, hogy egy lakásban a helyiségek hőmérsékletét figyelem hőszenzorokkal. Ezen adatokat kellene real time megjeleníteni PC-n. Majd ezután továbbfejlesztve, adatbázisban eltárolni a begyűjtött adatokat (mindezt azért, hogy egy weboldalra feltöltve, neten is meg lehessen nézni bármikor bárhonnan, hol mennyi a hőmérséklet, ill. visszamenőleg grafikonon mondjuk egy hét távlatra, szobánként). Szobánként 1 vagy több hőmérő. Ezt mondjuk egy router és VPN segítségével megoldani.
Aztán még lehet hogy bővíteném, mondjuk páratartalom méréssel, ajtónyitás érzékelővel.
Fűtésszabályozás, bojlervezérlés, stb. nem lesz.Első körben kábelesen csatlakoznának az érzékelők. Ha ez működik, utána továbbfejleszteni vezeték nélküli megoldással, wi-fi vagy bluetooth.
Nem tudom, melyik vonalon induljak el, raspberry vagy arduino?
Melyiket könnyebb kezelni, megtanulni?
(MSP430G2-vel próbálkoztam de az nekem túl bonyolult.)
Úgy látom mindkettőhöz van elég sok magyar forrás (angolom még nem elég jó).Érdemes megvenni egy komolyabb boardot amin van eleve mondjuk wi-fi modul? Vagy elég egy közepes lap, és később shildek hozzá? Melyik a költséghatékonyabb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest