- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Építenék egy kis otthoni monitorozó rendszert, ehhez kérnék tanácsot. Kezdő vagyok a témában.
A terv az, hogy egy lakásban a helyiségek hőmérsékletét figyelem hőszenzorokkal. Ezen adatokat kellene real time megjeleníteni PC-n. Majd ezután továbbfejlesztve, adatbázisban eltárolni a begyűjtött adatokat (mindezt azért, hogy egy weboldalra feltöltve, neten is meg lehessen nézni bármikor bárhonnan, hol mennyi a hőmérséklet, ill. visszamenőleg grafikonon mondjuk egy hét távlatra, szobánként). Szobánként 1 vagy több hőmérő. Ezt mondjuk egy router és VPN segítségével megoldani.
Aztán még lehet hogy bővíteném, mondjuk páratartalom méréssel, ajtónyitás érzékelővel.
Fűtésszabályozás, bojlervezérlés, stb. nem lesz.Első körben kábelesen csatlakoznának az érzékelők. Ha ez működik, utána továbbfejleszteni vezeték nélküli megoldással, wi-fi vagy bluetooth.
Nem tudom, melyik vonalon induljak el, raspberry vagy arduino?
Melyiket könnyebb kezelni, megtanulni?
(MSP430G2-vel próbálkoztam de az nekem túl bonyolult.)
Úgy látom mindkettőhöz van elég sok magyar forrás (angolom még nem elég jó).Érdemes megvenni egy komolyabb boardot amin van eleve mondjuk wi-fi modul? Vagy elég egy közepes lap, és később shildek hozzá? Melyik a költséghatékonyabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egérpad topik
- Napelem
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Apple MagSafe töltő
- Dell UltraSharp U2412m monitor -több db - 1920x1200 full HD+ IPS panel PIVOT is!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest