- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Persze, de azért a legprecízebben szerelt hálózatoknál is előfordult már idővel, hogy füstöl valami. Elektronikánál különösen. Ez a biztonságot nem biztosítja, de növeli.
Természetesen legyen rendben a hálózat, de pl. egy 30-50 éve szerelt konnektornál bizony lehet oxidáció, és egyből ott a melegedés.
Az sem ismeretlen dolog, hogy valami elektronika elkezd füstölni, volt már ilyen a történelemben.
Nem beszélve ezekről a Wagokról, mert a fene tudja mit csinálnak ezek 30-50 év múlva. Forrasztást meg tilos csinálni, pedig én még forrasztásos kötést nem láttam szétégni.
A konnektoros példát azért mondtam, mert nekem pont ezzel volt tapasztalatom, pedig kb. 35 éve gondolhatod, hogy saját magamnak rendesen megcsináltam, meghúztam, miegymás, mégis eloxidálódott.
Elkezdett melegedni, áthúzott, és egyből le is ment a fi relé. Így 30mA-nél ment le a fi relé, nem 16 A-nél, a biztosíték.
Igen, hosszabb távú dolgoknál én is tervezek be biztosítékot. Meg Zenert, mert a DC/DC konverterek tudnak úgy tönkremenni, hogy a magasabb bemeneti feszültség jelenik meg a kimeneten. Ezt is azért írom, mert konkrétan ilyen tapasztalatom is volt.
Amit panelt épp most tervezek, azon is van zener is, meg biztosíték is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged