Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- [K2]: AnyDesk átverés
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Persze, de azért a legprecízebben szerelt hálózatoknál is előfordult már idővel, hogy füstöl valami. Elektronikánál különösen. Ez a biztonságot nem biztosítja, de növeli.
Természetesen legyen rendben a hálózat, de pl. egy 30-50 éve szerelt konnektornál bizony lehet oxidáció, és egyből ott a melegedés.
Az sem ismeretlen dolog, hogy valami elektronika elkezd füstölni, volt már ilyen a történelemben.
Nem beszélve ezekről a Wagokról, mert a fene tudja mit csinálnak ezek 30-50 év múlva. Forrasztást meg tilos csinálni, pedig én még forrasztásos kötést nem láttam szétégni.
A konnektoros példát azért mondtam, mert nekem pont ezzel volt tapasztalatom, pedig kb. 35 éve gondolhatod, hogy saját magamnak rendesen megcsináltam, meghúztam, miegymás, mégis eloxidálódott.
Elkezdett melegedni, áthúzott, és egyből le is ment a fi relé. Így 30mA-nél ment le a fi relé, nem 16 A-nél, a biztosíték.
Igen, hosszabb távú dolgoknál én is tervezek be biztosítékot. Meg Zenert, mert a DC/DC konverterek tudnak úgy tönkremenni, hogy a magasabb bemeneti feszültség jelenik meg a kimeneten. Ezt is azért írom, mert konkrétan ilyen tapasztalatom is volt.
Amit panelt épp most tervezek, azon is van zener is, meg biztosíték is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer Pc - Ryzen 7 3800X, RTX 3060ti, 16gb RAM
- Acer Nitro 5 Gamer Laptop - 15,6 FHD IPS 144hz/ i7 10750H/ 32GB RAM/ RTX 3050Ti/1,5TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Samsung Odyssey G9 49" Oled 240Hz G-Sync, FreeSync VRR Gamer monitor Eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÚJ GIGABYTE A16 3VH - 16" WUXGA 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 15GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold