- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Belekotortam GPS-es dobozomba, és kiderült, van benne 3 db. M8N GPS, amit még soha nem használtam.
Tilos feltenni olyan kérdést, amiben a "minek" substring szerepel. Elég nekem egy személy is, aki felteszi ezeket a kérdéseket.
Nem ugyanaz a panel, ami repveznek van, de ugyanaz a chip.
Ilyenből az M8N:
https://www.aliexpress.com/item/32971264096.html
Nosza, rátettem egy Arduinora némi forrasztgatás után.
Elindítottam azt a programot, amit neki is javasoltunk, ami semmit nem csinál, csak a GPS-ről jövő adatsort kiírja. Szépen működik, alapbeállítás 9600 baud, és csak a szövegesen értelmezhető mondatok jönnek, azok a binárisak, amik neki jöttek mellette azok nem jönnek alapállapotban. Megnéztem a leírást, van olyan beállítás, hogy "vegyesen" jönnek a bináris és a text adatok, ahogy neki. Ebből az látszik, hogy jó a GPS-e, csak úgy van beállítva, hogy minkét típust küldi. Na akkor próbáljuk ki egy könyvtári programmal: file/példák/u-blox GNSS/Low Power Elindul, de kiírja, hogy "Failed to initialize GNSS module". Azóta semmi életjelet nem ad. Belenéztem a programba: azzal kezdi, hogy feltölt mindenféle átállításokat a GPS-re, majd tesz, vesz, és ha neki nem tetszik a dolog, kiírja ezt a hibaüzenetet az átállítgatások UTÁN. Nagyszerű, akkor nézzük az u-blox hivatalos u-center programját. Nem látja, akárhogy próbálgatom. Hát, akkor próbáljunk egy firmware frissítést, mert azok után alapállapotban szokás indulni. Úgy tűnik felmegy, de ugyanúgy nem csinál semmit. Akkor hardware reset. Van rajta egy ilyen láb. A helyzet változatlan.
Szóval az u-blox chip nincs felkészítve arra, hogy ha neki nem tetsző adatot kap, vissza lehessen állítani alapállapotba, és az Arduino program sincs arra felkészítve, hogy ne azzal kezdje, hogy mindenfélét átállítgat. Tehát csak óvatosan ezekkel a könyvtári programokkal, bár az évek során - ezen kívül - soha nem tapasztaltam olyat, hogy egy program elcseszte volna a chipet.
Majd próbálkozok másikkal, de egyelőre hagyom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest