Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz kesztió #13921 üzenetére

Amikor beharangozták, hogy lesz ESP32, akkor én az ESP8266-okat és az STM32-ket használtam. Igen, az ESP12-t többnyire magam forrasztottam rá a "fehér panelra", amin már 3 ellenállás eleve rajta volt. Oda kellett figyelni.
    Amikor előrendelésben lehetett rendelni, megrendeltem az ESP32S-et, ami a mostani ESP32-WROOM volt. Megemlegettem azt, aki kitalálta, hogy ilyen sűrűn legyenek a lábai.
    Mivel rendeltem egy Sparkfun ESP32-t is (majdnem tízezerért), inkább azt próbálgattam. Akkor még nagyon gyér volt a támogatottsága, félre is tettem. Jó fél évre rá írta itt valaki fórumon, hogy már elég jó a támogatottsága, akkor tértem vissza rá, azóta azokat használom.
    Nekem is működik (évente néhány alkalommal, amikor nem online megy) egy "termosztát". Két K-type hőmérőt figyelek WEB lapon, ESP12-vel.
    A fűtést - mivel demonstrációs célokat szolgál - egy másik esp12 panelról lehet PWM-el beállítani, szintén telefonról, WEB-en.
    Ezek a már említett fehér panelon vannak, és univerzál dobozba kerültek "légvezetékezéssel".
    Most akarok majd azokhoz is panelt tervezni, és 3D nyomtatott dobozba kerülnek.
    Azt még nem döntöttem el, hogy maradnak-e az ESP8266-ok, vagy áttérek ott is ESP32-re.
    Én a kész panelokat szeretem.
    Azokon minden rajta van, és kényelmes. Ha új programot akarok rátenni, nem kell hozzá 3 kéz, hanem bedugom az USB-be, és kész. Ha valami gond van, kiveszem a panelt, és külön megnézem, hogy annak a programjában van-e hiba, vagy a többi alkatrészben.
    A panelom ez-az még rajta van, mint nyomógombok, fesz. szab. meg ellenállások, meg kondik, meg ilyemi. Azokat se véletlenül rakták oda.

Hogy ki mit, és hogyan használ, az ízlés kérdése, olyan mint ki a rizst, ki a krumplit szereti inkább.
    Én maradok a krumplinál, mert a rizstől a kínaiaknak is ferde lett a szemük, és nem akarok ugyanúgy járni. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés