Új hozzászólás Aktív témák

• dave0825

őstag

Megőrülök ezzel az egésszel............Rátöltöttem a fönti képen látható infrás programot, a 11-es pin-re kötöttem az infrát, az még szabad volt, erre valahogy, halván lila f*ngom nincs hogy, de a led-mátrix utolsó oszlopa világít, ami a 10-esre van kötve...Gondoltam, a forrasztásnál valahogy összeérhetett, esetleg a forrasztóvíz miatt áthúz, vagy nem tudom, így átforrasztottam a 13-asra, ami elég messze van tőle. Rátöltöm újra a programot, megint világítanak ugyanazok. :W Ráadásul hiába nyomkodom a távirányítót, soros porton semmit sem ír ki a program, pedig a hexa kódokat kéne.
    Semmi köze nincs a programnak a mátrixhoz, semmit nem módosítottam rajta, egyedül a 11-es pin-t kéne használnia, mitől világít mégis az utolsó oszlop? :F Átkötöttem az infrát egy másik Arduino-ra, azon meg tökéletesen megy. :W Soros porton írja is a megnyomott gombok kódjait, tehát nem az infrával van baj.
    Átnéztem mindent, sehol semmi zárlat, vagy bármi. Meghalhatott az pro mini-m? Rátölteni sem mindig akarja a programot, megnyomom a reset gombot, amikor kell, és csak villan rajt 1 led pirosan, de nem tölti rá (kéken szokott villogni az usb-n 2 led is, most azok sem). Kihúzom a TxD, RxD, GND vezetékeket, visszadugom, semmi. Kb. 10-ből 1x sikerül rátölteni. :F
    Ha nem is tudtok így látatlanba segíteni, legalább kiadtam magamból, mert már: :O :W

Amúgy (#1226) tvamos: köszi. :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés