Új hozzászólás Aktív témák

• dave0825

őstag

Köszönöm mindkettőtöknek, megpróbálom mindkét megoldást, hátha alakul valami. :)

Amúgy 1-2 hónapja kezdtem el aktívabban kérdezgetni itt, mert (röviden) egy ilyesmit szeretnék csinálni, csak magyarul, és úgy, hogy nem látszanak a betűk, hanem csak egy tükör lesz, és az éppen szükséges szavak világítanak át rajt. Ehhez szeretnék távirányítót, amivel 2-3-4 (még nem tudom pontosan) módot változtatnák, amelyekben az időt tudom beállítani (szintén távirányítóval), illetve egy másik módban a hőmérsékletet jelezné ki, a 3.-ban pedig újra az időt, meg még ami eszembe jut. :) Találtam itthon egy régi 4 gombos távirányítót, azt szeretném használni, infrám is van, úgyhogy megvan minden, már csak a program kéne.

Egyelőre így néz ki a dolog (a tükrös fólia is fönt van már a plexin, csak közben fölbuborékosodott, mert állítólag plexit nem lehet fóliázni, mert mindenképp előbb-utóbb ilyen lesz, úgyhogy majd szerzek rendes üveget, amit újrafóliázok) a vágatott szavas fólia hátlapján keresztül (még csak tesztelés alatt van a program is). Meg a ledek egyelőre eléggé 1 pontba világítanak, rakok majd rá egy fóliát, amivel szépen szétterül nagyobb körré, így egyformán világítja majd be a betűk mindegyik részét. A fönt linkelt oldalon is a csávó rakott rá egy fóliát.

Itt pedig egy videó, a perceket átírtam a programban másodpercekre, így jobban látszik, hogy hogy fog működni majd. :)

(#1224) zoli03: szerintem lehet, igen, de a másik Arduino-ra ne csak a jelet kösd, hanem a földet is húzd át oda.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés