Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
-
LOGOUT
Ebbe az összefoglalóba kerülnek át azok a kérések amelyekhez nem sikerült időben megfelelő forrásképet találni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Tömörítés nélkül egyformának tűnnek: [link]
Tömörítve kevésbé... [link]
Látom azonos méretre tetted őket, így ez az elgondolás is dugába dőlt...
szerk: Kicsit lemaradtam, mindjárt nézem a többit is.
szerk2: @Tamoo: az alsó sor végig oké. Ott tömörítve is minden rendben, @Ndruu: Nálad sajnos végig elkaszálta őket. Kivétel nélkül...[ Módosította: Ndruu ]
-
Keeperv85
nagyúr
Az nem is, de mikor a tömörített APN-el megy a hálózat, akkor átküldi egy olyan szerveren, ami az összes képet becsomagolja, ezzel csökken az adatforgalom ugye. Valamiért azokat, amiket ilyen zajosan jelent meg nem engedi át úgy, mint a "normál" társait, ám nyilván nem lesz egyszerű kitalálni mi szerint szűri meg.
Ráadásul van ilyen alap háttérkép is, ahogy elnézem. Pl. ezzel ugyan ezt műveli:
-
Keeperv85
nagyúr
Tartok tőle, hogy igazam lesz és az algoritmus fizikai kiterjedés szerint szűri ki, hogy mit kell vagy nem kell megdolgozni...
Sajnos nem értek a webprogramozáshoz, szóval lehet hülyeséget beszélek, de a guruk biztos megoldják, már ha létezik megoldás.
Az offba tett részre pedig: szeretnének páran itt olyan jó képeket csinálni, mint amiket te összedobsz, úgyhogy erős volt az önkritika.
-
-
pit stop
addikt
Szeretném megköszönni az új arcképem Ndruu-nak mindenekelőtt, hogy megcsinálta és ilyen jó lett
A rábólintást pedig Crey-nek és Barthezz-nek -
Keeperv85
nagyúr
Van még egy tippem, de lehet ez is zsákutca, mert sajnos nem ismerem a szóban forgó tömörítési hátteret. Lehet, hogy a tömörítő kódsor megnézi mekkora pixelben a kész kép és ha egy adott típust nagyobbnak talál, mint a beállított határ, akkor automatikusan átcsomagolja, ha pedig a kép kisebb, akkor békén hagyja. Tamoo említett két képe között látszólag tényleg nincs semmi más eltérés, kizárólag a mérete. (Persze most eltekintve a tartalmától, amit javított közben.)
-
Keeperv85
nagyúr
Érdekes hiba, az biztos... Nem lehet, hogy amikor ide feltöltitek, akkor állít át valamit a szerver? Ez megmagyarázná talán, hogy-hogy lehet, hogy azonos forrás, azonos beállítások, mégis a végeredmény valami miatt merőben más lesz. Esetleg a feltöltés közben pont átmegy egy ilyen tömörítésen, vagy hasonlóra gondolok...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Keeperv85 #1066 üzenetére
Mindkettőt én csináltam.
Viszont azt nem értem, hogy az ebben a hsz.-ban lévő bal oldali jó, a jobboldali pedig nem. Ugyanazon a gépen elméletileg ugyanazokkal a beállításokkal készült.Szerk. Bár a Vond által készített is rosszul jelenik meg, tehát nem csak nálam van a hiba.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
freemanone #1078 üzenetére
Semmi gond. Örülök, hogy végre közös nevezőre jutottunk.
Ám valami homok a készítés alatt kerül a gépezetbe, mert nem mind ilyen. Az arcképgyáros kollégák szerintem nem egyforma módszereket használnak, ami itt kiütközik.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
freemanone #1076 üzenetére
De nem ám!
Pont az internetessel látszik, azzal tömörít, és azzal jön át az 1.1.1.1-es gatway-en!
Nekem most a standard megy, így jön át nem tömörítetten, tehát ahogy normálisan ki kell néznie.
Nézd csak!
Idézek onnan:
"A Vodafone Internet Plusz kliens program telepítésével beállítható, hogy milyen mértékben tömörítse a rendszer a weboldalak képeit. Ha nem kívánjuk telepíteni ezt a programot, akkor a standardnet.vodafone.net illetve VitaMAX feltöltőkártyás SIM használata esetén a vitamax.snet.vodafone.net APN-t használva kiiktathatjuk a Vodafone Internet Plusz szolgáltatást."
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
freemanone #1074 üzenetére
Pont a második a tömörítetlen.
Az az, amivel nem látod.
-
-
Keeperv85
nagyúr
Sajnos az a baj, hogy az Opera még kivonható lenne a forgalomból, mert kikapcsolható a Turbo, de a Vodafone alap APN-je pl. ugyan azt, vagy legalábbis valami egészen hasonló megoldást használhat tömörítésre, mint amit az Opera még csak most hozott be, és ha nincs közbe téve egy 3G-s router, akkor nem enged a nem tömörített APN-re váltani. Az eredmény pedig - sajnos - magáért beszél, mint azt látod is.
-
Keeperv85
nagyúr
Olyan miatt írok most, ami lehet már volt korábban téma és lehet nem feltétlen ez a topic a legjobb neki, ám szerintem mindenképp megéri futni vele még egy kört. Röviden: valami nem stimmel a "mattítás"-sal. Hosszabban:
A legtöbb mobil netnek, többek közt a Voda hálózatának, amitől nem szabadulok van egy tömörített és egy tömörítetten APN-je is. Valamint a mobil böngészők közül akad pár, aminek van ilyen lehetősége. Pl. az Opera Turbo módja. Lényeg a lényeg: a tömörített netre valaki nem jól álltja be az arcképesek közül az alfa csatornát a GIF-ben.
Mutatok két képet hogy néz ki ez gyakorlatban és mindjárt egyértelműbb lesz a dolog:
Tamoo munkája. Ez az egyik pl. Ha megnézitek ezt totál kinyírja a tömörítés a kész képet. Körbe az alfa csatornát telerakja a zajjal...
koxx avatárja szintén "áldozatul esett"...
Nekem "szerencsém van", ugyanis az enyém sok más darabbal együtt tökéletes ilyen beállítások mellett is.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
pit stop #1064 üzenetére
Ahogy látom, már folyamatban van a dolog...
-
pit stop
addikt
vond : Köszönöm szépen, hogy másikat is megcsináltad, bár végül zazus lett
-
muveszur
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített az arcképem megvalósításában:
http://prohardver.hu/tag/ndruu.html-nak a kép elkészítéséért!
Vond
Crey
Tamoo -
törölt tag
válasz
freemanone #1057 üzenetére
Tudom tudom,
Ha lefoglalják majd lesz másik, de csak GTA-s -
freemanone
addikt
válasz
#81556480 #1056 üzenetére
nincs még ilyen: [link]
de ha valakinek van engedélye és ezt akarja előtted, még lehet. fél év sok idő, lefoglalni pedig nem lehet avatart.amúgy az alapanyag jónak néz ki, ilyenből simán gyártanak avatart itt a mesterek, az igazi kérdés, hogy engednek-e több GTA karaktert, van pár feketelistás dolog, amiből már sok van, de úgyis járnak erre modik, majd megmondják.
-
törölt tag
Heló!
keresgéltem, de gondoltam itt is megkérdezem!
GTA fanatikusként szeretnék majd ( ha lehet) kb fél év múlva egyéni arcképet.
De minden főbb GTA karakter már foglalt.Az egyéni nagy kedvencemet a 3 főhősét még nem találtam.
Két kérdésem is lenne:
Létezik már ez?
lehet ebből készíteni: [link]
-
agabe
addikt
Koszonom az uj kepemet crey -nek, es mindenkinek aki segitett az elkeszuleseben kivalasztasaban
-
ArmanD.
őstag
Köszönöm szépen azt a sok munkát amit az arcom plasztikázásába fektettetek. Remélem nem öregszek majd túl gyorsan!
-
punky10
addikt
Ezuton szeretném megköszönni az uj "arcomat" a csapatnak:Somogyib és Ndruu,mint "kivitelezők" ,koxx,Tamoo és crey pedig mint "ellenőrök" vettek részt a "megszépülésemben"...
Köszönöm! -
zdanee
őstag
Ez úton is szeretném megköszönni vondnak a Commander Keen arcképemet!
-
randras
veterán
Ide is betérnék akkor... köszönöm mindenki munkáját az avatarommal, legfőképpen tailor-ét, ilyennek képzeltem már mióta először megfogant bennem a gondolat, mi lennék, ha egyénim lehetne.
Utána persze még eltelt pár év, míg engedélyt is kaptam, dehát soha sehol nem díjazták nagyon, ha valaki világuralomra akar törni.
Köszönöm!
-
Ragnar95
félisten
Köszönöm Ndruu munkáját az egyéni avataro elkészítésében, illetve az engedélyezést Tamoo-nak, crey-nek és koxx-nak
-
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Köszönet vond-nak arcképért és az engedélyezésért Barthezz2nek,creynek és koxxnak.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Nagy-nagy köszönet jár vond-nak amiért megalkotta pufit
-
Erre válaszolva:
- Wee Man téma: csak és kizárólag akkor, ha találsz róla megfelelő, rajzolt képet. Hogy milyen képek felelnek meg alapanyagnak, azt az Arcképgyárosok kérései című írásból megtudhatod.
- Star Wars: keress alapanyagot, aztán meglátjuk melyik felel meg.A többieknek, akiknek szerkesztettem:
Használjátok egészséggel! -
Keeperv85
nagyúr
Köszönöm az új arcképem!
Ndruu-nak, aki egyrészt ötletgazda is ebben az esetben, mert nekem magamtól pont nem jutott volna eszembe ez a karakter épp, másrészt a megalkotója is, harmadrészt ő állította be.
(Pont születésnapomra lett kész (tegnap volt a 28.
), tökéletes munka!
)
koxx-nak, aki kitartó unszolásomnak engedve megadta az engedélyt, valamint barthezz2-nek és Crey-nek a plecsnikért.
-
zozyk
addikt
Köszönöm az új pofázmányt itt a fórumon.
Köszi a legyártást Ndruu
Köszi a gyors ügyintézést és a 17-ik south park-szerű kép engedélyezését koxx és Barthezz2! -
Peethy
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget az új arcképnél, különösen Ndruu-nak, aki a végső változatot elkészítette
-
Bambalazs
senior tag
Köszönöm a segítségeteket és a türelmeteket. Külön köszönet tailornak az arckép feljavításáért és a kitartásért!
Elnézést a fő topikban lévő sok offért (felesleges képek, válaszok), ha jónak látjátok, töröljétek mindet.
Remélem a szabály módosítás meghozza gyümölcsét és a továbbiakban megelőzi az esetleges félreértéseket és magyarázkodásokat.
Minden jót!
-
ChromeX
addikt
Köszönet az új avatáromért Ndruu-nak aki pillanatok alatt csinált egy szép képet és köszönet Tamoo és koxx, kollegáknak a jóváhagyásért.
-
freemanone
addikt
Nem is azzal van a gond, hogy tömkelegével jönnek az ilyenek, hanem amikor jön az az egy, keletkezik 20+ hsz és jön a tisztogatás, meg a figyelmeztetés.
Azzal nincs is gond, sőt csak jó ha egységes az arcképek mérete, mármint a tér kitöltését illetően. Először amikor a topicba tévedtem, nem is értettem a dolgot, főleg a "1-2px-el lehetne kissebb" megjegyzéseket, de az összképet tekintve, valóban fontos kérés részetekről.(#1037) Bambalazs: ha lesz 5 unatkozós percük a modiknak.
A szabályok pedig így kiegészítve érthetőbbek lennének!
-
Bambalazs
senior tag
válasz
freemanone #1035 üzenetére
- Formátum: gif, elvárt méret: 40*50 px (16*20 px a kicsi), kivételes esetekben maximum 65*65 (25*25), ha azt az arckép részletessége megköveteli!
- Az arckép méretét kizárólag a moderátorok határozhatják meg, nem képezi alku tárgyát.Külön pontban, mert hangsúlyos.
_____
koxx: mikor kerül beállításra az új arcképem?
-
válasz
freemanone #1035 üzenetére
Nem szokott ebből probléma lenni amúgy, én általában nem pixelméretet nézem egyből hanem, hogy szemre ok-e, ill arányos-e. Régen Yaye avatarja 73px magas volt.
Érezhető "némi" minőségjavulás az elmúlt pár évben
->
-
Bambalazs
senior tag
Másik topikból kitörölt kommentem az arckép szabályai módosításához kapcsolódóan:
- formátum: gif, elvárt méret: 40*50 px (16*20 px a kicsi), kivételes esetekben maximum 65*65 (25*25), ha azt az arckép részletessége megköveteli!
Így nem lenne több félreértés és magyarázkodás.
-
-
hallerlaller
addikt
Ndruu nagyon ügyes, én is megköszönöm neki az arcképemet.
-
horvathd
aktív tag
Hatalmas köszönet Ndruu-nak a gyors és kiváló munkáért, illetve crey-nek, koxx-nak és RoyalFlush-nek a jóváhagyásért.
crey nevét javítottam
[ Módosította: koxx ]
-
Bird
addikt
A kis intermezzo ellenére köszönöm szépen az egyedi avatart, főleg Ndruu-nak....
Szerintem jó lett!
-
törölt tag
Sziasztok,
szeretném Ndruu munkáját megköszönni, códálatossz az egyéni arcképem. Jutalma egy adag csodafőzet..Köszönöm crey és koxx jóváhagyását is.
-
air
nagyúr
Most vettem észre, hogy van ilyen topik.
Így hát, ezúton is köszönöm mindenkinek Michael "Air" Jordan elkészítésében és jóváhagyásában végzett közreműködését és munkáját. -
Picike8
aktív tag
Sziaszok,
azt szeretném kérdezni, hogy amit somogyib kolléga rajzolt nekem rajzolt, az miért nem jó?
Előre is köszönöm és bocsánat ha láma kérdés.
P8 -
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen Ndruu Mester munkáját avatarom elkészítéséért.
Az avatart engedélyező koxx és Barthezz2 moderátoroknak szintén köszönöm!
-
zserbox
őstag
köszönöm szépen az avatarom tamoonak valamint az engedélyt koxxnak és Barthezz2-nek!
-
Van egy javaslatom: így hogy első alkalommal végigjártam az egyéni avatar készítést, pár kört megspórolhattunk volna mindenkinek, ha kicsit részletesebben le van írva a Egyéni arckép igénylése topic elején, hogy mik a pontos szabályok. Felkészülni is könnyebb lenne, és betartani is.
1, legyen arca - ez így nem elég pontos, kicsit részletezni kellene (Pl. egy maszknak is van arca, ha van egy gémkapocsnak is. Pontosabban egyiknek sincs valódi arca...)
2, a tiltólistán lévő karaktereket ki kellene itt emelni (volt egy jópofa smile figura amelyik tetszett, de mint később szóltatok, a smile-k tiltottak)
Ha ezeket tudom - és persze rendesen végig is olvasom
- akkor nem kérdeztem volna rá ilyen avatar-ötletekre. A témában mint laikus írom ezt, ha minden nap ezzel foglalkoznék, valszeg nem gondolnék rá, evidens lenne.
-
Rajtam a sor
Köszönöm Ndruu - nak az avatarom elkészítését, a többieknek pedig a türelmet és a hozzájárulást.
-
Richard!
addikt
Köszönöm szépen a Team-nek a munkáját
-
koxminator
senior tag
Sziasztok,
Itt is szeretnék köszönetet mondani Ndruu-nak a gyors és tökéletes munkájáért
, amiért elkészített nekem ezt az avatart. A többiek közreműködését is nagyon köszönöm!
üdv,
Kox -
Rivaul
addikt
Át lettem "zavarva
" ide így a helyén is megtenném:
Köszönöm Ndruu-nak a munkáját. Igazán hálás vagyok a szép munkáért s fáradtságértA többi úr közbenjárását is megköszönném ezúton.
-
Tirexi
addikt
Hatalmas köszönet az új avatáromért Tamoo kollégának!
Király munka.
Új hozzászólás Aktív témák
Ne felejtsd el megnevezni (a linkelt topikban) az új arcképedet!
● fotóból nem készítünk avatart!
● részletes szabályok itt
● arcképgyárosok kérései
● arckép kereső
● nevezd meg az elkészült arcképedet
- Oppo Find X7 Ultra 16/512GB 100% aksi újszerű!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest