Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

Ez segített a magyar billentyűzet beware-ázslásában, köszi: localectl set-keymap hu hu
    A rendszerbeállítások között továbbra sem találom a billentyűzet kiosztás beállításának a lehetőségét. Addig eljutok hogy Generic / Általános 101 gombos PC, de itt vége van.
    Az miért van , hogy hol a root jelszavát kéri, hol pedig a user jelszavát, időnként pedig a kulcstartóét?
    A firefox magyarításához előbb yaourttal be kellett forgatnom az octopit, majd pacman -U -val beletekerni két rosszul sikerült csomagot egy youtubos videó alapján és ezután az octopival (mint a synaptik-kal ubiéknál) tudtam a firefoxba beletekerni a firefox-i18n-hu csomagot, mert a pacmanos parancssoros megoldásnem működött valami ok miatt.
    Az octopi értesítő ikonja még mindig hiányzik a képből és a pamac csillagocskája se nincsen, csak a rendszerre telepített szoftverek fissítése és a Szoftverek rendszerre telepítése vagy eltávolítása indítja a pamac-ot.
    A Szoftverközpont (Discover) mire jó, minek van? Ennek eddig semmi hasznát nem vettem.
    A tegnapi telepítési gyomorégés kétszer történt meg (egyik sem úgy mint a másik), mert a második telepítés után jöttem rá (mivel ezt USB-s vinyóra tettem legacy módban grub2-vel, úgy hogy az alap vinyó GPT-s és azon EFI telepítések élnek { win10, manjaro cinnamon, chakra és CentOS}), hogy a BIOSom hibája, vagy a tokos USB-s vinyóm hibája miatt a nem bootolni akaró vinyó tápját ki kell húzni és visszadugni és utána egy akármilyen billentyűt megnyomni , hogy a BIOS észre vegye őkelmét és akkor már beugrik a GRUB-ja és utána olajozottan megy. ... Szóval lelke van ! Apropos : Ezt a működő rendszert be tudom majd DD-zni egy belső GPT-s partícióra és be tudom szerkeszteni majd a Grubját az EFI partícióra?
    Még egy kérdés : Minek kellett /boot partíciót csinálni és bemountolni a /mnt/boot alá ,miért nem csatolható? Pedig most is élnie kell , mert a /boot mappám láthatóan üres , a /boot partíció meg nem csatolható (tehát csak bootolás közben él ez a partíció?) ?????

Hogy tudok dokuments, audio files, video files és images mappákat a saját mappámba ( :D ) bele-csinálni ?

Ubyegon2: Köszönöm. Teljesen elpirultam! :B

Új hozzászólás Aktív témák