Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vargalex
    félisten

Létrehoztam egy új felhasználót, a régit töröltem. Elképesztő, de amint beléptem, eltűnt a hangerő ikon, nem volt hangkártya az eszközök között, nem volt hangerő média gomb és így tovább. Mintha a felhasználónak "nem lenne jogosultsága a hangkártyához". Valamelyik oldalon olvastam ilyen problémáról talán éppen a Manjaróval kapcsolatban, de nem találom. Root felhasználóval belépve minden működik flottul. Amíg nem lépek be felhasználóval, addig a bejelentkező képernyőn van hangerő ikon és működnek a média billentyűk. Ha belépek, nincs hangkártya, de működik. Egyedül a beállításokban nincs ilyen hardver és kézzel lehet állítani a hangerőt, de minden alkalmazásban külön kell, egymástól függetlenül működnek. Letiltom a fő hangerőt, de a Yotube pl nyomja ezerrel. Ott is le kell venni kézzel. És fordítva ugyan így. Lehet ezzel együtt élni, de néha érdekes. A main hangerő nulla, bejön egy honlap és a hangerőtől és az ijedségtől majd hanyatt vágom magam. :)

Pedig, ha pulseaudio-t használsz, akkor elvileg nem kell semmit tenned. A wiki-ben ez áll:

"There is usually no need to add your user to the audio group, as PulseAudio uses udev and logind to give access dynamically to the currently "active" user. Exceptions would include running the machine headless so that there is no currently "active" user."

Persze megpróbálhatod az user-t az audio csoporthoz adni...

Új hozzászólás Aktív témák