Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13051) Real_Necro válasza B-L-A-C-K (#13050) üzenetére


Real_Necro
veterán

A difer tesztnek 3-4 éves gyerkőcök számára van értelme? Oviban meg az zajlik éppen.... csak tudnám mi köze egy ekkora gyereknek pl a pénzhez...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#13052) emmm válasza B-L-A-C-K (#13050) üzenetére


emmm
senior tag

A lányom 30-ig már hiba nélkül elszámol, az megvan (20-ig van a követelmény). A betűket még nem ismeri, de igazából a számokat sem ismerné fel rajzolva.
Viszont a csillagászat érdekli, esténként szoktam neki mutogatni, mi hol vagyunk a világban, milyen bolygón, milyen országban; mi az a nap (egy csillag), mik a csillagok, mekkora a világ...csak úgy tátja a száját. Még nekünk, felnőtteknek is nyilván nehéz felfogni az univerzum méretét. :DDD
De ilyen játékos módon szoktam neki megmutatni, mi is az a "ma" meg a "holnap": lekapcsolom a lámpákat este, és egy elemlámpával írom le a körívet, ahogy a nap jár. Így már érti, mikor van kvázi reggel, délben, este - az órát is most kezdtem vele párhuzamosan tanulni. Azt már érti és mondja is, hogy 8 óra: akkor fürdés van, 7 órától van lehetőség mesét nézni (1 órát szoktunk neki hagyni valamire, opcionális). Mikor indulunk reggel, és ezeket tényleg használja is.

A számok simán előjönnek a zsebpénznél, de a játék során is, legyen az dobókocka, vagy épp memóriakártyás játék (kinek van több párja a végén). Vettünk neki egy állványos rajztáblát, azon szoktam rajzolni neki számokat, betűt (de ezek még uncsik neki :D) - inkább a "Apa, rajzold le a bolygót! Most a Napot!" - megy.

(#13053) B-L-A-C-K válasza emmm (#13052) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Az szép.

Amúgy nem azt mondom ne tanuljon, de ha tanuljon is játékból legyen, ne az az hogy 4 évesen ezt meg azt már kötelező tudnia.

Én gyerekem is januárban múlt 2 éves, kapott ilyen betű formákat már hónapokkal ezelőtt (angol ABC), egy hét után magától kirakta az egészet sorba. Mondjuk ezt nem tudom jó vagy nem, de nekem is némi fejtörést okozott hogy hirtelen mi mi után jön...:)

[ Szerkesztve ]

(#13054) emmm válasza B-L-A-C-K (#13053) üzenetére


emmm
senior tag

Teljesen jó. :) A lányom méret és pozíció alapján rendezi be a dolgokat, na mondom... :D Mint mikor a ceruzákat igazítják be mértani pontossággal. :DDD

Én úgy vagyok vele, hogy játékos módon megpróbálom tanítani, amire csak lehet; és ami érdekli, azt seperc alatt megtanulja. Iszonyat gyorsan tanulnak a gyerekek. 5 éves korára a fentebb leírtak mindegyikét meg fogja tudni csinálni - bár eléggé unatkozni fog később a suliban. :D

(#13055) tildy válasza B-L-A-C-K (#13050) üzenetére


tildy
nagyúr

A lényeg nem az erőltetésen van. Pl a saját nevet már le tudja írni, 3.5 évesen, miközben nem volt erőltette . Mitöbb egyik kedvence Blippi, neki a nevet is le tudja írni . Sose mutattuk neki, magától kezdte.
Számokat ismeri leírva is , az oviban pedig mindenkinek a neve van kinn, nem jelek, így a saját nevet is hamar megtanulta.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#13056) emmm válasza tildy (#13055) üzenetére


emmm
senior tag

De érdekes...nekem amúgy tetszik. :) Ebből is látszik, hogy simán megtanulják.

(#13057) DeFranco válasza emmm (#13052) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ez elég szép, ügyes a lányod.

"A számok simán előjönnek a zsebpénznél,"

zsebpénz?

(#13058) emmm válasza DeFranco (#13057) üzenetére


emmm
senior tag

Köszönöm :)

(#13059) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Egy kis tanácsot szeretnék kérni vagy legalább tapasztalatokat.

Ősszel első osztályba megy a nagyobbik lányom és a feleségemmel szeretnénk valamilyen követési, kapcsolattartási lehetőséget, hiszen Budapesten fog iskolába járni, nem egy kis településen.
Mobiltelefont nem szeretnék neki adni, hiszen elsős lesz, se írni, sem olvasni nem tud, plusz elveszti, elveszik, stb.
Első gondolatunk a telekomnál kapható gyerek okosóra volt, ami elvileg tudott volna tökéletesen minden funkciót, amit szeretnénk. Viszont voltam bent a T-nél és az ügyintéző mondta, hogy nem ajánják, mert 10ből legalább 8-at visszavisznek, hogy nem működik megfelelően, de inkább 10-ből 10-et, mert igazából gagyi, kínai, gyakran a sim kártyát sem látja. Tehát elvileg ez kiesett.

Ki mit javasol, mit használ hasonló esetekben? Igazából arra lenne szükség,hogy rá tudjunk nézni, hogy hol a gyerek gps szerint, tudjon felhívni ha valami kínja van és tudjuk mi is felhívni. A T-s óra még tudta volna, hogy ha elhagyja a térképen jelölt területet, akkor jelez, de az ugye kiesett. Valami alternatíva? :U

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#13060) nobiand


nobiand
aktív tag

Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Van egy Bebetto Luca babakocsink, és az első kereke defektes lett. A külsőre az van írva, hogy 48x188. Ilyen belsőt hol találok?
Köszönöm.

(#13061) albiosz válasza nobiand (#13060) üzenetére


albiosz
őstag

Kerékpár szervizek gyakran tartanak. Ha épp van a közeledben, az a leggyorsabb.

(#13062) mirci18 válasza V.Stryker (#13059) üzenetére


mirci18
addikt

Itt nézz szét kezdésnek.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#13063) CharlieDrop válasza V.Stryker (#13059) üzenetére


CharlieDrop
veterán

“első osztályba megy a nagyobbik lányom és a feleségemmel szeretnénk valamilyen követési, kapcsolattartási lehetőséget, hiszen Budapesten fog iskolába járni“

egyedül fog jönni-menni? Vagy miért kell ez az egész?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#13064) DeFranco válasza CharlieDrop (#13063) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ezt én is akartam már kérdezni...

(#13065) V.Stryker válasza CharlieDrop (#13063) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát a suli mellett edzésre jár, plusz táborba. Többször volt már, hogy nem túl jó híreket lehetett olvasni. Pl. az egyik suli előtt állítólag egy gyereket egy kisbuszba akartak tuszkolni. De ilyesmit évente 2-3 alkalommal lehet olvasni. Fake vagy nem, azért jobban örülnénk ha lenne nála valami. Hozzuk visszük nyilván, de azért iskolai programok keretében mennek ide-oda, nekünk is közbe jöhet valami, hogy nem érünk oda érte bármilyen okból, akkor jó lenne szólni neki a továbbiakról. Sajnos nagyszülők kizárva, csak mi vagyunk mint lehetőség.

mirci18: Köszi. Pont most nézem,hogy közben hasonlót rendeltem a gyereknek, mint ami nála is van kínai. Végül az lett a kör,hogy megnéztem az Amazonon, hogy mit vesznek, mit ajánlanak és azt megkerestem aliexpressről.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#13066) CharlieDrop válasza V.Stryker (#13065) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Túlaggódod. A suli végével nem dobják ki a gyereket az utcára.
De természetesen tiszteletben tartom a véleményed, döntéseidet.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#13067) V.Stryker válasza CharlieDrop (#13066) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Biztosan, de ha valami történne, akkor rögtön elővennénk magunkat,hogy nem tettünk meg mindent a gyerek biztonsága érdekében. No ha meg már vannak ilyen kütyük, akkor miért ne. A gyerek felfogja úgy, mint egy telefont, amin beszélhetünk ha baja van. Mi meg kicsit nyugodtabbak vagyunk.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#13068) Real_Necro válasza V.Stryker (#13067) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nem azért, de ha "berángatnak egy kisbuszba", akkor pl egy autólopáshoz hasonlóan nem az az első logikus lépés, hogy mindenféle elektronikus követést (GPS, GSM, stb...) megszüntetnek?
Ez esetben ha mégis megtörténik a baj, és a nyomkövető az első kukában vagy kies területen landol, milyen teória az első, amit magadnak felvázolsz? Nyilván a legrosszabb eset... Ergo téged biztosan nem fog megnyugtatni, amíg a gyerkőc elő nem kerül.

Én más úton közelíteném meg a dolgot. Amíg suliban van, vigyázzon rá a pedagógus. Ha edzésre megy, legyen szülői kíséret, felügyelet, jól leszervezve. Ha meg mentek érte, ne várassátok meg, vagy legyen egy alternatíva, valaki megbízható felnőttet, szomszédot, babyszittert, mamataxit stb felhívni... szerintem.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#13069) emmm válasza Real_Necro (#13068) üzenetére


emmm
senior tag

Egyetértek.

(#13070) V.Stryker válasza Real_Necro (#13068) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát nem tudom, hogy egyből gondolnak-e rá, hogy ekkora gyereknél van. Értem a te álláspontodat is. Pl. csak szimplán lemerül, akkor jön a para. Ennek is megvan a maga gondja.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#13071) DeFranco válasza V.Stryker (#13070) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem tudom, hogy lehet-e érdemes-e befolyásolni a döntésedet de szerintem ez még évekig felesleges neki aztán meg már valid választás lesz a telefon.

amíg nem képes önállóan és megbízhatóan közlekedni (és jó pár évig nem lesz) addig ha bármilyen helyzetben felügyelet nélkül marad, az nagyon súlyos nevelői, felügyelettel megbízotti vagy (lássuk be) szülői hiba. erre alapozni egy ilyen eszközt szerintem teljesen felesleges, maximum hamis biztonságérzetet nyújt de azt is alig.

sokkal többet teszel azzal ha megtanítod neki hogy hogyan keressen egy kedves, rendezetten kinéző nénit, esetleg rendőrbácsit ha van, akiktől tud segítséget kérni és akik tudnak rá vigyázni addig is míg megjön a segítség. emellett tudja betéve, de úgy hogy stresszhelyzetben is eszébe jusson a címeteket, a nevét és apa anya nevét, a telefonszámotok meg legyen nála egy bilétán valahol rögzítve kabátban táskában.

(#13072) Elemental


Elemental
addikt

Sajna nálunk, Szegeden is volt egy ilyen eset pár hete, 11 éves kislányt akartak becsalni egy furgonba, szerencsére visszaszaladt a suliba.
Nagyon érzékeny téma, mi úgy közelítjük meg, hogy beszélünk a lányunkkal, hogy vannak olyan emberek, akik rosszat akarhatnak, ne bízzon meg idegenekben. Majd azt is meg kell lassan vele beszélni, hogy mit tegyen, ha bajban érzi magát, kitől kérhet segítséget, stb. Most hét éves. Nem tudom ez helyes-e, vagy mi lenne a helyes/jó megoldás.
De a véleményem az, ha valamilyen gps dolog mellett döntötök is, azért azt ne sumákban, hanem tudjon róla a gyerek.
Off. A black mirror sorozatnak volt egy epizódja (arkangel) ahol éppen ez a téma van boncolgatva. Off

[ Szerkesztve ]

(#13073) CharlieDrop válasza V.Stryker (#13067) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Persze. Igaz. Ha egyedül járna, de nem jár egyedül. Az én fiam már harmadikos,
Pesten. Még él :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#13074) Elemental


Elemental
addikt

Nálunk ma napirenden volt megint a téma. Egy koma miatt kihívták a zsarukat a tanárok. Valamit szövegelt a kerítésen keresztül a kislányoknak, és mutogatta a pélóját.

[ Szerkesztve ]

(#13075) Elemental


Elemental
addikt

Újsággyűjtés volt a suliban, és az elsősök, köztük a lányom is, találtak egy pornó újságot. Ecsetelte, hogy mutogatta benne a bácsi a kukiját, a néninek meg kilátszott a cicije. :)

(#13076) tboy93


tboy93
nagyúr

Szerintetek milyen jatekot vegyunk a gyerkocnek egy eves szulinapjara amivel mar tudna is jatszani es fejleszti is? Kislany, nemreg kezdett el setalgatni, mar nagyon ügyesen kozlekedik a szobak kozott, csak néha van seggrecsucsi :D

[ Szerkesztve ]

(#13077) DeFranco válasza tboy93 (#13076) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szerintem egy drónnak vagy egy új akkus fúrónak örülne. :D

(#13078) tboy93 válasza DeFranco (#13077) üzenetére


tboy93
nagyúr

;]

(#13079) davenport válasza tboy93 (#13076) üzenetére


davenport
aktív tag

Tök mindegy, ennyi idősen úgyis a csomagolás fogja lekötni.

No money, no honey.

(#13080) Real_Necro válasza tboy93 (#13076) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ikea plüss, gyerekbarát, nincs hulló része és kilométeres a cetlije.
Bújkálós "memóriarugós" szétnyitható sátor vagy vár, ha van hely... Lego Duplo, azt minden gyerek szereti, labdarakosgatós spirál pályán legurulós játék, Brendonban 4kért vettem anno, zenélős nyomkodós fisher price zongora, kiskönyv, bizb@sz... faépítő, kisautó, lányom többet tologatja kocsikat mint anno fiam... és sorolhatnám még, ezeket látom most 2 méteres körzetbe...de van még mellettük 9 láda tele és ez csak a nappali... :D

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#13081) DeFranco válasza Real_Necro (#13080) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jaja, jó hogy mondod. ez a kombó szerintem jó lenne:

[link]
[link]

Elnök úr is nagyon szerette

(#13082) Real_Necro válasza DeFranco (#13081) üzenetére


Real_Necro
veterán

Fiamnak a Hemmahos is nagyon tetszett.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#13083) Jofi81 válasza DeFranco (#13081) üzenetére


Jofi81
őstag

Ez nálunk is nagyon megy.

(#13084) tboy93


tboy93
nagyúr

Ez nem hulyeseg, a lakasban is mindig keresi az ilyen bujocskas helyeket

(#13085) sapizee válasza tboy93 (#13076) üzenetére


sapizee
csendes tag

Ha van hozzá időd, és affinitásod a barkacsolashoz, akkor egy matatófalnak biztosan örülne. De már készen is lehet vásárolni

(#13086) updog válasza sapizee (#13085) üzenetére


updog
senior tag

Én pont most csinálom kicsit több mint egy éves kisfiamnak a matatódobozt (IKEA LACK asztalra csavaroztam nyír rétegelt lemezt minden oldalra, tudom, overkill :D), eddig két oldal van kész (a "standard" matatófal, mindenféle zárak, bútorgomb, fidgetspinner :DDD, illetve egy színes nyomógombos oldal, ahol a gombnak megfelelő színű LED-ek villannak fel, ide jön még villanykapcsoló meg ilyenek).

Lesz még egy hangkeltős oldala (xilofon, "dob", gitárhúr stb.), és egy, amin festett / felragasztott faállatkák, formák lesznek. A tetejére még nem tudom mi kerül majd :)

Tuti hogy több időm megy/ment el vele, mint amennyit egész életében majd érdekelni fogja a gyereket, ez van ;]

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#13087) mirci18 válasza tboy93 (#13076) üzenetére


mirci18
addikt

Ahogy a többiek is mondták mindegy mit veszel a csomagolás jobban érdekli.
A fiamnak is vettünk már egy tonna műanyag vackot meg csörgő zörgő kacatokat.
De általában nem érdekli.
Régebben szerette a golyó tologatós és építős kocka játékokat.
Pár hónapja nagy Tom és Jerry mániás.
Kapott is plüsst ebben a témában képes könyveket meg műanyag figurákat de ezek kevésbé érdekli.
Ami lassan 3 évesen még mindíg best of az a macs őrjárat. Két plüsskutyája van ezekből a sorozatokból imádja őket.
Mellette nagyon szereti a képes könyveket meg a fa kirakó játékokat ahol formabeillesztéssel kell játszani.
Persze mellette megy a műanyag építő kocka.

Kültéren imádja a hintát és van egy nagy házikója azt is gyakran használja.
Nemrég vettünk nekünk egy komplett kis konyhát pár ezer forintért.
Sokszor az is leköti.

Most így belegondolva legalább 1 tonna játékunk van de nagy részét használtan vettünk vagy nagyon olcsón így megérte az árát és nem érzed azt hogy mennyi pénzt dobtál ki feleslegesen.
Hiszen hiába van ennyi játéka ő a legjobban kint szeret lenni az udvaron s ez így van jól.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#13088) DeFranco válasza mirci18 (#13087) üzenetére


DeFranco
nagyúr

A fiamnak is vettünk már egy tonna műanyag vackot meg csörgő zörgő kacatokat.
De általában nem érdekli.

Én mondjuk megálltam volna az ötödik kilónál.

(#13089) Elemental válasza DeFranco (#13088) üzenetére


Elemental
addikt

Mi már egy nyaralás árát tuti beletoltuk plüssökbe :)

(#13090) mirci18 válasza DeFranco (#13088) üzenetére


mirci18
addikt

Gyereknél ne viccelj.
Játékból sosem elég.
Amit meg megun vagy kidobjuk vagy odaadjuk a szegényeknek.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#13091) mirci18 válasza Elemental (#13089) üzenetére


mirci18
addikt

Nem semmi.
Én próbálom minnél alacsonyabban tartani a felesleges kiadásokat.
Pl míg más vesz a gyerekének akár 70-100 e ft-ért elektromos autót én inkább vettem 10 e ft-ért akkumulátorral töltővel egy használt elektromos motort.
Fél áron mint újonan.

Pont így vettem harmad áron minőségi lábbal hajtós autókat motorokat.
Egyrészt pénzt spórolok másrészt a minőséget veszem a gagyi árában harmadrészt adok egy egy játéknak egy újabb esélyt hogy ne a kukában landoljon.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#13092) Real_Necro válasza mirci18 (#13091) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nálunk úgy néz ki elkéstünk a futóbiciklivel, persze műanyag motorokból van 3 fajta is, de fiam már a szomszéd srác bicaját akarja hajtani, így szerintem segédkerékkel, de hamarosan áttérünk arra. Persze ehhez magunknak is kell lassan bicót venni, mert ami volt, elöregedett... ez lesz kész anyagi csőd, pedig magunknak használtban gondolkozunk.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#13093) mirci18 válasza Real_Necro (#13092) üzenetére


mirci18
addikt

Ne is mond.
Kaptunk egy futó biciklit de nem érdekli.
Persze mert a kismotor stabilabb és gyorsabb.
Próbálkoztunk már tekerős bicajra rárakni de még fél tőle..
Ha majd megtanul bicózni mi is szeretnénk magunknak egy egy saját járgányt.
DE nem esz olcsó mulatság az biztos.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#13094) Melack válasza Real_Necro (#13092) üzenetére


Melack
veterán

Nekünk is kell nagyobb biciglit venni, egy hétvégét alatt ráérzett a pótkerék nélküli hajtásra :D

Tonna játék témára: sose halmoztuk el, céltudatosan vettük neki a játékokat, könyveket. Lehetett volna kevesebb, de mindig kapott apró vackokat innen onnan. De felesleges szarokat soha.

[ Szerkesztve ]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#13095) jansky1


jansky1
senior tag

Futóbicaj pedig nagy királyság. Hála neki, a gyerek magától tudott a pedálossal menni utána. Csak lekaptuk a kitámasztó kerekeket és tekerte, mintha mindig is tudta volna. Egy percet nem kellett szaladgálni utána, kimaradt a seprűnyeles bohóckodás :D

(#13096) davenport válasza mirci18 (#13093) üzenetére


davenport
aktív tag

Nálunk is ezt játszotta hónapokig, a műanyag motoron stabilabban érezte magát, de szerencsére a múlt héten megtört a jég, és azóta le sem lehet robbantani a futóbicikliről.

No money, no honey.

(#13097) tboy93 válasza mirci18 (#13087) üzenetére


tboy93
nagyúr

Igazából mostanában ami igazán érdekli az a

1) konnektor
2) okostelefon
3) tv távirányító
4) ps4 kontroller
5) sütő
6) mosogatógép

;]

szóval azok a dolgok, amit nem lehet neki baszkurálni :P

kiskonyha lesz, azt anyóséktól kap, de anyámék is nyúznak hogy találjak ki valamit a kölöknek

fisher price cuccokból egész sok dolog megvan már, zenélő cuccok, beszélő kutyus stb.

mesekönyvet is kapott egy rakatot húsvétra, azokat nagyon szereti

[ Szerkesztve ]

(#13098) davenport válasza tboy93 (#13097) üzenetére


davenport
aktív tag

Ezekben egyébként az a durva, hogy hiába adsz neki régi rossz távirányítót, vagy levetett telefont, mindig az kell, amit a felnőttek használnak.

6 hónapos kortól egyébként lehet neki nézni Duplo Primo-t (már csak használtan), ami 4X nagyobb a Duplonál, azzal a miénk elvolt a Duplo és a normál LEGO előtt, bár a másodikat már annyira nem érdekelte a dolog, ő mindig azzal akart játszani, amivel a bátyja.

A feleségem összerakott nekik egy babakonyhát, azt is csípték, főleg a műanyag kajákat hurcolgatták. Léteznek szeletelhető fakaják is, az is kedvenc.

No money, no honey.

(#13099) Real_Necro válasza tboy93 (#13097) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ha már konyha, gyerkőceim ezeket szeretik főzőcskéhez:

Ikea edénykészlet

Ikea konyhai eszközök

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#13100) Gergőke88 válasza Real_Necro (#13099) üzenetére


Gergőke88
addikt

Ismerős :K
Főleg amikor leejti a kőre ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.