Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetta14
tag
válasz Ezekiell #13649 üzenetére
Szia, ugyanebben a helyzetben voltunk (stabilan ült hónapok óta, de nem érte el a 9 kg-ot). Mindegyik ülésben van szűkítő, a 9 kg-os határ annak szól, hogy stabilan tudjon ülni. A 0-18-ak forgathatóak, nektek már sok értelme nincs. Ha egyszer is menet iránynak ülteted, akkor nem akarja majd másképp (jobban kilát).
Menjetek el egy boltba, próbáljátok 9-18 kg-st. Mi Besafe Izi go X3-at vettünk. Imádja a hordozó után. -
Ezekiell
veterán
válasz Peetta14 #13651 üzenetére
Nem akarom menetiránynak ültetni, amíg csak lehet, háttal fog ülni, sokkal biztonságosabb.
Ülése meg stabil, de nem ül olyan régóta, hogy direktben ültetni akarjam sokáig.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
flymi
addikt
válasz Ezekiell #13649 üzenetére
Én az alábbiakat vettem számításba anno ADAC / ÖAMTC és egyéb a neten fellelhető teszteket, árat és úgy kábé mindent figyelembe véve:
Cybex Sirona Platinum -> Erre esett végül a választás, sok verziója van.
Maxi-Cosi AxissFix
Cam Viaggiosicuro Fix S157
Joie Traver Shield
Recaro Monza Nova ISDe a Britax, BeSafe is remek üléseket gyárt. Neten alaposan körül kell nézni, tájékozódni, lesni az árakat, elmenni bababoltba kipróbálni, megnézni, megtapizni majd választani. (Nálam a fontosabb, nagyobb összegű kiadások mindig így zajlanak pl: autógumi, sz.gép összerakás, gyerekülés,...)
Maxi-Cosi Cabriofix-ből ült át a pici nyár végén, most 9 hónapos múlt és 9,5 kg. A ki- és beszállást nem szereti (bekötést főleg), de simán elvan az ülésben 100+ km távokat is. Aludni is tud benne.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Ezekiell
veterán
Köszi, jó tippek!
Igen, én is így veszek mindent, Brendonba január elejére rendeltem a Britax-Römert kipróbálásra, mert nem volt helyben.
Most egy ABC Design Hazel hordozóban van, de a hétvégén mentünk vele először hosszabb útra (pályán), és 140 körül belémvillant, hogy ha itt most baj lesz, akkor az a hordozó szart se ér (ellentétben egy normális gyereküléssel) - ezért akarok kb azonnal venni egy ülést, és nem várok még 2-3 hónapot (amikortól már a 9-18 kategória sokkal több opciót/jobb árakat ad).
Valamint az se biztató, hogy az ABC másik hordozója, a Risus elégtelent kapott az ADAC teszten.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz davenport #13656 üzenetére
Sajnos nem állítható.. A szűkítő már kikerült belőle, bár popsi alatt van még egy betét, de az sztem marad is. A feje nem lóg ki, viszont a lába már erősen rugdossa az isofix talp háttámláját, ott kicsi.
Igazából a biztonság a lényeg nekem, azt tartom kevésnek.
-
kisza25
félisten
-
DeFranco
nagyúr
Elnök úr lassan 5 éves lesz, egyre többet gondolkodom azon, hogy valahogy kaput kellene nyitni neki a programozás alapjainak megismeréséhez.
semmi komolyra nem gondolok, sima egyszerű játékos feladatok, mittom kicsi katica és akkor meg lehet neki mondani hogy
egyenes-egyenes-egyenes-jobbra-egyenes-balra-egyenes-egyenes-jobbra-egyenes
és akkor eljut a levélhez, vagy egyszerű feltételek, párosítsd össze, stb.nem nagyon találtam semmit a témában ami igazán tetszene, vannak fizetős android appok, van a lego mindstorms de az még overkill, meg vannak nagyobbaknak való anyagok de azokhoz már olvasni-számolni kell tudni, és kevésbé játékosak.
esetleg volt valakinek a jelenlevők közül ilyen gondolata és jutott ezzel kapcsolatban eredményre?
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #13660 üzenetére
Mi már korábban vettük az alábbi hernyót a fiamnak plusz egy kiegészítővel. Bár a programozás nem érdekli, de a hernyó egyes elemei különféle parancsokat hajtanak végre és ugye variálható. Mostanában egyre többször játszik vele.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Ghoosty
őstag
válasz DeFranco #13660 üzenetére
Elvileg a Bee-bot pont ilyesmi. (Tapasztalatom nincs róla, csak a lányom sulijában használják alsóban.)
https://ovibolt.hu/Bee-Bot_robot_mehecske -
Real_Necro
veterán
válasz Ghoosty #13664 üzenetére
Jó ára van ennek is. Anno 90-es években egyik osztálytársamnak volt egy Bigtrak. Na olyat kellene szerezni valahonnan: [link]
Szerk.: sőt, amivel játszottam, az ki tudott lőni valami pörgettyűt a magasba.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
wow, tök jó, nagyok vagytok.
@bugizozi: ezt elteszem, még egy kicsit korai de pár év múlva már jó lesz neki
@Real_Necro @Ghoosty: hú ezek tök jók, de ahhoz képest kicsit húzós hogy most már hamar kinőné
@Jofi81: köszi, ez lesz a jó átnézem és szerintem el is kezdjük, bár gyanús hogy így mégis meg kell venni azt a laptopot amit eddig nem tudtam elégségesen megindokolni magamnak
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #13666 üzenetére
Azzal a Bigtrakkel én még 10-12 éves koromban is játszottam. El is gondolkoztam rajta, hogy beszerzek egyet
magamnaka fiamnak„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #13667 üzenetére
persze az menő, csak azt meg ugye már kapni nem lehet.
de ez a code.org ez zseni. innen jutottam el ide is: [link]
na ez pontosan lefedi amit kerestem. a többi meg még többet is.
-
-
jansky1
senior tag
-
jansky1
senior tag
Én meg az appot köszi, suli után kipróbáltatom vele
-
Terapeuta
őstag
Köszönöm mindenkinek a linkeket
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Real_Necro
veterán
-
cochy
tag
Sziasztok,
gyerekülés témában van kérdésem.
kb. 5-6 éve még a pajzsos és Iso-fixel ellátott gyerekülések voltak a legjobbak. Most ahogy nézem, a legjobb ülések mind base-el vannak szerelve és arra rákattintod az ülés részt. Az ülésben meg ott van egy különálló öv (nam az autó öve).
Kérdés:
- A gyerekülés ki tud szakadni a base-ből? Gondolom csak pár kampó fogja. Ha meg még forgani is lehet, akkor meg egyátalán mi fogja?
- Valaki tudja, miért lett divat az ülésben levő övvel befogatni a gyereket? Miért nem az autó övével rögzítik a gyerkőcöt?
Nekem mindig az volt a félelmem, hogy az ülés rész kiszakad a base-ből.
Köszönöm. -
DeFranco
nagyúr
- A gyerekülés ki tud szakadni a base-ből? Gondolom csak pár kampó fogja. Ha meg még forgani is lehet, akkor meg egyátalán mi fogja?
nem. amilyen erőhatásra az kiszakad, ott már más lenne a gond.
- Valaki tudja, miért lett divat az ülésben levő övvel befogatni a gyereket? Miért nem az autó övével rögzítik a gyerkőcöt?
az alsó korhatáros ülések mindig is ötpontosak voltak (18 kg-ig) vagy esetleg pajzsos de ott egyáltalán nincs öv csak a pajzs.
-
senior tag
Valamit mindig ki kell találni, amit újra el lehet adni (természetesen feltételezve azt, hogy balesetvédelmi és használhatósági szempontból jobb).
Mekkora méretről van szó, mert a klasszikusoknál:
- Hordozónál saját övvel kötöd a gyereket, és ha nem isofix a talp, akkor az ülést az autó övével, vagy ha isofix a talp, akkor azzal, és így nem tudod félrekötni.
- 9-18 saját övvel kötöd a gyerekeket, és vagy a kocsi biztonsági övével kötöd az ülést, vagy isofixen keresztül.
- 15-36, a kocsi saját övével kötöd a gyereket, ha van isofix talp, akkor jobban tartja az ülést.A vegyeseknél meg szerintem meghatározott korig/súlyig előírják az ülés saját övét, majd a kocsiét, mivel azok 2-3 méretet szolgálnak ki kapnak belső bélést is. Főleg, hogy egy 5-6 éves gyereket már nem tudom hogy kötöget-e még valaki az ülés saját övével.
A kiszakadás ritkán, de benne van a pakliban (mondjuk elég gáz hogy van), normális márka sima isofix talpánál is. (ezután a Recaro fel is hagyott a gyerekülés üzletággal).
Az is szép, hogy rákeresve az Isofix recall szóra, BMW és Mercedes autóvisszahívásokról is szó esik, és meglepődve olvastam, hogy a Römer is belecsúszott, sőt egy Chicco is.[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
szakalistvan
senior tag
válasz #20749568 #13689 üzenetére
Nálunk is megy a szervezés,3 éves a kiscsaj,pénteken belázasodott,doki kiírta a bölcsiből egész hétre,én éjszakás leszek,sokat nem fogok aludni mert itthon lesznek. Ez sajnos mindig egy megoldandó feladat lesz ha beteg valaki a családban.Egyszer csak meggyógyul aztán visszaáll minden.
-
DeFranco
nagyúr
válasz #20749568 #13687 üzenetére
nem voltunk ilyen helyzetben, de szerintem a kislány ezt át fogja vészelni könnyen, biztosan érzi az Édesanyja hiányát de ezt sok gyerek átvészelte már nyom nélkül, rendben lesz.
az Édesanyja számára lehet kicsit könnyebbség lenne, ha legalább láthatná, én lehet körbejárnám, hogy mit szólna egy skype-os videó közvetítéshez. ha tartotok tőle, hogy a kislány jobban sírna így az Édesanyja után, akkor lehet úgy is, hogy csak a kislány oldalán van bekapcsolva a kamera
-
őstag
válasz #20749568 #13692 üzenetére
Te legyél vele minél többet. Tudom, hogy alapvetően rossz a helyzet, de van egy nagy előnye is. Ritkán tudnak a kisgyerekek az apával nagyon belsőséges viszonyt kialakítani, hiszen az anya az, aki mindig ott van. Most te kaphatsz egy kicsit többet, ha sokat ott vagy, magadra fekteted, úgy pihentek, egyszerűen kettesben vagytok. Hidd el olyan kapcsolatod lesz a gyerekkel már fiatal korától, amiben sok dolgozó apának nem lehet része. Szóval kitartás és használd ki. Anyuka úgyis visszaszerzi a rajongás nagy részét majd, ha jobban lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Nálunk is párom 6 hete beteg, így én vagyok többet gyerkőcökkel. A lányom múltkor kikergette anyát, hogy ő apával akar aludni... De tegnap már anya mellett is jó volt...
-
nagyúr
Sziasztok! Felig meddig temaba vago dolog. Babavaro hitelt fektetett mar valaki allampapir pluszba?
-
kisza25
félisten
+1 többet vagyok a gyerekkel, mint az anyja és imád, kicsit zokon is veszi az anyja, hogy nekem jobban szót fogad és sokszor engem akar nem őt.
Tboy93: nem, de babaváróval képben vagyok, miért kérdezed?[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Jofi81
őstag
Februárban lesz 3 éves a kislányom, arra gondoltam, hogy esetleg húsvétra már vehetnénk neki egy kisbiciklit. Az alapok megvoltak, először egy háromkerekű, aztán ez átalakítva kétkerekűvé, aztán egy rendes futóbicikli. Ezzel párhuzamosan ment a roller is (bár ez 3 keréken). Szerintetek lehet vele már próbálkozni, nem korai?
-
Real_Necro
veterán
válasz Jofi81 #13698 üzenetére
Én azt ajánlom, hogy decathlonban próbáljátok ki, aztán jófogásról vegyetek egy alig használtat. Ezeket gyorsan kinövik a gyerkőcök és töredékárért lehet hozzá jutni nagyon jó példányokhoz. Mi is így vettük fiamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest