Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz Jofi81 #13698 üzenetére
Nem hiszem, hogy korai lenne. A legkisebb lányom még csak 4 éves és már 2 kerekűvel megy rendesen. 4 kerekűvel meg már régóta ment előtte. A kétkerekűzést ő kezdte legfiatalabban, de 4 kerekűvel már mid a 3 ment 3 évesen. Ráadásul senkinek sem volt futóbiciklije. Sima lábbal hajtós motorról ültek át 4 kerekűre.
-
-
bugizozi
őstag
válasz Real_Necro #13703 üzenetére
még egyiket sem csinálja egyelőre csak forog körben 360 fokban.
Lehet kicsit le van maradva, mert régebben nagyon utált hason lenni, nagy szenvedés volt rászoktatni, eleinte csak pár percet bírt úgy lenni.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Real_Necro
veterán
válasz bugizozi #13704 üzenetére
Fiam is így volt, rugdalt a levegőben aztán úgy forgott körbe. Majd idővel rájön, hogy hason egyszerűbben jut előre. (vagy hátra)
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
Ghoosty
őstag
válasz kisza25 #13706 üzenetére
Pillanatok alatt el tudnak tűnni. Még nem tudott járni, de már mászott. Leraktam a nappaliba a nagyszülőkhöz, hogy vigyázzanak rá, amíg megmelegítem a vacsoráját. Nem egy hosszú idő, még 5 perc sincs. Megyek vissza. Hol a gyerek? Hát itt játszott. De nincs ott... Keressük...A legnagyobb csendben végigmászott az étkezőn és fel az emeletre, be a fürdőbe és a zuhanytálcában találtuk meg. Kicsit felderített...
-
kisza25
félisten
válasz Melack #13707 üzenetére
Igazából pont az a baj, hogy követ, játszik szépen, aztán jön egy telefon és ott gombolyít a fenekemben és beszél hozzám, de minimum hajtogatja, hogy Apaaaa, Apaaaaa, Apaaaa
Meg amikor már tud járni, akkor minden ami polc, az létra is egyben.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
bugizozi
őstag
válasz kisza25 #13712 üzenetére
Sajnos nagyon rossz alvó a fiunk, még most is felébred 3-5x éjszaka (korábban 2x evett, a többi csak nyüszi, 2 hete már csak egyszer eszik). Napközben sem egyszerű vele, délelőtt van hogy egy órát sír mire elalszik, aztán csak fél órát szundít. Délután van egy nagyobb alvása, az is babakocsiban, ha toljuk az utcán, otthon nem sikerül elaltatni, csak sír, így nekünk nem sok pihenés jut.
De tudom: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, ez ezzel jár.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Pelenka tárolásra van költséghatékonyabb megoldás az AngelCare kukáknál? Ez kb. 10e havonta, ha jól látom. Eddig a lakás mellett volt a szemétledobó, így az első gyermeknél nem volt gond, kivittük egyből a megpakolt pelusokat. Elköltöztünk és itt elég messze van a kinti kuka. Lassan jön a második gyermek, így az egyből kivisszük nem játszik, főleg mikor egyedül lesz feleségem a két gyermekkel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz albiosz #13714 üzenetére
raksz sima szemeteszsákot az angercare kukába.
szépen bele lehet ügyeskedni az első gyári zsák után megmaradó keretbe és aztán használod azzal.
jófogáson azt hiszem van olyan eladó is aki méretre gyártott utántöltő zsákot árul.
szomszédok szerethettek a panelban a ledobóban bűzlő pelenkákkal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz DeFranco #13716 üzenetére
++ feleségem unalmasabb óráiban tömködi a régi angelcare üres kereteket 60-100 literes szemeteszsákokkal, tökéletesen működik a dolog. Abba most ne menjünk bele hogy zacskó, meg pelus, meg környezetvédelem, tudom, én is utálom, mégis mi is ezt csináljuk.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
kisza25
félisten
válasz bugizozi #13713 üzenetére
Ez ilyen, nő a foga, talán 1,5-2 évesen kezdett beállni arra, hogy átalusza az éjszakát, persze ha nem beteg
albiosz: a bejárati ajtóba raktunk kívülről egy kis kukát és abba volt gyújtve, de naponta többször el lett vive a kukába, mikor valaki arra járt (családi ház)[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
albiosz
őstag
válasz Jofi81 #13715 üzenetére
Ilyet használunk most is. Valamit tompít a szagon, de azért nem tökéletes.
(#13716) DeFranco: köszi! utánanézek. Egyébként akkor ezzel kvázi ugyanott vagyok, mintha magam zsákolom? Gondolom a gyári zsák illatosított azért és így nincs gond a szaggal. Vagy?
offra: nem panel egyébként és ahogy írtam zsákoltuk, illatosított zacsiba. Vagy hova kéne dobi, ha nem a szemetesbe? Szelektív pelenkagyűjtőről nem tudok.
-
DeFranco
nagyúr
válasz albiosz #13720 üzenetére
az angelcare megoldása kb ugyanaz, van valami okosság hogy hogy szagzáró a zsák de szerintem sima nylon.
más típusú kukában van olyan ami minden pelenka után megtekeri a zsákot és összeszorítja a száját, így teljesen szagzáró, de ott meg a zsák fogy jobban
valójában a pelenkakuka egy sima műanyag kuka, nem sok extra van benne, annyi hogy valamennyire zár a szája (nem teljesen) és van fedele. a zsák bele már tök mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
-
bugizozi
őstag
válasz DeFranco #13722 üzenetére
"valójában a pelenkakuka egy sima műanyag kuka"
Mi vettünk egy sima kukának kinéző műanyag felnyitható, zárható fedeles műanyag dobozt, bele egy 10L zacsi, ebbe mennek a pelusok, beraktuk a konyhai csap alá a másik rendes nagy kuka mellé és nincs szag és ~0 Ft / hó nem 10k. Amikor levisszük a nagy szemetest csak áttesszük bele és kész.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
albiosz
őstag
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
nagyúr
Borzasztóan környezetszennyező, de én pici nejlonszatyorba (amiben pl Lidliben veszed a zsemlét vagy gyümölcsöt) rakom a pelust, becsomózom és megy a konyhai nagykukába. Nem lesz büdös és 2-3 naponta úgyis levisszük.
(Általában félrerakom azokat a zacskókat, amit hazahoztam bevásárlásból)
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Először a tescoban kapható illatosított pelenkazsákokat vettük, aztán áttértünk a pár Ft-os sima "piaci" zacskóra, amit akár 1000db-os kiszerelésben is lehet szerezni. Mondjuk nálunk a költözés után a pelusokra rendszeresített billenő tetejű kuka kiköltözött a garázsba, ott meg ha jártunk ki kocsival, gyakran átszellőzött, de a nagyobb dolgok zacskózva vannak mai napig, valamint már második gyerkőcöm is kezd rászokni bilire.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz tboy93 #13731 üzenetére
a végén talán már mi is zacskóztunk de csak a nagydolgosat és amikor az is napi 1 max 2 pelenka volt. amíg nagyüzemi termelés volt, kukáztunk, akkor hamarabb is megfordult mint hogy penetra lett volna (meg igazából mivel folytonos a zsák, bárhol eltépheted, elkötheted.)
-
tildy
nagyúr
Hat nekünk ilyen kuka van és nem 10 ezer. Kb 1 éve vettem 6000-ért béke utantoltot, meg mindig megvan több mint a fele. Imádjuk ezt a kukát.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Matatófalat csinált már otthon valaki házilag? Jöhetnek képek, ötletek
A tervem, hogy Obi lapszabászatban vágatom ki az alapját, aztán arra teszek rá mindenféle kütyüt: retesz, lánc, cipzár, biciklicsengő stbVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
válasz bugizozi #13735 üzenetére
Én egy IKEA Lack asztal lábaira csavaroztam 12mm-es rétegelt lemezt, így matatódoboz lett, persze nem is tudtam megtölteni még, csak két oldalát (és mivel egy éve halasztom, a gyerek lassan ráun, úgyhogy majd a következőnek folytatom ), de így stabilabb, biztonságosabb, és több lehetőséget rejt(hetne) .
Este ha nem felejtem el teszek fel képet
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Jofi81
őstag
-
Ezekiell
veterán
válasz bugizozi #13735 üzenetére
Én is csináltam már: kép
Obiban vettem én is lapot meg minden vackot, első próbára egész jó lett. Majd ahogy nő a kölök, úgy kell cserélni rajta a cuccokat/újat csinálni, de egyelőre most leköti
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
bugizozi
őstag
Köszönöm a képeket!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
DeFranco
nagyúr
válasz Elemental #13743 üzenetére
érdemes hozzá magyarázni meg kontextusba tenni (melós, mert neked is fel kell szedni az ismeretanyagot) és bár nem biztos, hogy a felét is fogja elsőre, de ezek azok a kis magoncok amik aztán meglepő dolgok meglepően hamar és jól tudásába hajtanak később.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz DeFranco #13744 üzenetére
Már lassan két éve nézegetünk űrrel kapcsolatos dolgokat, csomó ilyesmi videót néztünk, ezen felbuzdulva tavaly farsangkor naprendszernek volt beöltözve
A tengeres is jó volt, a kedvenc "hal" , ami igazából emlős, és a cetekhez tartozik a narvál, most legalább megtudtuk, hogy 1800 méterre is lemerül.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Youtube, tv kérdés. Kétéves manócskának egy ideje elkezdtük engedni hogy duck tv-t, meg ilyen nagyon gagyi kis youtube videókat nézzen, szigorúan szülői felügyelettel, napi max. ~20 percben.
Eddig nagyon jó volt a dolog mert nem zombult bele, folyamatosan visszamagyaráz a monitornak, új szavakat mond, én is mindig elmondom mi van a videóban, miről énekelnek.Viszont kb. két hete már az van, hogy amikor hazaérek munkából, még le se vettem a kabátom, már rohan oda hozzám, és "nézi, nézi". Erre most kitaláltuk hogy nincs minden nap nézés, viszont így meg szerintem összezavarjuk, hogy van amikor kéri és nem lehet, van amikor kéri és lehet... (amikor azt mondjuk, ma nincs, max. egy nagyon picit hisztis újrapróbálkozás van, utána konstatálja hogy "jó". ) Tehát szerencsére nem nagyon van elvonási tünet.
Mi lenne erre a jó megoldás?"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
DeFranco
nagyúr
Mi egyszerűen nemet mondunk, persze amellett, hogy alternatívát adunk mellé, bevonjuk valami játékba hogy ne maradjon hiányérzet.
Pár dolgot konzekvensen közvetítünk a gyerek felé már a legelejétől:
- a játék jobb mint a tévé, okosabb, szebb, vidámabb, jobban kedvünkre való dolog - ezt elfogadja és ő is így látja (mert idomul még ebben a korban a mi értékítéletünkhöz)
- a tévé nem jutalom (mint ahogy pl. a csokoládé sem), soha nem büntetünk semmit tévé megvonással, és soha nem helyezünk kilátásba "tévé-időt" (csokoládét, stb.) valamilyen jutalomként
+1: alapvetően nincs is jutalmazási rendszer, jutalom a dícséret, a puszi, az ölelés
++1: olyan van, hogy ha pl. reggeli készülődéskor belebambul a mesébe öltözés helyett, akkor persze kikapcsoljuk a tévét, de minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy ez nem büntetés, hanem azért kapcsoltuk ki mert elvonta a figyelmét a feladatról, és ezt a zavaró tényezőt megszüntettükElég jó a viszonya a tévével, nézi, szereti, de könnyen elengedi, sokszor magától unja meg.
-
Real_Necro
veterán
Egérmozi nálunk nagyon ritkán van, de a tv viszonylag sokat megy. Más kérdés, hogy 1-2 filmet leszámítva egy darabig nézik, aztán elkezdenek valamivel játszani a rajzolástól a gyurmázáson át a legóig vagy főzőcskéznek, stb... ilyenkor egy idő után lekapcsolom, vagy átkapcsolom valamilyen aranykeresős, gépészkedős, hogyan működős vagy állatos csatornára. Utóbbiakat 4 éves fiam kedveli inkább.
A mostani sláger a Jégvarázs, a két éves lányom oda van érte, főleg a 20 perces Olaf karácsonyáért. Korábban a Kis kedvencek titkos élete ment sokat vagy az Aranyhaj és a nagy gubanc, tegnap meg a Turbo-t (csigás) néztük, bár az inkább fiamnak tetszett.Lányom mellette olyan ügyességgel kirakja az Aranyhajas 35 darabos kirakót, hogy csak pislogok és ezt egymás után 3x is megtette tegnap.
DeFranco:
Nálunk reggel nincs tv, akkor készülni kell, nem is hiányolják. Étkezéseknél igyekszünk lekapcsolni, mert elvonja a figyelmüket.
A fiam talán jobban rá volt kattanva anno a youtubera meg tabletes játékokra, mostanában meg inkább rajzolni szeret, a tabletet meg csak állásában lemerülés miatt töltöm.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest