- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Head88
addikt
válasz
Gyuree91 #54198 üzenetére
Ha szép összeget lehet megspórolni akkor szerintem a patika állapotú használt a jobb vétel. De feltétlen érdemes vásárlás előtt egy üzletben megnézetni. Vagy ha nem üzletben akkor a személyes találkozón az apple hardware test-et lefuttatni rajta(gépet kikapcsolt állapotban az alt+D gombok nyomvatartása mellett elindítani), hogy megbizonyosodj a hardver hibátlan állapotáról. Illetve megnézni coconutbatteryvel az akksit.
Nézz neten videókat arról ,hogy miként lehet kiszúrni a hamisított magsafe töltőket. -
Gyuree91
tag
válasz
lugosi #54188 üzenetére
Azert kerdezem, hogy erdemes zsir ujat venni kozel 400k-ert, vagy ugymond ha talal az ember patika par honapos hasznaltat sporol 50-60k-t.. (Nyilvan par ciklussal "gyengebb" az aksi..)
Tehat kerdesem arra iranyult, hogy ha van a piacon patika hasznalt, attol meg Ti ennek fejeben kiadnatok annyit, csak mert uj, te csomagolod ki stb stb.
-
bmwk1200s
őstag
Hoppácska [link]
-
Syl
nagyúr
válasz
Head88 #54193 üzenetére
>nálam tökéletesen működik az oldal.
Itt viszont nem.
Egyrészt minden egyes ellenőrzéskor beléptet az icloud fiókomba, kétlépcsős azonosítás mellett.
Másrészt meg mindig ez az eredmény: [kép]
Böngészőfüggetlenül...(#54194) lugosi
Végül is, az Apple-nél még soha semmi nem szűnt meg. Például a Newton sem -
Syl
nagyúr
Srácok! Az Apple warranty check oldal működik?
Mert nekem hetek óta ezt dobja: Jelenleg sajnos nem tudjuk teljesíteni a kérést. Kérjük, próbálkozzon újra később. -
-
Gyuree91
tag
Srácok, rMBP 2015 13"-ba hülyültem bele, adott lehetőség bontatlanul 375ért magyar klavi. Viszont pár hónapos patikát lehet venni 320 körül, Ti hogy döntenétek, és miért?
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #54182 üzenetére
csak told a keresőbe, hogy "mac mini dac amplifier"
és ugye filmekhez sem lenne utolsó, én amúgy jól elvagyok a rMBP-val, nem igazán izgat az akksi meg a lehajtott kijelző, de aki nem hordozza és nem kell neki iMac, annak tökéletes lenne a MacMini, sztem ha csinálnánk egy felmérést lenne igény még rá rendesen, ha az AIR-t viszik, mint a cukrot érted
-
Head88
addikt
válasz
toth_janika #54179 üzenetére
Mutatja a karakternéző, csak le kell nyomni az alt és shiftet egyszerre.
-
marsu.
senior tag
válasz
toth_janika #54179 üzenetére
Nyomod közben az Alt+Shift-et?
Billentyűzet kiosztás. Nincs rajta minden, de a leggyakrabban használtak megvannak rajta.
-
skbalint
tag
válasz
toth_janika #54177 üzenetére
Ja az meg az Alt, Shift és vessző karakter együtt *.
-
skbalint
tag
válasz
toth_janika #54175 üzenetére
Nyomd le együtt a Ctrl, cmd, space-t ★.
-
toth_janika
őstag
Újabb láma kérdés: Hogy tudom előcsalni a csillag karaktert?
Sehogy sem találom még a billentyűzetnézőben sem
-
hemaka
nagyúr
Úgy látom az apple magyar szerviz sem különb, mint a többi gyártóé. Ha valami elbaszódik, akkor csak gányolnak. Ezek után meggondolom ezt az mbp vásárlást, mert én biztos ráhajtogatom a fejükre a notit, ha valami baja lesz és ilyen gyökerek.
Csak hurcolni meg más normális noti nincs. :/ -
Mohhoj1986
tag
válasz
Head88 #54170 üzenetére
iCentre...pont ugyanolyan szar mint a többi szervíz.
Nem tudom h használt e, de azt tudom h nem ilyennek kéne lennie.
A legnagyobb bajom az h beleuntam az állandó szarakodásba.....még egyszer utoljára visszaviszem...miután visszakapom nem érdekel már ha kigyullad magától akkor se....sztem eladom a picsába... -
Head88
addikt
válasz
Mohhoj1986 #54168 üzenetére
Ezt a színvonalas munkát melyik csoda üzlet csinálta? Elvileg teljesen új kijelzőt kellett volna kapnod. (gondolom komplett fedél csere volt.) Nekem gyanús, hogy egy használtat sóztak rád. Kizártnak tartom, hogy új fedélen szétkopott agyonhasznált zsanér van.
-
rjg
őstag
válasz
Mohhoj1986 #54168 üzenetére
Igen, alapban cserélik a zsanért is. Én anno a laza csukló miatt cseréltettem kijelzőt a 11-es Air-emen.
-
Mohhoj1986
tag
A másik sztem hogy a zsanért is cserélik vele? Mert sztem igen és ami most van a gépbe az nagyon laza. Konkrétan ha felemelem a gépet és hátradöntöm szép lassan akkor maxra hátranyílik a kijelző, amikor meg lecsukom akkor meg az utolsó 7-8 centin magától lecsukódik, nem tart semmit....Sztem az előző tuti feszesebb volt sokkal. 2 hónapja szarakodás van a géppel..lassan lejár a gari....ez vicc
-
TBMC
addikt
és tényleg...
Alex91: ja, igen. már rég windózoznom kéne...
Mohhoj1986: igen, cserélik ismét, hisz hibásan kaptad. ha iCentre, próbáld meg berendeltetni velük a kijelzőt, s akkor csak 1napba telik, ha belemennek. mivel, hogy tudod használni a gépet, csak azért na. nekem volt, hogy belementek, de egyeztetnikell ott vmi felettessel, legalábbis nálam úgy működött mikor még a 13" rmbprón kékes bevilágítással jött a 2. kijelző. ők islátták. hajtogattam állandóan, hogy munkaeszköz és már tényleg nem tudom nélkülözni. aztán nagy nehezen rábólintott vmi "vezető".
-
Syl
nagyúr
válasz
Mohhoj1986 #54160 üzenetére
Szopásban lassan utoléred TBMC-t...
-
Mohhoj1986
tag
válasz
Mohhoj1986 #53976 üzenetére
Ma visszakaptam a macbook air-em. Új kijelző
Itthon látom h van 1 pixelhiba.....most megint vigyem vissza és 1 hétig megint ne legyen gépem?
1 beragadt pixelnél mi a szervíz protokoll, kijelzőcsere megint?Soha a büdös életbe nem veszek ilyet mégegyszer....vajon miért?
-
Diokhan
addikt
Üdv Srácok!
Az miért lehet, hogy MacOS-en jó az óra beállítás, de ha át bootolok windowsra, akkor ott két órával kevesebbet mutat az óra. ha át állítom windows alatt, akkor utána vissza bootolok MacOS-re, akkor ott lesz két órával több. Hogy lehet ezt összefésülni?
(#54153) TigerCat: "MAC"era?
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #54153 üzenetére
Ezt a legegyszerűbben egy MusicCast, DLNA, AirPlay stb. kompatibilis erősítővel tudod megoldani. Monitor jack csatlakozójára viszont nem lehet normális hangrendszert építeni és ezért marad egy jobb SUHD LG (bár az input lag miatt ez játszani még mindig nem az igazi, de minden másra már tökéletes). Elfér a Mini alatt/mellett és max. egy potit kell tekerni.
Nekem is kellene egy Mini, de jelenleg az Intel NUC mindent visz. Mindenféle erölködés nélkül feltolható rá a macOS. Sztem van rá esély, hogy a Mini együtt frissül az új moduláris MacProval és új monitor is érkezik, ami valszeg LG lesz.
-
Ne is mondd... TV alá keresek valami integrált megoldást (TV sincs még, azzel együtt akarom megvenni), amit nem kell külön kezelni, hanem együtt él a TV-vel, de jó a hangja. Legyen sztereó kép a zenéhez, dinamika, tiszta hangzás, stb. de nem akarok még egy távirányítót nyomkodni. Viszont ez már off, szóval be is fejezem.
A szett tényleg nem rossz, de jobb lenne, ha egy Mac Mini dolgozna a MacBook Pro helyett. Feleslegesen gyilkolom az akkut, a beépített megjelenítőre sincs szükségem, amikor pedig jövök-megyek, elég egy böngető is. Szóval nagy a dilemma, hogy mi legyen. A 27-es iMac ezután már kicsi, a mostani Mini pedig még office alkalmazások mellé is harmatos ekkora kijelzővel. Jöhetne valami új, vagy kénytelen leszek hacklit építeni... Ez utóbbihoz őszintén szólva semmi kedvem, mert macera és ki tudja mennyire lesz megbízható.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #54151 üzenetére
Nagyon rendben van az asztalod! True Mac-es!
A hangszórók világában nagyon L lehet veszni. Más az, amit PC mellé teszünk, más az amivel zenét szerkesztünk és megint más az amivel filmet nézünk meg minőségi anyagokat hallgatunk. Sokan próbálják 3 az 1egyben megoldani. Lehetetlen.
-
válasz
wardemi #54149 üzenetére
Nekem egy Gagyineus 2.0 van, ami árához mérten teljesen jó (főleg az irodában), de hogy tényleg jól szóljon, hozzácsatoltam egy aktív mélyet. Utóbbi veszett sokat dob rajta, főleg mivel nagyon kicsi az iroda, így kell a kraft, hogy potyogjon a vakolat...
A Bartenderre kíváncsi leszek. Már hetek óta nem használom. Gyakran hibázik, egyes ikonokat nem jeleníti meg és egyik-másik app összeakad vele. Most leredukáltam ennyire:
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #54148 üzenetére
Az Edifier tényleg jó, nem csak látványos. Jól szól. Az ember nem is gondolná mennyire. Amúgy ha végnyálazzátok a fenti linken a srác tesztjeit, akkor mindenki megtalálja a magának valót. Gondolom nem a fehér szín az elsőleges szempont. :-) Nekem Yamaha/Dali rendszerem van és nem igazán van szarakodás 24/96-on sem. Viszont ez sem 20ezer volt.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat #54146 üzenetére
Jók a Microlab hangfalak igen. Fehérben Yamaha HS5 van de ez nem YT-ozni való.
Ez is elég jó cucc és van fehérben is: http://www.edifier.com/int/en/speakers/e25-luna-eclipse Sajnos 60-nál kezdődik.
-
Én ezt néztem, szerintem teljesen jó, de sajnos fehérben nincs:
MICROLAB Solo 6C 36 841 FtMás...
Ahogy elnézem, a Bartender napjai is meg vannak számlálva. Igazán beletehetnék gyárilag a lenyíló menü lehetőségét. Vagy valamit, hogy a sok kis ikon valahogy rendezettebben nézzen ki.
-
wm2
őstag
válasz
kkp900 #54136 üzenetére
PC hangfal tesztek: https://www.youtube.com/user/skubny/videos
Microlab B77 a legolcsóbb amit ajánlanék. Az EDIFIER-ek nagyon jók. Remek ár/teljesítmény arányban de a legjobb S2000Pro-t itthon senki nem forgalmazza. Ezek már százezres nagyságrendek. Viszont 30 körül találsz jót.
-
válasz
toth_janika #54143 üzenetére
Nézetbeállításokban kell keresgélni. Én telepítés után azonnal beállítom a nézetek alapértelmezéseit, így ha navigálok, úgy jelenik meg, ahogy előre meghatároztam. Azonban ha egy mappát külön testre szabtál, utána központilag szinte lehetetlen. Vagyis megoldható, de macerás... Törölni kell a beállításokat tartalmazó fájlokat, az alapértelmezett mappában be kell állítani a nézetet, ha lista, akkor a megjelenített oszlopokat és azok szélességét, majd alapértelmezetté tenni.
-
válasz
toth_janika #54141 üzenetére
-
válasz
kkp900 #54135 üzenetére
Igen, alkalmazások. Ekkora kijelzőn nagyon hasznos... Az Audioengine 2.0 hangfalak nagyon jók, van fehér is, de nem olcsó. Ha zenére kell és szereted a minőségi hangzást, mindenképpen fadobozos 2.0 hangsugárzókat nézz. Ha csak játék és film, akkor 2.1 ami tetszik. Nézz be ide, ajánlanak majd jót: PC hangfalak
-
lmno
őstag
válasz
toth_janika #54137 üzenetére
Gyökér alatt Applications.
De a Projekt mappát a usered alatt, vagy user/Documents alatt keresném. -
toth_janika
őstag
Láma kérdés: Hol találom a Sierra-n a program fájlokat? Felraktam a DBeaver nevű SQL keretrendszert, és keresem a Projekt mappáját, de sehogy sem találom...
-
kkp900
senior tag
A hangfalaknak nem hatalmas méretben milyet érdemes nézni? Sztereo 2.0 aktív dobozban gondolkodok.De ha van olcsóbb kisebb mutatósabb (FEHÉR) azt szivesen veszem!
👍🏼🤗
-
-
válasz
kkp900 #54132 üzenetére
Az jó cucc lesz, nekem is ilyen van, szintén ezzel a noteszgéppel. Ami gondot okozott, az az egér... Sajnos csak vezetékessel tudtam lag mentesen megoldani, de ha neked bejön az Apple Magic Mouse, vagy Trackpad, akkor talán nem lesz gond. De ekkora felületen jóval hatékonyabb egérrel dolgozni, mint tapipaddal. A hangot kábelen kötöttem be két külső hangszóróba, így jobb a minőség és natívan megy a hangerő állítás. Ami pozitív, hogy egyetlen Thunderbolt kábel elegendő a monitorhoz, amibe viszont minden mást bedughatsz. Pl. egér, billentyűzet, külső meghajtó, TB-LAN adapter, stb. Az ablakok elhelyezéséhez hatalmas segítség a BetterSnapTool, vagy ha egeret is használsz, a BetterTouchTool. Utóbbi jóval okosabb és nagy segítség a desktop elrendezéséhez, gyorsbillentyűkhöz, egér plusz gombjaihoz. És nem, Thunderbolt kábel valóban nincs a monitor dobozában.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
kkp900 #54132 üzenetére
Lehet váltogatni hogy hol adja ki. Fent a menüsoron kattints rá a hangerő ikonjára, ott listázza a kimeneteket.
Nekem is 21:9-es monitorom van, igaz 29" és 2560x1080 (amikor kaptam - ingyen - akkor ez volt a csúcs), a 2012-es MBP-m tök jól (minimális röcögés akkor van ha először hívok elő egy Mission Control-t sok ablak mellett, utána jó) hajtja ki. Szerintem a tieddel se lesz probléma, kicsit gyorsabb a GPU-ja mint az enyémnek.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Aki felvetette a monitor dolgot annak üzenem ,hogy majd jövőhét elején megmondom mi újság 21:9 fronton mert ma rendeltem egy LG 34um88p.3440*1440p a felbontása.Egy hétig keresgéltem kutattam olvasgattam hogy milyen legyen a 2015 Early macbook pro 13'hoz amit tavaly vettem de bevallom kicsi nagyon a kijelző!27-ben gondolkoztam meg 4K ban mivel meghajtja elvileg.Aztán az Extrém Digital oldalán ma belefutottam akciósan 169 e ft ért leárazva!Sima TN panelos QHD kat adnak ennyiért nem IPS 34" ost.Majd kiderül milyen is lesz élőben vele az élet!
De szerintem nem fogok benne csalódni.Asztali gépet csinálok belőle vettem hozzá apple billentyűzetet meg egeret is (Azt mikor megvettem a gépet).Valaki a használtalmán eladta vadi új promos termék csak nincsen doboza meg töltőkábele de fóliás vadi új (20-ért baráti szerintem).A kábel is úton van a monitorhoz mert szerintem nem lesz benne Thunderbolt kábel pedig van kettő csatlakozója is.Mondjuk a kábelt egy másik monitor miatt rendeltrm de ehez is jó lesz Displayport displayport mini(alias Thunderbolt ha jól tudom)!Szóval egy laptoptartó álványt is vettem amiben az oldalán fog állni.Még egy hangszoró pár kellene ,hogy milyen is legyen abba egy kis segítséget esetleg elfogadok nem szeretném horror áron max 40 ért de tudjon bluetoothot is.Apropó ha azon keresztül csatlakoztatom a lapival akkor átmegy a hang??Nem a monitor kabelen fog?Le veszem a monitoron a hangot az segít majd rajta??Vagy csak jacken fogja átadni a hangfalaknak?Minden segítséget köszönök előre is.Remélem nem sikeredett hosszúra a történet.
-
Mr.C
őstag
-
-
Mr.C
őstag
üdv!
olyanokat kérdeznék, akik szoktak ikonokat szerkeszteni:megoldható-e az (és ha igen, mivel), hogy több ikonra használok ugyanolyan módosítást?
Vannak ikonok, amik négyzet alakúak és mindegyiket "rounded corner"-esre szeretném csinál, olyan 20-30px-lel. Van erre mód, vagy álljak neki egyesével? -
nord_
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #54122 üzenetére
Ah, félrenéztem, azt hittem, iPhone-topikban vagy, s ez iOS-kérdés.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Valószínűleg be lehet állítani, de azért megkérdezem:
ha Mailben beállítok több email címet, akkor ki lehet kapcsolni a kiválasztott email címek esetén, hogy abszolút ne értesítsen új emailek esetén? Se hang, se felugró kisablak ne legyen adott email fióknál, csak akkor tudjak az új emailekről, ha tényleg meg akarom nézni, megnyitom a fiókon belül. -
Syl
nagyúr
Azok a gépek, amik nem Apple viszonteladóktól lettek vásárolva (pl. pcx, land, ipon stb.), azokra is ugyanazok a garanciális feltételek? Ugyanúgy sorozatszám alapján világgari van rájuk?
-
dragontiger
tag
Sziasztok, adott egy macbook white 2008, 10.6.8-al, mivel lehetne bootcamp nélkül csinálni egy bootolható usb-t ,windows ideiglenesen telepitése céljából? Unetbootin nem csinál olyat, ami bootolható lenne, de ezt a folyamat végén közli is. Előre is köszönöm szépen a segítséget
-
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni, egy Air-t innen a forumról.
Egy megbízható kolléga lenne, de megkérdezném itt is.
Még garis szeptemberig a gép, de azt mondja, hogy a MM-ban lett véve, és ott 2 év gari van rá.
+ 1 év jótállás az 1 év garancián felül. Ez valós?
Köszönöm. -
válasz
entropy #54110 üzenetére
Olcsóbban keresgélj (200 körül), vagy újabbat nézz (300 körül 2015-ös). Szerintem. Nem tűnik soknak a különbség, de a gyakorlatban a 2015-ös modell rommá veri a 2013-s gépet. Grafikus teljesítményben és gördülékenységben határozottan érezhető.
(#54097) vasi89
Nekem 2015.ös 13-as MacBook Pro hajt egy 3440x1440-es kijelzőt TB porton. Hibátlan. Szerintem 4K-val sem lesz gond, de szintén ezen a porton keresztül.
-
entropy
tag
Üdv!
Macbook pro 13 vásárlásánál mire érdemes odafigyelni? Lehet valamiféle rejtett, nehezen észrevehető hiba?
Gondolkozom egy használt late 2013-as vételében.
250 ezerért egy ilyen, 100-150 ciklussal jó vételnek számít? -
vasi89
őstag
egy lg-t használok jelenleg is 21:9es, de a legkisebb 25" ami nagyjából 22-nek felel meg és hát nem a legszebbek a színek sem meg jólenne valami nagyobb de, egy valamire való 21:9 meg annyi mint egy 4k-s. Nem vetettem el teljesen a 21:9et sem mert amúgy nem rossz.
@r4z: köszi, ezt jó tudni. Nem nagyon foglalatoskodtam monitorral mostanság.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Trek
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Lenovo IdeaPad Slim 3 15AMN8 GARANCIÁS
- Asus TUF Gaming F15 i5 11400H//16 GB RAM // 512 GB SSD // RTX 3050 Ti
- Macbook Pro M1 Max 64GB RAM 512GB SSD GARANCIÁVAL
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari