- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz
toth_janika #52292 üzenetére
"The Dark Knight" macOS theme.
Én Tiger óta a Geektool nevű programot használtam erre a célra. Mavericksen születtek a legjobbak, legszebb maces asztalok. Aztán Almáék kitalálták ezt az értesítési központot, amire már aláírásokat gyűjtöttek, hogy legyen már sötét és igazodjon a dark módhoz.
Persze nem lett belőle semmi. De nem ez a legnagyobb baja, hanem az, hogy telepakolva minden jóval zabálja a memóriát. Sajnos a scriptek csak korlátozva működnek a SIP miatt (valszeg az áll mögötte, hogy használd a bugos értesítési központot és ne mókolj). Viszont az Übersicht "widgets are written using HTML5" és kb. alig vesz le a memóriából (CPU ilyen 0,5-1,5%). Az Alma-féle értesítési központ meg csak az időjárásnál teker akkorát, hogy nem igaz. A srác aki elkezdte ezt az übersichtet valszeg linuxról jött macre és értett az erőforráskezeléshez. Kár, hogy nem vitte tovább a cuccot, így kezdetleges maradt, de azért használható még így is.
Nekem a dock úgy tetszik ahogy van. Ikonokat tudsz cserélni, nem nagy ügy.
-
válasz
toth_janika #52292 üzenetére
Sötét dock és menüsáv, ugyanitt az ikonok eltüntetése, egyedi háttér és dock / launchpad ikoncsere. Kb. ezeket tudod megcsinálni kockázatmentesen. Régebbi rendszereket még csak-csak lehetett hekkelgetni, de mostanra ez a lehetőség szinte kihalt. Vagyis én nem tudok róla...
-
kenwood
veterán
válasz
Smiley #52273 üzenetére
Koszi.
Rendeltem egyet az alirol 9kert.
Remelem az elso 2-300 ciklusban hozza az 5-6 orat.
akkor mar megerte az arat.Ez a vintage(2009 mbp 13) gep egy ssdvel,hdd caddyvel es 8 giga rammal tokeletesen alkalmas az alap dolgokra.
Kicsit meg tobbre is.
a 1.5-2 ora uzemido meg nem is lenne gond,mert a belepos notik ujonan tudnak annyit
Azert kellett mindenkepp cserelni,mert lecsukott fedellel egy ejszaka alatt nullara merult mar[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Láttam itt király betmenes háttérképes, dock átalakításos témát és felötlött egy gondolat bennem: a Sierra-t lehet valahogy "témázni"? Tetszenek a gyári ikonok, de egy sötétebb téma nekem sokkal jobban bejönne... -
Imy
veterán
Ki használ win-t a gépén? Mik a tapasztalatok?
Elegem lett a folyamatós szoftver problémákból, hogy nem működik rendesen MAC alatt valami, vagy nincs rá normális alternatíva.
Mennyi hely kell a win-nek?
-
Diokhan
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
kenwood #52272 üzenetére
Nekem ezt irta az istyle kb 1 eve:
"Sajnos a készülékhez már nem tudunk a gyártótól akkumulátort rendelni, mert a készülék vintage besorolása miatt már nem biztosít hozzá az Apple alkatrészt. Nem tudok sajnos segíteni, mert csak eredeti Apple alkatrészeket értékesítünk."
-
Smiley
addikt
válasz
kenwood #52268 üzenetére
Annyit segitek a dontesedben, hogy mar az en 2010-es gepem az usa-ban igaz meg csak vintage amugy meg az egesz vilagon obsolete kategoriaban van az apple-nel, tehat gyari akksit nem fogsz tudni venni mar, csak az aftermarket marad. En probaltam futni par kort californiaban hatha kapok egy eredeti akksit, de nem sikerult.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Cserelni szeretnem a 2009 mid mbp 13ban az akksit.
elvileg A1322 kell bele.
A gyari 63,5-es 25 ezer ft, az utangyartott pedig 9 ezer
Mik a fo kulonbsegek az eredeti es az utangyartott kozott?
- elobb lemerul ? (mennyivel? )
- kevesebb ciklus utan adja meg magat (mennyivel ?)
- nagyobb a meghibasodas,kompatibilitasbeli problemak eselye (milyen problemak lehetnek?)
Iphonenal raknak valami ic-t a toltokabelbe,ami nelkul (az utangyartott) kabelek jo reszet letiltja a szoftver.
Nem lehet tolteni,adatot tovabbitani veluk.
Mbpnel is szivatjak valami hasonlo trukkel az olcsobb aksi vasarloit ?[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Az siman jo, nekem a 2010-es netezes alatt 70 fok ala nem megy, ilyen ez amikor minden oldal rogyasig van rakva js-el. Az a baj, 7 evvel ezelott kb semmi hw nem kellett a netezeshez, mert mindent a serverek szamoltak, most meg ott tartunk, hogy igen csak kell szamitasi teljesitmeny azert, hogy az ember a facebook-ot meg a tobbi vackot nezegesse. Amugy sem voltak huvosek ezek a procik.
-
xTc
aktív tag
Sziasztok,
kérlek segítsetek, adott a gépem ( 2014 mid MBP), ami szerintem melegszik. Egy futó safari + mail alkalmazás 55 fokon tartja a CPU-t, amint elkezdek dolgozni nem ritka a 100 fok sem. A terhelés alatti hőmérséklet emelkedést még meg is érteném, IDE, docker mail, safari fut, de az hogy szinte alig hajtva 60 fok körül van, azt kicsit sokanak gondolnám. PRAM reset-tel próbálkoztam, szerintetek egy újra pasztázás segíthet a dolgon?
Előre is köszönöm.
-
Oscar
tag
Sziasztok,
Hosszú kihagyás után térek vissza Mac-re, még a Lion idején szálltam ki. Most egy MBP15-ón van (2015-ös), El Captain van rajta. Kérdés: frissítsek Sierrára?
Köszi! -
Diokhan
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és az ötleteket!
-
lmno
őstag
Én nem filmezek youtube-on, sőt Macbookon se, van erre egy plazma tv-m
"A VLC EQ-ja is elég jó a "teljes filmhez". AZ IINA rendelkezik beépülővel Safarihoz, egy klikk, két klikk és már szól ahogy szeretnéd"
De pont ez a lényege a Boom-nak, hogy 1 központi cuccod van, amit előhozol egy hotkey-el és kész, működik mindenhol. -
wm2
őstag
Igen, csak amikor Yotubeon "teljes filmezel" azt ne felejtsük el, hogy szarból nem lehet várat építeni. A legtöbb webes dolog ilyen. Aztán ha netflix szerű oldalon nyomulsz 4K-ban kitolod egy jó rendszerre és nem fogsz szoftveresen szarakodni. Biztos jó a Boom, de azért nem cserélném le a hifi cuccomra. A VLC EQ-ja is elég jó a "teljes filmhez". AZ IINA rendelkezik beépülővel Safarihoz, egy klikk, két klikk és már szól ahogy szeretnéd. +12Db-t tudsz a hangerőre is nyomni, de a felénél már recsegni fog. De nem is ezért, hanem az audio delay miatt szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
lmno
őstag
"Drága" - egy Apple notebook topikban vagyunk, hahó
Sokkal profibb az equalizere, mint pl. az iTunes-nak. Amúgy meg nem csak equalizer van benne, hanem a hangerőt is feljebb lehet tolni vele, ami pl. a noti saját hangszóróinál jól tud jönni néha.
Na mind1, nekem bevált, szerintem megéri az árát, amióta Apple notim van, használom. -
salesman
őstag
Hogyan tudom a felső sávról a Mackeeper undor0tó ikonját eltüntetni a felső sávról?
Az app-ot már legyalultam a CCleanerrrel, köszi! -
wm2
őstag
jó, mondjuk biztosan, pl. ott vannak még a játékok, nem vitatom, de drága, aztán az iTunes is rendelkezik EQ-val, Soundcloud is VOX-on keresztül szól, Youtube is ("open link in VOX"). Sokat egy laptop hangszoróiból nem tudsz kihozni. Kicsit odapörkölsz a mélynek és ki is pukkant szerencsétlen.
-
Diokhan
addikt
Üdv. Létezik valamilyen equalizer macre?
-
MNBT
tag
Azért is kérdeztem mert januárban Thermal Grizzly Krynoaut pasztát raktam a procira, és nagyon furcsállom hogy Opera böngészőt ha használok és mondjuk facebookon böngészgetek, vagy más oldalon, akkor felmegy a proci hőfoka 72 fokra, ami elég durva véleményem szerint egy sima böngészésnél :/
-
MNBT
tag
Sziasztok
Macbook-hoz milyen hűtőpasztát ajánlotok ami tényleg minőségi és jól vezeti a hőt? 2012-es készülékről van szó
-
wm2
őstag
válasz
CharlieDrop #52245 üzenetére
Ennyivel jobb a Geektool-tól és az értesítési központtól (drága iStat sem kell):
Übersicht is extremely lightweight — it uses ±16 MB for RAM and ±0.9% CPU resource.
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
válasz
CharlieDrop #52241 üzenetére
azt vhol találtam, originál képregényes cucc
-
wm2
őstag
A SIP miatt nem működik a Geektool (bár lehet már igen, mert frissítették, viszont nekem sok kód nem töltött be). Az ÜBERSICHT egyszerübb és működnek a geeklets kódok is. Ez csak egy példa (a menübáron keresztül könnyen elérhető a widgets folder és tetszőlegesen szerkeszthető):
Ezzel picit egyedibbé lehet tenni az asztalt:
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Smiley #52226 üzenetére
#ansimasterrace
Nekem az MBP-m magyar, de a mecháim mind US... igazából nem használok semmi speckó kiosztást, egy Bachman-féle Hungarian PC Pro van felrakva de kiválóan gépelek magyarul, egyedül az
í
-hez meg a0
-hoz kell modifiert használnom (opt + i, opt + o), a többi mind patent. Meg őszintén megvallva, azí
még kényelmesebb is... konkrétan a noti billentyűzetén is így írom, egyszerűen jobban kézre áll.Kényelemre viszont csillagos ötös a kiosztás, a rövid enter és a hosszú shift sokkal ergonómikusabb mint az ISO-féle magas-rövid megoldás. Nem programozok vagy ilyenek (Brackets-el néha belenyúlok pár kódba, de nem ez a profilom), totál átlagfelhasználásra van de sokkal kényelmesebb számomra az a kiosztás. WPM-en is emelt egy keveset hogy átváltottam cca két éve.
-
wm2
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
megema #52231 üzenetére
Nálam Safariban alt+cmd+ű ugyanúgy vált ablakot, mint ctrl+cmd+í.
Mondjuk nekem ezek pont a legkevésbé se hiányoznak magyar kiosztással, mivel ablakkezeléshez számomra sokkal kényelmesebb a touchpad, mint a billentyűzet. Egyedül a cmd+ + hányzik néha magyar kiosztásról. -
r4z
nagyúr
-
megema
őstag
válasz
Smiley #52226 üzenetére
Jó neked, másnak ékezetek is kellenek...
Amúgy lassan 3 éve kódolok magyar kiosztású, magyarra állított rMBP-n. Hozzá tudtam szokni, bár tény, hogy nem annyira kényelmes. Egy ideje átváltok US-re programozáshoz.
Alt + Cmd + Ű nem csinál semmit.
Alkalmazásokat ugyanúgy Cmd + Tabbal, ablakokat Ctrl + Cmd + Í-vel váltasz. Megy egy kézzel. Ezért nem US kiosztásút kell venni, hanem UK-t (vagy más ISO-t), ha kell más nyelv is.[ Szerkesztve ]
-
solties
tag
Az OS Sierra beépített naptár alkalmazáshoz hozzá lehet valahogy adni az Outlook naptárt? A fiókok felvételénél nem sikerül. Csak a mail.
-
Smiley
addikt
En kb 13-14 eve csak US ANSI-t hasznalok, azota minden programban ertelmet nyertek a shortcut-ok.
Csak egy egyszeru mindennapos pelda. US-ben ugye egymas alatt van a 2 gomb, az`
es aTAB
, tehat ezeket egy kezzel meg tudod csinalni.cmd+`
masik ablak programon belul (ugye itt is ervenyes, hogy a shift-el meg visszafele megy)cmd+TAB
masik programEzzel szemben a magyarban, ehhez kell mind a ket kezed, hogy lenyomjad
alt+cmd+ű
kombot, es ha visszafele akarod akkoralt+cmd+shift+ű
Akiket ismerek es magyar kiosztasu mac-et hasznalnak a tobbsege nem is tud errol a funkciorol, helyette kattingatnak, mert meg eselyuk sincs felfedezni azaltal, hogy veletlenul mellenyomnak.
@TigerCat: Itt nem csak a kodolas, szerintem az egesz rendszer nem all kezre vele...
@bmwk1200s: az is gyonyoru lehet, nekem az egyik powerbook-nak van nemet kiosztasa, de az meg ISO english-el is szar.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Cserelni szeretnem a 2009 mid mbp 13ban az akksit.
elvileg A1322 kell bele.
A gyari 63,5-es 25 ezer ft, az utangyartott pedig 9 ezerMik a fo kulonbsegek az eredeti es az utangyartott kozott?
- elobb lemerul ? (mennyivel? )
- kevesebb ciklus utan adja meg magat (mennyivel ?)
- nagyobb a meghibasodas,kompatibilita beli problemak eselye (milyen problemak lehetnek?)Iphonenal raknak valami ic-t a toltokabelbe,ami nelkul (az utangyartott) kabelek jo reszet letiltja a szoftver.
Nem lehet tolteni,adatot tovabbitani veluk.
Mbpnel is szivatjak valami hasonlo trukkel az olcsobb aksi vasarloit ?[ Szerkesztve ]
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Még eléggé új vagyok az apple világában, de egyre inkább megszeretem az új kis airemet. Most egy olyan problémába futottam bele, hogy van egy külső merevlemez ami a szüleimé (NTFS) ők windowst használnak alapvetően és sok-sok emlék, film fontos dokumentum stb. rajta van így nem is szívesen formáznám újra az egészet. Van esetleg valamilyen free program ami letölthető macre és ez úgymond átkonvtertálná a filmet amit szeretnék felmásolni erre a külső HDD-re? Tehát egyfajta hídként működne a külső NTFS vinyó és a gépem közt. Maga a film mérete is kb 10 gb, nem tudom, hogy ez probléma lehet-e. Elnézést ha nagyon alap/béna már a felvetésem is.
Üdv,
Krisz -
Imy
veterán
Másnak egy éjszaka alatt mennyit merül a gépe, alvó állapotban, lecsukott kijelzővel, kihúzott töltővel? Nekem 5-8% körül szokott lenni...
A régebbi OSX-nél ennyi nem volt... -
Ragnar95
félisten
válasz
Smiley #52215 üzenetére
Megszokás kérdése csak. Wines magyar kiosztástól tépem a hajam már évek óta, a Maces az alap számomra. A speciális karakterek gyors elérése mondjuk jól jönne a UK kiosztásról, melóban azt is használok, de váltogatni nincs kedvem a kiosztást a gépemen és programozáson kívül mindenhez kényelmesebb a magyar.
-
válasz
Smiley #52215 üzenetére
Én nem kódolok, nincs amerikai főnököm (meg szerencsére semmilyen főnököm), szóval a magyar billentyűzet a legjobb. Majd ha akkora cég leszünk, hogy az USA lesz a legnagyobb célpiacunk, akkor esetleg váltok. Vagy felveszek egy csókát, aki megoldja helyettem...
Egy szó mint száz, kis hazánkban - ha az ember nem kódol reggeltől-estig, vagy nem angol nyelvterülettel kommunikál - a magyar kiosztás a legpraktikusabb.
Amúgy igen, rém elcseszett a kiosztás...
-
bmwk1200s
őstag
Meglepo! Az osztrak media markt elkezdett magyar billentyuzettel szerelt gepeket forgalmazni, raktarrol: [link]
Aki erre jar, es amugy is akar uj gepet, erdemes lehet elgondolkodni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Külföldön már van refurb 13" TB modell:
https://www.macrumors.com/2017/04/21/apple-selling-refurbished-13-inch-mbp-touch-bar/
-
bilon73
aktív tag
tévedtem...a kivágás volt a gondom...
nem én írtam, de hasonló gondokkal küzdöttem:
http://koos.hu/2010/11/08/milyen-a-mac-10-honap-utan/
bár hozzáteszem, hogy én szerettem az osx-et, de az is tény, hogy okom nincs lecserélni a win-es laptopot, csak annyi, hogy iPhone, ipad, apple tv mellé néha egyszerűbb egy osx...
(nem is erőgépet nézek, egy 12-13 körüli air bőven elég lesz nekem)
ui.: igen a duplicate is idegesített...save as helyett, ha jól rémlik...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új Lenovo IdeaPad 5 x360 Érintős Laptop Tablet 16" -30% Intel Core 7 150U 10Mag 16/512 2K OLED+ Toll
- HP OMEN Gaming 16-wd0000nq - ÚJ 16" GAMER notebook - i5-13420H, 16GB, 512SSD, RTX 4050 (6GB)
- HP PROBOOK 460 G11 (9Y7S7ET) - ÚJ - 16" üzleti notebook - U5 125U, 16GB, W11pro
- Remek áron dobozos új Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5500H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 2050garancia