Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• doongoo

addikt

Sziasztok,

mivel jelenleg mindkettővel rendelkezem, egy kis összehasonlítás Jiayu G4 Anvanced és Xiaomi Hongmi között, szubjektíven (a specifikációkba nem megyek bele, inkább a gyakorlati dolgokba, mindkettőn azonos MIUI ultimate ROM van éppen V5 4.1.27 és tök ugyanazok az alkalmazások):

kb. azonos mindkettőben:
    - kijelző (felbontás azonos, színek és betekintési szög teljesen rendben) - megjegyzés a Jiayu-n 2,5 hónap használat után rengeteg beragadt pixel van (kék, zöld, piros), amik fekete háttérnél és erős háttérvilágítással látszanak, majd kiderül, hogy Hongminak jobb-e hosszabb távon a kijelzője
    - WIFI vétel (nem mértem, de mindkettővel kb. egyformán tudok csatlakozni a hálózatokra és a sebesség is egyforma érzetre)
    - memóriakártya kezelése (mindkettő viszi a 64GB-os SanDisk Class 10 microSDXC kártyát)
    - SIM-kezelés
    - támogatottság (fórumok, stb.)
    - memóriahasználat (nálam mindkettőnél kb. 800 MB folyamatosan foglalt)
    - OTG

Jiayu ebben jobb a gyakorlatban:
    - 2 GB RAM (Hongmi 1 GB)
    - 32 GB ROM (Hongmi 4 GB)
    - hosszabb akksiidő (nálam 2 nap közepes-erős használattal, míg a Hongmi 1 nap és pár óra)
    - gyorsabb működés (a több RAM-nak köszönhetően): érezhetően gyorsabban tölti be az alkalmazásokat és az egész rendszer jobban gördül, Hongmin vannak kisebb várakozások itt-ott)
    - kicsit keskenyebb és rövidebb (ugyanakkor vastagabb minimálisan), ezáltal kicsit jobb kézben tartani

Hongmi ebben jobb a gyakorlatban:
    - GPS (gyorsan fixál és jól tartja is jelet - önmagában alkalmas navigációra, Jiayu erre önmagában alkalmatlan nálam)
    - Bluetooth (még egyszer sem dobta el a csatlakoztatott Pebble órát, Jiayu naponta 1x eldobta átlagban)
    - kamera (8MP ellenére sokkal szebb képeket készít, mint a Jiayu 13MP-el, vakuval is jobbak a képek - a Jiayus képeket rendszeresen kellett utómunkálni, a rizsesek teljesen jók nekem utómunka nélkül is)
    - WIFI display (Hongmi 5 méterre a tévétől tök stabilan és folyamatosan adja a képet a TV-nek, Jiayu 2 méterről már dobálta el a kapcsolatot és akadozott is a lejátszás)
    - értesítő LED (Hongmin narancs, zöld, kék, fehér, piros, cián, magenta - Jiayun kék, zöld, piros)
    - valami rejtett dolog, ami miatt a Hongmin megy a Telenor Contact alkalmazás, míg a Jiayu-n hibaüzenettel kidob (ez nekem lényeges, mert céges levelek ezen keresztül jönnek)
    - design (nekem jobban bejön a kicsit szögletesebb forma)
    - ár (üzletenként lehetnek eltérések, de átlagban kb. 70 dollárral olcsóbb, mint a Jiayu)

Most hirtelen ezek jutottak eszembe, talán nem hagytam ki semmit. Jiayun jelenleg intézem a reklamációt a beragadt pixelek miatt és ha remélhetőleg ki lesz cserélve, akkor ez eladósorba fog kerülni (hiába gyorsabb és nagyobb a tárhelye és akkuideje). Ha nem lesz kicserélve, akkor is eladó lesz, kicsit csökkentett áron...

Ha esetleg valakit érdekel olyan dolog is, amiről nem írtam, nyugodtan kérdezzetek.

Új hozzászólás Aktív témák