Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1551) alacka válasza Karma (#1540) üzenetére


alacka
tag

Szép sorjában (bocsi, de androidos kezdo vagyok).

1.SDK - Android tools, 4.4.2, 4.2.2, 2.2, Extra: Android Supp Lib, Goole USB Driver. Intel HAXM telepítve,
Intel System Image kombinációt hogyan is?

2. AVM/tablet - Szóval Eclipse-böl AVM helyett USB-n keresztül tudnám a tabletemen futtattni a csinálmányaimat, s nem kell átmásolgatnom, telepítgetnem (ami jelenleg gyorsabbnak tunik mint egy alacsonyabb szintu AVM-en való futattás - bár a video megosztón rendre ilyen emulátorokat látni).

3. Ha USB hibakeresés bekapcsolva, tablet csatlakoztatva, a DDMS nézetben csupa üres ablakok,
közben a fileszintu hozzáférésem (TC) is megszunt.

+4. Egy, illetve dupla kattintásra, valamint különbözo irányú elhúzásokra szeretnék egy képpel muveleteket - arrébb tolni, fordítani - csináni.
Milyen eljárásokat(?) javasoltok?
OnClick listener/OnTouchListener/GestureDetector.OnDoubleTapListener? S az elhúzások?

Elore is köszi az útbaigazításokat.

[ Szerkesztve ]

Bocsanat, hogy nem ekezetelek. Roottalan utakon, amíg csak lehet.

(#1552) WonderCSabo válasza alacka (#1551) üzenetére


WonderCSabo
félisten

1. SDK managerben az adott platform alatt van olyan pont, hogy Intel System Image. Ezt kell letölteni az inteles emulátorhoz.

2. Alapesetben csak egy futtatást kell nyomni Eclipseben, és magától lefut az undeploy/deploy és run/debug, a kézzel másolgatást valóban el kell felejteni. Ahhoz, hogy az ADB lássa a készükéledet, egyrészt engedélyezni kell a készüléken amit megtettél, másrészt a megfelelő drivert is fel kell tenned a gyártód oldaláról.

3. Ezek szerint nem látja az ADB a készülékedet. Biztonság kedvéért az adb devices paranccsal megnézheted, hogy látja-e.

4. Jól értem, hogy full android kezdő vagy? Sztem ne gesztusokkal próbálkozz, egy alap kis kattinthatós példát rakj össze először. A gesztusoknál már meg kell érteni az Android képernyőeseménykezelését, amely annyira nem is egyszerű.

(#1553) WonderCSabo válasza fatal` (#1547) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Egyébként nézd csak meg, mennyi featuret tolnak bele a Studioba. :( [link]

(#1554) alacka válasza WonderCSabo (#1552) üzenetére


alacka
tag

Gyártói drivert valóban nem kerestem, ADB devices parancsot nem tudom merre, de majd utána megnézem köszi.
Gombokra kattintgatóson túl vagyok, most képernyőre rajzolásokat (bufferelt képtöltés?) és kattintás elhúzást próbálnék. Gesztusok! Köszi a terminust, máris jobban utána tudok nézni. :) :R
Apropó! Többször tuti, hogy hozzá sem érek a képernyőhöz, csak közelítek rá és kitalálja hogy meg akartam nyomni. Hogy van ez? :D

[ Szerkesztve ]

Bocsanat, hogy nem ekezetelek. Roottalan utakon, amíg csak lehet.

(#1555) WonderCSabo válasza alacka (#1554) üzenetére


WonderCSabo
félisten

hozzá sem érek a képernyőhöz, csak közelítek rá és kitalálja hogy meg akartam nyomni

Picit hozzáértél.

ADB devices parancsot nem tudom merre, de majd utána megnézem köszi.

parancssorban/terminálban, természetesen

(#1556) alacka válasza WonderCSabo (#1555) üzenetére


alacka
tag

Neeem! picit sem :)) kisugárzás, aura :)

Jahh linux!? :) elöbb utóbb ráfanyarodok :) stabilabb?
Nekem már omlott ösze a win Eclipsem, épp ma amikor az USB hibakövetést próbáltam.
Nem tudta olvasni a beállított workplace könyvtáramat, Át kellet másolnom máshova és azt beállítani. Nem is értem miért nem volt hajlandó.
Lemezhibát nem találtam.

[ Szerkesztve ]

Bocsanat, hogy nem ekezetelek. Roottalan utakon, amíg csak lehet.

(#1557) WonderCSabo válasza alacka (#1556) üzenetére


WonderCSabo
félisten

A parancssor Windowson van, a terminál van linuxon/macen. Nincs komoly probléma Windowson az Android fejlesztéssel.

[ Szerkesztve ]

(#1558) alacka válasza WonderCSabo (#1557) üzenetére


alacka
tag

Beírtam de nem ismer ilyet a windowsom. Nincs a keresésnek megfelelő elem, ha meg a CMD ablakba írom,
a megadott nevet a rendszer nem ismeri fel.
(Közben sample vagy tutoriált keresek tologatós puzzle progiról.)

[ Szerkesztve ]

Bocsanat, hogy nem ekezetelek. Roottalan utakon, amíg csak lehet.

(#1559) WonderCSabo válasza alacka (#1558) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Mert nincs benne a Path-ban, azért. Vagy az <ANDROID_HOME>/platform-tools mappába navigálsz és ott indítod el, vagy hozzáadod ezt a mappát a Path környezeti változóhoz.

(#1560) gonger


gonger
senior tag

Sziasztok, remélem jó topicot választottam..
Alcatel Idol S készülékem van, amit vásárlás óta problémamentesen használok, viszont pár napja azt veszem észre, hogy mobilnetet használva a térerő jelzés nem kék színű, hanem szürke. Adatforgalom van, mert minden applikációt tudok a neten használni, de a gmailes levelek nem érkeznek meg a telefonra csak ha az alkalmazáson belül kézzel frissítek, vagy pl a fb-on írt üzenetekről sem jön jelzés.
Ahogy felcsatlakoztatom wifi hálózatra, a jel egyből kékre vált (úgy tudom ez jelzi a google szinkront is) és wifin lógva azonnal bejönnek a levelek is.
Szinkronizáció egyébként rendben, de nem tudom mit lehetne még ellenőriznem, mert elméletileg mobilneten is ugyanúgy kellene működni a dolgoknak,mint wifin.Ha van ötletetk, hogy mit nézzek meg a beállításokban, kérlek osszátok meg. Előre is ksözi.

(#1561) gonger válasza gonger (#1560) üzenetére


gonger
senior tag

ööö...azt kihagytam, hogy a telefon topicjában nem jött megoldást, azért írtam ide, hátha ti jobban beleláttok az android működésébe

(#1562) fatal` válasza gonger (#1560) üzenetére


fatal`
titán

Ez a fejlesztői topic, a kérdésedet a telefonod topicjában tedd fel (vagy az android szakmai topicban).

(#1563) 008anita


008anita
csendes tag

Sziasztok!

Ezt a játékot szeretném megcsinálni androidra. A balra és a jobbra mozgást szenzorral, az talán nagyjából kész is van. Viszont a többi buborék stb ami folyamatosan esik, nem nagyon van ötletem (úgy hogy az később használható/kezelhető legyen) és amiatt mert kissé hiányosak az alapok is. Tehát ha van valami ötlet azt szívesen fogadom vagy pedig valami nagyon jó, érthető leírást canvas-ról animációról vagy esetleg ami kellene hozzá. Elég sürgős is lenne :(

(#1564) WonderCSabo válasza 008anita (#1563) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Talán akkor jársz a legjobban, ha használsz egy játékfejlesztésre készített libet, pl. a AndEnginet, vagy libGDX-et.

(#1565) thon73


thon73
tag

Sziasztok! A keresőrutin egy nagy (7-15 Mb) fileban ide-oda ugrál, és minden alkalommal kb. 1-5 byte-ot olvas be. Amikor megtalálja a megfelelő részt (ez kb 10-20 beolvasás), akkor beolvas max. 1000 karaktert egyetlen helyről.
Érdemes-e puffert használni, ha érdemes, akkor mekkorát? Van az androidon valami hardveres/op rendszer által meghatározott minimális puffer méret? Köszi!

(#1566) WonderCSabo válasza thon73 (#1565) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Általában a maximum elérhető memóriának x töredékét szokták felhasználni puffernek.

Egyébként nem járnál jobban, ha indexelnéd a fájlodat?

(#1567) thon73 válasza WonderCSabo (#1566) üzenetére


thon73
tag

A file indexelve van, és az indexek sorba rendezve. De a szabadszavas keresésnél meg kell nézzem, hogy melyik indexnél kezdődik ugyanígy a bejegyzés. Ezzel egyébként nincs is gond, a rendezettség miatt rohadt gyorsan kikeresi a megfelelő bejegyzést.

Eredetileg RandomAccessFile segítségével oldottam meg az egész beolvasást, mivel az könnyen pozícionálható (csak nem pufferelt beolvasást csinál.) Itt javasoltátok, hogy a szabványos read... metódusokat használjam,, mert az is pozícionálható, egyúttal pufferelhető is. (((Hozzáteszem, a RAF ráadásul elég érdekesen (halasztottan) működik, ami egy kicsit megnehezítette, hogy a file véletlen módosulását az időpont ellenőrzésével figyeljem...)))

Szóval ezt a read dolgot építeném be, mert több szempontból is jobbnak tűnik. A BufferedReader wrapper osztályban meg lehet adni a puffer méretét (gyárilag 8192). Azt nem látom át, hogy nekem ilyen rövid beolvasásokkal van-e értelme a BufferedReader-t használni, és ha igen (mert gondolom, csak egy egységnyit tud fizikailag beolvasni a rendszer), akkor van-e értelme a 8192-t lecsökkenteni? És tovább: ha igen, mekkorára?

Bocs, ha előbb félreérthető voltam, nem az egész file-t akarom pufferolni, csak az előolvasást. Ill. nem akarom, csak lehet, h. célszerűbb. (((Beolvasások: ListView-ban egymás utáni rekordok, darabonként kb. 30-300 karakter, de talán egy sincs 1000 felett. Keresésnél: 10-20 db 1-5 karakter hosszú beolvasás különböző helyekről, majd a megtalált rekord a fenti módon.)))

Amit eddig a doksikban olvastam, az elég általánosan fogalmaz, és nem is magyarázza el a miérteket.
[Ja, és még egy: sqlite-tal is kipróbáltam, de ekkora méret több sebből vérzik, jobb lett a saját adatbázis]

[ Szerkesztve ]

(#1568) WonderCSabo válasza thon73 (#1567) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Pont azt akartam írni, hogy miért szívatod magad, miért nem használsz SQLite-ot. Több sebből vérzik?

(#1569) thon73 válasza WonderCSabo (#1568) üzenetére


thon73
tag

Nem az SQL önmagában, hanem a konkrét megvalósításban. Az adatbázis (most) statikus, nincs törlés, nincs beillesztés, (ha lenne, itt már nyerne az SQL), csak olvasás van. A statikus adatbázist be kellene olvasni teljes egészében (egyébként már ez elég lassú, közel 300.000 elemről beszélünk (Ja igen, és már most van 8 ilyen adatbázisom)). A legnagyobb probléma azonban az, hogy sqlite-ban (legalábbis android alatt) az összehasonlító metódust nem tudom én, kódból elkészíteni (más nyelvekben van erre lehetőség). Emiatt minden egyes bejegyzésre (rekordra) le kell generálni a mezőket pl. ékezet nélkül. Nem akarok részletekbe menni, de nekem háromféle összehasonlítás kell, amit most kód végez. Sqliteban ehhez minden rekordban 3 mező kellene, praktikusan mindegyik ugyanazzal az adattal, amit mindhárom mezőben más írásmóddal írok. Ezek egyébként izgalmas kérdések, mert azt boncolgatják, lehet-e ilyen volumenű feladatra telefont használni.

Namármost a vicc az, hogy lehet; legalábbis nekem prímán működik. A sebessége is kiváló, hiszen max. 20 keresésből megtalálja a kívánt elemet. Ez azt jelenti, hogy írom a keresőszót, és folyamatában, minden betű után keres. Ugyanakkor - mivel nem elég gondosan oldottam (még!) meg - csak az indexadatok olvasása 4 másodperc (ez lassú, ha elfordításkor ennyit kell várni), az indexelés meg 45 perc (SGSII-n), de ugye azt egyszer csinálom meg egy életben (elvileg).

Úgy gondoltam, ha már ezt kijavítom (a 4 mp-et mármint), akkor az itt javasolt beolvasást is átírom, csak éppen elakadtam a puffer-méret kérdésnél. (No igen, az is egy válasz, hogy 8192, nem olyan sok az... :) )

A "szívásról" annyit, hogy az első verzió PalmOS alatt született, ahol még kevesebb adatbázis-támogatás volt. Sőt! legfeljebb 64K elemet tudott kezelni, tehát több "táblába" kellett rendeznem az adatokat. Na az szívás volt, 3 hétig törtem a fejem az algoritmusokon. Viszont ezt átteni Android (és Java) alá csak egy délután volt. Most ott tartok, hogy az Android alatt néhány dolgon lehetne gyorsítani és egyszerűsíteni...

(#1570) rgeorge válasza thon73 (#1569) üzenetére


rgeorge
addikt

Ez valami szótár egyébként?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#1571) Karma válasza thon73 (#1569) üzenetére


Karma
félisten

Ezeket az indexelős történeteket szerintem még desktopon előre el kéne készítened, aztán az adatbázisoddal együtt rakni be az appba. Teljesen nonszensz ugyanis a 45 perces inicializálás, főleg ha teljesen redundáns és amúgy is tiszta Java kóddal csinálod.

De az indexek újraolvasása is olyan, hogy szerintem jobban elférne app indításkor egyszer, mint minden config change-nél megismételni.

Engem azért csak érdekelne, hogy mi az a háromféle összehasonlítási mód. Az ékezettörlés világos, de mi lenne a másik előfeldolgozás? Azt se lehet SQL szinten megoldani?

Mert amúgy például a H2-t is lehet Androidon használni, ha az ember feláldoz 1 MB-ot az app méretéből, és nem nyitogatja olyan gyakran. Cserébe annak nincs lekorlátozva a Unicode támogatása pl.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1572) thon73 válasza Karma (#1571) üzenetére


thon73
tag

Igen, ez egy szótár, pontosabban szótár keretprogram. ITT elkezdtem irogatni egy-két dolgot, csak nem volt időm még befejezni. Viszont a program működik, sőt V.Attila is ezt használja. (csak az ő verziója fapadosan bővíthető) (((Vannak más szóanyagok is, de legalitásuk kétséges.)))

Ha röviden akarok arra válaszolni, hogy miért kell még egy szótár: mert elég könnyűnek tűnt megcsinálni, olyan functionalitást tartalmaz, amit máshol nem találtam, és úgy tudom beállítani, hogy a kezem alá dolgozzon. ((Aki szótárazott hosszú szöveget képernyőn, az tudja miről beszélek.))

"Az indexet desktopon kéne megcsinálni" - ez teljesen igaz, az androidos indexelés kísérlet volt, pont azt felmérni, hogy mennyi időbe telik. Aztán így maradt. Megjegyzem, ez egy külön app, amit csak én használok, nekem viszont fontos volt (utazás alatti fejlesztés miatt), hogy desktoptól független legyen.

A "háromféle" módból kettőről fent már írtam, de kell még egy. Nézzünk két bejegyzést: "adatbázis" és "adat-bázis".
(1) Ha ki akarod keresni, nem biztos, hogy lesz ékezetes billentyűd stb., tehát mindkettoben kell egy "ADATBAZIS"-t tartalmazó mező.
(2) Ha sorba akarod rendezni, akkor kell az ékezet, de a két bejegyzés megfelelő mezője egyforma lesz: "ADATBÁZIS", vagyis eltűnik a kötőjel.
(3) Kell az eredeti, átalakítatlan szó is, többek között azért, mert Attila szópárokat ír be, én viszont szeretném az azonos szavakat egyetlen bejegyzésba sűríteni, és ekkor az "adatbázis" és az "adat-bázis" két külön szóként szerepel.

Ehhez sqlite-ban (mivel csak a standard sorbarakó lehetőségeket használhatom (((Megj: az UNICODE NEM alkalmas szótáras sorrend kialakítására, mert az pl. németben és magyarban más lesz, bár ettől még használható)))), szóval, három mezőben kell tárolnom ugyanazt a szót. Egyébként pont a kipróbálás végett készítettem egy sqlite keretet is. (A keret közel kész, de teljes anyaggal még nem töltöttem fel.)

Bocs, nem akartam ennyire eltérni a témától, bár szívesen és örömmel megvitatom az egész szótár-projektet. Eddig úgyis csak a saját elgondolásaimra támaszkodhattam, ill. most már a tapasztalatra is, mert két platformon is jól működik. ((Na jó, az egyik halott...))Sőt, ha van itt profi fejlesztő, én én annak is örülnék, ha valaki az ötleteimet megvalósítja; a költségen felül ráadásnak az ötlet is az övé lehet. De az egész onnan indult, hogy (még a Palm OS időkben) nem vállalta senki, hogy ilyesmiket fejlesszen...

P.S: ha valaki egyébként tudja az eredeti kérdésre a választ: vagyis milyen értéket érdemes BufferReader-ben puffernek megadni rövid beolvasásoknál, azt továbbra is köszönöm! :))

(#1573) Karma válasza thon73 (#1572) üzenetére


Karma
félisten

Pufferméretről vitáztunk korábban a topikban, de különösebb konszenzusra azt hiszem nem jutottunk. A Java a 8192-es varázsszámot szokta használni, mint ahogy egyes libraryk is.

Elméletben lehetne spekulálni a NAND page méretekkel meg a fájlrendszer, a kernel sajátosságaival, de ha ki akarsz csavarni mindent azt hiszem kísérletezned kéne.
Egy ilyen szótár-keretrendszer mérésekre is elég jónak tűnik :) 10000 szó kikeresése, stb.

Tisztelem a PalmOS-es megoldást, a régi idők rendszerei mindig megkövetelték hogy az ember alaposan kimérje minden lépését. Ahhoz képest a modern platformok nagyon engedékenyek minden fronton :)

A blogot mindenképp el fogom olvasni; vannak kérdéseim de lehet hogy nagy újdonság nem lenne bennük.

Amúgy annyit már most leszűrtem, hogy van ebből egy régebbi C változat, gondoltál arra, hogy NDK-val közvetlenül felhasználod?

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1574) thon73 válasza Karma (#1573) üzenetére


thon73
tag

Igen, a mérés bennem is felmerült. Nem voltam biztos abban, hogy nincs egy konkrét elméleti adat - pl. az említett méretek, ezért kérdeztem. A mérés nagy hátránya, hogy könnyen lehet, h. ez az érték gépfüggő. Mellesleg - megjegyzem - puffer nélkül is észrevehetetlenül gyors, gyanítom, hogy pufferrel is az lesz. Tényleg igaz: nem kell talán minden lépést kimérni, azér' van a négy processzor...

Hm. Nekem a Java és az Android teljesen új volt, C-ben programoztam előtte (ráfordított időt tekintve: hobbiszinten). Talán furcsa, de - ennek ellenére - a natív rész akkor még nagyon távolinak tűnt, egyszerűbb volt Java-ra átteni, és még akkor sokat javítottam (pontosabban bővítettem) az algoritmuson. Az eredetit amúgy se lehetett volna átteni, a PalmOS nagyon máshogy "gondolkodott". A sebességgel most nincs gondom, a teljes szöveges keresést jó lenne natívan megcsinálni, de az eddig nem volt szükséges.

A program elkészülte után Attila megkért arra, hogy legyen bővíthető a szótár. Emiatt elég mélyen beleástam magam az sqlite-ba, most lett egy komplett front-end, ami kapcsolt táblákat is kezel. (Ez nem baj, mert egy ilyen nyilvántartó program amúgy is kellett volna, de eredetileg a szótár miatt csináltam.) Arra rájöttem, hogy ilyen speciális megoldásoknál az sqlite "kicsit" korlátozott. Az idő rövidsége miatt viszont a blog folytatására nem maradt időm, így aztán se az sqlite front-end, se a szótár doksija nem került (még) se fel, se megírásra. Szóval hiányos a "doksi", igyekszem pótolni (mert nekem is segítség), de ha bárki egy picit is érdeklődik, a kódot/adatot szívesen megosztom addig is.

(#1575) RexpecT


RexpecT
addikt

Lenne egy "hülye" kérdésem. A dp és sp értékek a layout fájlokban nem arra szolgálnának, hogy felbontástól függetlenül mindig ugyanazt a felületet adja?

(#1576) WonderCSabo válasza RexpecT (#1575) üzenetére


WonderCSabo
félisten

De igen, persze ekkor sem fogja pont ugyanazt adni. Ajánlom elolvasásra. [link]

(#1577) RexpecT válasza WonderCSabo (#1576) üzenetére


RexpecT
addikt

Okés, köszönöm :R .

(#1578) macsaba97


macsaba97
csendes tag

Sziasztok!
Android programozásban, és javában is teljesen új vagyok (C viszonylag jól megy), és született egy olyan feladat, hogy egy xperia sp-vel képeket léptessek két külső gomb segítségével, valamint hogy egy harmadikkal el is tudjam sötétíteni a képernyőt. Őszintén jelenleg nincs túl sok időm ezért nem is szeretnék nagyon belemerülni az android programozás világába, szóval örülnék ha valaki leírna nekem egy olyan rutint (remélem annak kell mondani javaban) amivel tudok beolvasni a micro usb-ről vagy jack dugóról, de ami a legjobb lenne ha valamiféle bluetooth eszköz parancsait lehetne átalakítani ilyen léptetésekre, mivel így nem kéne vesződni az usb védelmével stb. És ha nem túl nagy kérés akkor arról is írhatnátok hogyan lehet adott mapából képeket megjeleníteni.
Válaszokat előre is köszönöm,
Csaba

(#1579) WonderCSabo válasza macsaba97 (#1578) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Javában nincs rutin, de már C-ben sincs. :) A kérésed nagyon összetett, erre komplett választ senki se fog Neked adni. Nulla Android és Java tapasztalattal szinte lehetetlen ez a feladat, sajnos.

(#1580) macsaba97 válasza WonderCSabo (#1579) üzenetére


macsaba97
csendes tag

Hát azt tudom hogy C-ben nincs. És esetleg te vagy valaki tudna adni valami kiindulópontot az adatbeolvasáshoz? A többit megoldom szerintem mert ahhoz találok anyagot csak ehhez nem (aztán jó eséllyel azokkal is visszatévedek). Azok már megvannak hogy hello world meg olvastam némi szakirodalmat javáról de még semmi használhatót nem készítettem. Van annyira fontos a dolog, hogy megtanulom a javát meg érdekel is csak inkább szép lassan tanulnám. Szóval most így első körben valami kiinduló pont kéne.
Üdv,
Csaba

(#1581) macsaba97 válasza macsaba97 (#1580) üzenetére


macsaba97
csendes tag

Most jött az az ötlet, hogy ugye vannak a bluetoothos headsetek amivel léptetni lehet a zeneszámokat. Márpedig szerencsémre a zeneszámoknak lehet borítóképük. Mivel nekem úgy is majd vezeték nélkül kell irányítanom a telót, ezért amit bukok azzal, hogy minden képet zenéhez kell rendelni, vissza jön ott h nem kel az rc modulokkall meg ezek soros átvitelével babrálni. Na mivel ebben így semmi kihívás nem lenne, gondoltam arra, hogy milyen jó lenne ezeket a képeket teljes nézetben nézegetni. Nem tudom de valami azt súgja, hogy az a sok zenelejátszó nem közvetlen a bluetooth vevővel kommunikál hanem akár a telefonban van valami olyan megoldás, hogy a rendszer küld egy üzit a lejátszóak hogy váltson. Na most ilyen kis zenelejátszót írni sem lehet gyerekjáték bár gondolom nagyságrendekkel könnyebb mint az előző verzió. Arra is gondoltam, hogy biztos van olyan program ami ránagyít az egész képernyőre és azzal ráközelíteni egy egyszerű lejátszóra. Van ilyen, vagy egyéb ötlet? Ja és amúgy köszi az eddigi gyors reakciót. :D

(#1582) Karma válasza macsaba97 (#1581) üzenetére


Karma
félisten

A történet igazából ott kezdődhet, hogy ezt a zenelejátszó témát kivered a fejedből. Ne onnan indulj ki.

Neked egy olyan képnézegető program kell – a példa kedvéért nevezzük Shotgunnak –, ami ezt a pár dolgot tudja:
- képeket tud megjeleníteni és lapozni a képernyőn
- feliratkozik a media button eseményekre, hogy a BT távirányítótól ő kapja a jelzéseket.
- le tudja zárni (hardcore) vagy fekete háttérrel eltakarni a kijelzőt (easy mode).

Ennél felesleges jobban túlbonyolítani fejben.

“All nothings are not equal.”

(#1583) csballago


csballago
csendes tag

Szervusztok,

Szeretnék SNMP-t kezelni készülő android alkalmazásomban. Leginkább az SnmpGet és SnmpSet parancsok kiadása megfelelő paraméterekkel illetve azokra kapott válaszokat kellene kezelnem egy grafikus felület alatt. Utóbbi nem kérdés, inkább a "motor" része.

Tudnátok ebben segítségemre lenni? Köszönöm.

(#1584) Karma válasza csballago (#1583) üzenetére


Karma
félisten

Nézz utána (ld. Google) az SNMP4j librarynek és a használatának. Ahogy láttam, közvetlenül használható Androidon is.

“All nothings are not equal.”

(#1585) csballago válasza Karma (#1584) üzenetére


csballago
csendes tag

Igen, ott kezdtem a dolgot. Meg is találtam az SNMP4j-t, de valahogy nem értem a használatát..... :( Esetleg nem volt valakinek ezzel tapasztalata?

(#1586) E.Andras


E.Andras
újonc

Sziasztok!

Elkezdtem egy app-ot írni, eléggé belezavarodtam.

Így nézne ki a program:
A program megnyitása után megjelenik a billentyűzet.
A szöveg beírása után az Ok-ra nyomva a szöveget elküldi egy előre megadott fix e-mail címre a beírás koordinátáival együtt. Elküldés után újra visszajön a billentyűzet. A programban ne kelljen beállítani semmit. Ne kérdezzen semmit a program.
----
Hasonló elven működne, mint ez a program:
https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.angelov.send.my.location&hl=hu
Csak itt nagyon zavaró, hogy mindig be kell írni az e-mail címet.
--
A kapott e-mail-ben pedig a tárgy a beírt szöveg lenne, az e-mail szövege pedig a beírás koordinátája.

Köszönöm!
András

(#1587) Karma válasza E.Andras (#1586) üzenetére


Karma
félisten

Melyik részébe gabalyodtál bele?

Pár dolog kell csak szerintem a dologhoz:
1) Háttérben, az email appot megkerülő emailküldés. Ezt a JavaMail API-val egyszerű. Csak kell hozzá egy SMTP szerver, de arra használhatod a saját GMailed vagy pl. a SendGridet.
2) Rá kell venned a rendszert, hogy figyelje az aktuális helyzetet. Ehhez most nem tudok linket adni, de biztos az Android doksiban is van róla bőven szó.
3) Van egy egyszerű UI-od egy szövegdobozzal és gombbal, ahol annyi a plusz dolgod hogy mindig visszaadod az EditTextnek a fókuszt, hogy a billentyűzet előjöjjön (ha nem csal az emlékezetem).
4) Android szempontból meg egy Activityt írsz, ami gombnyomásra indít egy AsyncTaskot a GPS kérés + email történethez.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1588) macsaba97 válasza Karma (#1582) üzenetére


macsaba97
csendes tag

Na el is kezdtem a programozgatást androidra már a barkobánál tartok de csak emulátoron. Sony xperia sp telefonomat semmi esetre sem akarja látni az eclipse és ez nagyon bosszantó. :W Drivert felraktam a fejlesztői mód be van kapcsolva a telón és az usb hibakeresés is. Van valami ötletetek hogy mi lehet a baj?

(#1589) Karma válasza macsaba97 (#1588) üzenetére


Karma
félisten

Milyen drivert raktál fel? (A Sony sajátját kéne.)
Az eszközkezelőben megjelent és nem sárga az ADB interfész?
Mi az OS verzió a telefonon? 4.2 óta a telefon külön engedélyt kér csatlakozáskor.
Ha minden patent, az Eclipse-ben a DDMS perspektíván egyáltalán megjelenik?

“All nothings are not equal.”

(#1590) thon73


thon73
tag

Megint egy Java/Android problémába futottam bele. :W
Sqlite adatbázist használok több táblával. A táblák kezelése igényel egy csomó String konstanst, amiket eddig ténylegesen String konstansként is tároltam, táblánként. Ez eddig működik.
A több tábla miatt szerettem volna a "közös" részeket kiemelni: pl. a contentType() az minden táblában ContentResolver.CURSOR_DIR_BASE_TYPE + "/" + contentSubType() érték lesz, természetesen a contentSubType() táblánként különböző.
Ezért fogtam a konstansokat, és áttettem őket metódusokba, melyek nem tesznek mást, mint visszaadnak egy String értéket (ehhez más metódusok meghívása is szükséges lehet, de végső soron ezek konstansok lesznek). Emiatt static-ként jelöltem meg ezeket.
DE! A szülő osztályban (ami az általános tábla azonosítókat kezelné) a static-abstract összeférhetetlenség miatt nem tudok abstract metódusokat alkalmazni! (amik az egyes táblábakat kényszerítenék a saját, egyedi azonosítóik megadására)

Vagyis a gond gyökere: sqlite adatbázisnál nincs a tábláknak megfelelő osztálypéldány, csupán az adatbázishoz/táblához tartozó konstansok vannak (amit a Java nagyon nem szeret). Nem találtam ideális megoldást, eddig minden táblához van egy osztály, ami csak a konstansokat tartalmazza.

Ti hogyan szervezitek az adatbázistáblák konstansait egységes rendszerbe?

(#1591) macsaba97 válasza Karma (#1589) üzenetére


macsaba97
csendes tag

Csodák csodája amikor reggel bekapcsoltam a gépet működöt (már tegnap is újraindítottam). Szóval visszatérve az eredeti problémához azt már sikerült megoldani hogy van egy gomb a képernyőn és azzal lehet képeket váltogatni. Ezzel a bluetooth médiaeseménnyel viszont nem nagyon jutok előbbre. Jó lenne ha valaki tudna adni egy kis kódrészletet pl egy zenelejátszóból amiben ki tudom cserélni a lejátszást a mostani gomb eseményére (következő kép).

(#1592) Karma válasza macsaba97 (#1591) üzenetére


Karma
félisten

Este majd intézek valamit.

“All nothings are not equal.”

(#1593) Karma válasza macsaba97 (#1591) üzenetére


Karma
félisten

Nézd meg ezt a linket. A "Use hardware buttons..." szakasztól kezdve érdekes, lépésről lépésre leírja, mi kell a médiagombok kezeléséhez. Azt nem követeli meg viszont, hogy ténylegesen zenét játsz ;)

Ha korábban emlegettem a RemoteControlClientet, akkor bocs, ennél egyszerűbb a helyzet. És egyébként 2.2-től működik is a linkelt út.

“All nothings are not equal.”

(#1594) Degeczi válasza eastsider (#1531) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Angoltudás birtokában tökéletes kezdés a Coursera-n most indult 8 hetes képzés, nagyon jónak tűnik!

(#1595) Bozek válasza Degeczi (#1594) üzenetére


Bozek
nagyúr

És 49 dollárért még papírt is kapsz róla. Ennyit bőven megér. Áprilisban jön a 2. része, júniusban pedig a 3., szintén 49 dollárért kurzusonként. Szóval 196 dollárért már szép kis papírt kaphatsz (+49 dollár ebből a Capstone Project) Ha nem sikerül az egyik, akkor ingyen próbálkozhatsz másodszorra. :)

Itt a teljes képzés, a 3 kurzussal.

Sajnos nekem előbb még be kellene gyakorolnom a Java-t, addig felesleges nekiállnom bárminek. Pedig jó lenne.

[ Szerkesztve ]

(#1596) Degeczi válasza Bozek (#1595) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Te nyilván tisztában vagy vele, de mielőtt más elriadna: papír nélkül ingyenes bárkinek! (noha valóban nem sok érte a $49) Androidtól függetlenül is érdemes az oldalon szétnézni, mert nagynevű egyetemek rengeteg távképzését tartalmazza, jó előadókkal, jó tananyagokkal

[ Szerkesztve ]

(#1597) 008anita válasza WonderCSabo (#1564) üzenetére


008anita
csendes tag

Köszönöm szépen a választ, de végül sikerült máshogy megoldanom :))

(#1598) sutszi válasza Degeczi (#1596) üzenetére


sutszi
veterán

Meddig lehet jelentkezni? Még be lehet kapcsolódni? Még nem használtam a couresera-t, de ez most megtetszett...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#1599) ted_mosby


ted_mosby
senior tag

Sziasztok!
Linkelni tudtok olyan oldalt ahonnan az alapoktól kezdve megtudok tanulni egy ilyen appot:
Auto Profiler:
- Időbeállítás szerint változtatja a mobilunk profilját.

Szerintem nem lehet olyan bonyolult app hogy ehhez éveket kelljen tanulnom, de ezt már megmondjátok ti :U
köszi!

Sony Xperia Z1 Compact Felhasználó | "Az előre nem látott lehetőséget azonnal használd ki, s az előre nem látott nehézségekre rögtön tettel felelj." ~ Carl Von Clausevitz

(#1600) WonderCSabo válasza ted_mosby (#1599) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Milyen programozási előismereteid vannak?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.