Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2951) doomino


doomino
újonc

Üdv!

Sajnos nem kaptam választ a kérdésemre, hogy a HAX Not running hibát hogyan hárítsam el. Már lecseréltem a HAX vezérlőt arra, amit kér a rendszer, de továbbra sem tud emulálni az Android Stúdióm, vagyis nem tudom használni. A net tele van ezzel a kérdéssel, de sehol nincs rá válasz, csak linkek tömege, de nem boldogulok vele. Volt valakinek ilyen baja és hogyan hozta rendbe?

(#2952) Karma válasza doomino (#2951) üzenetére


Karma
félisten

Eddig "HOX"-ot írtál, a HAXM teljesen más. Kérdések: a processzorod támogatja a virtualizációs kiegészítéseket (VT-x vagy AMD-v, gyártótól függően), illetve fut-e Hyper-V a gépeden (például Windows Phone SDK miatt)?

Mert a HAXM-nek kell a CPU támogatása, viszont összeakad más hypervisorokkal.

“All nothings are not equal.”

(#2953) doomino válasza Karma (#2952) üzenetére


doomino
újonc

Fogalmam sincs. Ez egy 8.1 Windosos laptop Intel Core I3 procival.
Egyszerűen feltettem az Android Studiót és feltételeztem, hogy azt tesz fel, ami neki kell. Jó darabig motyogott, majd jelentette, hogy kész. Nem fér az eszembe, miért nincs ez a dolog úgy megcsinálva, hogy menjen. Programozók százai dolgoztak rajta, s az eredmény az lett, hogy nem fut. A többi programnyelvet csak felinstallálom és megy. Miért van ez ennyire túlbonyolítva?
S azt honnan tudhatom meg, hogy mivel ütközik mi?

(#2954) doomino válasza doomino (#2953) üzenetére


doomino
újonc

Na , félsiker. Egy YouTube-os tutorial segítségével addig állitgattam valamiket, amig már most fut Fast módban az emulátor.
A kérdés az, hogy ezzel létrejött az az .apk kiterjesztésű fájl is, amelyiket telepítenem kell a telefonra? És hol találom és milyen néven? Átkutattam a teljes wincsit, de nem találom. Feltételezem az a neve hogy programom.apk.

(#2955) Karma válasza doomino (#2954) üzenetére


Karma
félisten

Miért nem telepíted közvetlenül a Studioval?

Illetve ha másnak el akarod küldeni, használd a Build menü Generate Signed APK parancsát.

“All nothings are not equal.”

(#2956) xTREem


xTREem
tag

Sziasztok!

Remélem nem túl rossz helyre teszem fel a kérdésem. Nemrégiben vettem egy Vodafone Smart 4 Mini telót. Első bekapcsolás és beállítgatások után olyan 250MB szabad ram maradt az alap alkalmazásokkal. Miután eltávolítottam a nekem nem kellő appokat, feltettem amire szükségem van, azt vettem észre, hogy a szabad ram szépen leesett 100-25MB-ra, ami újraindítás után sem változott. Ami érdekes volt mindeközben, hogy a gyári alkalmazások eltávolítása után nem, hogy felszabadult volna ram, hanem olybá' tűnt, még csökkent is a felhasználható mennyiség. No, gondoltam egyet, csináltam egy hard resetet, minden gyári szoftvert rajta hagytam, és feltettem újra amiket használok. Meglepő módon a felhasználható ram így maradt 250-200MB! Amint letiltok egy szükségtelen dolgot (Vodafone Update), illetve eltávolítok (pl. Facebook, Twitter, stb.), a ram megint csökkenni kezd.

Mitől lehet ez?

Válaszotok köszönöm!

(#2957) Bozek válasza xTREem (#2956) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nem is túl jó helyen tetted fel. :) Próbáld meg itt: Android szakmai topic vagy a telefonod saját topic-jában.

(#2958) laslie92


laslie92
senior tag

Sziasztok! Van egy weboldalam teljesen mobil barát és szeretnék egy webview alakalmazást hozzá. Megvásároltam ezt az appot. [link] Jó szép és tényleg jó de van hibája,ha írni szeretnék nem ugrik fentebb a kép,hogy lássam is mit írok. Így lényegében használhatatlan. Ha gyári böngészőből írok akkor fentebb ugrik az egész és látom mit írok. Valaki nem tudna nekem készíteni egy egyszerű webview alkalmazást? persze nem várom el ingyen fizetnék is érte..

Válaszokat előre is köszönöm Üdv: Laci

Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C

(#2959) olyt74


olyt74
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!Van 1 tablettem,teclas x98 air.Nem indul el rajta az android.feltelepítetetm a számítógépre az android-sdk-t,és ezzel tudok neki parancsokat adni.újra butol,elöjön a recovery menü,stb.sajnos a recovery menű se teljes,nem tudja visszaállitani a gyári rendszert.
Az lenne a kérdésem,hogy adb parancsokkal ,a számítogépről újra tudom e rakni az androidot?
Találtam parancsszavakat,de nem egyértelmű,hogy lehetne telepíteni az androidot.ehez kellene segítség,pontos leírása a telepítésnek.
köszi előre is.

(#2960) olyt74


olyt74
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!Van 1 tablettem,teclas x98 air.Nem indul el rajta az android.feltelepítetetm a számítógépre az adb-t,és ezzel tudok neki parancsokat adni.újra butol,elöjön a recovery menü,stb.sajnos a recovery menű se teljes,nem tudja visszaállitani a gyári rendszert.
Az lenne a kérdésem,hogy adb parancsokkal ,a számítogépről újra tudom e rakni az androidot?
Találtam parancsszavakat,de nem egyértelmű,hogy lehetne telepíteni az androidot.ehez kellene segítség,pontos leírása a telepítésnek.
köszi előre is.

(#2961) Bozek válasza olyt74 (#2960) üzenetére


Bozek
nagyúr

1. Nem kell kétszer beírnod ugyanazt.
2. Ez az Android programozás topic, nem pedig a "Nem működik a tabletem". Esetleg keress rá a tablet saját témájára, vagy pedig az Android szakmai topic-ra és ott tedd fel a kérdésed.

(#2962) thon73


thon73
tag

Bocs, ha nagyon alap és off a kérdésem; viszont ha valaki megvilágítaná, azt nagyon megköszönném.
KÉT Android Studio között szeretném a projektet átmozgatni. (Praktikusan hol az otthoni, hol a munkahelyi gépen dolgozom. Amúgy Eclipse alatt ez simán ment másolással, itt nem.) Addig jutottam, hogy erre a GitHub a legjobb, az alaplépések meg is vannak.
A kérdésem az, hogy miként tudom megtenni, hogy ne keletkezzen millióegy commit? Én csak a főbb lépcsőket szeretném a GitHub-on tartani. Ha mondjuk délelőtt van egy fél órám, este egy másik fél, akkor ezt a kétszer tíz sort pl. nem.
Vagy esetleg van valami egyéb kézenfekvő módszer erre, ami elkerülte a figyelmemet?
Köszönöm!

(#2963) WonderCSabo válasza thon73 (#2962) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nem értem a kérdést. Egy commit-ba annyi változtatást raksz be, amennyit akarsz.

(#2964) Sianis válasza WonderCSabo (#2963) üzenetére


Sianis
addikt

A kérdés arra irányult, hogy commitok számának csökkentése.

thon73: Egy lehetésges módszer: Feature branch-ek. Minden Főbb lépést külön branch-be raksz, masterben pedig csak mehet a merge. Így a masteren csak a nagy lépések lesznek, a branch-ek pedig részletezik a lépcsőket.

(#2965) thon73 válasza Sianis (#2964) üzenetére


thon73
tag

Köszönöm! Ez jó ötlet. És akkor az egyes brancheket kell csak átnéznem, ha a "nagy" változtatásokra vagyok kíváncsi.
Egyébként a "master" szál commit-jait a legvégén ki tudom törölni? Vagy csak amíg nem töltöttek le belőle (hiszen én magam fogom letölteni mindig a másik gépen)? Vagy akkor az "oldal"-branchok sem tudnak hoova kötődni? Vagy ez hülyeség, és úgy kell hagyni, ahogy van?
Bocs, de tényleg csak az alaplépéseket ismerem a gitből, az AS meg absz. erre támaszkodik. Ami amúgy egyáltalán nem baj, mert minden segédeszköz nélkül a kék égen közlekedik az anyag...

(#2966) Karma válasza thon73 (#2965) üzenetére


Karma
félisten

"Vagy ez hülyeség, és úgy kell hagyni, ahogy van?"

Egyébként pontosan így van.

“All nothings are not equal.”

(#2967) WonderCSabo válasza Sianis (#2964) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Így a masteren csak a nagy lépések lesznek, a branch-ek pedig részletezik a lépcsőket.

Izé, ez nem igazán így van. A masteren is ugyanott ott lesznek a commitok. Az csak a git log parancs paraméterétől függ, hogy nálad csak a merge commitjaidat listázza ki. Igazából git-ben a branch csak egy pointer egy commitra, a commit pedig ismeri az őt megelőző commit(ok)at. Ha úgy lenne, ahogy te mondanád, eltűnnének a commitok. :)

A feature branchek viszont tényleg nagyon jók, de nem a commitok számának csökkentésére találták ki őket. :)

thon73: feature brancheket lehet törölni mergeölés után, és igazából illik is. Ha van merge commit, akkor látszódni fog a logban, hogy branchről lett mergelve, akkor is, ha az eredeti branch már törölve lett.

(#2968) thon73 válasza WonderCSabo (#2967) üzenetére


thon73
tag

Köszönöm, kipróbálom a válaszokat - vagyis a rengeteg commitot és a brancheket is.

Egyébként dolgozik valamelyikőtök két (vagy több) gépen? Mármint h, saját tapasztalattal ez milyen?

(#2969) tboy93


tboy93
nagyúr

Sziasztok! Tudna nekem valaki mutatni egy működő TCP szerver-kliens párost? Mondjuk egy chatet vagy valami nagyon egyszerűt. Neten nem találok olyat ami működne is.

(#2970) WonderCSabo válasza thon73 (#2968) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Én egy gépen dolgozom alapvetően, de rengeteg megosztott projekten, ezek általában git repóban vannak. Manapság egyre jobban törekszenek a projektek hordozhatóságára is, pl. egy gradles projekthez alig kell valami, hogy leforduljon repóból checkoutolva (jdk meg android sdk). Én úgy látom, hogy a világ ebbe az irányba megy el.

Egyébként a sok brancheléshez ajánlom ezt a modellt, nagyon sokan használják, jól működik.

(#2971) thon73 válasza WonderCSabo (#2970) üzenetére


thon73
tag

:R :R :R
Éppen pont ez az, amire gondoltam!! (csak nem tudtam, hogy erre gondolok; meg csak a master/develop szálat fundáltam ki)
Nem állítom, hogy minden git utasítást fejből tudnék, ami ilyen klassz elrendezést csinál - pláne nem az Android Studio alatt -, de ezt már majd kikeresgélem.
Sejtettem, hogy ezt tudnia kell egy ilyen rendszernek. Hála és köszönet!
:C :C :C

(#2972) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello!
Egy "data collection" alkalmazásra volna szükségem, minden féle csicsa nélkül.
Találtam sok oldalt ahol lehet androidos progit készíteni, de sehol se találtam bennük a kérdőív funkciót.
A külön kérdőívre szakosodott oldalak, pedig mind havi előfizetésesek.
Esetleg tudna vki segíteni ebben?

(#2973) k.kristof


k.kristof
őstag

Sziasztok!

Van egy Android alkalmazásom, aminek fő funkciója QR kód olvasás, majd a beolvasott adattartalommal csinál ezt-azt. Az activitynek, ami a beolvasás előnézetét mutatja és a beolvasást végzi, van egy private metódusa, ami a sikeres olvasás esetén kezeli az adatot. Szeretném, ha NFC-vel is fogadni tudnám egy másik eszközről az adatokat, és átadni ennek a metódusnak, úgyhogy implementáltam a HostApduService-t a leírtak szerint, az activityben pedig az onCreate()-en belül elindítom:

Intent hceIntent = new Intent(getBaseContext(),MyHostApduService.class);
startService(hceIntent);

onResume()-on belül regisztrálok hozzá egy BroadcastReceivert:

registerReceiver(myReceiver,myFilter);

private BroadcastReceiver myReceiver =
new BroadcastReceiver() {
@Override
public void onReceive(Context context, Intent intent) {
Log.i("ActScanner","Broadcast received from MyHostApduService");
Intent myIntent = getIntent();
String p_Result = myIntent.getStringExtra(MyHostApduService.EXTRA_MESSAGE);
if ((p_Result != null) && (0 < p_Result.length())) {
HandleQRResult(p_Result);
}
}
};

Így küldenék az activitynek üzenetet a kapott, APDU-ból kiszedett adatokkal:

Intent myIntent = new Intent(getBaseContext(),ActScanner.class);
byte[] rawdata = new byte[255];
System.arraycopy(apdu,5,rawdata,0,apdu.length - 5);
String message = new String(rawdata);
myIntent.putExtra(EXTRA_MESSAGE,message);
sendBroadcast(myIntent);

A bajom egyelőre az, hogy a másik eszköz azt kapja, hogy nincs ami kezelje az AID-ot, amit beállítottam az alkalmazásban, és amit biztos nem kezel semmi más a telefonon. Ha ezen túllépnék, akkor jól csináltam a fentit, tehát miközben fut az activity, tud NFC-n is adatot fogadni az alkalmazás, és megtörténhet a kívánt esemény?

(#2974) Benex


Benex
senior tag

Sziasztok , problémám akadt az android studio telepítésével. 3 napja újra tettem a gépet, előtte jól volt. Most amit irok kódot nem tudom futtatni a készüléken az alábbi hiba miatt:
Error:Execution failed for task ':app:dexDebug'.
> com.android.ide.common.internal.LoggedErrorException: Failed to run command:
C:\Users\Benjámin\AppData\Local\Android\sdk\build-tools\21.1.2\dx.bat --dex --no-optimize --output C:\Users\Benjámin\AndroidStudioProjects\TippTipp\app\build\intermediates\dex\debug --input-list=C:\Users\Benjámin\AndroidStudioProjects\TippTipp\app\build\intermediates\tmp\dex\debug\inputList.txt
Error Code:
1
Output:
UNEXPECTED TOP-LEVEL EXCEPTION:
java.lang.RuntimeException: C:\Users\Benjámin\AndroidStudioProjects\TippTipp\app\build\intermediates\classes\debug: file not found
at com.android.dex.util.FileUtils.readFile(FileUtils.java:51)
at com.android.dx.cf.direct.ClassPathOpener.processOne(ClassPathOpener.java:169)
at com.android.dx.cf.direct.ClassPathOpener.process(ClassPathOpener.java:144)
at com.android.dx.command.dexer.Main.processOne(Main.java:632)
at com.android.dx.command.dexer.Main.processAllFiles(Main.java:510)
at com.android.dx.command.dexer.Main.runMonoDex(Main.java:280)
at com.android.dx.command.dexer.Main.run(Main.java:246)
at com.android.dx.command.dexer.Main.main(Main.java:215)
at com.android.dx.command.Main.main(Main.java:106)
1 error; aborting

Illetve mostani telepítésnél , már ezt is kaptam:

Mikor külön tettem fel az SDK-t , semmit nem változtattam , oda telepítette ahova ő kínálta fel , úgy sem lett jó, adtam másik útvonalat úgysem lett jó.

Kérlek segítsetek , előre is köszönöm szépen!! :R :R :R :R

Proud owner of S21Ultra and Watch 4

(#2975) sztanozs válasza Benex (#2974) üzenetére


sztanozs
veterán

Unicode hibának tűnik (ékezetes karakter a path-ban)... Próbáld máshova tenni a workspace-t.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#2976) lanszelot válasza lanszelot (#2972) üzenetére


lanszelot
addikt

Látom senki se válaszolt.
Azóta azon agyaltam, hogy ha pl office-val megcsinálnám a kérdőívet, akkor hogy tudnám megnyitni telefonon hogy ott ki lehessen tölteni?

Ui: tudom kicsit offline, de sehol se találtam olyat ahová beillene.

(#2977) WonderCSabo válasza lanszelot (#2976) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Open Data Kit?

(#2978) lanszelot válasza WonderCSabo (#2977) üzenetére


lanszelot
addikt

Ez nagyon jól néz ki!
Köszönöm! :)

(#2979) Bozek válasza sztanozs (#2975) üzenetére


Bozek
nagyúr

Azért annak, aki programozásra adja a fejét, tisztában kellene lennie az olyan alapvető dolgokkal, hogy NEM használunk ékezetet (még felhasználónévnél se), hiába van engedélyezve a Windows-ban...

(#2980) lanszelot válasza WonderCSabo (#2977) üzenetére


lanszelot
addikt

Azt hiszem elakadtam!
Telepítettem a progit a telómra /android/.
Az oldalon azt írják az xls file-t töltsem fel az ODK könyvtárába....
na itt kezdődik a gond: nincs ilyen, de még hasonló könyvtár se a telefonon.
Ha netes letöltést választom, ott csak demo file-ok vannak. Nincs lehetőségem feltölteni, és teloval letölteni.
Ha a szerkesztőjét választom, akkor az nem xls filet, hanem xml file-t készít, amit szintén nem találok a telón, hogy letöltsem.
Valamit nagyon rosszul csinálok, az tuti.

(#2981) WonderCSabo válasza lanszelot (#2980) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Asszem a progi használata nem ehhez a topikhoz tartozik.

(#2982) lanszelot válasza WonderCSabo (#2981) üzenetére


lanszelot
addikt

Akkor te melyikbe írnád?

(#2983) WonderCSabo válasza lanszelot (#2982) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nem az ITCaféra... Keresd meg a program csatornáit, fórum, IRC, stb.

(#2984) Sianis


Sianis
addikt

Legyünk ON ismét! Tegyük fel, hogy A fragment elindít egy B-t, át is adja magát, mint targetFragment. B csinál mindenféle dolgokat, pl aszinkron hálózati kérések. Tegyük fel, hogy egyik ilyen hívása közben a felhasználó kap egy hívást, app a háttérbe. Hálózati hívás közben végez és valamilyen listeneren keresztül közli, hogy itt az eredmény. Ilyenkor a B fragmentnek üzennie kellene A felé, hogy a végső eredmény ez lett és bezárnia magát, hogy A legyen elől. No, ezt B nem tudja megtenni, mivel a Fragmentmaanger beszól, hogy mentés megtörtént, állapotvesztés miatt ez már illegális művelet. Ez teljesen jogos.

Mi lehetne a megoldás? B-nél ott van az eredmény, de nem tudja hová menteni. És így indulás után nem is tudja, hogy valójában már végzett a dolgával.

Várom az ötleteket, hogy az ilyenféle hálózati vagy egyéb aszinkron megoldások esetében ti hogyan tartjátok életben a működést?

Köszönöm!

(#2985) lanszelot válasza WonderCSabo (#2983) üzenetére


lanszelot
addikt

Akkor dobom a odk-t, és legyen android programozás:
Egy offline "data collection" alkalmazásra volna szükségem, minden féle csicsa nélkül.
Úgy, mint név, életkor, betegségek. Bekéri az adatot, és pl csv-be elmenti kész /de mentheti bármibe, amit laptopon utána megnyithatok/.
Hogy tudnám legegyszerűbben megcsinálni?

[ Szerkesztve ]

(#2986) Karma válasza lanszelot (#2985) üzenetére


Karma
félisten

Az SQLite a barátod lesz ebben, az adatbázisfájlt gépen is simán meg tudod nyitni (van Firefox kiegészítő például hozzá, meg SQLite Database Browser). A táblát hozzá megírhatod kézzel, vagy használhatsz valamilyen ORM eszközt (pl. ORMLite).

“All nothings are not equal.”

(#2987) lanszelot válasza lanszelot (#2985) üzenetére


lanszelot
addikt

Leegyszerüsíteném:
Vki megírná nekem, és onnan mindent megértek, és meg fogom tudni az egészet csinálni utána.

Android Stiudio-ban:

kiírás: név, bevitel: 99 karakter
kiírás: életkor ,bevitel: 10-110 évesig
kiírás: asztmás? ,bevitel: igen/nem
kiírás: egyszerű szöveg
check box: ki kell pipálni
Minden bevitel kötelező.
csv-be vagy bármibe menti az adatokat telefonon, nincs memo bővítés a telómon.

Előre is köszönöm!

(#2988) Sianis válasza lanszelot (#2987) üzenetére


Sianis
addikt

Hajrá!

Szerk: Egy kép mellé

Db tartalma: [link]

[ Szerkesztve ]

(#2989) lanszelot válasza Sianis (#2988) üzenetére


lanszelot
addikt

Valamit félre értettél.

"<html>
<head>
<meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
http-equiv="content-type">
<title></title>
</head>
<body>
egyszerű szöveg<br>
</body>
</html>"

Ez html -ben van írva. Így gondoltam a megírást.
Mivel nem tudom mi az android nyelve, így írtam is, hogy Android Studio-ban, mivel gondolom html-ben is meg lehet írni.
Amit küldtél, azt akár gépikódban is küldhetted volna, nekem kb annyit ér.
Karma ötlete lehet, hogy jó, de semmit sem értek az adatbázishoz, így az SQLite kilőve.

Viszont, ha vki megír egy programot, mint fent tettem, abból tudok tanulni, és képes vagyok elindulni.
Kerestem tutorialokat, amiből van kép elforgatás, gomb kihelyezés, meg minden amire nincs szükségem, de semmi ami nekem kellene.

(#2990) bucsupeti válasza lanszelot (#2989) üzenetére


bucsupeti
senior tag

szerintem felejtsd el hogy ezt te el fogod készíteni.

[ Szerkesztve ]

"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

(#2991) WonderCSabo válasza bucsupeti (#2990) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Egyetértek. Amit mutattam, az ODK egy működő cucc, rengetegen használják, nem kell rögtön feladni, működik.

(#2992) Sianis válasza lanszelot (#2989) üzenetére


Sianis
addikt

Ez Android. Miért akarod a HTML-t erőltetni? Megnézted amit küldtem? Egy működő Android alkalmazás. Azt csinálja amit leírtál, elmenti DB-ben amit beadsz neki. :F

(#2993) lanszelot válasza Sianis (#2992) üzenetére


lanszelot
addikt

Először is köszönöm, hogy megírtad!
A html csak példa volt, hogy hogyan gondoltam a megírást.
Megnéztem amit küldtél, és írtam is mivel nem program nyelven van, így nem tudok mit kezdeni vele.
Ha program nyelven lenne, akkor simán megcsinálnám ami nekem kell.
Nekem egy 30-40 kérdésből álló kérdőívet kell majd kreálnom, csak össze gyűjtöttem, hogy milyen bevitelek vannak benne, és abból meg tudjam majd csinálni a kérdőívet.
Amit küldtél az nekem kínai. Azt se tudom mit kezdjek vele. A programnyelvet simán megértem, de a lefordított programot nem tudom vissza fejteni.

A hitetleneknek írnám, hogy többre vagyok képes, mint gondolnák. Ha nem akarnak segíteni, akkor nem kötelezi őket semmi. Ez egy fórum, és semmi ide nem illőt nem kértem. Nem kértem, hogy írja meg vki nekem a programot, hanem segítséget kértem benne. Valahol el kell kezdeni, szerintem senki sem profinak születik!

ODK halott dolog, nagyon össze van csapva az oldala, és sehol se találok leírást. Azt részletesen leírták, hogy a play áruházból telepíteni, de azt, hogy hogyan használd.... másold be a telefonon az ODK mappájába....ja, de nincs olyan rajta, és a programban pedig keresés lehetőség nincs. És ha még be is másolnám, ki tudja hogy működik! Lehet feleslegesen ölöm bele az órákat. Azt a részt lezártam, zsákutca.

[ Szerkesztve ]

(#2994) fatal` válasza lanszelot (#2993) üzenetére


fatal`
titán

Amit küldött az egy android studio projektnek a repositoryja, nem értem a problémád.

(#2995) lanszelot válasza fatal` (#2994) üzenetére


lanszelot
addikt

Nem tudom mi az a repository.
Én szövegszerkesztőben program nyelven írott programot ismerem, és azután a fordítóval lefordítani, és kész.
Nálam ennyi a programozás, itt lemaradtam.
Tehát nem tudom mit kezdjek vele.

(#2996) bucsupeti válasza lanszelot (#2993) üzenetére


bucsupeti
senior tag

amit sianis kuldott az a te szohasznalatod szerint "program nyelven" van amit te "simán megértesz".
hát rajta!
kicsit kiakaszt hogy még te osztod itt a tutit. nem akarlak elkeseriteni de más módszerhez kell folyamodnod ugyanis android programot nem fogsz tudni csinálni. itt nem egyetlen fájlba kell beleirnod a "program nyelvet". pl csinálj egy weboldalt és gyüjtsd azzal az adatokat.

"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

(#2997) lanszelot válasza bucsupeti (#2996) üzenetére


lanszelot
addikt

Elromolhatott a protokol droidod, mert semmi féle tutit nem írtam.
A nem fogok tudni csinálni, pedig hiányzik az én droidom szótárából.

(#2998) Bozek válasza lanszelot (#2993) üzenetére


Bozek
nagyúr

Itt vannak a forráskódok: CustomSQLLiteOpenHelper.java, Data.java, MainActivity.java

Hajrá!

"másold be a telefonon az ODK mappájába"
1. Arra még nem gondoltál, hogy létrehozol egyet?
2. Hol kerested?

"Vki megírná nekem, és onnan mindent megértek"
"Nem kértem, hogy írja meg vki nekem a programot, hanem segítséget kértem benne"
Most kérted vagy nem kérted? Döntsd el magad. :)

"A hitetleneknek írnám, hogy többre vagyok képes, mint gondolnák"
"Nem tudom mi az a repository"
Ha nem tudod, hogy mi az a repository, akkor mi már csak maradunk hitetlenek. Nem programozok Android-ra, megakadtam a Delphi-nél (vagy Lazarus-nál), de még én is tudom...

(#2999) lanszelot válasza Bozek (#2998) üzenetére


lanszelot
addikt

A teljes készüléken kerestem /almappákban, mindenhol/ és valószínűnek tartom, hogy maga a program a system részen van, így kevés az esélyem, hogy elérjem.
Létre hoznék, ha tudnám mi a mappa neve, mert csak az volt ott, hogy a program mappájába.

Értelmezni kell, és te is megértheted. Azt kértem, hogy azt írja meg amit leírtam, de az nem a programom.
Az a tanuláshoz kell.

Azért mert nem tudom mi a neve, attól még érthetem! Soha senki sem tanított programozni /mert mindenki így állt hozzám mint itt a nagy többség/ így fogalmam sincs mik a szak szavak, csak azt tudom ahogy használom.

Akkor hogy is néz ki egy programozásom: ez a rész ezt csinálja, az a rész, azt. Fogalmam sincs mi a neve, és eddig nem is kellett, mert szövegszerkesztőben kellett írni, és terminalban fordítani. Ennyi.

A bajom azzal amit kaptam, hogy windows-on lett írva, és nekem nem futtatja. Így magát az egészet nem látom.
Fogalmam sincs mi a végeredmény. Látom, hogy szét van kapva az egész, így elég nehéz értelmezni, de a fő elemeket megtaláltam. Most meg kell majd lelnem a kapcsolatot, hogy dolgozik az AS.
A fő gondom az lesz, hogy eddig sose kellett adatbázis, és itt van, ami igencsak megnehezíti a dolgot.

(#3000) Bozek válasza lanszelot (#2999) üzenetére


Bozek
nagyúr

Fogalmam sincs, hogy hol találtad ezt a "másold be az ODK mappájába" szöveget, ha linkelnéd, talán lehetne segíteni...

"Soha senki sem tanított programozni /mert mindenki így állt hozzám mint itt a nagy többség/"
Mert azt nem a fórumozóktól kell megtanulni, hanem vagy iskolában, vagy megfelelő szakirodalom segítségével. És hidd el, mindkét esetben megtanulod a szakszavakat is.

"egy programozásom: ez a rész ezt csinálja, az a rész, azt"
Ez már elég régóta nem így van a programozásban, kb. mióta az OOP létezik. Minden összefügg mindennel, így ilyen szinten részegységekre szedni nem lehet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.