- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- bambano: Bambanő háza tája
- dchard: GSM Nap az Informatika Történeti Kiállításon [2026.02.14.]
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Megint egy Java/Android problémába futottam bele.

Sqlite adatbázist használok több táblával. A táblák kezelése igényel egy csomó String konstanst, amiket eddig ténylegesen String konstansként is tároltam, táblánként. Ez eddig működik.
A több tábla miatt szerettem volna a "közös" részeket kiemelni: pl. a contentType() az minden táblában ContentResolver.CURSOR_DIR_BASE_TYPE + "/" + contentSubType() érték lesz, természetesen a contentSubType() táblánként különböző.
Ezért fogtam a konstansokat, és áttettem őket metódusokba, melyek nem tesznek mást, mint visszaadnak egy String értéket (ehhez más metódusok meghívása is szükséges lehet, de végső soron ezek konstansok lesznek). Emiatt static-ként jelöltem meg ezeket.
DE! A szülő osztályban (ami az általános tábla azonosítókat kezelné) a static-abstract összeférhetetlenség miatt nem tudok abstract metódusokat alkalmazni! (amik az egyes táblábakat kényszerítenék a saját, egyedi azonosítóik megadására)Vagyis a gond gyökere: sqlite adatbázisnál nincs a tábláknak megfelelő osztálypéldány, csupán az adatbázishoz/táblához tartozó konstansok vannak (amit a Java nagyon nem szeret). Nem találtam ideális megoldást, eddig minden táblához van egy osztály, ami csak a konstansokat tartalmazza.
Ti hogyan szervezitek az adatbázistáblák konstansait egységes rendszerbe?
Új hozzászólás Aktív témák
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Home server / házi szerver építése
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- World of Tanks - MMO
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4519
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (1év garancia)
- MÉG TOVÁBBI ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs