Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) Karma válasza XperiaP (#1798) üzenetére


Karma
félisten

Végülis ja, ez inkább valami megjelenítési dolognak tűnik, ahogy megfagy... Van valami TextWatcher ezen az EditTexten? A mérete, különösen a szélessége fix?

WonderCsabo: Használtad már a GridLayoutot? Nekem elég rossz tapasztalataim vannak vele élesben, pedig nagyon kéne egy ilyen jellegű layout...

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1802) bAtt001 válasza WonderCSabo (#1800) üzenetére


bAtt001
addikt

akkor csak layoutos megoldás van erre, nincs kifejezetten olyan h table mint a textview vagy hasonló igaz? tablelayouttal próbálkoztam de konzulensem azt mondta az nem az igazi erre a célra :D hát mi lehet jobb táblázathoz mint a táblázatlayout :B

(#1803) eastsider válasza bAtt001 (#1802) üzenetére


eastsider
nagyúr

nem ajánlott semmit?

(#1804) bAtt001 válasza eastsider (#1803) üzenetére


bAtt001
addikt

ha jól értettem emailjét akkor csak annyit írt rá hogy "sajnos nem 100%-osan működik", tehát megoldható vele, gugliban is akárhogy keresem mindig a layout jön elő szóval megcsinálom ezzel aztán holnap megbeszélem vele személyesen. jobbat hirtelen nem tudok kitalálni :(

(#1805) WonderCSabo válasza bAtt001 (#1804) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Majd ha elmondta a nagy ötletét oszd meg velünk is.

(#1806) thon73


thon73
tag

Néhány globális változót egy "retained fragment"-be helyeztem. Létezik olyan pont, amikortól a többi fragment (természetesen az activity-n keresztül) elérheti ezeket a változókat?
Uis. a változók csak az activity onResumeFragments részére térnek vissza (itt tudom újra megtalálni a megtartott fragmentjüket). Ugyanakkor eddigre az összes többi, nem megtartott Fragment is feláll, és az Fragmentek onResume része is lefut.
Van még valamilyen pont az onResume UTÁN, ahol MÁR tudnék kommunikálni a többi fragmenttel (konkrétan a megtartottal), de MÉG nem indult el a Fragment a felhasználó szempontjából?
Előre is köszönöm!
((Átmenetileg úgy oldottam meg, hogy az Activty "értesíti" a Fragmenteket, hogy a változók rendelkezésre állnak. De nem hiszem el, hogy ez lenne a real android way...))

(#1807) bAtt001 válasza WonderCSabo (#1805) üzenetére


bAtt001
addikt

végük csak tablelayout maradt hogy az jó, valahogy elbeszéltünk egymás mellett emailben vagy nemtom :D

(#1808) XperiaP válasza Karma (#1801) üzenetére


XperiaP
csendes tag

Ez egy ScrollView-ben lévő fill_parent-es EditText. Semmi egyéb extra nincs rajta. A TotalCommander szerkesztője is ezt csinálja, míg más program nem (AIDE).]

-----Törölt felhasználó-----

(#1809) thon73 válasza thon73 (#1806) üzenetére


thon73
tag

Egyszerűsítem a kérdést:
Hová tegyem azokat az (akár nagyméretű) globális adatokat, amiket több fragmentből el akarok érni, de szeretném megtartani őket a konfigurációs változások alatt is?
((Egy ötletem van: Application szintre. Megpróbáltam a retained fragmentet, de sehogyse megy.))

(#1810) WonderCSabo válasza thon73 (#1809) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Ha simán konfig dolgok, akkor mehetnek statikus fieldekbe egy classban, vagy akár SharedPreferencesbe.

(#1811) thon73 válasza WonderCSabo (#1810) üzenetére


thon73
tag

Miért ajánlgatja a doksi a retained Fragmentet, ha ilyen nehéz megoldani az elérését másik Fragmentből!?

A static field-es osztályt hogyan mentem meg biztonságosan? Átviszem az onSaveInstanceState-ben?

Menteni nem akartam, akár nagy is lehet a mérete. Ezek csak olyan "melléktermék" adatok, amik megkönnyítik, hogy nem kell mindent újraszámolni, ha egy másik Fragment nyílik meg, vagy ha újraindul az Activity. De a static field szimpatikus. Az végső soron az Activity-hez kapcsolható, semmi dolga a Fragmentekkel. Így csak az Activity-ig kell "visszanyúlnom" az adatokért.

(#1812) WonderCSabo válasza thon73 (#1811) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Igazából a Fragment állapotának visszaállítása az u.a. mint amikor az Activity állapotát állítod vissza. Mi nem megy vele?

(#1813) thon73 válasza WonderCSabo (#1812) üzenetére


thon73
tag

Az, hogy lényeges különbség van a retained Fragment ELSŐ LÉTREHOZÁSA, és az összes többi VISSZAÁLLÍTÁS között.
Vagyis:
A Fragmentet először az Activity.onResumeFragments részben fogom megtalálni. Ha nincs meg, akkor itt kell először is létrehozni.
Ha nem volt meg, akkor a létrehozás után még semmilyen élitciklus nem fut le (majd csak az onResumeFragments UTÁN)
Ha viszont megvolt, akkor eddigre minden lefutott, beleértve a Fragment.onResume metódusát is.

A konkrét próbálkozásban egy ListFragmentet készítettem, amelyik az adatait ebből a megőrzött globális adatállományból veszi (a végső megoldás mindig egy kicsit összetettebb persze). Ez azt jelenti, hogy valahol meg kell mondjam az adapternek, hogy hol vannak az adatai.

Az első létrehozáskor (persze ilyenkor az adatállomány még üres, de majdan ide fog bekerülni) nem lesz gond, hiszen mire a ListFragment életciklus részei lefutotnak, ott van az Activityből elérhető módon a másik, adatokat tartalmazó Fragment.

Minden további indításkor azonban mindkét Fragment végigfut az onResume-ig, mielőtt én egyáltalán látnám az adatokat tartalmazó Fragmentet az Activity.onResumeFragments részében! Vagyis nekem kellene kiadni egy pl. MyListFragment.onVariableReady() utasítást, ami betölti az adapterbe az immáron elérhető adatokat.

Ez a megoldás viszont az első indításkor nem lesz jó, hiszen még adapter sincs sehol!

Hozzáteszem: ez a ListFragment dolog valójában csak egy próba. Nekem egy sok részletből álló rajzot kellene elkészítenem, aminek az egyes részeit tudom egy-egy Fragmenttel megalkotni. Az alapadatokat természetesen mentem, de minden apró számítást nem akartam. Ettől a speciális problémától elvonatkoztatva a kérdés általános érvényű: hová tegyem a Fragment megőrzendő adatait, ha magát a konkrét Fragmentet nem akarom megőrizni ((mert pl. változik a gép fordításával))?

A static field egyébként jó ötlet, csak úgy emlékszem, valamiért (újra el kellene olvasni) kerülendőnek javasolta a hivatalos doksi. De ezt elő kéne ásni, lehet, hogy rosszul emlékszem...

((Bocs, ha kicsit bonyolult, már játszom vele egy ideje. Szívesen küldök kódot, de a sallangok, és próbálkozások miatt előbb ki kellene fésülnöm. Bár kivételesen a szöveg talán többet mond.))

[ Szerkesztve ]

(#1814) WonderCSabo válasza thon73 (#1813) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nem akarok kikerülő választ adni, de sztem egy bonyolult rajz Fragmentekből való összeállítása egyáltalán nem jó ötlet. A Fragmenteket nem erre találták ki.

A konkrét kérdésedet most hirtelen nem látom át, az onResumeFragments metódust nem használtam sosem, sőt bevallom derekasan picit az egész configuration change kiesett a gyakorlatból, mert a mostani hosszú prokejtemben az egész app álló képes...

(#1815) thon73 válasza WonderCSabo (#1814) üzenetére


thon73
tag

Nem is rajzolnak a fragmentek, csak különböző paramézersorokat kérnek be, amiből összeáll a végén egy rajz. De azt nem is látom, csak a végére gyártja le, és mutatja meg az egyik fragment. De ez nem lényeges.

Az onResumeFragments azért kell, mert az onResume részig még nem álltak össze a Fragmentek, már amit a rendszer állít vissza.

Pont ez teszi nehézzé, hogy nincs olyan pont, ami még biztosan le[ut, de a Fragmentek már üzemkészek. Viazont kezdem átlátni, hogy két irányt kell elkészíteni. Az első elkészítéskor az onActivityCreate érheti el a másik Fragmentet ˙Activityn át), később viszont ekkor még nem látja az Activity a másik Fragmentet, tehát nekem kell explicite az OnResumeFragmentsben meghívnom egy adatokat beállító külön fragment metódust.
Ez a megoldás nem túl szép, szerintem a staticus mező tisztább! Köszi a segítséget, a beszélgetés nélkül még törtem volna rajta a fejem egy darabig.

[ Szerkesztve ]

(#1816) WonderCSabo


WonderCSabo
félisten

Ma hajnali ötig szívtam a support lib miatt. A support Fragmenteket mindenki ismeri. Viszont kiderült a Googlenek egy turpissága, ami teljesen dokumentálatlanul történik support Fragmentek esetében.

Fragment hozzáadása alatt ez történik:

f.mView = f.onCreateView(f.getLayoutInflater(f.mSavedFragmentState),
null, f.mSavedFragmentState);
if (f.mView != null) {
f.mInnerView = f.mView;
f.mView = NoSaveStateFrameLayout.wrap(f.mView);
if (f.mHidden) f.mView.setVisibility(View.GONE);
f.onViewCreated(f.mView, f.mSavedFragmentState);
} else {
f.mInnerView = null;
}

A NoSaveStateFrameLayout pedig ez:

class NoSaveStateFrameLayout extends FrameLayout {
static ViewGroup wrap(View child) {
NoSaveStateFrameLayout wrapper = new NoSaveStateFrameLayout(child.getContext());
ViewGroup.LayoutParams childParams = child.getLayoutParams();
if (childParams != null) {
wrapper.setLayoutParams(childParams);
}
NoSaveStateFrameLayout.LayoutParams lp = new NoSaveStateFrameLayout.LayoutParams(
ViewGroup.LayoutParams.FILL_PARENT, ViewGroup.LayoutParams.FILL_PARENT);
child.setLayoutParams(lp);
wrapper.addView(child);
return wrapper;
}
...
}

Amint fent látható a Google azt a turpisságot követi el, hogy miután az onCreateView lefut, a Fragmentet egy új FrameLayout-ba wrappeli szépen... Ez a FrameLayout pedig jól szétcseszi a View hiearcihámat, különösen nested Fragmentek esetén. Egyébként csomó idő is volt rájönni erre... Az is totál inkorrekt, hogy elvileg az onViewCreated első paraméterének az a specifikációja, hogy az a View, amit az onCreateView csinált - na itt ez se fog érvényesülni, hiszen a wrapper FrameLayout lesz az onViewCreated első paramétere.

Remélem időt spóroltam Nektek ezzel, hátha Ti is belefuttok ilyesmibe.

(#1817) Submarine


Submarine
senior tag

Sziasztok!

Feltettem virtuális gépre a nemrég kiadott android-x86-4.4-RC1.iso -ról 4.4.2-őt.
Minden szép és jó, csak mivel ez PC, elég vicces láthatatlan egérrel kóricálni rajta.

Egyszóval hogy lehet elővarázsolni rajta a kurzort?
A billentyűzetet azt magától ismeri..

Azt hiszi magáról hogy tablet. És azt kell mondjam, régi netezős-filmnézős gépekre ez lesz a működő alternatíva, főleg most hogy az xp-nek is leáldozott.

Bocs ha rossz topicba jöttem!

(#1818) Superhun válasza Submarine (#1817) üzenetére


Superhun
addikt

Ezt próbáltad?

(#1819) thon73 válasza WonderCSabo (#1816) üzenetére


thon73
tag

Csak együttérezni tudok. :K
A Support Fragmenttel én is tapasztaltam anomáliákat 2.3.x és 4-x alatt nem egyformán működött. A másik falba ütközésem a nested megvalósítással történt, így utólag valószínű pont emiatt. (Nem megfelelően állt fel a layout, különösen újraindításnál.) Én feladtam a nested variánst, azóta mindent szigorúan az Activity vezérel (szinte csak erre tartom :) )
De elismerésem, hogy ezt így kibogoztad!!! :C

(#1820) Submarine válasza Superhun (#1818) üzenetére


Submarine
senior tag

Ez az!
:R
Köszönöm!
/bocs, rossz helyen kerestem - persze hogy nem találom, ha nincs köze a droidhoz../
:N :W

(#1821) kemkriszt98


kemkriszt98
aktív tag

Sziasztok, ez alapján próbáltam beilleszteni egy Share gombot a programomba, a baj csak az, hogy csak a skype meg a különböző e-mail kliensek jelennek meg mint választási lehetőség, nekem viszont a legjobban a facebook kellene... (persze azért megtartanám a choosert)

[ Szerkesztve ]

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#1822) Superhun válasza kemkriszt98 (#1821) üzenetére


Superhun
addikt

Ha kifejezetten facebook kell, akkor a facebook SDK-t kell használnod.

(#1823) kemkriszt98 válasza Superhun (#1822) üzenetére


kemkriszt98
aktív tag

Kösz, meg fogom nézni.... amúgy a setType megcseréltem zárójelei között megcseréltem a text/plain-t plain/text-re és most megy, leszámítva, hogy a megosztandó szövegből csak a linket írja ki de úgy olvastam hogy ez a facebook egy bugja, vagy nem?

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#1824) h1ght3chzor


h1ght3chzor
őstag

Hol kellene pontosan letiltanom a gombokat amiket én definiáltam, hogy a program elindítása után ne lehessen rákattintani?
setOnClickListener-ben ez sikerül is, de csak miután megnyomtam vmilyen gombot.

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1825) Karma válasza h1ght3chzor (#1824) üzenetére


Karma
félisten

A gombok létrehozása után azonnal (pl. onCreate(), a setContentView() után) már állíthatod.

“All nothings are not equal.”

(#1826) h1ght3chzor válasza Karma (#1825) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Én is így gondoltam, de valamiért nem működik. Így csináltam:

protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {

super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);

final Button btnKijelentkezes= (Button) findViewById(R.id.btnKijelentkezes);

btnKijelentkezes.setClickable(false);

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1827) Karma válasza h1ght3chzor (#1826) üzenetére


Karma
félisten

A setEnabled metódust használd inkább.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1828) h1ght3chzor válasza Karma (#1827) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Köszönöm, így jó! :) Másik kérdésem pedig az, hogy a default fókuszt hogy tudom beállítani, hogy a 2 EditText-em közül az egyikben legyen?

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1829) Karma válasza h1ght3chzor (#1828) üzenetére


Karma
félisten

Nem biztos hogy jó megoldás, de egy próbát megérhet, hogy az onCreate-ben hívd meg a requestFocus metódusát annak az ET-nek, amit szeretnél fókuszálni.

“All nothings are not equal.”

(#1830) h1ght3chzor válasza Karma (#1829) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Köszönöm szépen, így működött, egyébként érdekes, hogy amelyiket előbb leraktam, default-ból azt rakta be magának. :R

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1831) WonderCSabo válasza h1ght3chzor (#1830) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Defaultból mindig a View hierarchiában lehető legelső focusble view-ra ugrik a focus.

(#1832) thon73


thon73
tag

Kedves Adatbázis Guruk!

Csinált már valaki olyat, hogy NEM a beépített szöveges keresésekkel keresett android sqlite adatbázisban? A lehetőségeket (keresésre külön oszlop pl.) olvastam itt-ott a neten, ezt pl ki is próbáltam. De saját tapasztalata (amit esetleg meg is osztana) van valakinek? Ahol esetleg nem kéne duplázni az adatokat.
(((az ANDROID sqlite lényeges, mert C forráskódban láttam erre beépített lehetőséget is, de tudtommal itt nincs)))

Ha valaki zsákutcába futott ezzel, és elmondja, annak is örülnék; legalább arra már nem próbálkozom.

Köszönöm!

(#1833) h1ght3chzor


h1ght3chzor
őstag

Sziasztok!

Lenne 3 kérdésem.

Hogyan kell:
bluetooth-on keresztül kommunikálni szervizzel?

google naptári bejegyzéseket csinálni?

androidon szerviz alkalmazást írni, a programom mellé, mögé?

Köszönöm a válaszokat! :R

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1834) Karma válasza h1ght3chzor (#1833) üzenetére


Karma
félisten

1) Addig szép, hogy Bluetooth, de milyen profil? Mert például más osztályok kellenek a Serial Port Profile-hoz a BluetoothSocket/BluetoothServerSocket osztályok kellenek, és úgy viselkedik, mint egy TCP socket. De van tucatnyi más lehetőség (pár gyakori: PAN, HID, A2DP, OPP). Az egész hóbelebanchoz tartozik egy guide az Android SDK dokumentációjában, ezzel kezdhetnél.

2) Ehhez is csak a dokumentációt kéne olvasnod, íme az event létrehozás mikéntje.

3) Meglepő módon a Service osztály dokumentációja még példát is tartalmaz a magyarázat mellett.

“All nothings are not equal.”

(#1835) Discon00b


Discon00b
újonc

Üdv!

Szakdoga témának egy mikrokontroller és egy android alkalmazás készítését jelöltem meg témának.
Szerencsére van időm megírni mindkét programot, tehát nem hajt a tatár.

Maga az android alkalmazás néhány nyomógomból és egy zöld-piros "lámpából" állna.
A feladat maga "fiktív", nem kerül tényleges beépítésre egyik eszköz sem, de természetesen a bizottságnak majd prezentálni kell a történetet.

Tehát az alkalmazás felépítése:

- Zöld-piros visszajelző (ez a rész kapna egy jelet a mikrok.-től hogy a szenzor érzékelt valamit. Ez a rész csak adatot kap, nem küld semmit)

- Yes-No funkció gombok (ezek küldenek jelet a mikrok.-nek hogy start vagy stop)

- Mivel ez egy automatizálás feladat, lenne még egy Warning Msg mikor a készülék alapállapotban van, kap a kezelő egy jelzést a készülékre hogy új figyelmeztetés érkezett, hang + rezgés formában.

Mindezek Bluetooth vagy WiFi-n keresztül kommunikálná le, bár még nem tudom hogy melyik az egyszerűbb a portok és a hozzáférés megadásának szempontjából.

Egy szó mint száz. Ha lenne egy önkéntes aki tudna tartani egy gyors talpalást, vagy csak felvázolni hogy ezt hogyan lehet megvalósítani, honorálnám. Igyekszem egyedül megcsinálni természetesen, tudom hogy sokan vinnyognak segítségért, mint most én, de reménykedem :)

(#1836) Sianis válasza Discon00b (#1835) üzenetére


Sianis
addikt

Hali!

Nem nagy kaland, szerintem Bluetooth-szal jobban jársz. Sima soros kommunikáció nem egy nagy feladat rajta, az Android oldalán van egy példa chat alkalmazás, az gyakorlatilag a keresés - párosítás - küldés/fogadás részét teljesen lefedi.

A mikrokontrolleres rész nem ide tartozik, de gondolom azzal jobban állsz.

Sianis

(#1837) h1ght3chzor válasza Sianis (#1836) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Azt a példa programot merre lehet elérni?

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1838) kemkriszt98


kemkriszt98
aktív tag

Sziasztok, szeretnék készíteni egy alkalmazás ami kb abból állna, hogy a userek "feltölthetnek" egy szöveget (esetleg regisztrálhatnak) ilyesmi.... (semmi haszna csak tanulás céljából). A baj csak az hogy még soha nem foglalkoztam ilyesmivel... az androidos részét majd csak össze googlizom de a pc-s rész esetében (elvileg ott tárolnám az adatokat) fogalmam sincs, hogy merre induljak, mit keressek..... Minek kellene utána néznem?

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#1839) h1ght3chzor válasza h1ght3chzor (#1837) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Erre gondoltál?

Letöltöttem, de nem fut sajnos nekem. :(

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1840) h1ght3chzor válasza h1ght3chzor (#1839) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

E/BluetoothAdapter(1140): Bluetooth binder is null a pontos hiba, mit kellene csinálnom, hogy le tudjon futni?

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1841) WonderCSabo válasza h1ght3chzor (#1839) üzenetére


WonderCSabo
félisten

A BluetoothChat példaprogiról van szó. Itt találod <SDK_HOME>\samples\android-<XX>\legacy. Persze csak akkor, hogy letöltöd az adott API levelhez a samples csomagot.

(#1842) Sianis válasza h1ght3chzor (#1837) üzenetére


Sianis
addikt

Ez eléggé hasonlít. Amúgy a samples-ben kellene lennie, amit az SDK Manager letölt.

Sianis

(#1843) h1ght3chzor válasza WonderCSabo (#1841) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Köszönöm, beimportáltam, de mivel sajnos nekem csak emulatorom van, ezért csak ott tudom szimulálni. Esetleg tudtok javasolni beállításokat, amivel el is indulna? Mert jelenleg nem fut, pedig 4.4.2 api 19...
bluetooth binder is null hibaüzenet fogad, meg hogy ami most van virtual device nem jó neki.

Vagy ez tényleg így van? The emulator does not support Bluetooth, as mentioned in the SDK's docs and on several other places. :(

[ Szerkesztve ]

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1844) Karma válasza h1ght3chzor (#1843) üzenetére


Karma
félisten

Tényleg így van. Próbálkozni is kár.

“All nothings are not equal.”

(#1845) kemkriszt98


kemkriszt98
aktív tag

Sziasztok, ezt szeretném eltüntetni:

Úgy googliztam hogy a Manifest fájlban ez a téma segít:
android:theme="@android:style/Theme.NoTitleBar"

de az a helyzet, hogy még mindig ott van..

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#1846) WonderCSabo válasza kemkriszt98 (#1845) üzenetére


WonderCSabo
félisten

A custom themedhez add hozzá ezt a sort:

<item name="android:windowActionBar">false</item>

Amit te el akarsz tüntetni, az nem a TitleBar, hanem az ActionBar.

[ Szerkesztve ]

(#1847) kemkriszt98 válasza WonderCSabo (#1846) üzenetére


kemkriszt98
aktív tag

Akkor megmondanád hogy melyik a Title Bar?
Amúgy ez a fehér csík maradt helyette:

Ezzel mit lehetne kezdeni?

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#1848) fatal`


fatal`
titán

Merchant registration available in Hungary You can now register as a Google Play Merchant if you reside in Hungary. :C :C

(#1849) h1ght3chzor válasza fatal` (#1848) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

És mennyi?

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1850) Superhun válasza fatal` (#1848) üzenetére


Superhun
addikt

:C :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.