Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2801) rgeorge válasza WonderCSabo (#2800) üzenetére


rgeorge
addikt

A host gépen az Android csak mellékszál, egy projekt miatt kellett, az viszont fontos. Egyrészt most lett 1.0 az Android Studio, eddig béta volt, másrészt, mint a példa is mutatja még nincs minden rendben vele. Nem szeretném a hoston működő Eclipse ADT-t szétverni egyelőre, mert az legalább megy (már amikor a Java update le nem szedi azt a JDK-t, amire az épült).
Most odáig jutottam, hogy kidebuggoltam az SDK tools bat fájljait, és azért nem ment, mert a processzor architektúra meghatározásakor nem '32', hanem '32 ' lett az eredmény, és a 'find_java32.exe -s' helyett 'find_java32 .exe -s'-t futtatott, ami értelemszerűen help-et adott, nem pedig a java.exe útvonalát. Most elindul és telepíti is az API15-öt.
A linkelt leírásban szerepelt:
3.Locate the project you exported from Eclipse, expand it, select the build.gradle file and click OK.
és emlékeim szerint a studio is .gradle fájlt keresett volna a dialógus fejléce szerint. Most majd újrapróbálom.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#2802) WonderCSabo válasza rgeorge (#2801) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Ha a legfrissebb ADT-val generálsz .gradle fájlt, ott leírja,hogy ez már nem kell, sőt nem is ajánlott, mert az AS szofisztikáltabban tudja behúzni a projektedet direktben.

(#2803) rgeorge válasza WonderCSabo (#2802) üzenetére


rgeorge
addikt

Az lehet, hogy az Eclipse ADT-m nem a legfrissebb, de a most tapasztaltak fényében én ahhoz hozzá nem nyúlok...
Az SDK Manager is egy nagy trágya. A tegnap letöltött változatban volt az a hiba a bat fájlban, amit leírtam, a ma letöltöttben már nincs benne. Upgrade-lni viszont nem képes saját magát, mert nem tudja átnevezni a tools mappát, ahonnan fut... Viszont ezt jól ki is üríti, tehát a frissítés helyett megöli magát. Most a ma letöltött telepítővel már jónak tűnik, legalábbis az SDK manager.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#2804) WonderCSabo válasza rgeorge (#2803) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nekem linuxon, windowson se volta semmi bajom az SDK managerrel (előbbi VBoxon fut).

(#2805) Keeperv85 válasza Keeperv85 (#2798) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Valaki esetleg erre? :U Legalább annyit írjatok légyszi, hogy lehetetlen megcsinálni, vagy menjek a f*szba a hülye kérdésemmel együtt...

(#2806) WonderCSabo válasza Keeperv85 (#2805) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Meg lehet csinálni. De mit vársz még, mit mondjunk rá?

(#2807) Keeperv85 válasza WonderCSabo (#2806) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Valami iránymutatás jól esne egyáltalán mit keressek... :U Oké, olyat találtam leírásban, hogy egyszerű scripttel be lehet importálni ilyesmit, ami a nagy baj vele, hogy maga a script a Contacts felületét kezeli, amin le kell kezelni keyevents-szel az összes felugró figyelmeztetést... Nem túl elegáns megoldás, ráadásul lassú is. Pláne ha több 100 névjegyről lenne szó...

Nem ragaszkodom amúgy ehhez az elképzeléshez, mert több szempontból is necces. Pl ugye ezek a névjegyek nem maradnak rendezve a lista elején. Győzködöm az értelmi szerzőket, hogy elég lenne egy névjegykártya alkalmazás is, na nem mintha azt sokkal egyszerűbb lenne megírni nulláról...

Felmerült bennem az a lehetőség is, hogy lehet-e direktben íratni az adatbázist a rendszerrel, kikerülve a kezelőfelületet, de nem tudom mit keressek, vagy merre kéne továbblépnem, hogy egyáltalán hasonló megoldást találjak.

(#2808) bucsupeti


bucsupeti
senior tag

Segítsetek! Hogyan tudom megoldani azt hogy ha átirányított hívás érkezik akkor azt le tudjam kezelni. Amikor ilyen hívás jön, akkor egy toast jelenik meg hogy "Átirányított hívás". De ez a toast eltűnik a képernyőről pár másodperc alatt. Erre az eseményre szeretnék én is feliratkozni a programomból. Azaz ha átirányított hívás érkezik akkor azt le tudjam kezelni.

Csináltatok már ilyet? A TelephonyManager státuszai között nem találok ilyet ami hordozná ezt az információt. Merre nézzek körül? SO-n sem találtam érdemi megoldást.
Valami olyasmit szeretnék mint ez a program.

"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

(#2809) fntastic válasza bucsupeti (#2808) üzenetére


fntastic
aktív tag

A programhoz elvileg azért kell root, mert kell hozzá ez a permission:
READ_LOGS Allows an application to read the low-level system log files.
Szóval errefelé kéne keresgélned. :)

(#2810) sunnysys


sunnysys
tag

Sziasztok!

Nemrégen kezdtem el Java-t tanulgatni és szeretnék nemsokára az Andorid alkalmazásfejlesztésbe is belekóstolni. Ehhez szeretnék venni egy tabletet, de mivel semennyire nem értek hozzájuk, fogalmam sincs, hogy milyet vásároljak, vagy van-e egyáltalán jelentősége annak, hogy milyet vásárolok.

Infók:
>> Árkategória: 30-40.000 Ft (vagy ez édeskevés?).
>> Még nem tudom pontosan, hogy milyen alkalmazásokat készítenék. Az biztos, hogy semmi játék, grafika, vagy multimédia.
>> Minél több kommunikációs kapcsolatot kihasználó programokban gondolkodom, így gondolom, hogy kell legyen benne, wi-fi, bluetooth, gps, stb.

Tudnátok ajánlani ehhez tabletet? Vagy szükség van még valamilyen infóra ehhez? (Esetleg teljesen mindegy, hogy milyet veszek?)

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#2811) bucsupeti válasza fntastic (#2809) üzenetére


bucsupeti
senior tag

úgy látom hogy ez a bizonyos beérkező átirányított hívás lekezelése nem az android SDK része, hanem a Radio Interface Layer (RIL) nevű modulban helyezkedik el. Ez pedig gyártófügggő dolog. Ez helyezkedik el az android SDK és a linux kernel között. Ez a réteg kapcsolja össze a rádió hardvert és az SDK-t (Telephony).

Amit írtam korábban hogy toast üzenet jelenik meg ha átirányított a hívás az nem minden készüléknél van így. Én egy Samsung Galaxy Note 4-en néztem először és ott jön a toast, Nexus5 esetében viszont nem. Ahogy olvasgatom a neten a Samsungokra jellemző ez a toast üzenet.

Na a kérdésem most egy picit más. Hogyan lehet ehhez a RIL réteghez hozzáférni? Tippem sincs, nem foglalkoztam ilyen mély rendszerszintű programozással még. Ehhez vajon már NDK kell?
Egyébként létezik olyan hogy Samsung Android SDK? Találtam ilyet, de abban a csilivili fícsörök vannak ahogy első blikkre néztem. Lehetséges hogy ha van Samu SDK akkor annak a Telephony osztálya más lehetőségeket is biztosít a stockhoz képest?

Itt találtam infot a RIL-ről. Valaki foglalkozott más ilyennel? Konkrétan Note4-re fog kelleni nekem ez a dolog (kb 700 db készüléken futna a szoftver). Mit javasoltok? Merre mozduljak tovább?

"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

(#2812) kppeter


kppeter
újonc

Tabletről akarok vezérelni egy saját készítésű robotot.
Kommunikáció Bluetoothon keresztül fog történni.
Várom jelentkezését, aki a programfejlesztést el tudja végezni nekem. Fizetséget is kap érte.

Részletek és jelentkezés: http://www.csimag.hu/?p=2534

Köszi,
Peti

(#2813) kemkriszt98


kemkriszt98
aktív tag

Sziasztok, van egy Service-em ami egyúttal LocationListener is... 1 másodpercenként elmentem a kapott Location objektumot egy tömb listába. A végén egy átlagsebességet szeretnék számolni, ezt a következőképpen teszem:

Végigmegyek a listán és összeadom minden i,i+1 elem távolságát majd ezt elosztom a lista hosszával. Mivel a frissítés 1 sec re van rakva ez elvileg a sebességet adja meg m/s-ben ... Ezt majd megszorzom 3,6-al, így elvileg km/h-ban kapom meg a sebességet...

Viszont ha kipróbálom, azt kapom, hogy 35,x km/h-val száguldottam át a szobán :D A logikámban van valami hiba vagy hozzak kódot mert nem látok valami hibát?

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#2814) Bozek válasza kemkriszt98 (#2813) üzenetére


Bozek
nagyúr

Én csak matematikai szemmel tudok hozzászólni, de miért az i, i+1 elem távolságát adod össze és miért nem az első és az utolsó közti különbséget nézed? Meg amivel számolod, biztos, hogy méterben adja meg az eredményt?

(#2815) kemkriszt98 válasza Bozek (#2814) üzenetére


kemkriszt98
aktív tag

A doksi szerint méterben adja meg... amúgy ha az első és az utolsót adom össze az nem jó mert a felhasználó kanyargósan is mehet, nem kell neki a legrövidebb úton menni...

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#2816) fntastic válasza kemkriszt98 (#2813) üzenetére


fntastic
aktív tag

Hát ha sétálva mentél végig, akkor 3,5 km/h lenne kb jó nem? Lehet van valahol egy 10es szorzás hiba? :D

(#2817) kemkriszt98 válasza fntastic (#2816) üzenetére


kemkriszt98
aktív tag

Én is gondoltam erre de nagyon random dolgok jönnek ki.. (65, 74.. ) am még egy ötletem van.. talán a gps tévedés lehetett...kipróbálom még párszor...

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#2818) WonderCSabo válasza kemkriszt98 (#2813) üzenetére


WonderCSabo
félisten

GPS nem játszik? Mert az sebességadatokat is szolgáltat, ami sokkal pontosabb eredményt ad.

(#2819) Karma válasza kemkriszt98 (#2817) üzenetére


Karma
félisten

Ha a szobában próbálkoztál, az egész mérésed egy nagy GPS hiba volt. Kültéren is több méteres a maximális pontosság, hát még beltérben...

Oda kell figyelned az accuracy értékre a mérési pontjaidon, és ha túl pontatlan, azt a pontot ne tedd el, ne vedd bele a számításba.

Ha meg csak megjeleníteni akarod az aktuális sebességet, WonderCSabo ötlete jobban működik.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#2820) &roid


&roid
újonc

Sziasztok.

Az android fejlesztéssel ki, hogyan kezdett el ismerkedni? Google, könyv?
Ha könyv, akkor melyiket lenne érdemes olvasni? :)

Köszi

(#2821) kemkriszt98 válasza Karma (#2819) üzenetére


kemkriszt98
aktív tag

Utólag kellene kiírnom az átlag sebességet, ezért nem jó az a megoldás.

Egyébként nekem is ez a szobás dolog jutott az eszembe, ki kell majd próbálnom kint csak még nem volt időm :)
Egyébként egy másik kérdés, nem igazán találok rá megoldást a googliban (persze lehet én vagyok túl béna ). Tudnom kellene a GPS státuszát még mielőtt meghívom a requestLocationUpdatest-et, a LocationManager.getGpsStatus-ra leltem de nem igazán tudok rájönni, hogy mit kezdjek a kapott GpsStatus objektummal

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#2822) kemkriszt98 válasza kemkriszt98 (#2821) üzenetére


kemkriszt98
aktív tag

Pontosítok, azt kellene tudnom, hogy elérhető e már...

"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-

(#2823) T-bond


T-bond
csendes tag

Sziasztok!

A Google Hangouts applikációhoz készítek chatfej alkalmazást. (Igen olyat mint annak a kék közösségi oldalnak van)
Eddig minden problémán túlküzdöttem magam, de ezzel nem jutok egyről a kettőre.

Következő a WindowManager-es LayoutParamsom (ami ugye a Chatfej megjelenítésért felel):
params = new WindowManager.LayoutParams(
WindowManager.LayoutParams.WRAP_CONTENT,
WindowManager.LayoutParams.WRAP_CONTENT,
WindowManager.LayoutParams.TYPE_SYSTEM_ALERT,
WindowManager.LayoutParams.FLAG_LAYOUT_NO_LIMITS | WindowManager.LayoutParams.FLAG_NOT_FOCUSABLE,
PixelFormat.TRANSLUCENT);

Hozzáadás:
windowManager.addView(chatHead, params);

Továbbá a chatHead-et ami nem-mellesleg egy sima RelativeLayout még beállítom így:
chatHead.setFocusableInTouchMode(true);
Így ha egy OnKeyListener-t regisztrálok a chatHead-re akkor a (fizikai) vissza gombot kezelni tudom.

Namost én szeretném a Home gombtól és az Alkalmazásváltó gombtól (App switcher / Recent apps) is szeretnék visszajelzést kapni. Tudom, hogy elméletben nem lehet azt a két gombot "kezelésbe venni", de a Féjszbúk Messenger is használja, szóval gondolom nem lehetetlen.

Mint mondtam elég csak a visszajelzés, tehát nem megakadályozni akarom a felhasználót hanem csak bezárni a nyitott üzenőmet. Tehát ez igazából nem is viselkedésváltásnak fogható fel, inkább csak kiegészítésnek, mert alapból nem úgy viselkedik mint kéne.

ui.: Az FB messenger visszafejtés nem játszik mert a Proguard nagyon szép munkát végzett rajta.

A segítséget előre is köszönöm.

(#2824) Krisszer


Krisszer
aktív tag

Szép napot mindenkinek.
Nos, azzal a ötlettel támadnám le a profikat, hogy hogy lehetne elkészíteni egz Ingyen Ölelés alkalmazást. Mivel nem valószínű napi 5-6 regnél több, így ahhoz nem kéne automatikus aktiváló e-mail. Úgy gondoltam, hogy amikor az appot megnyitja a felhasználó, regisztrálnia kell, és küld nekem egy emilt a rendszer, én megerősítem, majd be tud lépni, és az engedélyezett felhasználók véletlenszerűen meg tudják találni egymást, egz ölelés, akár beszélgetés erejére, majd értékelni tudják partnerüket.(a'la wundercar). Egyáltalán nem tudok programozni, ezért keresnék valakit, aki megtanítana, és segítene. Ha valami nagy baromságot írtam, javítsatok ki.
Minden választ köszönök!

[ Szerkesztve ]

- küldve az Atari Portfoliomról

(#2825) Gerzsi


Gerzsi
tag

Kinek milyen hobbi projektje van?

Hetek óta próbálok valamit kitalálni, hogy mit kéne alkotni. Semmi jó ötletem nincs :(

(#2826) vlevi válasza Gerzsi (#2825) üzenetére


vlevi
nagyúr

(#2827) Gerzsi válasza vlevi (#2826) üzenetére


Gerzsi
tag

Szilveszterkor nem volt ilyen késztetésem :D

(#2828) SektorFlop válasza vlevi (#2826) üzenetére


SektorFlop
aktív tag

Poén, mi szilveszterkor Alkoholi nevű játékkal akartunk játszani, volt is otthon egy A4-es lapra nyomtatott példány, amit nem igazán találtam. EKkor gondoltam egy hétvégi unaloműzésnek jó projekt lesz androidra megvalósítani. :)

Más:
Hogy álltok az Android Studio-val? Én tegnap gondoltam rá, hogy az itthoni gépemen átálok Eclipse-ről. Első inditás után odáig jutottam hogy létrehoztam egy új projectet, de ezután kifagyot, és minden inditásnál szintén kifagy és a gépem is megzuhan. Igaz nincs egy erőművem, de a rendszerkövetelményeknek megfelel.

[ Szerkesztve ]

"Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."

(#2829) WonderCSabo válasza SektorFlop (#2828) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Az Android Studio iszonyat sokat indexel, és nem látom, hogy sokkal gyorsabban adná fel a kódkiegészítést stb. mint az Eclipse, de mindenesetre ez van. Ilyenkor az egész GUI is kifagyhat, sajnos meg kell várni. Ha már kész, és újból megnyitod a projektet, akkor nem csinálja.

(#2830) caindwan


caindwan
tag

Heló! :)
Érdekelne, van-e itt valaki akinek van Google play fejlesztői fiókja? Gondolom nem egy embernek :DD Ha fizetős alkalmazást raktok fel, akkor abból hogyan van az adózás? Olvastam már felőle, angolul, magyarul de sehol sem találtam értelmes választ :(

(#2831) ProdiG


ProdiG
tag

Sziasztok! ROM fejlesztèsben szeretnék segítséget kérni. Nagyon alap programozási tudásom van, ROM,kernel flashelgetèsben is van már tapasztalatom. XDA-n nèzegettem tutorialokat de elèg règieket találtam csak. Illetve a módszerekre lennék kíváncsi, láttam hogy van a forrásból való ROM építés. Ezen kívül van más módszer egy ROM összeállítására? Valaki Összefoglalná nekem az alapokat dióhèjben,vagy egy alapos használható tutorialt küldene? Nagyon hálás lennék. :)

(#2832) WonderCSabo válasza ProdiG (#2831) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Ez a hivatalos leírás, szerintem elég korrekt.

(#2833) ProdiG válasza WonderCSabo (#2832) üzenetére


ProdiG
tag

És csak ez a sourceból való építés létezik? És ha például sikeresen elkèszülök a leírás alapján egy rommal, utána modulok hozzáadása,módosítása hogy történik? Az már csak puszta programozás?

(#2834) WonderCSabo válasza ProdiG (#2833) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Én még csak ez alapján buildeltem romot. Nem tudom, hogy elkészült rom-ba lehet utólag binárisokat belepakolni, feltételezem ezt még a source-ben kell megtenni és utána buildelni, de nem értek hozzá.

(#2835) bucsupeti válasza ProdiG (#2833) üzenetére


bucsupeti
senior tag

modulok alatt mire gondolsz?

"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

(#2836) ProdiG válasza bucsupeti (#2835) üzenetére


ProdiG
tag

Nem biztos hogy helyesen fogalmazom meg, sőt az sem biztos hogy ezek a ROMban vannak-e. Nem világos még(remélem hogy csak még :D ) hogy mi hogy hol mi mikor. Modulokon azt értem, mint PL. a CM feature-ök, vagy hang,kamera,kijelző driverek.

(#2837) Keeperv85 válasza WonderCSabo (#2834) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Nem kell, de lehet. A binárisok vagy befordulnak forrásból, vagy ha egyediek/zártak, akkor bemásolja őket a build script a helyükre.

A modulok, már ami a kernelt illeti a kernellel fordulnak, onnan másolja őket. Kivétel a wifi. Azt külön kell forgatni -ne kérdezd miért, fogalmam nincsen-.

(#2838) fatal` válasza caindwan (#2830) üzenetére


fatal`
titán

Feltételezem, hogy mint magánszemély kérdezed és nem vállalkozás.

Én úgy tudom, hogy 10% elszámolható költségként és a maradék 90%-nak a 16 százalékát kell befizetni. Tehát pl. 100 000 forint bevétel után 90 000 * 0.16 = 14 400 forintot.

[ Szerkesztve ]

(#2839) Karma válasza fatal` (#2838) üzenetére


Karma
félisten

Azaz az adóbevallásban ez az "Egyéb jövedelem" sorba kell, hogy kerüljön?

“All nothings are not equal.”

(#2840) thon73 válasza Gerzsi (#2825) üzenetére


thon73
tag

Ha még nem kezdtél semmi komolyba, nekem van egy-két ötletem... ;]

- atomik billentyűzet (magyar párja a kinesa)
- könyvolvasó szótározórésszel, és a kiírt szavakat ki is kérdezi (önbevallásos módon).
- még jobb, ha az olvasó-rész egyúttal szerkesztő is (ld. a régi WordSmith PalmOS alól)
- még jobb, ha a szerkesztő nem (csak) a formátumokkal, hanem a színekkel is kombinál - ez kis képernyőn előnyösebb (ld. ugyanaza a progi)
- még jobb, ha legalább minimális makrólehetőségekkel is bír
- további - akár univerzálisan használható - makrószöveg kezelő (szintén volt PalmOS alatt, de nem emlékszem a nevére). Ez nem makrónyelv, csak előre beírt szövegeket enged fa-struktúra szerűen pillanatok alatt előkeresni.
- további ötlet szövegszerkesztésre - diktafonnal egybeépített szövegszerkesztő. Még olyan programot sem találtam, ahol rendesen lehetne a felvett audiorészben pozícionálni, nem ám olyat, ami egyszerre vesz fel, és egyszerre enged írni - a kettőt összehangolva. ((Fontos megjegyzés: tablet+Bt keyboard pont olyan gyors, mint a nagygép; a fenti kinesa mellett láttam a 200 feletti sebességet, én is 100 körül írok - tehát lehet szöveget írni tableten, sőt telefonon is.))
- más téma: adatbázis kezelő (leginkább egy front-end), DE ami össze van kötve a naptárral és a címtárral (vagy egyebekkel is). Ilyen sincs egy se.
- futás (sport) közben egy mérés mellett kitartásra is buzdító szöveges (svox) szoftver. Pl: "kitartás, már csak 200 m a hegy teteje!" :D
- folyadék fogyasztást (kalória stb. akár) "mérő" program. Ezt szaknyelven úgy is hívják (ha a másik oldalt is méri a delikvens): vizelet ürítési napló.

Ha ez mind kész,még van egy-két ötletem. :C

A projektek 0-80%-os készültségi fokban részben meg is vannak; érdeklődés esetén szívesen közkincsé teszem. És ha valaki elkészíti, elsőként fogom letölteni a fizetős változatot!

(#2841) thon73


thon73
tag

Nekem is lenne egy-két apró kérdésem Android Studio fanokhoz (lusta voltam, eddig csak épp kipróbáltam, most viszont már nincs is más...RIP Eclipse...)
1. Ubuntu 14.04 alatt 4 Gb aktív memória mellett memóriahiányról panaszkodik (csak a virtuálisgép kezelő). A /tmp könyvtár mondjuk ram-ban van, mert ssd használok. Ezzel van valakinek tapasztalata? Dobjam ki a tmp-t a ssd-re? Vegyek még négy Gb-ot? Volt aki már találkozott ilyennel?
2. Csaknem olvashatatlan az editor rész. Ugyanakkor azt írja, hogy a font megváltoztatása nem javasolt. Ezzel van valakinek tapasztalata? Esetleg egy javaslata valami jó fontra? Hátha nem kell végigprógálgatnom az összeset. (jó, tudom: ízlések és pofonok, de akkor is)
Előre is köszönöm!

(#2842) fatal` válasza Karma (#2839) üzenetére


fatal`
titán

Tudtommal igen, de nem száz százalékos info.

(#2843) caindwan válasza fatal` (#2838) üzenetére


caindwan
tag

:R Magánszemély természetesen :)

(#2844) moseras


moseras
tag

Sziasztok!

Tegyük fel, hogy van egy programom android-on, ami használja a dátum/óra információt (apache/cordova és SQL-be adatokat tesz le). Hogy tudom meggátolni, hogy a user aki használja, ne tudja módosítani (vagy ne tudja áttenni kézi módba) a dátu/idő beállítást ? Vagy ha ez nem megy, akkor miként lehet lekérdezni azt hogy manuál-ban vagy hálózati automatikus módban van e a dátum/idő beállítás ?

Köszi.

Imi.

(#2845) thon73 válasza thon73 (#2841) üzenetére


thon73
tag

Még egy kérdés: Ezt írja az Android Studio:
"OpenJDK shows intermittent performance and UI issues. We recommend using the Oracle JRE/JDK."
Tényleg lényeges az Oracle telepítése? Ubuntu alatt ez nem annyira egyszerű uis.
Ti mit használtok?

(#2846) Karma válasza thon73 (#2845) üzenetére


Karma
félisten

Windowst és OSX-et, Oracle JDK-val. Nekem egyik gépen se volt baj a Studioval.

“All nothings are not equal.”

(#2847) WonderCSabo válasza thon73 (#2845) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Azért annyira nem bonyolult az Ora JDK telepítése. :)

(#2848) thon73 válasza WonderCSabo (#2847) üzenetére


thon73
tag

Szóval Oracle JDK 8?
A korábbi gépen fent volt (Eclipse mellett), de egy idő után nem jött a frissítés, és az internetbanking panaszkodott. Azóta OpenJDK volt; de akkor visszatérek.
Köszi!

Amúgy "gondom" nekem sincs vele, inkább csak ismeretlen, csak igen komoly erőigénye van. Win7 és Ubuntu 14.04 alatt is használom, a std. virtuális gép egyikben sem talált elég memóriát (hiába 4Gb már kevés...). A saját tabletemmel mondjuk gond nélkül kommunikált.

Még egyet áruljatok el, légy szíves! Minden betű széle kissé lila (Ubuntu alatt), akármit állítok. A rendszerbeállítások hatástalannak tűnnek, ha a Settings-ben kapcsolom ki az antialias-t, akkor meg borzalmasak lesznek a betűk. Csak nekem káprázik a szemem?

(#2849) thon73 válasza thon73 (#2848) üzenetére


thon73
tag

Bocs, tudom: google a barátom :K
Megvan a hiba meg a megoldás is: How to fix font anti-aliasing in IntelliJ IDEA when using high DPI?
Aj, pedig úgy tűnt, hogy ezt most télleg minden gond nélkül feltette. De aztán mégse. :(((

(#2850) Gerzsi


Gerzsi
tag

Play-re feltöltök egy új verziót és kint van élesben. Tudok olyat, hogy törlöm és az egyel régebbi lesz elérhető?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.