- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A file indexelve van, és az indexek sorba rendezve. De a szabadszavas keresésnél meg kell nézzem, hogy melyik indexnél kezdődik ugyanígy a bejegyzés. Ezzel egyébként nincs is gond, a rendezettség miatt rohadt gyorsan kikeresi a megfelelő bejegyzést.
Eredetileg RandomAccessFile segítségével oldottam meg az egész beolvasást, mivel az könnyen pozícionálható (csak nem pufferelt beolvasást csinál.) Itt javasoltátok, hogy a szabványos read... metódusokat használjam,, mert az is pozícionálható, egyúttal pufferelhető is. (((Hozzáteszem, a RAF ráadásul elég érdekesen (halasztottan) működik, ami egy kicsit megnehezítette, hogy a file véletlen módosulását az időpont ellenőrzésével figyeljem...)))
Szóval ezt a read dolgot építeném be, mert több szempontból is jobbnak tűnik. A BufferedReader wrapper osztályban meg lehet adni a puffer méretét (gyárilag 8192). Azt nem látom át, hogy nekem ilyen rövid beolvasásokkal van-e értelme a BufferedReader-t használni, és ha igen (mert gondolom, csak egy egységnyit tud fizikailag beolvasni a rendszer), akkor van-e értelme a 8192-t lecsökkenteni? És tovább: ha igen, mekkorára?
Bocs, ha előbb félreérthető voltam, nem az egész file-t akarom pufferolni, csak az előolvasást. Ill. nem akarom, csak lehet, h. célszerűbb. (((Beolvasások: ListView-ban egymás utáni rekordok, darabonként kb. 30-300 karakter, de talán egy sincs 1000 felett. Keresésnél: 10-20 db 1-5 karakter hosszú beolvasás különböző helyekről, majd a megtalált rekord a fenti módon.)))
Amit eddig a doksikban olvastam, az elég általánosan fogalmaz, és nem is magyarázza el a miérteket.
[Ja, és még egy: sqlite-tal is kipróbáltam, de ekkora méret több sebből vérzik, jobb lett a saját adatbázis]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mikrotik routerek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Asus TUF B360M-E Gaming / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 27% - Arzopa A1T 15,6" Hordozható Monitor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest