- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speed® #34685 üzenetére
Ha nem masszívan játszol, hanem netre használod meg jegyzetelésre, hasonlókra, akkor a 3550-es akku nem két óra alatt fogy el, hanem 3,5-4 óra alatt. Tudom, az sem olyan jó, de azért jobb kicsit...
Esetleg egy külső akkut beszerezhetsz - nekem is van egy a telefonhoz(2800-as), egy a tablethez(11000-es), amit csak allkalmankét viszek magammal, ha tudom, hogy kellhet.
-
Igen, de a 156USD-re rájön még 3USD postaköltség, valamint 4% paypal fee, így 165,36USD-re jön ki a végső ár. Én már korábban megrendeltem a T7-et, aztán csak később jelent meg a T7S, pedig inkább azt vettem volna nem is annyira az erősebb vas miatt, hanem mert fehérben nem igazán áll jól nekem. Bár még eladhatom és vehetek egyet...
-
A Wifi elég erős. Nálunk az a bizonyos szűk kis helyiség a legproblémásabb, mivel a router és ez között van egy fal, ami ugyan csak 25cm, ezt keresztben kell átszelnie, majd 3 méter táv, utána viszont ott egy másik 25cm-es fal, amit átlósan kell kereszteznie, hozzávetőlegesen 80cm-en keresztül. A HP 2560p épp veszi a jelet, a telefonom bizonyos szögben tartva veszi (de kinyújtott kézzel egy olyan kényszeres helyen nem túl kellemes), a tablet pedig a 2560p-hez hasonlóan még épp látja. Pl Huawei S7 Slim, az Icou 7 Pro II nem látta, a FreeLander P788 és a Viewsonic 10s hol látta, hol nem. A Nexus 7-es látta sem látta ennyire rendesen. El tudom képzelni, hogy az alumínium készülékházat is igénybe veszik antennaként (máskülönben a fém ugyebár tükörként viselkedne a rádióhullámok számára).
A focalprice-tól rendeltem, akkor ott volt a legjobb áron az általam megbízhatónak tartott boltok közül. (persze a #33913-ban felhozott bolt biztosan olcsóbb, de nincs szükségem kijelzővédő fóliára annyi pénzért...)
Sajnos most nem enged a rendszer linket beszúrni, így csak a teljes URL-t tudom adni
http://www.focalprice.com/CE0326W/Onda_V811_16_GB_Android_411_All_Winner_A31_QuadCore_CortexA9_15.html#.UVbOXxxP1lwKB két hét alatt ideért normál postával. Megnéztem, 17 nap, ebből 4 nap hétvége + márc 15, de az Kínában (még) nem ünnep.
Az egyetlen bajom vele, hogy a giroszkóp túl érzékeny. Erre valakinek megoldás? Most kiraktam egy ikont és magam forgatom, de nagyon könnyen átfordul a képernyő, ami nekem hátrány. Ha valaki tudja, hol lehet ezt hangolni, azt az infót megköszönném.
Jövő hét végére (péntekre) várom a Hyundai T7-et, a kettő közül marad nálam az egyik. Ez nagyon szép, élmény kézbe fogni (jobb, mint a Nexus 7), tetszik a kijelzőméret is és épp át tudom fogni egy kézzel.
Mercutio #33297
Van két és négy magos verzióban. Az ok, ami miatt a 4 magosat vettem, hogy abban 2GB RAM van. Egyáltalán nem biztos, hogy szükség van rá, de a számok elvarázsoltak. Mive lsok program fut nekem egyszerre a táblán (jegyzet, word ,exel, Biblia, PDF, a doksik ráadásul nagyobbak), ezért inkább akartam több RAM-ot. -
-
-
válasz
eckmester #33309 üzenetére
Nem tudom, mennyi panasz van a Nexus 7-re, nekem még véletlenül sem volt panaszom rá.
Azért azt is vedd figyelembe, hogy amikor jó a készülék, akkor azt nem írják le, csak ha valami kérdés merül fel - de korábban sok olyan "panasz" volt, ami a felhasználók hibájából merült fel. -
Írj már OFF-ban egy ilyen téma esetében...
Az "internetes szaksajtó" elnevezte zárt rendszernek, miközben a zárt rendszer mást jelent (nem mellesleg már sok évvel a zárt és nyílt rendszer megfogalmazása után írta le ezt hibásan valaki, amit aztán máshol is átvettek az egyszerűség kedvéért, de tévesen).
Közben pedig csak a forráskód zártságát és nyíltságát különböztetik meg, nem pedig a rendszert. De felőlem hívhatod másként, nem fog összedőlni tőle sem az én világom, sem a tied. Az sem zavar, hogy mostanra már a lusta média nem néz utána annak, amit sok éve meghatároztak és rövidíti a zárt forráskóddal rendelkező nyílt vagy zárt operációs rendszereket zárt rendszernek.
Mindettől függetlenül fogok én is Androidot használni, meg más is iOS-t és nem fog zavarni egyikünket sem, hogy miként torzult el egy kifejezés jelentése a hétköznapokban.Csak hogy én is "nagy bölcsességgel" zárjak:
Csak a döglött halak úsznak az árral.Mindenesetre nem ettől fog valaki Androidot vagy iOS-t venni, az biztos, illetve nem az eredeti felsorolás határozza meg azt, hogy zárt vagy nyílt a rendszer - mivel onnan indultunk ki...
-
Tévedsz. Az iOS ugyananyira zárt rendszer, mint amennyire a symbian s60, android, BB OS, WP zárt. Az, hogy néhány helyen elkezdték így emlegetni, nem változtat a tényen. De ha kell, akkor gondolj csak vissza a zárt és nyílt rendszer első hőskorszakára, máris tudni fogod, hogy mi a különbség a zárt és nyílt rendszer között. Zárt pl a Sony Ericsson K750-es rendszere, nyílt pl a Nokia 5230.
Összekevered a zárt forráskódot (ilyen az iOS) a zárt rendszerrel, ahogy sokan mások is teszik ezt.
-
A gond az, hogy amit leírtál, az nem azt jelenti, hogy zárt rendszerről van szó.
De ez esetben az általam nagy örömmel és megelégedettséggel használt Nexus 7-es is zárt, hiszen vannak benne hasonló korlátozások.De nem akarom ezt sokáig húzni, a lényeg a következő:
A zárt rendszer mást jelent, mint amit itt felsoroltál. A fogalomzavarra próbáltam rávilágítani.
Max hívhatod korlátozott bővítési lehetőségeknek... -
-
válasz
Blackhole13 #32912 üzenetére
Normál rendelésnél alapvetően nincs gond a Pandawill-lel (igen, tudom, hogy volt már, akinek nem volt rendben a rendelése, ahogy ez előfordult máshol is, nem kell megint elmondani), de a Happy Hour-ban csak a Second Chance-szel vehetsz készüléket (több alkalommal is benne voltam bőven az első ötben olyan módon, hogy már a fizetés véglegesítésénél voltam, amikor már a teljes árat írta ki, miközben még 2-3 darab volt az első árasból is), tehát csak ezzel számolj, ne a first chance árral.
MOD
medica #32914:
De igen, ők állják a paypal díjat, nem hárítják át rád. A tmallbox áthárítja, de legtöbben az ismertek közül (pl pandawill, minideal, focalprice) nem hárítja át. -
válasz
Menthirist #32632 üzenetére
Ha megnézed, melyikhez mennyi pro-t és kontra-t írtál, megvan a választásod...
-
-
válasz
Pszihonaranc #32487 üzenetére
Ez a fórum célja szempontjából OFF topic, így kérlek, ha erről a kérdésről írsz ,akkor tedd OFF-ba, hogy akit ez nem érdekel, akkor tudja, hogy csak át kell ugornia. Küszi.
Amire nekem jó egy tablet:
Lelkipásztor vagyok. Az elmúlt másfél évben a prédikációk vázlatait mindig tableten használtam az istentiszteleteken (a mai már tegnap felkerült a felhőbe, ami elérhető a tableten is), valamint a Biblia is ott van. 3 magyar fordítású Bibliát viszem így magammal kisebb helyen, mint amekkora egy Biblia, ráadásul akkora betűmérettel olvasom, amekkorával csak akarom. Emellett ott vannak nálam a kommentáraim, a korábbi jegyzeteim, így ha pl nap közben eszembe jut egy gondolat, életből vett példa, egyből fel tudom magamnak írni, bármerre járok. Ráadásul mindezt felhőbe is feltölti a tablet, így nem kell átpakolgatnom, mikor otthon készülök.
Vannak házi csoportjaink is, oda is ezt használom. Sok megbeszélésre járok, ott is mindig ebbe jegyzetelek. Régen a laptopomat használtam ezekre, de kényelmetlen és körülményes volt, valamint nagy és nem mindig volt hova tenni (pedig 12"-es laposokat használok)
Mivel emellett mentálhigiénés szakember is vagyok, ezért a beszélgetéseim után az adott személyekhez készítendő jegyzetek, emlékeztetők megírásához is tökéletes.
A naptáram is mindig ott van ,ami szinkronizál a telefonommal és a számítógéppel.
Emellett itt is sokat olvasgatok, de most nem reggel és este olvasom el egyben a dolgokat, hanem ha van 5-10 percem nap közben, akkor átfutom a híreket, kommenteket.
Nincs tévénk (megutáltam, mert semmi nézhető nem volt benne), így a híreket is tableten olvasom. Filmet viszont mindig laptopon nézek, még nem is próbáltam tableten - nem látom értelmét (utazásokkór sokkal hasznosabb dolgot is tehetek, mint egy film előtt bambulok)
Akartam már venni egy kindle-t olvasáshoz, mert jobb a szemnek, de egyenlőre még túl sajnáltam rá a pénzt, addig a tablet helyettesíti.Mindezeket a dolgokat lehet telefonon is, de kényelmetlen. Vettem egy Zopo ZP900-ast, ami 5,3"-as, de még nem volt elég, hogy kiváltsa a 7"-os (kétszer akkora kijelzőjű) tabletet, viszont már-már kényelmetlen telefonként.
A laptop viszont - hiába van benne SSD és tart csupán 14 mp-ig a bekapcsolás - körülményesebb ezekre a célokra. 6-9 órát bír az akkuja a laptopomnak és baromi gyors, de akkor is nagyobb és egy mondat feljegyzése sokkal tovább tart a ki-bekapcsolással, mint a tableten.Nekem ezért kell a tablet.
-
-
válasz
Meridius11 #31361 üzenetére
Ha 40-ért látsz T7-est idehaza egy boltban, akkor rögtön szólj, mert sokakat érdekelne annyiért.
-
-
válasz
b0bcat #30608 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy "magánszemélyként vámmentesen hozhatsz be a vámunión kívülről termékeket".
Arra reagáltam, hogy 150 Euró alatti értéknél magánszemélyként nincs vám - eltekintettek tőle, mivel a beszedett összeg kevesebb lenne, mint a ráfordított idő munkaköltsége.
A jelentős tétel egyébként sem a vám, hanem az ÁFAAmennyiben többet akarsz róla tudni, akkor tanulmányozd át hozzá a törvényt, valamint a TARIC-táblázatot. Én 2011-ben átrágtam az akkoriakat, elég volt.
Ha haragudnék is, nem azért tenném, mert megkérdőjelezted, amit írtam, hanem azért, mert a kontextus nélkül értelmezted. De nem haragszom.
-
válasz
black0ster #30537 üzenetére
Kinek mennyire.
Én azért adtam el a Nexus 7-et, mert nem volt benne - bár most a 3G-s S7 Slim leváltására két készülék is esélyes, az egyik 3G-s, a másik nem (de akkor kell mifi)
Ennek a szükségét neked kell eldöntened.
-
válasz
this is life #30528 üzenetére
De én nem itthon keresem, hanem kint darabként megvásárolható módon nem ezresével
-
"E téren némileg meglep, hogy mennyien a 7"-ost veszik. Személy szerint kevésbé értem, inkább csak az ár vonatkozásának tudom be. Magam sem akartam sokat kiadni egy tabletért."
Nekem a legelső tabletem 10"-os volt. Aztán több 7"-os következett. Most vettem egy 10"-ost megint, de 5 perc után eldöntöttem, hogy eladom és vissza a 7"-oshoz. Nem az ár döntött, hanem a praktikum és kényelem - mert nekem ez kényelmes. Ennyi. Még jó, hogy ennyi félét gyártanak, így mindenki megtalálja a magához illőt.
-
válasz
#54715584 #30455 üzenetére
Olyan apróbb különbségek vannak a készülékek között, hogy van-e HDMI vagy sem, BT van-e benne, 8GB vagy 16GB tárhely, fém vagy műanyag borítás és hasonlók.
Igazából egetrengető különbséget nem találsz, de persze ha minden kell, akkor már kicsit drágább lesz. 200 USD körül, felett már inkább csak az ismertebb nevek (ZTE, Viewsonic, Huawei) árulnak készüléket.Netre, filmre, Film-barkochbára
jó lesz nagyjából bármelyik pl ezek közül.
Menü:
általában az alsó menüsor közepén van egy menübe belépő ikon, 3-as Droid esetén (tabletek némelyike) jobb felső sarok. Alap ICS Droid esetén többnyire egy kör, benne 6 kis négyzet.MOD
Silent hill- na jó, csak én változtam inkább
-
válasz
128bit #30208 üzenetére
10-zel többért (általában függő) Voda Smart tab 7-et kapsz újabb OS-sel, jobb felbontással, jobb procival és több RAM-mal.
Ugyanakkor az S7 Slim is egy nagyon jó készülék. Amennyiben megfelel a céljaidnak a Huawei, akkor veheted azt, ha határeset, akkor már inkább költs többet rá. -
válasz
kovacspityu2 #29722 üzenetére
"A 3,5"-os aljzat kicsit hosszabb a kelleténél, ezáltal a hazai jack dugók semelyike sem jó bele."
Nem csodálom, egy ilyen aljzatba semmi sem lenne jó
3,5mm
-
Tud valaki erről a tabletről bármi infót?
Keresgettem, de nem találtam igazán megbízható forrásokat.A 2GB RAM, Ecynos proci és főként a SIM foglalat nagyon vonzóvá teszi ezzel az árral, de amit találtam máshol, az jelentősen drágább volt.
Még valami:
Exynos 4412 és Freescale IMX6Q a Tegra 3-hoz képest hogy áll? (Ez utóbbit jól ismerem, jó ideig volt Nexus 7-esem) -
válasz
@matthew@ #29304 üzenetére
Leegyszerűsítve azt mondanám, hogy nem jobb vagy rosszabb az egyik a másiknál, csak más.
iOS leegyszerűsített, könnyen kezelhető, magától értetődő, Droid sokkal több lehetőséget kínál de több tanulást is igényel (E tekintetben részint olyan, mint a Windows Linux kérdés)
-
-
-
válasz
buta29030 #27837 üzenetére
Miért kell legyen? Épp most írtam le, hogy hiába voltak a készülékeimben, nem használtam őket. Persze, nem zavar, ha benne van, csak nem használom, de ha valaki nem akar ezért +5k-t fizetni, akkor miért legyen benne mindegyikben? Nem értem az okfejtésed a "kell" okán. Mintha egy vak embernek azt mondanánk, azért vegyen Galaxy SIII-at az SIII mini helyett ,mert jobbak rajta a játékok, miközben neki csak a hangvezérlés és a felolvasás a fontos (és egy ennél olcsóbb készülék is elég lenne). Még ha egy árban lenne, akkor sem lenne értelme megvennie a nagyobbat.
-
válasz
Krystal_s #27560 üzenetére
Ez a kábel arra szolgál, hogy egyik felét a külső HDD_be dugod, a másik felét pedig (vagy egyrt, vagy mindkettőt) a PC-be. Ez az eszköz nem lesz a kívánt célnak megfelelő.
Attól tartok, hogy nem fogod tudni elérni a kívánt hatást. Amennyiben egy darab miniUSB nem ad elég áramot, akkor hiába dugsz rá egy elosztót, attól még nem fog tudni több áramot leadni.
Talán egy külső SSD-vel meg lehet próbálkozni egy külső HDD helyett... -
Van valakinek infója arról, hogy a GooPad Mini hol elérhető?
-
-
válasz
petipetya #2871 üzenetére
Nálam van több is, szivesen adok egyet kölcsön, de nem tudom, jársz-e Pápa közelében.
egyébként ha bemész egy elektronikai boltba (nem Media Marktba és társaiba, hanem rendes elektronikai bootba, ahol mindenféle szerelési eszközök is vannak), ott 500 Ft-ért kapsz egyet. -
-
Például azért, mert a gép alapban 20k forint, ha megnézed az árat (majd' 100 dolcsi a postaköltséggel együtt). Erre rájön még az 5k-s ÁFA, az már 25k.
Ha akar valami kis hasznot az eladó, akkor 30k-ért adja. Ha pedig te akarod 20-25k-ért megvenni, akkor meg kell rendelned magadnak Kínából -
Na igen, a 100k is egy valag pénz
Persze ha egy Tab-hez hasonlítjuk az árat, akkor már nem is tűnik annyira magasnak, de ha a fizumhoz, akkor fel kéne végre ébrednem.Én mondjuk egy Kindle 3-on gondolkoztam / gondolkodom, ami csak $139, hazai ÁFA-val is csak kb 35k HUF, DX azért már nem kellene, mert az már túl nagy "csak" könyvnek.
Jelenleg a Defy elmegy olvasáshoz, de enyhén szólva sem a legideálisabb. -
Az első alkalom, hogy elkogndolkozom egy iPAD-en. Ennyi pénzért jelenleg nem sok készüléket kapni ilyen szoftverrel...
Rágódás ON.
Eddig gondolkodtam egy Kindle-en, ami jobb olvasáshoz, de a többi dologban ne ma legideálisabb. iPAD-ben nem gondolkodtam az ára miatt ,de most, hogy 100k-ért lenne egy készülék, ami mellé adnak 10k könyvet is, már elgondolkodom rajta, hogy jobb lenne nem egy telefonon olvasni és tenni minden egyebet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- War Thunder - MMO Combat Game
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Túra és kirándulás topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- iPad Pro 2018 11" 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 86%/p4410
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- Apple iPad Pro 12.9 5th gen Wifi 128GB Space gray (A2378)
- Apple iPad Pro 11 (2021) (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, ezüst)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest