Új hozzászólás Aktív témák

• TabletEsBT

újonc

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni tablet/bluetooth témában, elnézést, ha már volt erről szó, csak én nem találtam meg.

A problémám a következő: szeretnék tablettel együtt használni egy bankkártyaolvasót, amelyek bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálnak egymással. Konkrétan erről a bankkártya olvasóról van szó:
    https://sumup.hu/air-pos-terminal/

Miután megérkezett a kártyaolvasó, először a saját viharvert Samsung Galaxy S6-os (Android 7.0) telefonommal próbáltam ki és használtam.
    Az eredmény: zéró probléma. Nem állítom, hogy nagyon gyors volt, de rendben és teljesen megbízhatóan működött, a telefonomon futó SumUp Android APP és az olvasó első összepárosítása után mindig megtalálták egymást és soha nem volt semmi gond.

A hetekig tartó próbálgatás/tesztelés után hadrendbe állt a végleges helyén az olvasó, de ott már egy Samsung Galaxy Tab A 10.0 SM-T550 tablettel (Android 7.1.1).
    Az eredmény: ugyanúgy zéró probléma, azzal a különbséggel, hogy ez érezhetően gyorsabb volt, mint a régi telefonom. Egyszer talán előfordult, hogy újra kellett párosítani az APP-ot az olvasóval, de több hónapnyi használat során ennyi egyrészt belefér, másrészt - így utólag - könnyen lehet, hogy erre is csak az én hibámból volt szükség.

A gondok ott kezdődtek, amikor vissza kellett adnom ezt a tabletet az eredeti jogos tulajdonosának, ugyanis csak kölcsönben volt nálam, és a tulajdonosnak idő közben újra szüksége lett rá.

Ekkor - gondoltam olcsón megoldom - vettem egy noname kínai tabletet használtan (valami DuoDuogo márkájú, Android 9 a táblagép névjegye szerint a beállítások alatt), úgy voltam vele, hogy ha ennyire gördülékenyen ment eddig minden a korábban említett eszközökkel is, akkor nem kell ide nagy erőmű. A boltban természetesen kipróbáltam vásárlás előtt, gond nélkül működött, még gyorsabb is volt a kártyás fizetés, mint az addig próbált eszközökkel. Meg is vettem, be is állítottam az előző tablet helyére.
    Az eredmény: Azóta 1-2 naponta előfordul, hogy az APP nem találja a kártyaolvasót, sokadik próbálkozásra majd újra mégis, előfordul, hogy csak akkor, ha újra volt indítva a bluetooth, előfordul, hogy az egész tabletet is újra kell indítani. Utána pár napig megint nincs gond, aztán naponta akár többször is. Ha benézek a Beállítások/Bluetooth menüpont alá, akkor simán kiírja, hogy nem lát egyetlen eszközt sem Bluetooth kapcsolattal. Ha kikapcsolom és újra bekapcsolom raja a Bluetooth-t, akkor már igen, de konkrétan a kártyaolvasót még akkor sem biztos, hogy észreveszi, van úgy, hogy ehhez még a Frissítés (ismételt keresés) gombra is rá kell nyomnom.

Kipróbáltam mindenféle beállítási lehetőséget, de nem javult a helyzet, arra jutottam, hogy bizonyára ez a tablet olyan, amilyen. Kipróbáltam a feleségem már nem használt Doogiee Shoot 1 (Android 6) típusú telefonjával, ami szintén hasonló kaliberű kínai márka (bár elvileg ennek valamilyen szinten jó híre van).
    Az eredmény: pontosan ugyanaz, mint a DuoDuogo tablet esetében.

Amit még érdemes lehet megemlíteni a témával kapcsolatban:
    - Elvileg mindegyik eszköz Bluetooth 4.0 kommunikációra képes
    - Mindegyik esetében a legfrissebb SumUp APP-ot használtam, erre külön figyeltem, hogy mindig le legyen frissítve.
    - A két tablet és a Doogiee telefon gyári reset után lett kipróbálva, csak a SumUp APP lett külön rájuk telepítve, nem szemeteltem össze semmivel.
    - Nem számított, hogy töltőn van-e folyamatosan a kártyaolvasó vagy nincs, a helyezten nem változtatott
    - Az antennája elvileg a DuoDuogo és a Doogiee eszköznek is jól működik, távolabbról is megtalálják (ha megtalálják) a bankkártya olvasót, mint az S6-osom.
    - A használat/próbálkozás helye mindig ugyanott volt, nem lehet különbség abban, hogy (mittudomén) nagyobb más helyen az interferencia, túl sok bluetooth eszköz van a környéken, stb...

A legviccesebb az egészben az, hogy a Galaxy S6-os telefonommal a mai napig gond nélkül tudom használni a terminált, pedig előfordult, hogy hónapokig nem is próbáltam vele csatlakozni a kártyaolvasóhoz, még a bluetooth sem volt rajta bekapcsolva. Mégis 100-ból 100-szor csatlakoznak egymáshoz és gond nélkül lezajlanak a kártyás fizetések. Ha a DuoDuogo elvérzik, kapcsolom az S6-ost, és rögtön le lehet bonyolítani a tranzakciót, szóval arról sem lehet szó, hogy a kártyaolvasóval van valami átmeneti probléma. Amúgy ár-érték arányban ez a DuoDuogo sem rossz tablet (15 ezerért vettem 1 hónap garanciával használtan), csak arra nem bizonyul alkalmasnak, amire nekem kéne.

Az már világos számomra, hogy ezt a problémát nem fogom tudni NonameOlcsóKínaiHasznált vonalon megoldani, de mivel nem szeretnék ismét így járni a következő tablettel, ezért kérlek Titeket, hogy segítsetek nekem a következő kérdésekkel kapcsolatban:
    - Min múlik, hogy mennyire stabilan találja meg egymást két eszköz bluetooth segítségével?
    - Létezhet, hogy a Samsung termékei jobbak ezen a fronton mint más gyártók? A következő tabletnél ehhez kellene ragaszkodnom? Nagyon jó lenne, ha tudnátok más gyártót is mondani, akivel ugyanilyen stabilan tudnám használni a terminált és nem lenne drága.
    - Az Android verziószámnak lehet köze ehhez?
    - Vagy van bármi más körülmény/tényező, ami nekem nem jutott eszembe?

Köszönöm a türelmeteket, amiért végigolvastátok a kilométeres kérdésemet és előre is nagyon köszönök minden segítő szándékú választ és ötletet!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés