Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
horeee
tag
A Powerline első blikkre pont annyira jó ötletnek tűnik mint a WiFi, megváltja a világot, soha többet LAN, másodikra meg lehet hogy pont annyira használhatatlan bizonyos helyzetekben.
Ahogy a WiFi-nek is megvannak a korlátai (több fal, vastag fal, vasbeton, olcsó kütyü, vacak antenna), úgy a Powerline-nak is.
Ha a 2 cuccot 2 külön kismegszakítón levő áramkörbe vagy kénytelen dugni, a sebességet már oszthatod is kettővel. Ha elosztóba vagy kénytelen dugni, szintén. Ha félted a kütyüt, és túláramvédőbe dugod, inkább hárommal oszthatod, ha egyáltalán lesz kapcsolat. Ha ugyanazon az áramkörön bekapcsolsz egy nagy fogyasztót (hősugárzó, hajszárító, lézernyomtató, stb...) akkor az még csak tovább rontja a kapcsolat minőségét. És ahogy a WiFi-nél, úgy itt is, az elméleti maximum egy dolog, a gyakorlati maximum pedig a vezetékhossz, és a falban levő kötések számának/minőségének függvényében ennek töredéke is lehet, és te azt rontod még tovább, felére/harmadára, az ilyen kényszerhelyzetekkel.
Sajnos simán lehet, hogy veszel egy ilyet, és rosszabb mint a WiFi, de az is lehet hogy nálad pont jó lesz.
Amúgy érdemes megvenni ezekből az újabbakat, ami már gyorsabb, ami MIMO-s, mert az nem csak a fázison próbál kommunikálni, hanem a nullán és a földelésen is, és azon a 2 vezetéken általában pont sokkal kevesebb "akadály" van, mint a fázison. Magasabb elméleti maximumról indulva a végén maradék is több lesz.
Szintén nem hülyeség az a fajta, amin van egy újabb konnektor, így nem az adaptert dugod az elosztóba, hanem az egész elosztót az adapterba, és a végeredmény így jobb lehet...
Sajnos ugyanúgy nem lehet megmondani előre, hogy menni fog-e, jó lesz-e. Meg kell venni, ki kell próbálni. Vagy-vagy... -
junkpod
nagyúr
Előbb vagy utóbb, majd csak belátod, hogy nem azért mondjuk a LAN kábel szükségességét mert téged akarunk bosszantani. Sőt ha már kábel ott is inkább gigabit.
(Én pl vettem egy szürke taposó csatornát amibe sok vezeték belefér és ezt raktam a parketta-jarolap váltó helyére úgy hogy raktam rá parkettaval azonos mintájú ontapado dekortapetat.) -
trance89
őstag
ezen olcsó boxok mindegyike nagyon silány wifivel van szerelve, nagyon max böngészés/youtube amire jól használhatók, szóval filmeket ne wifi-n keresztül akarj vele nézni arra ott a LAN
NAS-t szintén ne ebből akarj csinálni, nem arra való, meg sem fogja közelíteni egy rendes NAS hálózati sebességét -
DoItYourself
Topikgazda
S905X procihoz a legfrissebb, 009-es LE-et tedd a kártyára (ugyanúgy kell telepíteni/frissíteni mint a 008 esetén). Kétféle dtb.img van, attól függ, hogy mennyi RAM van a gépedben. Hibakereséshez első körben vezetékkel kapcsolódnék, és a Kodi kép/hang beállításait alapra tenném mindenhol. Utána teszt, majd egyesével kapcsolgatnám be/át a Kodi megfelelő opcióit. Sok a beállítás a Kodiban, könnyen félre lehet konfigolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Patriot Viper 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5080 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe
- DDR5 Gamer PC - I5 12400f, RTX 3070, 16gb RAM
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- JBL STAGE 2 9634
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vargalex
DoItYourself