2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Dual Sytem firmware S905W TV box-okra (X96mini - W95 - TX3mini - Alfawise S95 )

Írta: | Kulcsszavak: S905W . Dual System . X96 mini . W95 . Alfawise S95 . Tanix TX3 mini

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Friss infó: újonnan vásárolt ( 2019 kb január-februári) Tanix TX3 mini-re ne próbálja meg jelenleg senki feltenni a rendszert mert a visszajelzések szerint semmilyen firmware-t nem lehet szinte telepíteni a boxra! Talán a Tanix változtatott valamit, még nem tudni, külföldi oldalak is csak most kezdik jelezni hogy valami nem stimmel a box-al. Szóval új infóig inkább ne frissítsen senki új Tanix TX3-at.

Új telepítő metódust kellett kitalálnom, ez remélhetőleg már nem fog hibázni. Sajnos a sok különböző boxon sok féle firmware található és a partíciók nem voltak mindig egyformák, sok minden eltért még azonos típusokon belül is, a gyártók nem nagyon foglalkoznak a szabványokkal. Ezért most egy dupla telepítést kell végrehajtani. Első lépésben egy nagyon egyszerű telepítőt kell futtatni, ami helyreteszi és beállítja a partíciókat ami a dual systemhez kell. ( Ez egy gyári Tanix signed firmware). Ez pár perc alatt lefut, és utána már telepíthető a javításokat tartalmazó mentésem. A leírást folyamatosan frissítem.
Ez az első telepítő rom csak abban az esetben kell ha először telepítünk dualsystem rendszert, a későbbiekben, ha már egyszer volt telepítve akkor ez az első telepítés kihagyható! ( Vagy olyan Tanix boxokon aki már használja a gyári dualsystemet, nekik sem kell telepíteni, természetesn nem okoz gondot ha megcsinálják csak felesleges lehet)
Az eddigi visszajelzések pozitívak, köszönöm aki megírta a tapasztalatait. A néhány telepítési hibán kívül olyan problémával találkoztam még, hogy a távirányító nem megy Libreelec alatt, ez egy eset volt, és érthetetlen mert az a típusú távirányító másnál és nálam is működik. Úgy látszik ilyen sajnos előfordulhat, de ha gond van bárkinél írjon nyugodtan privátot és amint tudok válaszolok. Amikor a rendszer már települt nem nagyon jeleztek más hibákat. (Ami az androidos programok hibája azzal nem tudok és akarok mit tenni én leginkább csak a videólejátszás hibáival foglalkoztam, - Miracast - Chrome - vagy bármilyen programokat nem tesztelgettem, nem ezek javítgatása volt a célom)
A változtatások leírása itt megtekinthető.

Elöljáróban annyit: nem vagyok android és linux guru, csak kedvtelésből és tanulási szándékkal csinálgattam a romokat.
Az ötletet a Tanix TX3 Max és mini DualSystem-je adta és mivel elég praktikusnak tűnik, úgy gondoltam miért ne lehetne használni a többi S905W boxon is. A Tanix Dual alaprendszere sem tökéletes a videók lejátszására és akadások is tapasztalhatóak, így apró módosítások voltak szükségesek.
Jelenleg csak néhány típushoz csináltam meg: X96mini, W95 és a Tanix TX3mini ( ennél is érdemes volt beavatkozni a gyári firmware-be mert voltak hiányosságai), Alfawise S95.
A rom megoldható esetleg Mecool M8S ProW, vagy egyéb S905W boxokhoz is ha van rá igény.
Aki használ androidot is annak mindenképpen érdemes feltenni a romot, sokkal jobban működik mint bármelyik gyári firmware , ráadásul nem kell SD-ről futtatnia a Libreelec-et ami így gyorsabb is és az is tökéletesen működik a módosításoknak köszönhetően.
Az 5. hozzászólásban tettem fel pár tesztvideót hogy ellenőrizhető legyen mik is azok a hibák amik miatt érdemes a javított romot használni, ha valaki eddig még nem találkozott volna a problémákkal.

Először a telepítésről: sajnos nem tudtam telepíthető zip -et csinálni mert az Android 7 kifogott rajtam
( pontosabban megcsináltam csak a google app-ok nem működtek hibátlanul, de időhiány miatt egyelőre abbahagytam a további kísérletezést) ezért kénytelen voltam egy TWRP mentést készíteni a rendszerekről, és azt kell visszaállítani, így telepíthető a rendszer. Ennek az előnye, hogy beállított rendszert kapunk.
Van egy kellemetlen része is: a TWRP sajnos minden készülékhez generál egy saját Backup könyvtár nevet - ami egy hosszú számsor, így telepítés előtt kell csinálnunk egy hamis mentést hogy meglegyen a kódunk amit generálni fog.

Amit a romokról tudni kell:
ezeknek az alapja a Tanix TX3Max Dual System, a 01.09-es verzió. ( a hírek szerint stabilabb mint a 01.25-ös - de lehet olyat is készítek ha valakinek fontos a "fake wifi" funkció)

A főbb változások:
A Libreelec és a Kodi cserére szorult, és néhány apró módosítás volt szükséges hogy android és LE alatt is jól működjön a macerás videók lejátszása is. ( ezzel a rommal nincs kockásodás, pixelesedés, hibás lejátszás, amennyire lehet a hibák javításra kerültek)
Android alatt ezért a Kodi eltávolításra került, helyette az SPMC van használatban és egy MXplayer. Mindkettő beállítva az aránylag zökkenőmentes lejátszáshoz. ( SPMC alatt minden jól működik, MXplayernél néha ki kell választanunk milyen hangsávot vagy kódolást akarunk adott videóhoz használni - ez MXplayer sajátosság) természetesen ha valaki szeretné, telepítheti a Kodit is, vannak videók amiket az is hibátlanul lejátszik.
Semmi felesleges beállítást és "csicsát" nem tettem be, nem szeretem a túlságosan felturbózott rendszereket, ha valakinek ilyen igénye van azt utólag megteheti. A Libreelec felülete alapbeállításon van azt mindenki ízlés szerint állítsa be magának, a külsőbe nem akartam belenyúlni.
A firmware összes módosításainak a leírása ezen linken tekinthető meg ideiglenesen, a hossza miatt nem itt írtam le.

A W95 lejátszóknál nem látni külsőleg változást, minden úgy fog kinézni mint az eredeti rendszeren, mindössze az X96 mini-nél lesz kis módosítás mert itt is a W95 launcherét használtam, az kicsit gyorsabb és látványra nagyon hasonlít az X96 mini-ére, talán praktikusabb is.
Van olyan verzió is (ha valakinek ezek a launcherek nem tetszenek) amiben az eredeti Tanix féle AliceUX launcher található, ez talán a legjobb funkciójú launcher, de ennek van egy kis szépséghibája:
A launcher bal felső sarkában a TANIX felirat látható, bármelyik lejátszóra is telepítjük, ezt sajnos nem sikerült eltüntetni. ( nem csak nekem, igen sokan próbáltuk)
Ha ez valakit nem zavar akkor ezt a verziót is használhatja.

Fontos: ezek a romok nem frissíthetőek, mivel módosítottak. Bármilyen frissítéssel az új alap verziót kapjuk, és el is tűnhet a dual rendszerünk. A Libreelec frissítése nem működik, sőt tilos! Frissítés után eltűnhet a rendszerünk, ezek a Libreelec verziók nem támogatják ezt a Dual mód frissítést! Alapból ki is kapcsoltam a LE automatikus frissítését, ezt NE kapcsoljuk vissza.
(Azért nem maradunk le a Libreelec frissítésekről, mert tudjuk frissíteni android alól a Libreelecet, később leírom hogyan)
Nem csak a frissítés nem ajánlott, de bármelyik rendszer ( Android - LE) gyári visszaállítása is megváltoztatja a rendszert, nem teljesen ilyen állapotot kapunk vissza és néhány telepített programunk is elveszik.
Azt azért próbáltam megoldani hogy egy Android gyári visszaállítással majdnem minden megmarad, ez nem tilos, de nem is javasolt ha nincs kedvünk utána sokat állítgatni a rendszeren.
Mindenesetre ne használjuk, ha gyári visszaállítást szeretnénk erre az állapotra telepítsük újra a rendszert, pár perc alatt megvan. ( ebben az esetben már nem kellenek a különböző boxokhoz való trükkök, a recovery android alól a dummy.zip fájl-al vagy a RebootRecovery appal is indíható)
A romokat mindenki saját felelősségre használja! Mindegyiket teszteltem, kipróbáltam, de semmi felelősséget nem vállalok az esetleges hibákért.
Normál esetben nem tudnak kárt tenni a boxokban.
Ha vannak fontos adataink a boxon előtte készítsünk biztonsági mentést mert ezzel a telepítéssel minden adatot törölni fogunk! Telepítés előtt az sd kártyát ( amennyiben használunk olyat) vegyük ki a készülékből és a csatlakoztatott HDD-ket is távolítsuk el!
S905X boxra a rom nem telepíthető!

Először a telepítés általános menetét írom le és utána az apró különbségeket a különböző boxokhoz, mert mindegyik más megoldást igányel. Ne ijedjen meg senki a hosszú írástól, nem olyan macerás ahogy elsőre tűnik. :)
Megcsinálni gyorsabb mint elolvasni, de muszáj részletesen leírni azoknak akik nem ismerik a módszert.
Ne adja fel senki még mielőtt nekilátna :)

Amire szükségünk lesz: egy minimum 4gb-os pendrive ( fat32 kell az NTFS -re nem ír a TWRP ez már többször kérdés volt hogy miért nem választható a pendrive TWRP alatt - erre figyeljünk) és az X96 minihez egy fogpiszkáló :) valamint egy USB-s egér mert a TWRP távirányítóval nem működik.
Először válasszuk ki és mentsük le a szükséges fájlokatt ami a bejegyzés legalján található, majd a becsomagolt fájlt csomagoljuk ki a pendrive-ra.

Lesz benne egyTWPR mappa benne a mentéssel, egy "dummy.zip" fájl, egy "RebootRecovery.apk" fájl és egy "S905_TWRP3.zip" fájl és az újabb telepítési metódushoz egy "elso_telepites.zip" fájl is, ez innen is és lent a letöltésektől is letölthető, ezt nem tettem bele a romokba mert minden eszközhöz ugyanez kell.

Aki tudja hogyan kell visszaállítania TWRP mentést a boxon az ezt a részt át is ugorhatja és kezdheti a telepítést, de előtte végezze el az első telepítést ami a pertíciók beállításához kell..

Akinek ez újdonság, vagy segítségre szorul esetleg annak leírom ( elég részletesen, bocs ha hosszú lesz - de olyanokra is gondolok akik még soha nem csináltak ilyet ezért minden egyes lépést körbeírok)

Tehát: csomagoljuk ki a rom típusának megfelelő letöltött zip fájl tartalmát a pendrive-ra plusz a másik letöltött "első_telepites.zip" fájlunkat is másoljuk fel. ( ezt az utóbbit nem kell kicsomagolni! ).
( hogy biztosan jó legyen: a pendrive-on 1 mappát és 4 fájlt kell látnunk. Egy TWRP mappa, és egy dummy.zip, egy RebootRecovery.apk , egy S905_TWRP3.zip fájl és egy elso_telepites.zip fájl aminek látszania kell)

Ha a boxokon a gyári rendszer található akkor mindegyiknél más megoldást kell használnunk hogy belépjünk a recovery-be:

X96 mini-nél csak úgy tudjuk elindítani a TWRP-t ha a fogpiszkálós megoldást használjuk. Kihúzzuk a tápkábelt, és hátul az AV feliratú csatlakozóba dugjuk a fogpiszkálót. Kb az oldalához közelebbi felén találjuk a mikrokapcsolót, érezzük ha kattan. A pendrive és az egér már legyen a 2 usb portban, dugjuk be a fogpiszkálót és amikor a kapcsoló be van nyomva dugjuk be a tápkábelt, és ezután pár másodpercig még hagyjuk benyomva a fogpiszkálót, és csak utána engedjük el. ( ehhez a művelethez 2-3- kéz elég is :) )
Ha sikerült akkor a recovery-be fog kis idő múlva belépni a box.
X96 mininél nem működik az android alól való belépés a recovery-be - illetve az igen - csak éppen a TWRP nem indul úgy el, ezért kell ez a megoldás.

W95-nél ez a művelet más lesz: itt indítsuk el a boxot androiddal. Legyen bedugva a pendrive és az egér az USB portokba. Android alatt telepítsük fel a pendrive-on lévő "RebootRecovery.apk"-t - ezt a filekezelőből megtehetjük.
Ha települt, akkor használjuk is, és a box belép a recovery-be.
Ami itt fontos: W95 saját gyári rendszerénél recoveryben nem tudunk távirányítót használni, mert az első (és bármelyik) gombnyomásra újraindul! Erre figyeljünk majd hogy az első telepítéskor ne használjuk a távirányítót, tegyük is félre, mert akkor újraindul a rendszer ami nem kellene először!
Tehát itt már csak az egérrel tudunk navigálni, és nagyon kis mozdulatok szükségesek ehhez!

Alfawise S95-nél ugyanaz a metódus mint a W95-nél ( telepítsük a RebootRecovery.apk-t), itt reset gomb sincs általában. ( illetve ha a dobozt szétszedjük, van benne reset gomb - reméljük nem lesz szükség rá)

TX3 mini-nél bármelyik megoldás működik, akár a reset gombos, akár android alól, az nem kényes ennyire, sokféleképpen el tudunk jutni a recovery-be.

Fontos: A recoverybe belépés, vagy a képernyő mozdulatlansága percekig is eltarthat várjunk türelemmel! A telepítések végén mindig várjunk kicsit, sokszor még egy percet is dolgozhat a háttérben a box ( írhat, olvashat) mindig várjunk kicsit, ne legyünk türelmetlenek ha nem akarunk semmit elrontani! Ne kapkodjunk és húzzuk ki a tápkábelt idő előtt mert nagyobb gondot okozhatunk! A rendszer első indulásakor is várjunk 1-2-3 percet mert első alkalommal telepít pár dolgot a rendszer annak ellenére hogy semmi sem látszik ebből, de ilyenkor még akadozhat, lassú lehet. Ne lépjünk át azonnal a Libreelecbe, várjuk ki azt a pár percet és akkor sok probléma elkerülhető. A telepítéskor minden mozzanatot tartsunk be mert ha nem így csináljuk nem biztos hogy azt a végeredményt kapjuk amit szeretnénk! A külső HDD-ket is csak azután csatlakoztassuk ha már egyszer elindítottuk mind a kettő rendszert, ki-és beléptünk belőlük, vagy már legalább egy újraindítást csináltunk! Ez egy elmentett rendszer, nem friss telepítés, ha nem így csináljuk megakadhat a folyamat az első indításnál! Ez muszáj volt leírnom mert sok ilyen miatt volt pár hiba, és ez elkerülhető!

Vissza a telepítéshez.
Innentől azonos a telepítés menete minden boxnál, most kis változás lesz az első verzióhoz képest:

Ha már a recoveryben vagyunk, először csináljunk egy factory resetet:

A recoveryben válasszuk az OK gombbal, vagy W95 esetében az egér gombjával a
"wipe data/factory reset" menüpontot, általában az 5. sor, oké majd a "yes" kell.

Ezután jön az első telepítés: válasszuk az

"Apply update from EXT" sort, elvileg 4. sor.

Utána az "Update from udisk" következik. ( második sor)
Itt látjuk a pendrive tartalmát, és először válasszuk ki az "elso_telepites.zip" sort és okézzuk le.
A telepítő elindul és pár perc alatt lefut, látjuk a folyamatjelzőn hol tart. Várjuk meg amíg teljesen végez és a rendszer visszatér a reovery-be az előző képernyőnkhöz. ( a folyamat alatt tilos áramtalanítani a boxot!!! )

Amint végzett ne indítsuk újra a boxot, (W95 tulajok vigyázzanak hogy ne nyúljanak a távirányítóhoz mert újraindul a box!)
Ha véletlenül mégis újraindítanánk akkor elindul egy rendszer, telepíti magát, de ne csináljunk semmit, csak telepítés végén a next-next gomb nyomogatásával hagyjuk hogy betöltődjön, várjunk kicsit és menjünk vissza a recovery-be pl a dummy.zip fájl vagy a RebootRecovery.apk telepítésével és használatával, a lényeg hogy ne piszkáljuk és nézegessük még ezt a rendszert, ez csak a partíciók beállításához kellett, menjünk vissza a recovery-be hogy folytassuk a beállítások telepítését

Tehát megint a recoveryben vagyunk és ismét tegyük azt amit az előbb, válasszuk az

"Apply update from EXT" sort, ami elvileg még mindig a 4. sor.
Utána az "Update from udisk" következik. ( második sor)
Itt ismét látjuk a pendrive tartalmát, és most válasszuk ki az
"S905_TWRP3.zip" fájlt.
Ha ez megvolt és leokéztuk akkor elvileg betöltődik a TWRP.

Első feladatunk: válasszunk nyelvet: "Select Language"
Menjünk le a magyarra a kis kék csúszkával. ( csak egérrel használható!)
OK majd a kék vízszintes csúszkát ( a három kis fehér háromszöggel a közepén) húzzuk el jobbra, ezzel véglegesítjük a bellítást.

Most válasszuk a "Biztonsági mentés" funkciót.
Válaszzunk ki kb 3 kis méretű mentési lehetőséget, pl "Logo, Recovery, Boot".
Figyeljünk rá, hogy menjünk lejjebb a kék csúszkával és vegyük ki a pipát a "rendszer" és a többi bejelölt nagyméretű elem elől.
Után a bal alul a nagy gomb kell "Válasszon tárolót": Ez ismét legyen az "USB-OTG", majd okézzuk le. ( ha itt nem lehet az "USB-OTG"-t választani akkor valószínűleg NTFS fájlrendszerű a pendrive-unk, fat32 kell ahogy fentebb volt szó róla! )
Ezután a a nagy kék csúszkát megint húzzuk jobbra és elkezdődik a mentés. Ha minden jól megy egy percen belül végez is, ezt jelezni is fogja. Várjunk kicsit hogy biztosan befejezze az írást, ne lépjünk ki amint megjelenik a felirat, adjunk időt hogy befejezze az írást a háttérben! Néha még 1-2 percig is ír a háttérben pendrive-tól függően!

Ismét alul középen a kis ház alakú ikon, menjünk vissza a főmenübe.

Most vegyük ki a pendrive-ot a boxból, és a számítógépünkön nézzük meg elkészült-e az új mentés. ( nem biztos, nem mindig sikerül, ezért is kel kicsit várni az írás végén.)

A számítógépen menjünk a TWRP mappába. Azon belül van egy Backup mappa és azon belül található a mentésem aminél a számsor helyére én ezt írtam:
"EBBOL-A-MAPPABOL-HELYEZZUK-AT-A-SZAMSOR-ALA"
és még egy mappa az újonnan generált sorszámunkkal. Ha nem látunk számsort csak az én előbb megnevezett mappámat akkor nem sikerült a mentés, akkor csak azt látjuk amit én mentettem el.
Ha viszont van 1 számsort tartalmazó mappánk akor sikerült a mentés. ( Ez a számsor kell, ez a boxunk egyedi kódja! )
A számsor alól ki kell töröljük az ott létrehozott mappát mindenestől ( benne van amit lementettünk hogy átverjük a TWRP-t)
Ha a számsor alól töröltük a tartalmat, akkor az én fent nevezett mapppám alól mozgassuk át a Dualsystemes mappát az új számsor alá. ( Ne másoljuk hanem helyezzük át, mert nem lesz elég a hely ha 4gb-os pendrive-ot használunk)
Ha ez megvan dugjuk vissza a pendrive-ot a boxba.
( Kb így kell kinéznie a sorrendnek a TWRP mappában:
TWRP mappa - abban a BACKUPS mappa- abban a számsort tarlamazó mappa - abban boxunk nevedualsystem stb LE mappa - és abban a fájlok. Ezt azért írom így le mert sokaknak gondot okozott)

MÓDOSÍTÁS: ha a másolás ( áthelyezés ) megvolt akkor töröljük ki a "bootloader.emmc.win" fájlt, erre nem lesz szükségünk mégsem. Sajnos most nincs időm módosítani a feltöltéseket mert nagyon sok fájlt kellene újra feltöltenem ehhez. Vagy ha nem töröljük akkor később a TWRP alól ez elől vegyük ki pipát telepítéskor ( a booloader elől)

Még mindig a főmenüben vagyunk, de mivel eltávolítottuk a pendrive-ot így nem látja már a TWRP, újra kell indítani a recoveryt:

Válasszuk a jobb alsó sarokban lévő gombot, az "Újraindítás" menüpontot, ezen belül pedig a "Recovery" lehetőséget. ( Semmiképpen sem a "Rendszer" gombot erre figyeljünk! )

Most újból jön a recovery, itt csináljuk ismét meg amit az előbb. Fentebb olvasható hogyan megyünk vissza a TWRP-be. ( Apply update from EXT -> Update from udisk -> S905_TWRP3.zip elindításáig)

Először válasszuk a "Törlés" gombot jobboldalt felül.
Ezen belül alul 2 lehetőségből választhatunk, mi válasszuk az "Adatok formázása" gombot.
ha a gombot megnyomtuk, figyelmeztet hogy minden szélyes dolgunkat törlünk a boxról. Mivel már lementettük ami kellett így minket ez már nem hat meg.
A virtuális billentyűzeten be kell írnunk a " yes " szót és utána jobb oldalt alul rá kell böknünk a kék pipával ellátott ikonra.
Most megtörténik az adatok formázása, látnunk kell hogyha elkészült. Ilyenkor alul 2 nagy gombot találunk, az egy ik a "Vissza" a másik a "Rendszer újraindítása". Egyiket se válasszuk, a "Rendszer újraindítása"-t SEMMIKÉPPEN!

Ezek helyett alul középen a kis ház alakú ikonra kattintva menjünk vissza a főmenübe.

Végre most ismét következik a "Visszaállítás" menüpont amiért eddig dolgoztunk.
Válasszuk jobb oldalt alul a "Válasszon tárolót" menüpontot és azon belül jelöljök meg az
"USB OTG"-t és okézzuk le.
Most látnunk kell a feliratot a
"Válassza ki a visszaállítandó csomagot:" alatt, a boxunk neve és dualsystem.
Ezt a sort válasszuk.
Ha ez is megvan, akkor látjuk a visszaállítandó partíciókat. Ezekből alapfelállásban mind be van jelölve, nekünk ezzel a módszerrel most elég lesz bejelölni a
"Gyorsítótár" a "Logo" a "Rendszer" és az "Adat". Ha minedet bejelölve hagyunk sem lesz semmi gond, de a többi elől kivehetjük a pipát, a jobb oldali kis kék függőleges csúszkával tudjuk végigmézni a listát.
( a romokban az első telepítési metódus miatt maradt bent minden, akkor kell az összes kijelölés ha nem telepítjük először az "elso_telepites.zip" fájlt )
Ha ez is megvan, akkor ismét jöhet jobb alul a nagy kék csúszka: "Csúsztasson a visszaállításhoz"
Tegyük meg. Elindul a folyamat és pár perc alatt végez.

Ha telepítés alatt hibát kapunk, a blog alján van megoldás olvassuk el!

Amint végéigért a folyamatjelző akkor kész is vagyunk, válasszuk a "Rendszer újraindítása"-t.
Az új rendszerünk használatra kész.
Amennyiben sikeresen települt a rendszer és az Android elindult, várjunk 1-2 percet hogy a háttérben futó telepítés befejeződjön. Libreelec-be lépés előtt érdemes egy sima újraindítást végeznünk hogy a rendszer biztosan felmásolja a Librelechez szükséges fájlokat, erről fentebb már volt szó, érdemes betartani.
( A kikapcsoló, és újraindító, valamint a Libreelec-be átlépő menü a bekapcsoló gomb hosszas nyomásával érhető el. )

Telepítési hiba:
Reméljük nem lesz ilyen. Mégis, ha visszaállításkor a Data másolása közben találkoznánk az
"extracttarfork() process ended with error:255" piros felirattal akkor sejtjük hogy ez nem jó, sajnos előfordult ilyen, remélem már nem fog ezzel a módszerrel megtörténni. Nincs nagy baj ilyenkor sem, menjünk ki a főmenübe és a Format Data résztől csináljuk meg ismét, majd telepítsünk újra. Ha semmiképpen nem megy akkor indítsuk el a rendszert, majd ha kész akkor ne állítgassunk semmit hanem jöjjünk vissza a TWRP-be és kezdjük előlről a format és a visszaállítás részt. Ha semmiképpen nem megy akkor a főmenüben a "Mount" gombot válasszuk és a Data elől vegyük ki a pipát majd próbáljuk újra de ennyiszer nem hibázhat, mennie kell az előző megoldások után.

Másik hibalehetőség: még az első telepítési módszerrel fordult elő pár esetben hogy a Libreelec-be való átlépéskor a box lefagyott a logo-nál. Ilyenkor csak resettel lehet belépni a recovery-be és újra kell telepíteni a rendszert a fentebb írt módon, előlről érdemes kezdeni. Elvileg ez sem szabad hogy előforduljon már, és főleg ha várunk az első telepítésnél pár percet mielőtt átlépnénk a Libreelecbe, sőt egy újraindítás sem árt az androidnak hogy biztosan bemásolhassa az induláskor szükséges fájlokat.

Nincs WIFI LE alatt: menjünk a beállításoknál a Libreelec menübe és a kapcsolatoknál a wifit kapcsoljuk ki és be. Utána látja a hálózatokat

LETÖLTÉS:

Következzenek a romok, válasszuk ki a boxunknak megfelelőt, azon belül pedig azt a verziót amit szeretnénk használni. Mindegyik rom jó 1/8 és 2/16GB-os boxokhoz is már!

Elsőnek a partíciók beállításához szükséges telepítő ezt minden rom telepítése előtt szükséges telepíteni, de csak akkor ha még nem volt dualsystem telepítve a boxra eddig:

Elso_telepites.zip

------------------------------------------------------------------

X96mini alap launcher - 8.2.3.1 Libreelec

X96mini Tanix launcher - 8.2.3.1 Libreelec

------------------------------------------------------------------

W95 alap launcher - 8.2.3.1 Libreelec

W95 Tanix launcher - 8.2.3.1 Libreelec

------------------------------------------------------------------
Tanix TX3 mini és Alfawise S95 boxokon a Libreelec alá telepítésre került egy addon, így már nem csak az óra működik a kijelzőn hanem az ikonok is megjelennek.

TX3Max - Mini - 8.2.3.1 Libreelec

------------------------------------------------------------------

Alfawise S95 - alap launcher - 8.2.3.1 Libreelec

Alfawise S95 - Tanix launcher - 8.2.3.1 Libreelec

------------------------------------------------------------------

Ha valaki olyan skint használna LE alatt amelyiknek a kikapcsoló menüjében nincs Reboot Android lehetőség, az a saját addonok között megtalálja telepítve Csicsóka "Power Menu"-jét, ezt csak be kell kapcsolni a saját kiegészítőknél és lesz egy bővített kikapcsoló menünk. Ezt a változtatások listájában leírtam ahogy fentebb is linkeltem. Köszönjük neki a kiegészítőt, és köszönöm Csicsókának és Ejelharnak is a segítséget amit kaptam amikor nekem bonyolultnak tűnő linuxos kérdésekkel zaklattam őket, sokat tanultam belőle és sok olvasgatástól megmentettek így :)

Várom a visszajelzéseket privátban is, megköszönöm ha valaki jelzi ha sikerült telepíteni vagy ha valami hiba adódott, ez alapján tudom csak hogy mit kell még esetleg módosítanom.

Hozzászólások

(#1) Milka 78


Milka 78
(PH! nagyúr)

Mentve az oldal,köszönöm! :R

---------Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--------- Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni,ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#2) mexel


mexel
(PH! kedvence)

Közben a változások közé felkerülhet, hogy a kijelzős boxokhoz ( TX3 mini és Max, Alfawise S95) módosított rom került fel amibe bekerült egy "service.fd628" addon mert eddig csak az óra működött, de ezzel már az óra mellett az ikonok is megjelennek ( Wifi, lejátszás stb). Az addont Blakey ajánlotta, ő tesztelte a TX3 minit. Érdekesség hogy elsőre a rom neki nem indult, csak Wipe és más romok telepítése után. Másoknál a rom simán települt.
Sajnos a boxok nem mindig viselkednek egyformán ezért elképzelhető hogy nem mindig megy minden simán.
Ha valakinek észrevétele lenne írhat ide és privátban is, és várok még visszajelzéseket hogy milyen boxokon sikerült vagy éppen nem sikerült a telepítés hogy tudjak módosítani rajtuk.

(#3) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Hello!

Kíváncsiságból kérdezném: Gondolom ettől még a felsorolt Box-ok alap Android rendszere nem lett stabilabb? Vagy igen? Gondolok itt, hogy sokan írják, hogy az Android-os részük eleve eléggé instabil ezeknek az olcsó Box-oknak, app crash-ek, esetleg fagyások, stb...

Leginkább a YT és a böngészők (Chrome vagy FF) hosszútávú stabilitása érdekelne.

Köszi!

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#4) mexel válasza SunMount3r (#3) üzenetére


mexel
(PH! kedvence)

Nem tudom a böngésző mennyire stabil vagy nem mert a böngészőt nem tezsteltem stabilitásra csak kipróbáltam, de működik, teszteld le és legalább ezt is megtudjuk :).
A Youtube cserélve lett ahogy írtam is a végén, az jól működik. Az android videólejátszási hibái javítva lettek. Milyen boxról van szó? A gyári romoknál biztosan jobban használható amit feltöltöttem, akár Libreelec akár android alatt, a gyári romokban elég sok apró hiba van, főleg a lejátszók terén, én leginkább ezzel foglalkoztam, ez volt a fő cél hogy a lehető legtöbbet ki lehessen hozni az S905W-ből. A tesztek alapján eddig mindent lejátszik amit eddig nem tudott. ( teszek fel hamarosan ide pár macerás tesztvideót amivel lehet a boxokat tesztelni Android és LE alatt is)
Milyen boxról van szó?

[ Szerkesztve ]

(#5) mexel


mexel
(PH! kedvence)

Ha valaki szeretné tesztelni a videókat, itt van néhány problémás videórészlet. Android és Libreelec alatt is érdemes megnézni.
A gyári romokkal valószínűleg nem működnek, Tanix TX3mini néhány firmware-vel 1-2 videó elképzelhető hogy hibátlan, de nem mindegyik. A javított romokban hibátlanul lejátszhatóak minden boxon Android és Libreelec alatt is.

sample1
sample2
sample3
sample4
sample5

Vagy ha jobb egyben akkor itt van összecsomagolva.

[ Szerkesztve ]

(#6) SunMount3r válasza mexel (#4) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Sorry, nekem nincs (még) semmilyen Amlogic-os Box-om :N , így tesztelni sem tudok. Írtam is, hogy csak kíváncsiság, meg, hogy azért lehet veszek majd egyet (nem saját részre) és érdekelt volna, hogy az Android-os részére "úgy általában" ez hozott e valami megoldást, mert akinek lenne, annak ezek is fontosak.

Pl. lehet nem lenne zavaró az dual boot rendszer, ha LE-n menne tökéletesen a lokál videózás, viszont az Android meg ezért legalább stabil lenne böngészésre, YouTube-ozásra, AirPlay-re vagy MiraCast-ra. Szóval "alap" Android-os dolgokra, amiket ugye az LE nem tud.

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#7) mexel válasza SunMount3r (#6) üzenetére


mexel
(PH! kedvence)

Ha nem tapasztalatból írod miért gondolod hogy nem stabil a böngészés? :) Eddig még ilyen panaszt nem nagyon hallottam :) Azt hittem valamelyik rom amit használsz instabilan működik :)
Szerintem a böngészés a gyári romokon is stabil. Az alap dolgokkal azt hiszem általában nincs gond a boxokon.

[ Szerkesztve ]

(#8) b@ndy76


b@ndy76
(újonc)

Üdv a fórumtársaknak!
S95 boxom van és akadoztak rajta a videók.még youtube-on is.
Próbáltam felrakni az alap launcher-es firware-t, de elakadt a dolog ott amikor tárhely választásnál az usb-otg t kellene kiválasztani.nekem ott 0Mb jelent meg és így gondolom nem engedte bejelölni.Ilyenkor hogyan tovább?
Belső tárhelynél hibát írt ki.
Köszönöm!

(#9) mexel válasza b@ndy76 (#8) üzenetére


mexel
(PH! kedvence)

Kell egy reboot recovery, mert csak akkor látja a pendrive-ot a TWRP ha már benne van a boxban amikor a recovery indul.
A másik eset: nem fat32-re van formázva, NTFS-t nem kezel akkor kell egy olyan pen ami Fat32-es vagy ezt átformázni.

[ Szerkesztve ]

(#10) b@ndy76 válasza mexel (#9) üzenetére


b@ndy76
(újonc)

Azt mondjuk nem néztem hogy fatba van e.Holnap rálesek.Viszont indításkor már benne volt az usb.
A belső tárba miért írhatott ki hibát amikor a recoveryt kellett volna neki felírnia?
Köszi a gyors reagálást!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.