Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Vannak még olyan partíciók az eMMC-ben amit a droid "egyéb" dolgokra használ, ez nem látszik.
A system, cache, data közönséges ext4 partíciók, amik együttes mérete kb. 6.5 GB.Itt látszik is, USB-ről futó **MC alatt:
osmc-megogo ~ # df
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
devtmpfs 306M 0 306M 0% /dev
/dev/sda2 7,0G 1,1G 6,0G 16% /
tmpfs 407M 0 407M 0% /dev/shm
tmpfs 407M 42M 366M 11% /run
tmpfs 5,0M 0 5,0M 0% /run/lock
tmpfs 407M 0 407M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 407M 4,0K 407M 1% /tmp
/dev/sda1 256M 9,1M 247M 4% /boot
tmpfs 82M 0 82M 0% /run/user/0
/dev/data 4,8G 641M 4,2G 14% /root/mnt
/dev/cache 496M 608K 486M 1% /root/mnt1
/dev/system 976M 150M 811M 16% /root/mnt2A többit pedig a dtb-ből lehet meglátni.
partitions {
parts = <0xb>;
part-0 = <0x36>;
part-1 = <0x37>;
part-2 = <0x38>;
part-3 = <0x39>;
part-4 = <0x3a>;
part-5 = <0x3b>;
part-6 = <0x3c>;
part-7 = <0x3d>;
part-8 = <0x3e>;
part-9 = <0x3f>;
part-10 = <0x40>;
logo {
pname = "logo";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x36>;
phandle = <0x36>;
};
recovery {
pname = "recovery";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x37>;
phandle = <0x37>;
};
rsv {
pname = "rsv";
size = <0x0 0x800000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x38>;
phandle = <0x38>;
};
tee {
pname = "tee";
size = <0x0 0x800000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x39>;
phandle = <0x39>;
};
crypt {
pname = "crypt";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x3a>;
phandle = <0x3a>;
};
misc {
pname = "misc";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x3b>;
phandle = <0x3b>;
};
instaboot {
pname = "instaboot";
size = <0x0 0x20000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x3c>;
phandle = <0x3c>;
};
boot {
pname = "boot";
size = <0x0 0x2000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x3d>;
phandle = <0x3d>;
};
system {
pname = "system";
size = <0x0 0x60000000>;
mask = <0x1>;
linux,phandle = <0x3e>;
phandle = <0x3e>;
};
cache {
pname = "cache";
size = <0x0 0x20000000>;
mask = <0x2>;
linux,phandle = <0x3f>;
phandle = <0x3f>;
};
data {
pname = "data";
size = <0xffffffff 0xffffffff>;
mask = <0x4>;
linux,phandle = <0x40>;
phandle = <0x40>;
};
};
" -
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Elvileg S905D. De mindegy, mert itt nem a procival van a gond hanem valami mással, S905W ami ugye az egyik leggyengébb S905-ös SoC még az is pufferelés nélkül indítja a 4K 24fps-t Ce-vel, kártyáról, Vero-n meg a FHD is pufferel, a burosch.mpg anyagot is puffereli fél percig, ilyennel még nem találkoztam.
Természetesen hálózati lejátszásról beszélek, mert elsősorban úgy próbáltam a lejátszást.
Ha elindul akkor hasonló a többi cucchoz, melegedés némileg megoldott, annyira azért nem melegszik, mint egy X96, ha már abba a házba került.. -
Met
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Jó persze, meg tudom oldani hogy lássam amit kell.
Csak nem értem hogy mi történt. -
Met
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Már annyira nem zavar hogy időnként tisztítani kell, inkább az zavar hogy egy csomó minden nem látszik.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
... és 75 ohmos BNC (mint leginkább szabványos coax)

-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szia!
Jó sokáig nem olvastam a topic-ot, így ez a hozzászólás most jött szembe és valahogy az összefoglaló hivatkozott része is kimaradt eddig...
A 3,5mm Jack SPDIF koax kimenet egyáltalán nem kínai találmány, anno több hangkártyán is ilyen volt. Többek között pl. a Creative Sound Blaster Live! kártyán is már 1998-ban.
Ha viszont félreértettem, akkor bocsi...
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Milyen, jó? Még nem próbáltam.
-
Shummo
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen néztem, de ezzel sem jó. Sajnos itt hardveres gond van, az RTL 8211F gigabit chip beteg. Forrasztás, kontakt a csatlakozóban, kábel rendben van.
-
havri1
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ezen a mecool m8s prox -en sztem nincs reset. Van egy apró nyílás alul, de nincs mögötte gomb.
-
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szia!
Nekem nincs gondom DD+ hanggal a CE 8.95.4.2-es alatt (ahogy a mostani Nightly-vel sem).
Ha nem engedélyezem a DD átkódolást, akkor sima PCM 2.0-át ír az erősítő (48 kHz-en, így a TV is szól), ha engedélyezem, akkor DD 5.1-et ír.
Ha engedélyezem a DD+-t, akkor nincs hang, a fenti beállítástól függetlenül.Igaz, nálam másképp van bekötve.
Box - HDMI - TV.
Box - optika - erősítő.Megnéztem úgy is, ahogy Neked van bekötve, de nekem a TV (Samsung H6400) nem engedi át a tömörített több csatornás hangot a HDMI-ből optikára.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Megnéztem, 3 DD+-os anyaggal és tökéletesen működik, akár AC3-ra konvertáva akár sztereóra állítva, HDMI-n keresztül legújabb (CoreELEC-S905.arm-9.0-nightly_20181103) Nightly-val és ebben már megint van 4K 60Hz.
-
Wasquez
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszönöm!
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Mi ebben a különleges? Csak akkor van dd+ hang ha engedélyezed a dd+ hangot? Szvsz ez ok.
-
FNZ
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
CE-t felmásoltam a leírtak alapján egy 16 gb-os sd kártyára. nyomom a reset gombot, áramot adok, de csak a mecool felirat van és nem történik semmi.
akkor nincs bekötve a reset gomb?
próbáljam meg ezt? -
Khaosz55
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Elolvastam az összefoglalót kb a végén azt sem tudtam mit akarok. Beelink GT1 jó választás?
-
Janaboy
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ezt mondtam en is a faternak, de nem akarja ugy.
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Másik boxnál csináltam,dualbotttal,de azt hiszem ezen nincs reset gomb.
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nem szabványos megoldás, kínai találmány…
Ez így nem teljesen igaz, mert 3.5 jack szabványos.
Az, hogy RCA helyett alkalmaztak 3.5 jack-et, nem más mint alternatív csatlakozás hely hiány miatt.Akkor lenne nem szabványos, ha teljesen egyedi csatlakozást alkalmaznának.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself
üzenetére
OK, rendben, értettem.
Akkor én itt feladom mert elég sok mindent mondanak és mást.
Emlékszem valami már volt erről de ott volt a kimeneten piros fény.
Jelenlegi boxaimon minden van toslink kimenet, így részemről ez a téma lezárt nem folyok bele és a kezemre csapok legközelebb ha kedvem támad ilyenbe belefolyni.
Ui: Az összefoglaló ezen része kimaradt vagy már nem emlékszek rá.
-
akela91
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Megcsináltam, de nálam ez nem segít, minden felbontáson igazítanom kell ezek után is a Video calibration alatt. (szerencsére már meg is jegyzi a whitelist állítás után, és reboot után is jó marad)
LG B8-am van, és OFF-on van aminek offon kell lennie. Androidos Kodi 17 alatt is és CE-s KODI 18 alatt is ugyanez a helyzet.
Nézzétek meg, lehet csak nem tűnt fel, hogy pár pixellel al van csúszva a KODI itt-ott. Van ahol ilyen 50-el arrébb kell tolnom.
-
Alien!
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
dvdfab 10, h264 / 2 pass. (CUDA), 17-18mbit, arra kell figyelni, hogy képaránynak eredetit kell választani (szélesvászon esetén kódolja a fekete sávokat is) akkor nem csúszik szét a 3D kép.
Márton beállításával (3840x1080 full-sbs), a h265 is jó, viszont én evvel kevésbé éles képet kapok passzívon. -
darvinya
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ezzel vitatkoznék, mert pl:.X96mini-nél lévő szilikon párna+fémlap drágább, mint 2×2×0.5 borda+szilikon paszta.
Utóbbi ráadásul jobban adja le a hőt, hiába kisebb.(#45843) Márton
Próbáld ki előző hsz-ben lévő CE verziót, de felrakás után net nélkül kapcsold ki a frissítést, hogy ne frissüljön automatikusan.
-
z-csongor
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Powerline-nak nalam nem sok ertelme lenne, mert annyibol kijon egy Amazon FireTV stick.
Tehat azt mondod, hogy a leggagyibbat vegyem meg (Pontosan melyiket) es egy ac-s USB sticket melle? Tudsz valami oldalt/forumot mutatni, ahol jobban bele lehet melyedni, hogy pontosan milyen stickek kompatibilisek, netan egy osszehasonlitas?
-
akela91
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nem, TANIX TX9 PRO 3GB/32GB. Nagyon bejön, pár hete használom. Az elején az alap androiddal majd CE - vel. Ajánlom. Gigabites ethernet van rajta, EU-ból jött 68$ért.
-
Ágoston1007
újonc
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szia, köszönöm a gyors választ
Az a baj, hogy ha bekapcsolom a hangtovábbítást, akkor van HDMI és SPDIF is, de így az erősítő 2.0-t kap. Ha bejelölöm, hogy ac3 kompatibilis vevőkészülék, akkor az erősítő 5.1 lesz, de akkor meg a tévé elhallgat. Kipróbáltam már mindenféle beállítást, de nem sikerül. Csatornák száma 2.0 vagy 5.1; kimeneti konfiguráció optimális, vagy leginkább egyező. Rögzített nem lehet, mert akkor nincs hangtovábbítás....
Lehet, hogy nem lehet?😞
Üdv: Ágó
UI.: 45655 kérdésre esetleg van ötleted?
-
válasz
DoItYourself
üzenetére
90 dollár Lengyelországból, ingyen postával:
Mecool KI Pro
A Vero némileg drágább, úgy tudom. -
Met
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Úgy néz ki nem működik.
Vagy csak valamit nem jól állítottam be.
-
-szabi-
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ez volt a megoldás.
Kipróbálom a delay és period értéket átállítani.
Köszi.
-
Shane83
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ja, értem. Köszönöm!

-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
-
Shane83
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Értem. Ezek szerint már nem tervezitek, hogy lesz ilyen a folytatásban? Esetleg csak annyit, hogy frissítés után írnátok ide a topikba egy hozzászólást. Elég is lenne annyi, hogy "Frissítve: S905W és BB2" és az összefoglaló elején pedig linkelnétek a hozzászóláshoz. Szerintem sokan örülnénk neki.
És előre is köszönjük, ha megoldható a dolog! 
-
messer30
csendes tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
igen!
-
-szabi-
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szia
Végül a nagy-tesót rendeltem meg: Tanix TX3 Max 28€.
Köszi.
Egyébként mostanában 10-15 nap alatt itt vannak a cuccok az aliról.üdv
-
-szabi-
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Hi
Igazad van.
Mindenképp 2/16gb kivitelt szeretnék.
Valamint S905x procit favorizálom.
Ami rendelhető is azok közül ezt találtam:
MAGICSEE N5 29€
Erről van valami tapasztalat?
A GB vásárlói visszajelzések elég vegyesek.Az összefoglaló nem ajánlja S905w procival szerelt box-okat, viszont a linkelt hozzászólások 10 hónaposak.
Azóta van valami javulás ezekkel?
Ha mindössze 4k60Hz amivel kevesebbet tud azt túlélem.
Mert akkor ez a három is szóba jöhet:
X96 Mini 29€
Tanix TX3 Mini 31€
Alfawise S95 32€Mit gondolsz?
üdv
szabi -
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
CE-m nincs, csak LE.
köszi, akkor marad a tv fapados lejátszója ha full minőséget akarok
-
kgymac
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Utoljára kb. fél éve olvastam, nem emlékeztem rá, csak másik kodis topicból.

-
Kapanyél
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen, még Androiddal kipróbáltam CE előtt, akkor kente el a számat kapásból, hogy nem csatlakozik az 5G-shez. A DVB miatt még rápróbálok egy LE-t majd, csak feltúrok egy másik memóriakártyát a művelethez...
divan
Azt olvastam, hogy tuner csak LE alatt megy szinte, a többin felejtsem el, de nagyon keveseknek van ilyen változat, szóval az info is kevés a neten a témáról. A dtb a K1pro-s, a másik S905D-hez valóval még annyira sem megy, mint ezzel. Köszi, hogy ránézel!
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Még megvan a Pro L is.

-
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Miért, van rajta LAN? 😁
-
Carvus
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
-
dugesz77
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én még anno ezt a xiaomit vettem csak sajnos most már nem árulják. Pedig betyár jó minőség,nagyon stabil a bt kapcsolat és eddig az összes boxom felismerte. De vettem még az RPI2 retropie alá ilyen SNES usb-s irányítót is azzal sem volt gond eddig.
-
kenand
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszönöm, akkor a 905x2-re LibreElec /Linux még nem igen lesz...pedig az USB3/Gigabit LAN vonzó lehetne...
-
Keef_Lee
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére

-
direwolf
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Milyen whitelistet?
-
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted!
Én Android alatt a gyári lejátszót nem bírtam rávenni, hogy a 3D MVC-t lejátssza (érdeles módon, minden egyes indításnál más-más hibát dobott), volt még egy DLNA lejátszó az csak 2D-t tudott.
Akkor a CE alatti 3D iso-t, MVC-t is elengedem.
Egyre jobban hajlok afelé, hogy a NAS lesz a média center is, azaz, HTPC.
-
djnice
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Lehet, de nem csinál semmit

-
Dikri
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nem csak médialejátszásra vettem, gyermekeim szoktak játszani rajta.
CE jobb mint LE, csak mert az van rá opimalizálva LE. -
RedCat
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Hihetetlen, ez volt a baj. Köszi mindenkinek a segítséget!

-
Digitalis
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen, tegnap este. Szokásos. Már a boot.img-t sem látni, unsupported videó format-tal nyit. (CE-t bootolás után már a CVBS kompoziton sem látom, lehet nem is támogatja már)
TV-szervizmenüben nincs hibakód"no errors buffer" és minden a helyén. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
A vero4k+ csak osmc, nuku droid. Az is kell neki.
-
Skyner
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen, Minix Neo U9-H a kiszemelt (S912), nem az U1 (S905).
Folyamatos használathoz ajánlott hozzá egy billentyűzet+egér, vagy elegendő a hozzáadott távirányító?
Belföldi vs. külföldi beszerzés között kb. 8000 Ft különbség van, viszont a hazai 2 év garancia talán megéri a nyugalmat. Szerintetek is?Esetleg érdemes a Black Friday-t kivárni? Szokták ezeket a boxokat ilyenkor akciózni (idehaza és/vagy külföldi webshopokban)?
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Excelvan E09 projektor típusa, rövid fókusztávolságú.
Majd kipróbálom, SD kártyával úgysem rontható el, max. nem indul el CE.
Október közepére itt van elvileg. -
128bit
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Az újabbakkal mi a gond?
Nem veszek észre semmi problémot 8.95.2 vel sem .igaz ritkán használom mostanában -
Lacko66
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Másik kártyára 8.95.0-t téve (ami gyakorlatilag azonnal frissült 8.95.2-re) ugyanez a helyzet, a kép belassul és akadozik, a hang rendben. MediaInfoval megnézve a Barry Gibb videót azt látom, hogy 3 azonos hangsáv van benne. TSMuxerrel kiszedtem 2 hangsávot, csak az elsődlegest hagytam benne hátha ez is befolyásol valamit de semmi változás. A fájl nevében található 422-es szám alapján a tévém HDMI Ultra HD csatlakozását átállítottam UHD 4:4:4/4:2:2-re de a hiba továbbra is fennáll. Próbaképpen raktam a kártyára egy régebbi LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012l-t de ugyanaz a helyzet. Több ötletem nincs, visszaraktam a 8.2.3.1-es kártyát és átkódolom ezt a 2 videót progresszívbe. Egyébként is interlace videóba nagyon-nagyon ritkán futok bele és ha ez a lejátszási hiba újra jelentkezne akkor belefér az időmbe átalakítani progresszívbe.
Köszönöm a segítséget.
-
er2es
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
köszönöm!
-
zoli03
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Azért annyira utánanéztem, hogy nincs a MECOOL-on 3,5mm-es jack kimenet fejhallgatónak. A TV-n sincs, erősítőm nincs, nem is kell nekem. Az összefoglalót olvastam, Bluetooth-szal nem akarok szórakozni, optikai hangkimenet nincs a MECOOL-on. Az működik, hogy összekötöm a TV-boxot HDMI kábellel a TV-vel, és a TV optikai hangkimenetéről veszem le a hangot egy külső hangkártyával? (Azokon már van fejhallgató kimenet).
-
válasz
DoItYourself
üzenetére
Itt írja, hogy hogy rakták hozzá a gigabitet, amit amúgy Sam nem nagyon tartott szükségesnek:
"I’m still not of the opinion that Gigabit Ethernet is necessary. It is however, nice to have. But it has to work properly. Implementing it in a way that works well was quite difficult and we were lucky to get this in."
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
S905D lesz, szinte biztos, egyébként van egy ilyen infó csak elfelejtettem betenni:
"As soon as Leia is final, I will focus on mainline S905D/X only" - Adam ezt írta, hogy ez tényleg így lesz-e vagy sem azt nem tudom. -
válasz
DoItYourself
üzenetére
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Mivel tudom megnézni?
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Sam a megjelenéskor írta, ha megtalálom akkor idézni fogom.
(#44044) ztsoft
Kezdesz felcsigázni és keresem a válaszokat a miértre
, nálam nincs akadás és ma megint CE-n fogom nézni, kifejezetten az akadásokat fogom tesztelni. -
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
S905D(2), emlékeim szerint, ha ez lenne a kérdés lényege.
-
Keef_Lee
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Kösz. Igen, de 2 GB ram kellene, mert hátha át kell ugrani böngészni. (Mondom ezt úgy, hogy beüzemelése óta nem jártam az LE-n kívül a Sunwellel)
Viszont az még 2+8-as volt. Az volt számomra a megfelelő memória kombináció. Már nincs is ilyen, mert ha 2 a ram, akkor már 16 a rom. -
mgaben
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
No, egyelőre annyi, hogy nem zarkoznak el semmitől. Kuldjek képet a problémáról. Haaaaat...
Küldök képet az LE kodi alatt a sys inforol és adroidbol is... Még az android alatt a terminal emulator parancs eredményét amikor kiirta, hogy gxl_p212_1g. Mást nagyon nem tudok. -
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
A saját lejátszójánál tudja kezelni mind a DD, mind a DTS formátumot, még a DD Plus-al (E-AC3) is elboldogul. TV adásnál is van DD (2.0, 5.1), ott is van hang.
Az már más kérdés, hogy a HDMI bemeneten lehet nem tudja. -
mgaben
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ebay... De elég az, hogy a parancsra adott választ lefényképezem nekik?
Na mindegy, igazad van. Nem kerül semmibe... -
mgaben
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ok. Tök egyértelműen megtaláltam az elvileg hozzá illő dtb fájlt. Nincs is ezzel gond. De mint írtam már az LE alatt sem indult el azzal, csak az alap dtb.img-vel. Viszont itt a lemezkép kiírása után NINCS általános dtb.img fájl, csak amik a mappában vannak. De azokkal meg nem megy.
Ahogy itt az összefoglalóban is le van írva, hogy az s905x-es modelleknél elég szokott lenni az általános dtb.img.
Fórumon konkrétan le van írva:
X96 2G/16G S905X gxl_p212_2gDe mondom, ezzel nem megy.
-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Először nem is értettem milyen 4.1? Mert nekem a 3.1 volt az utolsó.
Akkor megnyugodhatok, ez egy a nemhivatalosnal is nemhivatalosabb build...
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszi,megpróbálom.
-
mgaben
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére

-
akela91
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ebből a Mecool BB2- ből a PRO változat is megfelelő? (tuner nem kell, IPTV van)
(#43541) mgaben: Köszi, esetleg ezek jobbak szerinted mint a Mecool BB2 pro?
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Sőt, ki is került.

-
Nerazim
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Na bekapcsoltam az SMB-t és így már működik minden, sikerült a transmission-t beállítani, úgyhogy happy van. Igen úgy akarom majd hosszútávon,de most még csak egy pendrive-ot dugtam rá próbaképpen és teljesen jól működik. Köszi mégegyszer.

-
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen, ezt írtam elsőre is, örülök, hogy sikerült.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Belenéztem, nekem is ezek a kódok vannak benne. De azért megosztom:
0x116 KEY_UP
0x11a KEY_DOWN
0x151 KEY_LEFT
0x150 KEY_RIGHT
0x113 KEY_OK
0x119 KEY_BACK
0x14c KEY_MENU
0x141 KEY_MUTE
0x14e KEY_1
0x10d KEY_2
0x10c KEY_3
0x14a KEY_4
0x109 KEY_5
0x108 KEY_6
0x146 KEY_7
0x105 KEY_8
0x104 KEY_9
0x101 KEY_0
0x142 KEY_DELETE
0x111 KEY_HOME
0x157 KEY_VOLUMEDOWN
0x156 KEY_VOLUMEUP
#eger 0x100Mondjuk én nem foglalkoztam az összes gombbal, csak az édesanyám számára szükségesekkel.
Én közvetlenül az eszközön vi-al szerkesztettem a szükséges file-okat, így hogy ne legyen a windows-os sorvégekkel probléma feltöltöttem a google drive-ra. Így a box-on SSH-n ezeket a parancsokat kiadva működésbe hozható:
systemctl stop kodi
systemctl stop eventlircd
wget --no-check-certificate "https://docs.google.com/uc?export=download&id=1Z51my7E_ZX6Yydp3_NnmdI9FCTXp1IrE" -O /storage/.config/rc_keymaps/my_t95m
wget --no-check-certificate "https://docs.google.com/uc?export=download&id=1-r_D0cwMRLHZc8xpqVQSMDttdOE6-FdN" -O /storage/.config/rc_maps.cfg
ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
systemctl start eventlircd
systemctl start kodi -
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Az más XML. Az a külön Kodi parancsok bekötéséhez kell. Próbálták már kiadni az ssh-n azt a parancsot amit írtam?
Illetve ami még fontos, hogy ne notepaddal csináljátok a lista fájlokat, hanem mondjuk note+ -ap (ha jól emlékszem a nevére) és ügyeletek rá, hogy a sorvege jelek Linuxos kódok legyenek, ne Windowsos. A szerkeszto edit menüben van egy sorvege jel konvertalo funkció. -
tamás86
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Igen ezt csinaltam de nem mukodik.
-
sepsi0
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Öreg vagyok már...
De még mindig ott van a kisördög a fejemben, de öreg vagyok ahhoz is, hogy saját káromon tanuljak.
Komolyan mondom, amíg nem tévedtem ide, azt sem tudtam mi az a freki váltás, most meg nem tudok nélküle élni. Meg még egyéb apróságok, amik az LE-ben vannak.
Ahhh bocsánat a hsz gyártásért.

Szerencsére csak hallgatok az érvekre, igaz nehezen.
Akkor BB2-re fel.
-
sepsi0
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Hát köszönöm, átfutottam azt a 6 oldalt...

Akkor most vegyek MeCool BB2-t?
Soha nem próbáltam a CoreElec-et, írjátok hogy stabíl, nekem csak 1080-ra kell. Sok különbség van a LibreElec-hez képest.
Csak nem tudok szabadulni a kínai boxoktól, igaz semmi bajom velük. -
Keef_Lee
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Keret, meg ilyenek...
és a kalandvágy hol marad?! 
-
kmarci25
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ezek szerint a nyugalom saját erősséged is!
Majd 3 hónap szállítási idő... 
-
Keef_Lee
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Remélem 905W-t vettél
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Legalább arról is lenne tapasztalat -
kmarci25
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
De akár ez is mehetne oda, kiegészítő infóként. CE kiadások. És köszönjük a karbantartást!

-
erzol
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszönöm a válaszod. A tv -n mindent kikapcsoltam, de nem változott a dolog.
Hiába próbálok mondjuk a VLC-ben képarányt változtatni, nemmtörténik semmi. Függőlegesen kicsit meg van nyúlva a kép.
Box beállításaiban automatikus screen resolution és hdmi self adaptation van bekapcsolva, de ha ezeket átállítom akkor sem történik semmi.
-
z123456789
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Milyen igazad van.

-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Már tudom hiba okát, de azt senki nem veszi figyelembe.
Téma zárva.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én S905-ről tudok nyilatkozni 100 Mbps-es LAN-al (T95M). Ahogy írtam, nálam nem volt gond a 4K-s teszt videókkal sem (persze a 120 Mbps-es teszttel már igen).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ezt azért nem állítanám ilyen határozottan...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én sem, hiszen nincs 4K TV-m. De most a virágboltban rákerestem az "uhd remux" kifejezésre. Majd a találatokat méret szerint csökkenőleg rendezeztem (tudom, ez nem bitráta szerint csökkenő, de azért nagyjából megfelel). Az első néhányat néztem meg:
1. BiTRATE.......: 74 800 kbps
2. Video: [HEVC] / 77.9 Mbps / 3840x2160 / 23.976
3. BiTRATE.......: 72 100 kbps
4. Bitrata..........: 46154 kbps
5. BiTRATE.......: 88 000 kbpsEz még mind átfér 100-as hálón...
-
peterk
senior tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Amlogicon nem tudom tesztelni, mert csak gigás amlogicom van
(Ezen természetesen mennek).De igazából mindegy, ha a sávszélesség a gond, az bármilyen platformon kodi alatt hasonlóan kevés lesz. Windows, Android, Android TV, vagy akár Ubuntu alatt is, akár desktop PC-n is. A kodi frame bufferelés pedig hasonlóan működik eszköztől, platformtól függetlenül. (Az persze előfordulhat, hogy mondjuk egy PI-n a 100-as net sem igazán 100-as, hanem kevesebb. Nem volt PI-m, csak a példa kedvéért írtam. A lényeg, hogy előfordulhat, hogy a 100 nem is 100, és akkor semmi sem segít.)
-
TCr
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Jól tudod.

-
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én ezt használom a belső hálózat tesztelésére, [link]. Gondolom ez elég lehet arra.
Le is játssza akadás nélkül a NAS-ról.(#42860) vargalex
Ezt szépen benéztem.
Simán átugrottam a parancson, csak a szövegben lévő útvonalat néztem. 
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ahogy linkeltem, a 100 GB-os UHD BD-n maximum 128 Mbps a bitráta. Ezek alapján kb. 73 GB-ig jó lehet... Persze a remuxnál megoldható, hogy a 60 GB csak egy 10 perces rövidfilm legyen. Akkor ez nyilván nem igaz...
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
És (#42828) peterk
Mint írtam, mindenféle cache-el próbáltam már.
Alappal mp-ként cache-el, tehát nézhetetlen fogalmát kimeríti.
USB tárról nézem, nincs hálózat.Ugyanezt a tárat, ugyanúgy USB 2 csatlakozással laptop viszi, mert kihasználja RAM adta lehetőséget.
De LE/CE-n max. 500MB-ig használja RAM-ot.
1GB RAM ilyen szempontból teljesen felesleges. -
junkpod
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
készen is van az új remote configom, nem volt nehéz egyáltalán. egyelőre (a külön beállított kodi funkciók kivételével, ahhoz majd még át kell másolnom az xml fájlt) minden működik a távon ahogy akartam

most nézegetem a beállításokat
-
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szerintem simán lehet a remote.conf-ból faragni olyat, ami jó a CE-hez. Nálam a gomb kódok megegyeznek, gondolom a többinél is.
remote.conf:
#RKM ff00
factory_code = 0xff000001
work_mode = 0
key_begin
# < > dn up
0x0e 105
0x1a 106
0x02 108
0x03 103
#ok back
0x07 232
0x5c 158
#menu home
0x13 125
0x48 102
#v- mute v+
0x58 114
0x01 113
0x0b 115
#power
0x14 116
key_endAmi a CE-hez kell:
# table rikomagic_mk22_plus, type: NEC
0x14 KEY_POWER
0x01 KEY_MUTE
0x03 KEY_UP
0x02 KEY_DOWN
0x0e KEY_LEFT
0x1a KEY_RIGHT
0x07 KEY_ENTER
0x13 KEY_CONTEXT_MENU
0x0b KEY_VOLUMEUP
0x58 KEY_VOLUMEDOWN
0x5c KEY_BACK
0x48 KEY_HOMEEz a kód a Rikomagic MK22 Plus-hoz való, csak szemléltetés véget tettem be.
-
foresz
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Beírtam az általad írt kódot és most már reagál az ok gomb az power gomb az hangot némít az egérváltó pedig vissza gomb a többi semmi. Viszont végre reagál valamire, nagyon köszönöm.
Csak innen hogy tovább?176.680044@3] hdmitx aud_n_para = 5120
[ 176.680108@3] hdmitx set channel status
[ 176.680281@3] hdmitx: audio: Audio Type: PCM
[ 176.680299@3] hdmitx: audio: set audio param
[ 308.133349@0] remote: scancode is 0x000e,invalid key is 0x0000.
[ 308.583440@0] remote: scancode is 0x000e,invalid key is 0x0000.
[ 308.710986@0] remote: scancode is 0x000e,invalid key is 0x0000.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Természetesen hálózati lejátszásról beszélek, mert elsősorban úgy próbáltam a lejátszást.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

vargalex