Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Skyner
üzenetére
1, A kiegészítők keresése menüpontba ha belemész, itt válaszd a keresést, és add meg, hogy hungarian. ha esetleg nem találná, akkor a tárolók menüpontban frissítsd a Kodi Addon reposityt. Ha megvan, automatikusan átvált magyar nyelvre.
2, Nem nagyon lehet, OTA-n biztosan nem. Lehet esetleg különböző androidos fórumokon keresgélni újabbat, esetleg nem gyárit.
szerk. Látom linkelték, hogy van 7.1-es. Azzal viszont sok a probléma videólejátszás közben.
Ha csak médialejátszónak akarod használni, akkor hagyd az androidot.3, Erre tényleg bármelyik jó, a gigabit lant érdemes megfontolni. Szerintem nincs ilyen bevált típus, amit tömegesen használnának.
-
dugesz77
őstag
válasz
Skyner
üzenetére
Magyar nyelv elérhető lesz általában egy újraindítás után egyből de telepíthető külön is illetve bármilyen addon telepítesz rögtön lefrissíti magát.
Van rá 7.1-es droid.
Ha mást nem akarsz tartalmakkal kiszolgálni csak ezt a boxot akkor szerintem megspórolható a NAS is ha telepítesz rá a Transmission addont. -
kgymac
őstag
válasz
Skyner
üzenetére
Hozzá kell adni a nyelvet.
Valamelyik synology-t ajánlanám, igénytől függően. Ha drágálod, xpenology (syno-t emulál, syno dsm telepíthető rá - igényeidnek/lehetőségeidnek megfelelő.gépre. Én gen7 és gen8-as microservereket használok)szerk: a KODI wiki bekerülhetne az összefoglalóba, elég sokan a KODI alap funkciókat a CE/LE részének tekintik

-
dugesz77
őstag
válasz
Skyner
üzenetére
De gáz . Itthon jobb árban megvehető mint kintről az A3(35$ alatt nem nagyon láttam). Persze box-al együtt rendelve jobb áron adják. Én egy MINIX NEO A2 Lite vettem az U1 mellé. Jó ,kényelmes csak egy baja van,hogy teljesen egyforma az alakja az alsó és felső résznek, Murphy törvénye szerint mindig fejjel lefele akad a kezembe, félre is raktam idegesített
. -
dugesz77
őstag
válasz
Skyner
üzenetére
Pont ahogy mondod. Mindig az SD-n keresi először a futattható rendszert ha azon van valamilyen akkor az töltődik be ha nincs bent akkor nézi a nand-ot. Utána már lehet indítani akár CE alól is újraindítva az androidot kártya kivétel nélkül van rá lehetőség menüből (Reboot to eMMC/NAND )
-
dugesz77
őstag
válasz
Skyner
üzenetére
A kettő ára között meg ott a MECOOL KI PRO az S905D SOC-al. Van minden ami kell (gigabites háló, pont azt tudja mint az X videók alatt) plusz nem tudom előny-e de van beépített tunere is. Van EU raktárban is . Nálam szépen megy rajta minden ,CE is támogatja alapból. Egy negatívuma van amit én kaptam az melegedett eléggé (nem mindenkinél fordult elő tudtommal).
-
peterk
senior tag
válasz
Skyner
üzenetére
Kodi 19-től? Még a Kodi 18 is csak béta állapotú, szerintem a 19-ről még maximum tervek lehetnek

Másrészt nem a kodi támogatás a lényeg - az csak egy lejátszó program -, hanem a linux támogatás. Ha a linux kernel támogatni fogja, akkor a Kodi is menni fog. Persze az ilyen embedded Kodi disztribeknél a kettő "egybeforr", de a mostani CE esetén is az a fontos, hogy mit lehet a 3.x kernellel tenni (és esetleg majd a 4.x kernellel a jövőben).
Egyébként pedig ezek a lejátszók, ha egyszer működnek, akkor alkalmasak lesznek még jó ideig média lejátszásra. Legalábbis a támogatott codecek, formátumok, stb. még jó ideig használhatóvá teszik. Annak lehet esetleg gondja, aki a Kodiban rengeteg addont használ, mégpedig olyan addont, amit rendszeresen frissíteni kell. (Ált. online streaming addonok). Azoknál előfordulhat, hogy régebbi Kodira már nem frissítenek majd valamit. Normál - hálózatos, letöltős, külső tárolós - lejátszásra még hosszú évekig alkalmas lesz szerintem.
-
Skyner
tag
válasz
Skyner
üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom az előbbit, a teljes képhez még hozzátartozik, hogy djnice fórumtárs erre reflektálva az alábbit írta:
"Az S912 támogatása úgy tudom a Kodi 19-től szűnik meg, az meg még odébb van és az is lehet hogy addigra lesz hozzá rendes GPU driver."
Nem tudom ennek van-e valóságalapja, ezt gondolom ti jobban tudjátok, én csak pár napja csöppentem bele ebbe a témába.
-
peterk
senior tag
válasz
Skyner
üzenetére
Nem az LE-ről (LibreElec) olvastad ezt az infót? A Libre egy ideje felhagyott az amlogic támogatással, és az új mainline kernel irányába fordultak. A CoreElec viszont kifejezetten (többek között?) az amlogicos boxokra fókuszál, én nem tudok arról, hogy szándékukban állna felhagyni vele. Az S912-re az a driver amit említettem, sosem létezett.
Mostanában tűntek fel próbálkozások, úgyhogy egy halvány remény van, hogy lesz belőle valami. Állítólag elég sok minden működik már. De ha lesz is belőle valami, az még odébb van, hogy megjelenleg mondjuk a CE (illetve a CE alatti kernel) kódjában is. (Fejből most arra sem emlékszem, hogy ez a 3.x kernelre vonatkozik, vagy a 4.x kernelbe fejlesztik .... ha fejlesztik.)Az S905X kevesebb maggal rendelkezik, és ha jól tudom a grafikus mag is más benne. És igen, olyant csak 100-as LAN-al láttam eddig. Támogatottságra én nem tudok különbségről, az is tudja a 4K-t, HDR, codeceket, stb. Lehet (sőt valószínű), hogy valami különbség van, mert mégsem ugyanaz a chip a kettő, de nem olvastam még olyant, hogy valami ami "fontosabb lenne" nem ment volna a 905X-en. Most LE/CE/Kodiról beszélek, az android részről nem tudok semmit, nem ismerem.
-
peterk
senior tag
válasz
Skyner
üzenetére
A BB2 "androidos fele" egy botrány szerintem. Nincs ugyan összehasonlítási alapom, úgyhogy lehet, hogy nem rosszabb, mint a többi, de ha a többi is ilyen, akkor mind botrány.
Persze ízlések és pofonok, de engem azonnal kiakasztott, mind a felület, mind a kezelhetetlenség. Egér nélkül pl. nem lehet normálisan használni, amikor ez egy "TV box". Nonsense. Plusz a csomó előtelepített sz*r applikáció stb. Szerencsére találtam rá android TV-s custom romot, amivel már android oldalról is elviselhető a felülete, a működése, stb. Így már elégedett vagyok vele.CoreElec alatt maga a lejátszás nálam eddig teljesen probléma mentes, szép a kép, minden lejátszott amit próbáltam, kadencia helyes, váltja a felbontást, kiküldi a hangot, jól kezelhető. Volt egy gondom egy ideig, újraindítás után nem akart elindulni, csak "CE recovery mód" és néhányszori újraindítás után, de egy ideje megszűnt a probléma. Az a gyanúm, hogy ennek valamelyik CE addonhoz lehetett a köze, valami túl korán v. későn töltődött be. Ettől eltekintve minden más oké. Illetve ..... én nem vagyok elégedett az UI sebességével. Android alatt sokkal "folyékonyabb" a Kodi menü, mint Core alatt. Ez az itt kapott infók alapján a S912 driver ellátottsági hiánya miatt van (nincs rá natív linuxos framebuffer driver). A lejátszást ez nem befolyásolja, de az UI sebessége nem az igazi. Ezért vettem is egy S905X-et, csak Kodizni, mert azon - szintén itt kapott infók alapján - az UI sebessége gyorsabb, folyamatosabb. A BB2-t pedig megtartom "hibrid" boxnak, a hálóba - ott nincs "okostévé" -, így ott is tudok majd android alól youtube-ozni, böngészni, ha meg filmet akarok nézni, átbootolok CE-be.
A húgoméknak viszont inkább egy 3GB-ost vennék - ezért is érdeklődöm az előbbi postban linkelt lejátszóról -, mert nekik csak android alatt jól jöhet a plusz 1 GB ram.
-
peterk
senior tag
válasz
Skyner
üzenetére
Azért választottam ezt, mert akarok a családba egy android only boxot, S912-est és éppen ez volt a 3GB/32GB-osok közül akciós

(Azért android only, mert a húgomék abszolút casual felhasználók, nem érdekli őket a 4K, kadencia helyesség, hangminőség, stb., Nekik egy android sokkal megfelelőbb, ismerik, tudják használni a szokásos dolgaikra - youtube, twitter, facebook, bongészés, játékok - és mellé nekik elég egy sima vlc film lejátszásra. És azért S912, mert erősebb, mint a 905x, stb. És android alatt nincs driver probléma.)
Köszi Csicsóka, akkor elindítom a DOA, money back folyamatot. És akkor rendelek is egy másikat. Ezútta EU raktárból, és inkább onnan ahol a BB2-t is vettem, az hamar megjött. Ezt próbálta már valaki? Vélemény? Most EU raktárból akciósan 57 dollár. S912, 3GB ram, 16GB flash, a spec alapján nekem jó lenne .... ha a box nem egy szemét.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Skyner
üzenetére
5. LAN-on Raspberry PI 3-ról Samba megosztással etetném anyaggal gigabites router közbeiktatásával
Melyik Rpi 3 as ez? Mert a régi, nem gigabit LAN-os mint kiszolgáló, nem lesz elég 4K-hoz.
A 100-as LAN-on nem megy el minden esetben a 4K, ráadásul az RPI még ennyit sem tud, ha a HDD-is olvasnia kell közben. (Azzal is közösködik egy USB hub-on) -
blakey
titán
válasz
Skyner
üzenetére
A Minix előnye, hogy Android alatt is jó mint médialejátszó, ha CE-t telepítesz rá akkor mindkettő ugyanazt tudja, nincs különbség. A Minix hőelvezetése jobb ezáltal kevésbé melegszik, minőségibb az összeszerelés és nem világít mint egy karácsonyfa. Ha csak BB2-m lenne akkor sem esnék kétsége, nagyon jó eszköz és persze jóval olcsóbban.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900XT 20GB Be quiet Pure Base 500FX EVGA750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99S i7 5820K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GAMDIAS TALOS E2 Elite ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3964, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

vargalex
DoItYourself