Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
achon
aktív tag
-
TCr
veterán
válasz
Patice
üzenetére
Beelink MiniMXIII.
Sajnos az erősítőm (Onkyo 805) nem engedi át a 4K képet, csak FHD-t továbbít, így kénytelen voltam a kis Beelinket HDMI-n a tévébe, optikán az erősítőbe kötni.
Nincs semmi gond, egy mute gomb a tévére, csak fura egy kicsit.(Hozzáteszem a PS4 ugyanezt csinálja, pedig azon konkrét beállítás van rá, hogy HDMI-n, vagy Toslink-en menjen ki a hang, de ez ismert "probléma")
-
sepsi0
őstag
válasz
Patice
üzenetére
Igen ezeket rontottam el, már közben rájöttem (arckép, youtube).
Itt lett ajánlva a közös médiatár, van itthon 3db box.
Most jött meg az új router, hdd ház, szabin vagyok és be vagyok zsongva
.
Már töröltem és újra töltöttem a média tárat, de így is 13GB foglaltat ír az LE és a Kodi. File kezelőben megnéztem a kártyán lévő fileok méretét, elvleg nem lehet 2GB-nál több. Amúgy kb 250db fílm (hdd, ftp szerver).
Akkor 16GB elvileg sokáig elég kell hogy legyen?(#22759) szeky81
Nekem is pont ez van, sőt van egy régebbi is (S905 1000lan), tökéletesek, LE a legújjabb van rajta semmi gondom vele. Viszont a T95m szórakozik, csak a 16.1 Kodival (LE) hajlandó hibátlanúl menni.
Én ajánlom, H.265 és az összes többi kodolás tökéletes, sőt iptv is. Nekem htpc-t váltott, a böngésző hiányán kívül semmi különbséget nem veszek észre. Annyi hogy kellett egy hdmi splitter és spdif osztó.... -
korcsi
veterán
válasz
Patice
üzenetére
Mondjuk, sose értettem hogy lehet ugyanazon verzió számmal nougat vagy egyéb kernel is.
"
M8SII-halo:~ # lsb_release
LibreELEC (community): 8.1.5
M8SII-halo:~ # uname -a
Linux M8SII-halo 3.14.29 #1 SMP Fri Aug 18 21:33:32 CEST 2017 aarch64 GNU/Linux
"Az hogy bizonyos funkciókat backportolnak a régebbi egyetlen használható kernelre attól az még ugyanaz 3.14.29 marad.
De ez a legkevesebb, működik az a lényeg.
-
Czimby
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Hmm, pedig van rajta spdif feliratú jack aljzat, akkor az nem működik?
Mert az optika nála must have. Így marad a másik, rájöttem fölösleges nekem a 2/16-os játszani sosem fogok rajta. És mindenki azt írja, hogy videózásra az 1/8 is elég.
Max 20Gb-os FHD filmjeim vannak, gondolom ezek nem fogják meg.
Csak legyen kadencia helyes és adja a hangot optikán, nincsenek nagy vágyaim. 4K-tv nincs tervben pár évig. -
GZoli7
senior tag
-
korcsi
veterán
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Patice
üzenetére
Épp ezt mondtam én is.
Ha UHD-re is váltok, biztos nem fogok 100+ mbps filmeket, sorozatokat tárolni. Szépen lekódolom őket felére, harmadára (vagy eleve olyat szerzek be). Jó beállításokkal még ekkora méretben is nagyon szépek a 4K-s anyagok.És ide meg már bőven elég lesz az S905X 90 mbps környéki hálózati képessége.
x264-gyel is lehet nagyon jó minőségű transzkódokat csinálni, de valóban vannak most már ennél is hatékonyabbak is.
-
blakey
titán
válasz
Patice
üzenetére
Nem arról van szó, hogy ne gigabitest vegyünk, csakhogy a topik témájánál maradva LibreELEChez ajánlott boxok közül az S905-ösök lassan kikopnak, S905X-ek egytől-egyig 100-as LAN-nal rendelkeznek. S905D már jó lesz, de kérdés, hogy mennyire fog elterjedni, S912 LE-vel működik, de nem 100%-os.
Természetesen gigabites az ajánlott és mindenképp azt kéne venni, de S905X esetén ez lehetetlen. -
gg72
veterán
válasz
Patice
üzenetére
Mindegyik beállításnál előjön a probléma sajnos.
blakey: Írni fogok a fejlesztőnek (kszaq), csak még össze kell szednem az angoltudásom hozzá, ill. jó lenne egy logfile is, ebben segítenétek, hogy mit küldjek el neki? Azt már látom, hogy a lofgile mappában találom őket, de melyik kell nekem?
-
blakey
titán
válasz
Patice
üzenetére
Próbálkozni lehet de annak így is működnie kéne. A Halk zaj küldése a Neo U1 esetlben lényeges, hogy ki legyen kapcsolva, mert az analóg kimenetre van hatással, ha jól emlékszem akkor alapból ki van kapcsolva. Szerintem a fejlesztőnek kéne jelezni a hibát, hátha megoldódik.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Patice
üzenetére
Nincs ugyan tapasztalatom, de szerintem felesleges a kodi UI-t 4K-ban járatni, nem lesz szebb csak lassabb. Szerintem pont elég ha a filmek esetén átkapcsol a filmnek megfelelő felbontás és freki beállításba, ez esetleg fhd film esetén még jobb is lehet, ha a tv upscale-zik mint a kodi.
De ez csak egy vélemény, 4K tv-t még csak boltban láttam
-
válasz
Patice
üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Igen, ez nálam is így van beállítva: 4K2K/60p az alap
Ami még kérdéses:
Ultra Deep Color: ON/OFF
HDMI self adaption: OFF / Level1 / Level2Ha bekapcsolom az Ultra Deep Color-t, akkor Android alatt frankón meg is jönnek a mélyebb színek, de Kodi alatt már-már soknak tűnik (?)
Ez most a 10-bites színmélységet jelenti, vagy a BT2020-at vagy mit??A TV-n be van kapcsolva az adott HDMI bemeneten a nagyobb színskála.
-
julius666
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Torrent tudja enni a memóriát, szóval aki seedboxként is akarja használni (sok torrenttel), annak biztosabb azért a 2 giga.
Illetve block/inode cache alá sem árt, lehet fájlok közt böngészés nagy terás külső vinyókon kellemesebb a több memóriával. Filmnézés közben persze hót mindegy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Patice
üzenetére
Ez az 5.1-es dolog csak a DTS miatt fontos? Mert a Dolby Digital minden gond nélkül megy.
Ő, mondhatni ugyan úgy volt beállítva, ahogy PC-n is van, ott minden gond nélkül megy HDMI-n keresztül a DD/DTS/TrueHD/DTS-HD. Vagyis, a boxon be volt állíva a DD a DTS és a DTS-HD. De, ezek hiába voltak bekapcsolva, csak a DD ment. Ha így kiválasztottam a DTS-HD hangsávot, megállt a lejátszás. Ha kikapcsoltam a DTS-HD-t, akkor átváltott stereo-ra, de legalább nem akadt meg a kép.
Ezek mind beállításra kerültek természetesen, mint a PC-s változatnál, de nem történt semmi. Dolby Digital szólt, szépen írta is az erősítő, hogy Dolby Digital, azon kívül semmi más. Ez volt a helyzet HDMI-n és SPDIF-en egyaránt.
-
törölt tag
válasz
Patice
üzenetére
Nekem általában akkor kell ilyen, ha buli van. PC -n a Silverjuke -ot használtuk. Azért tetszett a GoneMAD, mert hasonló a felülete. De úgy látom, hogy a Silverjuke -nak van Linuxos verziója is, ami free. Sajnos, most nincs ARM Linuxos kütyüm, hogy kipróbáljam rajta. De, a Vorke V1 -en ki fogom próbálni.
-
törölt tag
-
Osynho
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Zenelejátszásra mennyire alkalmasak ezek a lejátszók, illetve maga a Kodi? Mármint nyilván mindent lejátszik, de mennyire jó a zenék kezelése, dalszövegek, stb letöltése? A minőség milyen? Nem szeretném az egész zenegyűjteményemmel ennyit szopni, de ha már a filmeket átköltöztettem PC-ről media lejátszóra, talán a zenéket se ártana.

Illetve hogy kezeli a külső tápos hdd-ket? Lekapcsolja őket, ha nincs használatban, vagy folyamatosan pörgeti?
-
törölt tag
A belső hálómmal nincs gond. NAS -om, és Gigabites, párhuzamos dual band routerem van, Tomato -val, ami elméletileg kezeli az USB modemeket. Csak nem mindegyiket. Az E3372 is szerepel a kompatibilitási listáján, csak nem ez a nyomorult Hi-Linkes firm verzió. Szóval, csak ezért nem vennék még egy router -t. Ha lenne egy Lan portos, mifi kütyüm, akkor azt használhatnám önálló, mobil eszközként, ugyanakkor egyszerűen csatlakoztathatnám bármilyen router Wan -jához. Érthetetlen számomra, hogy miért nem árulnak ilyen eszközöket. Mennyivel drágítana meg egy mifit egy Lan port?
DoItYourself:
Köszi a tippet, utánanézek! Ha Odroid, akkor ragaszkodnék az eMMC -hez. Sztem a málna egyik hiányossága a külső SD boot. -
a8l
aktív tag
Köszi.
Rendeltem is egy ilyet ED-től. Már csak egy jó HDD kéne bele. Egy WD RED 3TB-s van ami az asus gallery gyomrában volt eddig, lehet veszek mellé még egy ugyanolyat párnak. Kár hogy a 6TB-s HDD-k elég drágák ft/GB a 3TB-hez képest.
Másik GT1 is célországba elküldve lett CZ post-al. -
DoItYourself
Topikgazda
Jó lesz figyelni, mert Mini MX III-ból is megjelent egy új változat,
Beelink Mini MX III II néven S905X procival. -
Mankó
veterán
Neked van igazad. A nas csak tárhelyként szolgál, a lejátszó végzi a lejátszást.
Utána néztem, így már nekem is tiszta.
A torrentről szedett filmek minimum AC3-as hanggal rendelkeznek, ezek közül van ami 2 csatornás, ezeket ossza szét az erősítő 6 csatornára.
A kodi Sorozatbarát, Filmecske, Internet rádióján lévő médiák pedig aac-s sztereó hangsávval rendelkeznek, ezeket nem dobja szét az erősítő.Ez a felállás már így is marad, max egy álsorroundot használok aac esetén, s ez a neo 6 lesz.
-
mimey
tag
Szia!
Innen lehet válogatni gamepad kompatibilis játékokat: Gamepad Games
Mondjuk nekem nem mindegyiket sikerült működésre bírnom, lehet, hogy szórakozni kéne a Tincore Keymapper-rel, de ahhoz nincs túl sok türelmem.Számomra érdekes játék nem volt túl sok, de ezeket vissza is igazolták a felhasználók.
Terios T3-hoz a Browse alatt ki kell választani az Xbox 360/PS3/Generic HID/USB opciót kell kiválasztani. -
interstate76
addikt
Sztem semmivel. Közben próbálgattam, és az van, hogy ha a [Home] gombot nyomom meg, akkor bezárja, amiben épp benne vagyok, de ha a [Legutóbb használt alkalmazások]-ra klikkelek és ott választok ki valami mást pl. böngészés közben, akkor nem zárja a böngészőt, szóval - a korábban írtakkal ellentétben - mégis megy a multitask a Mini MX-en, amíg bírja RAM-mal. Kihasználni nem lehet
, mert elfogy a memória (2 ablakos böngészés + a Gmail pl. már sok volt neki), de legalább megy.Amúgy milyen játékoknál lép ki?
-
Már hogyne lenne olcsóbban, fele ennyiért is van!
És simán tudsz Blútuszt is varázsolni a A95X be is nekem ilyen BT 4.0 Adapterem van és tökéletesen működik vele a Box, mindha gyárilag lenne benne a Bt!
És van BT.s gémpad is fele annyiért pl itt van ez ~12.ért
-
junkpod
nagyúr
welcome in the club
gyerek virágokkal én is azt művelem, hogy külföldről veszem az 1080p kiadást és keresek hozzá magyar változatot (ugye ezek általában még mindig a DVD játékosok által lejátszható felbontású, minőségűek - tehát sz@rok - de a hangsávhoz már nem nyúlnak hál istennek), mindkét fájl be az MKVremux-be, képsáv angl, hangsáv angol és magyar, remux start, másfél perc alatt összepakolja és mehet a NAS-ra
Egyszerűen nem bírom elviselni a nézhetetlen képminőségű filmeket és a gyermekeimnek sem akarom, hogy a tökéletesnél rosszabbat nézzenek
-
junkpod
nagyúr
az is lehet, hogy itt a magyar virágokkal lehet gond, eleve félelmetes az a minőség amit a magyar gondozású virágok nyújtanak. Mivel én zsigerből utálom a magyar beszédhang-mindfelett-de-legalább-színészi-játék-nékül szinkront, és előfizetőként sem szeretné magyar listákon nyilvántartásba kerülni, így csak külföldi boltokba járok, ott 99%-ban minden csak angol eredeti hangsávos, még a studio logo alatt betöltöm a feliratot és indulhat a mozi. sose volt ilyen problémám egyik KODI/XBMC/hardver verzióval sem, ki is dobnám a kukába

Már nem emlékszem melyik KODIban, de talán már a 16-osban is lehet állítani a puffer méretét 1-2-3 értékekre, ezt is megpróbálhatod.
Tuti van valami apró, de nagyon releváns eltérés médiaplayer használati szokásainkban ami ílyen szenvedésre kárhoztat
Ebben a hosszan nyomott OK gombban biztos vagy? Nem egyszerűen arról van szó, hogy a táv ismétli az OK jelet és az OK-ra bejövő vezérlő ikonok alapból a play/pause gombra van fókuszálva, így a nyomva tartott OK megnyomja rögtön a play/pause gombot is, sőt neadjisten ezt többször egymás után, ami még a leírt akadásos gondjaidat is okozza.
-
TCr
veterán
A virágbolti termékek nagy része elhervad, így ezeket nem szívesen ápolgatnám.
Kevés az a virág, ami nálam megmarad.
Csak szimplán szeretném elérni azt a kényelmet, amit a Popcorn ad(ott).
Megveszem, elindítom, megnézem, FIN úgy, hogy közben ne kelljen újraindítgatnom, meg a 'zárambul kicibálnom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kés topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- iMac 24" M1 tökéletes állpotban, dobozában
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, MSI-Z490, Lian-Li ház, 850W Táp
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Keresgéltem a neten, de de olyat nem találtam ahol ez taglalnák. Egyszerűbb ha itt megkérdezem.

, mert elfogy a memória (2 ablakos böngészés + a Gmail pl. már sok volt neki), de legalább megy.
vargalex
DoItYourself