Új hozzászólás Aktív témák

• LógaGéza

veterán

Megérkezett tegnap a Khadas VIM3L HTPC Kit.
    Szeptember 16.-án fizettem ki, november 6.-án adták fel, november 19.-én itt volt, és még a vámon is átcsúszott :)
    Sok próbára még nem volt időm, ha valakit érdekel, akkor osztok meg bővebb tapasztalatokat róla.

Elsőre fura, hogy CoreELEC-el bootol a dobozból kibontva (nem tetszik ez a piros szín...), 9.2-es verzióval érkezett, eMMC-re telepítve. Boot közben HDR lesz, a GUI is ezen marad, sőt minden videót HDR-ben játszik le. Ez nem tudom, hogy bug vagy feature, de nem tetszik.
    Audioval is volt egy kis gondom, na mármost: HDMI-n csatlakozok erősítőre, ha az Passthrough output device-nál kiválasztom a HDMI-t, akkor nincs hangom, sőt, a videók is kis idő után laggolni kezdenek. Ha visszaállítom S/PDIF-re, akkor rendben van, de viszont akkor GUI hangok nincsennek... Röviden: Audio output device: HDMI, Passthrough output device S/PDIF, és akkor úgy néz ki rendben van.
    Lefuttattam a tesztvideókat, amiket szoktam, egyedül egy 4K_AVC_29970-es videóm laggol szemmel láthatóan, de annyira, hogy ha nyitok rá GUI-t, akkor ott is szép artifactok jelennek meg.

Android még nincs rajta, majd azzal is teszek egy próbát.

Ha bárkinek kérdése van vele kapcsolatban, csak nyugodtan.

Ja, ezt majdnem elfelejtettem:

Vim3LeC:~ # systemd-analyze
    Startup finished in 2.059s (kernel) + 3.939s (userspace) = 5.998s
    kodi.target reached after 3.536s in userspace

Új hozzászólás Aktív témák