- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krsanko
tag
válasz
Csicsóka #40076 üzenetére
Szerintem is S905-ös boxra a legjobb.Nálam ez van most fent "LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012k_ext4"usb-ről.Médialejátszásra verhetetlen .Gyors,SMB-t pillanatok alatt eléri,lehet gyorstekerni,a médiainfója a legrészletesebb az összes változat közül.Az utána következő verziókkal-17 kodi- már korántsem olyan szuper a box.Még egyedül a youtube miatt nincs fent az eMMC-n.Csak ajánlani tudom Akinek S905-ös boxa van és elsődleges a médialejátszás
. -
krsanko
tag
Olvasom itt a 70-80 fokos hőmérsékleteket,hát én nem tudom ki hol tartja a boxot vagy mikre használja egyszerre ,de az enyém-MXQ Pro 4k s905- több órás filmnézés ill. youtubozás után sem volt még 52 foknál melegebb soha.Igaz van a tetejében egy fémlap de soha még kézmeleg sem volt a teteje.
Lehet hogy ezeknél az első generációs boxoknál még jobban figyeltek a hőelvezetésre. -
krsanko
tag
válasz
Csicsóka #39418 üzenetére
Lehet hogy a droid firmware más és emiatt lehet hogy nálam nem jó,Nálad meg ok.
A billentyűzet "O" gombjára megvan a médiainfó filmlejátszás közben,nagyon informatív és részletes,az eddigi legjobb.Viszont a keymap editor kategóriái között nem találom hogy melyikhez van rendelve az "O" és így nem tudom a táv valamelyik számgombjához hozzárendelni.A show info-hoz az "i" van rendelve,de arra csak az alapinfó jön be.Csak emiatt nem akarok egy billentyűzetet bedugva tartani.Valakinek esetleg ötlete? -
krsanko
tag
Hát nálam sem vált be a "mix" változat.Alig akart elindulni,lassú volt,nem lehetett csak 50/60/24Hz-et állítani a videó kimenetnél.A távot sem bírtam működésre bírni.A filmek hang ill.felíratváltásnál megakadtak,majd gyorstekeréssel utolérte magát pár másodperc múlva.Aztán egyszer csak hopp,fekete képernyő és kakukk nincs videó jel.Na gyors vissza az ext.4-t és a minden megy mint a villám.Ez van,marad az ext.4
-
krsanko
tag
válasz
Csicsóka #39325 üzenetére
Engem nem zavar a "betűsorok szaladgálása",kb,olyan gyorsan bútol mint az LE8,én maradok ennél a változatnál.A hétvégén átrakom SD-re,akkor hátha még pörgősebb lesz.
Csicsóka ,azt általad betett képen látom a médiainfót.Azt szeretném kérdezni hogy a billentyűzet melyik gombjához van rendelve? -
krsanko
tag
válasz
Csicsóka #39281 üzenetére
Ezt én is csak megerősíteni tudom.Nekem 905-ös boxom van és a Csicsóka
által javasolt Jarvis alapú ext.4 7-es LE,sokkal jobban fut rajta mint a 8-as.Kb.egy hete tesztelem és csak jót tudok róla mondani.Sokkal gyorsabb-pedig pendive-ről fut-mint a 8-as LE,SMB-n azonnal lát mindent-a 8-as néha nem látta csak ha újraindítottam-,a Youtube is kb.kétszer gyorsabb,már majdnem droidos sebességű a klippek betöltése.CEC is jobb mint a 8-asnál,nem kapcsolja ki a droid CEC-ét.Filmek lejátszásánál gyors a léptetés és a beletekerés is.HD hangok mennek rendesen,kép jó.
Táv működik rendesen,egyedül a keymap editornál a film infót nem tudtam hozzárendelni a táv valamelyik számgombjához.Nem találtam egyik menűsorban sem.
Összefoglalva,médialejátszásra,905-ös boxra eddig a legjobb,legalábbis nálam. -
krsanko
tag
válasz
Csicsóka #39023 üzenetére
Nálam ezzel eddig a leggyorsabb az MXQ Pro 4k S905 1/8GB.Táv nincs,de eddig nagyon biztató.Médialejátszásra tényleg a Jarvis alap a legjobb és a leggyorsabb,legalábbis nálam.Hálózaton SMB-n úgy repeszt mint a villám a blu-ray,köszi.Még tesztelem majd a hétvégén.
Megy a táv is -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #38214 üzenetére
Ez tuti így van,azt hiszem nyílt titok,hogy a reklámok nélküli megtekintésre tett bármilyen kísérletet-LE és társai-természetesen akadályozza a "drága" google.Én ezért vettem ilyen boxot,mert az összes régebbi készülékemen (set-top box,blu-ray,média lejátszó,tv stb),megszünt a yt motor támogatása.
A droidon pörög a yt,de kapod is a reklámokat rendesen,vagy legalábbis a reklám idejére nem csinál semmit,ugyanúgy mint a pc böngészőben.
Tegnap este próbálgattam az Amlogic Tool+SPMC+yt-t,egész türhetően ment,de pl.ha folyamatos lejátszásra állítottam a listámat,két klippet lejátszott,a harmadiknál megállt és fekete képernyő és kakukk.
Ideig-óráig működik-nevezzük próbálkozásoknak-bármilyen új yt app,reklám nélkül,egészen addig,amíg a Google fülébe nem jut. -
krsanko
tag
válasz
dethroner #38188 üzenetére
Igazatok van-Neked és szabi-memo-nak is
-én nem foglalkoztam behatóan a droiddal az elmúlt időszakban.
Az Amlogic Tool appal és az SPMC-vel tényleg kadenciahelyes a lejátszás.az SPMC a jarvis alapokat használja,a hang max.DTS,viszont a kép az jó.
A youtube-nál csináltam egy dupla reg-et,nincs API key és MPEG-DASH lehetőség és kipróbáltam.
Kíváncsi vagyok meddig lesz "üzemképes".
A gyorsasága talán a droidos app és az LE youtube között van,de egészen jól használható.
Még tesztelgetem. -
krsanko
tag
válasz
dethroner #38179 üzenetére
Droidra rakhatsz bármilyen verziójú youtube appot,akkor sem lesz kadenciahelyes lejátszásod.
Igaz hogy gyors a keresés és a lejátszás,de ha hangilag és képileg is egy valamirevaló rendszered van,nagyon látni és hallani a különbséget az LE Youtube javára.Csak hát az meg lassú és nehézkes a kezelése.
Én ha csak keresgélek akkor droid,ha a saját kedvenc klipjeimet (lista) akarom nézni akkor LE.Ezzel a kompromisszummal el lehet youtubozgatni ezeken a boxokon. -
krsanko
tag
válasz
dethroner #38044 üzenetére
Az API key beírása után is kell egyszer egy dupla aktiválás,de utána már nem kell.
Tehát API key-ments el egy jegyzettömbbe mind a három kódot (API,ID,Secret),majd a key gyártás végén az egészet egy json fáljba,írd be a megfelelő XML-be az API key 3 sorát, a regoldalon leírják,hogy pontosan melyik sorba és írd felül a json fájlt is.Én tök láma vagyok angolból,de a google fordítóval,simán sikerült mind a három lépést megcsinálni.
Box újraindul,youtube indítás dupla aktiválás,és kész.Ha ezek után változtat a Google,akkor amikor indítod a youtube-t,és be akarsz lépni a saját fiókodba,megkérdezi hogy felülírja e a Te általad kreált json fájl-lal,ok.Néha kéri utána is a dupla reg-et,de én nem szoktam megcsinálni,megy rendesen.
A sebességet úgy látom el kell fogadni.Lehet boxfügggő,netfüggő,vagy bármi más,még nem tudtam rájönni.
Amíg nem volt saját Api key-em egy-két nap után már nem játszott le bizonyos videókat,amióta megvan a key és rendesen van aktiválva is ,azóta ez nem fordult elő. -
krsanko
tag
válasz
Lacko66 #38035 üzenetére
Megcsináltam a Te általad javasolt beállításokat az MPEG-DASH-on,de nekem nem igazán vált be.
Előnyei nálam:talán egy kicsit gyorsabb,van 1080p is.
Hátránya:elég jól láthatóan nem igazán jól működik az auto frame,főleg a 25fps-s klippeknél,reccen a kép,olyan droidosan ill.a klipp elején a kép és a hang szinkronja néha neheze találja meg egymást.
Nincs 4K-s tv,ill.a procim elég szépen felkonvertálja 1080p-re a képet,így én maradok a kikapcsolt MPEG-DASH-nál.
Kösz a tanácsokat -
krsanko
tag
válasz
Lacko66 #38006 üzenetére
Igen a 8080-as port ott van.Én is sötétben tapogatózom,gondoltam hátha köze van a kettőnek egymáshoz.
A pause dolgot még nem próbáltam,este megnézem.Viszont a gyorsaság sajnos nem változott,MPEG-DASH nélkül és azzal is hol gyorsabb,hol lassabb.A leglassabb akkor,amikor a saját fiókómba lévő klippeket egymás után folyamatosan akarnám lejátszani.A klippek vége és az új betöltése között néha 15-20 másodperc is eltelik,ugyanez a drodon egy pillanat. -
krsanko
tag
válasz
Lacko66 #37972 üzenetére
Nálam az MPEG-DASH beállításnál-második kép-a proxy port beállítás nincs.S905 LE 8.2.1.1.
A beállításokban engedélyeztem a proxy használatot de teljesen más a port (8080).
Mi lehet a gond?
Ha bekapcsolom az MPEG-DASH-t,a videó indításkor rákérdez a minőségre,ha az MPEG-DASH választom akkor egy jó kis vhs minőséget kapok
Ha HD-t akarok ki kell kapcsolnom. -
krsanko
tag
Nálam alapból ki van kapcsolva,ha bekapcsolom,felugrik egy ablak hogy valamilyen alkalmazások futtatását engedélyezni kell.Mondom ok,aztán a nagy semmi.Ma este kivételesen egész gyors volt,kb. egy órát zenéltem,de még így sem ér a droidos youtube nyomába gyorsaságba,viszont a kép és a hangminőség sokkal jobb mint a droidon.Valamit,valamiért.
-
krsanko
tag
válasz
dethroner #37881 üzenetére
Én is szenvedtem egy ideig az LE Youtube-val,de feladtam. Hiába cseréltem appot,csináltam API keyt,akkor is pusztulat lassú.Ha végre elindul-már ha elindul-azután már megy,de a keresés,a kezelés és a listázás meg sem közelíti a droidos apppot.Youtube akkor droid,ez van,legalábbbis nálam.
-
krsanko
tag
válasz
dethroner #36734 üzenetére
Sajnos nem is nagyon fogsz találni rá megoldást.Én is kb.egy hétig szenvedtem vele,már kínonban mindent megcsináltam,youtube addon cserét,saját api keys....
Lassú mint a pusztulat,viszont kadenciahelyes a kép.A droidon youtubuzok,mert az LE youtubhoz képest egy villám.Inkább "reccenjen",de a saját mappámban egy pillanat alatt váltja a klippeket. -
krsanko
tag
Sziasztok!
Jó pár napja küzdök a következő problémával.Ha az LE Kodit a box távjával(piros gomb) kikapcsolom,akkor a távval nem tudom visszakapcsolni.ha a leállító menűablakból állítom le, akkor se,ha alvóba teszem akkor se.Csak úgy indul el újra ha áram ki-be.
MXQ Pro 4K S905 1/8 box,LE 8.2.1.1 Az összes többi funkció megy a távról,sőt még a számokhoz külön funkciók is hozzá vannak rendelve.
A droidon minden ok,azon még a CEC-cel is betudom indítani a boxot,AZ LE-n a CEC-cel sem tudom elindítani.
Ez másoknál is így van,vagy csak nálam egyedi gond? -
krsanko
tag
válasz
reseller63 #36513 üzenetére
905W box-hoz nincs dtb.Vagy nem jól látom?
https://kszaq.libreelec.tv/s905/8.2/device_trees/ -
krsanko
tag
-
krsanko
tag
válasz
Csicsóka #36329 üzenetére
Megvan
,nagyon szuper munkát végeztél,le a kalappal Előtted
Egyenlőre még tesztelem.Ha alvó módba kapcsolom ki,akkor kikapcsol,elalszik a kék led,elsötétül a tv,kiírja hogy nincs jel,viszont egy pár másodperc múlva visszajön a Kodi főmenű,de a led változatlanul piros.
A tv bármelyik gombjának megnyomására bekapcsol a box.Ez így ok?
Még egy kérdés,nincs lehetőség a droid indítására az OSMC alól? -
krsanko
tag
Kiírtam mégegyszer,32GB penre és elindult.A táv működik,viszont a CEC nem.A kikapcsoló menűben nincs benne az eMMC-re telepítési lehetőség.Távval nem tudom bekapcsolni,csak áram ki-be.
-
krsanko
tag
Sziasztok!
Van egy kis bosszantó dolog az LE-vel kapcsolatban Nálam.LE alatt a box távjával standby-ba ki tudom kapcsolni-igaz kb.5 másodperc mire kikapcsol-,de vissza már csak áram ki-be kapcsolással indul az LE.
Olvastam itt a CEC dolgokat és gondoltam hátha megoldás lenne rá.ha összetudnám hozni.A tv-vel szerettem volna bekapcsoltatni a boxot.
Na ez droid alatt tökéletesen működik,minden ok.Az LE alatt viszont,sajnos nem kapcsolja vissza a boxot a tv.Egy ideig próbál kapcsolódni,de aztán el is dobja a tv menűje a Kodi bemenetet.
Minden működik az LE alatti CEC-cel is,még a tv távja is vezérel mindent,csak ez az egy funkció nem.Ha az LE CEC adaptert alvó-ra állítom,akkor megtalálja a boxot a tv,de szerintem az alvó és a standby az nem ugyanaz.
Alvóban nem vált át pirosra az állapot led sem.
Érdekesség hogy az LE alatt a box viszont-ha úgy van beállítva a CEC adapter-tökéletesen kapcsolgatja a tv-t ki-be.
Ha van Valakinek esetleg még ötlete,szívesen venném. -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #35918 üzenetére
Rendben,bár úgy gondolom,ha pár nappal ezelőtt az RGB szintér-ről kb.20 hozzászóláson keresztül folytatott,a számomra teljesen érhetetlen párbeszéd nem volt gond,akkor ez is megért volna egy misét.
Én nem érzem annyira OFF-nak ezt a témát,de... A véleményem az,hogy ezek a boxok az első megfizethető 4k képes lejátszók nagyon sok embernek és jó lenne tudni,hogy ezt milyen módon lehet kihasználni,ill.rendszerbe illeszteni.Ebbe az új 4K "szabványerdőben" gyorsan el lehet veszni.
Majd azért utánanézek,ja és peace -
krsanko
tag
válasz
Pelican #35912 üzenetére
Nem vagyok otthon a 4K-ban,de a fórumot olvasgatva,a 4K nem ugyanaz mint a HDR.Vagy rosszul tudom?
Nagyon kevés AVR vagy proci tudja még a HDR-t kezelni.Vagy rosszul tudom?
Hozzáértő leírhatná,vagy dobhatna egy linket,hogy pontosan mit jelentenek ezek a szabványok.
4K,UHD,HDR,VP9,8bit,10bit.30fps,60fps,meg a többi.Csak hogy Mindenki-ja meg én is- képben legyen.
-
krsanko
tag
válasz
szricsi_0917 #35845 üzenetére
Értem,akkor én egy jó box+ HDMI splittert javasolnék,csak nagyon figyelj oda,hogy kompatibilis legyen a legújabb videó és audio szabványokkal..Saját tápja legyen,a kábeles adapterest megoldásokat felejtsd el,könnyen rámehet a HDMI rész.Itt a fórumon biztosan vannak Akik használnak ilyet.
Nálunk elég drágák,de az ebay-on egész elérhető áron vannak,persze az itthoni a biztosabb vásárlás. -
krsanko
tag
válasz
szricsi_0917 #35840 üzenetére
Blu-ray lejátszóban ismerek én is csak.Pl.-ami nekem is volt és nagyon szerettem-Oppo,Cambridge Audio.
Sajnos ezeknek a hálózati lejátszóképessége erősen behatárolt,pl.csak DLNA-t tudnak,ami közel sem a tökéletességéről híres.Sebesség,felíratkezelés stb.
Miért fontos hogy dupla HDMI legyen rajta? -
krsanko
tag
válasz
szricsi_0917 #35837 üzenetére
Szia!
Persze léteznek,de azok nem box kategóriák árilag.Én még box-ban nem láttam dual HDMI-ost. -
krsanko
tag
válasz
Smith Ügynök #35388 üzenetére
AIDA64 appal nézd meg a droidon, hogy valójában milyen hardwer van benne.Én is belefutottam a múlt héten egy rockchippes hamisítványba.
Bár ha volt a gyári appok között Update and backup vagy feltuttad rá tenni,akkor elvileg LE kompatibilis,de... -
krsanko
tag
válasz
tobias40 #34940 üzenetére
Láma kérdés,de a dinamikus az a DHCP?Mert az LE beállításaiban a saját boxon dhcp -re van állítva és minden szuper,a Megoogo-n autora volt,áttettem dhcp-re,de agyal egy ideig és visszaáll autora és kap egy teljesen idegen IP címet,még nyomaiban sem hasonlít az eddigiekhez,amiket a hálózatba kötött gépeimen láttam.Ja és most bejelzett az AVG-m egy fenyegetést,a laptopomon.Lehet a kettőnek köze egymáshoz?
Vírusos a box??? -
krsanko
tag
válasz
Keef_Lee #34937 üzenetére
Bekapcsoltam a saját boxomat és ok minden.nem tudom mi lehet a gond,valami teljesen más IP címet látok Megogo LE-jébe,nem értem hogy lehet,amikor a droidján meg jó az IP és megy a Youtube is?
A saját boxon(MXQ Pro 4K) nem kellett semmit telepíteni,hogy átállítsa magát magyarra. -
krsanko
tag
Sziasztokr
Megérkezett egy új box hozzám,MEGOGO MXV 1/8GB S905.Droidon minden ok,gyors mint a villám,ment rá az LE,Fent is van,táv ok,meglepően gyors,de létezik hogy teljesen más a droidos IP cím mint az LE-s?Az LE -t nem tudom magyarra állítani és nem látja a sambán a hálózatot sem.
Egy alap dtb-vel próbáltam,van még egy Realtek-es istalán azzal? -
krsanko
tag
Van egy ilyen eladó az apróban:
MEGOGO MXV 4K IPTV Box Amlogic S905
LE-re és torrentre kellene,droidot max.youtube.
Véleményeket kaphatok? -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34784 üzenetére
Azt hiszem én levontam,vissza a feladónak.Ezen sem volt UPDATE&BACKUP app és nem is tudom rátenni.
-
krsanko
tag
Köszi leszedem az app-pot,én is olvastam hogy az SPDIF-ben van a reset gomb,de én az AV kimenetben
próbáltam tegnap és kattan is és újra indul a droid,de itt már bármi lehet.
Közben megtaláltam itt a fórumon,hogy kb.egy éve már az előző tulaj is "szkanderozott" ezzel a boxal,többen is próbáltak Neki segíteni,de úgy látom akkor se járt sikerrel.
A linkelt box az nem olyan mint ez.
Korrekt az eladó,ha a hétvégéig nem tudom rárakni az LE-t,visszaveszi. -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34761 üzenetére
Köszönöm,du.szétkapom,úgysincs gari rá,így meg nem tudja kolega használni.Neki mindenképpen LE kellene.
-
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34755 üzenetére
Sajnos a hátsó USB az nem jó,az oldalsók működnek.Melyiket érted 1-es ill 4-esnek?
A droidból közvetlenül LE indító appokon (power menű,LE rebbot)már túl vagyok,nem indítja el egyik sem.
A zip fájlos indításhoz szükséges UpdateBackup app-ot meg nem tudom rá feltenni,eror-t ír ki.Kártyaadaptert is cseréltem,nem jött be.
Tegnap felhívtam az eladót-nagyon korrekt-annyit mondott,hogy az Ebay-on vette és nekem is gyanús hogy ez egy klón egy tök egyedi firmwares 5.1.1-es droiddal.A droid menűje is teljesen más mint az én MXQ Pro-mé.Du csinálok képeket és akkor hátha....
Erősen zsákutcában vagyok. -
krsanko
tag
válasz
blakey #34748 üzenetére
Ezzel sem jó.Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget,de én mára feladom,du. 3óta szívok vele.
Azért még szívesen veszek ötleteket vajon hogy a bánatban lehetne rávarázsolni az LE-t -eddig már több boxot is LE-ztem és elsőre sikerült mindegyik,ez kifogott rajtam,majd holnap du.folytatom.Jó éjt Mindenkinek. -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34712 üzenetére
A közvetlen LE indítás nem működik,a UPDATE&BACKUP app nincs meg Valakinek?Mert nem találom a Play árúházban sem ,meg a neten sem sehol.
Egy link is jó. -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34712 üzenetére
Alapból nincs fent a droidon a Restore&Bacup app,de letöltöm és megpróbálom a ZIP-pes indítást.Köszi.
-
krsanko
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
M9s Pro docooler box-ra 1/8GB nem tudom felrakni az LE-t,SD kártyán.
Box nincs áram alatt,kártya be,fogpiszkáló az AV csatiba,kattan is rendesen,áram a boxba,de a következő infó
jelenik meg a tv bal alsó sarkában:
Az amlogic logo indul,majd
recovery system v 5.0
formating/data
formating/change
és ez folyamatosan ismétlődik,amíg nyomon a resetet.
ha kiveszem a fogpiszkálót,kb.1,5 perc mire nagy nehezen elindul a doid.
LE indulás sehol és teljesen visszaáll a droid alapra,elvesznek a beállításaim.
Valakinek valami ötlet? -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34651 üzenetére
Kapizsgálom,akkor az AV kimenetbe "integrált" optikai kimenet valamiféle PC-s szabvány?
Ha 4 pólusú AV dugót dugsz bele akkor analóg AV kimenet,ha mini-Toslink dugót akkor optikai?
Ezt nem tudtam,ha ez így van,akkor megkövetem a kínai tervezőket. -
krsanko
tag
válasz
Csicsóka #34643 üzenetére
30 éve Hi-Fi-zek,20 éve házimozizok és tudom hogy a jó pap holtig tanul,de amióta megvettem
az első boxomat,azért okoztak meglepetést a kínai gyártók,hogy hogyan lehet a lehető legjobban eltérni,a megszokott szabvány digitális csatlakozásoktól.
Ugyebár a nagykönyvben tök egyszerű,optikai kimenet=toslink,coax kimenet=RCA.
Na de itt a boxoknál aztán van ám minden.Toslink,3,5 jack aljzatba rejtett optikai ill.coax kimenet,és a hab a tortán-bár én csak hallottam róla,nem volt még hozzá szerencsém-a "szentgrál",a 4 pólusú 3,5 jack aljzatba belevarázsolt digitális kimenet,ami valahogy életre kelthető,hogyha nem használjuk az analóg AV kimentet
.
Ezek után én már nem lepődöm meg semmin. -
krsanko
tag
válasz
DoItYourself #34629 üzenetére
3,5 jack mono aljzat coax kimenet-tel.
Ez a boxom: https://www.geekbuying.com/item/MXQ-Pro-4K-Ultra-HD-KODI-Android-5-1-Lollipop-TV-Box-64bit-Amlogic-S905-Quad-Core-H-265-Hardware-Decoding---Black-361629.html -
krsanko
tag
válasz
dgyuri0123 #34624 üzenetére
"Egy jó DAC csodákra képes"
Ez teljesen így van.Ha valaki egy viszonylag magasabb hangminőség kategóriájú rendszerbe akarja beilleszteni
ezeket a boxokat,erősen ajánlott egy jó külső dac utánuk.
Én is így használom koax kimeneten, egy DIY (CS8414/CS4396) dac-cal és az alap youtube 2ch AAC is meglepően jól szól.Persze a többi komponensnek is (előfok-végfok-hangfal) egy szintet azért meg kell ütnie.
A saját DAC-ja tv-re jó,de nagyon alap. -
krsanko
tag
Sziasztok!
Használ Valaki LE alatt transmissiont?Indítási problémáim vannak,segítség kellene.
MXQ Pro 4k S905 1GB box,8.2.1.1 LE,csicsóka féle 8.2.30 trans
Az összefoglaló trans-ra vonatkozó pontját átnéztem,de akkor sem tudom elindítani.
Jöhet privátban is. -
krsanko
tag
válasz
dugesz77 #34207 üzenetére
Így van,ott a pont.Az összefoglalóban tényleg minden profin le van írva,alap számítógéptudással is
megtudod csinálni-magamról is beszélek-és nagyon jó az LE-Kodi páros,ha a médialejátszás az elsődleges szempont.Én is teljes "kopasz" kezdőként fogtam hozzá és ha nem is elsőre,de végül sikerült.
Bátran fogj hozzá,ha megakadsz itt szívesen segítenünk. -
krsanko
tag
válasz
makszi #34202 üzenetére
Én feltenném a helyedbe az LE-t,a droidod nem használnám a médiák lejátszására,max a youtubre,bár én már azt is az LE-Kodin-n használom,sokkal szebb és "símább" a kép.Annyit még hozzátennék,hogy ezen boxok nem nagy erőssége a képnézegető
funkció.Volt szerencsém több típust is kipróbálni,nagyon lassú volt némelyik.
A képminőség?Hát mihez képest.Blu-ray-en,4K-n tényleg jó a kép,de ott melyik lejátszónak nem.
A tömörített anyagokon azért nálam elvéreznek ezek a boxok.A videófelkonvertálásuk azért elmarad a jobb gépektől,persze ár érték arányt nézve,akkor is megérik az árukat.
Nálam sokat segít a processzorom (UMC-1) felkonvertálása (Faroudja ),amit erősen ajánlok mindenkinek akinek komolyabb házimozi AVR-je vagy procija van.
A MXQ Pro 4K+UMC-1 képe,szinte már ott van ahol az Oppo 93-asom volt. -
krsanko
tag
válasz
Beni2360 #34016 üzenetére
Ezt a hozzászólásomat már szerintem nem lehet jobban félreérteni,mint ahogy itt egy páran tették.
Nagyon jó ez a fórum,mert nagyon sokat segített nekem, mint kezdő "boxosnak",de néha hihetetlen,hogy milyen elírások,egymás melletti elbeszélések és félreértések vannak.
Mindenkinek peace,és bocs az OFF-ért. -
krsanko
tag
válasz
kenand #33755 üzenetére
Köszönöm
,működik nálam.A sima dupla bejelentkezéssel is elindultak a videók,de én a saját API beállításomat lementettem egy .json fájlba és felülírtam az alapból benne lévőt,majd újra dupla bejelentkezés és azóta megy.
Lassabb mint a droidos app ill. egy-két dolgot másképpen kell csinálni,nehezebb a saját mappámat kezelni,de a tökéletes-reccenés mentes- képminőség kárpótol ezekért.Remélem pár nap múlva is működni fog. -
krsanko
tag
válasz
jkutya #33529 üzenetére
Nekem is Emotiva UMC-1-em van és nem nagyon szeretik egymást az Amlogic chip és az Emo.Ez más márkáknál is előfordul.Nálam egyedül a DTS-HD Master hangsávnál nem kommunikál néha a két gép.Egy hangsávváltás vagy egy hangtovábbítás kapcsolása segít és utána végig megy a film DTS HD Masterrel is,ha már egyszer megtalálják egymást,tipikus HDMI kézfogási probléma.Próbaképpen elvittem a boxot a haverom HD képes Pioneer AVR-jéhez és azzal tökéletes.
Melyik firmware van az UMC-1-en? -
krsanko
tag
válasz
darvinya #33354 üzenetére
Azért még hab lenne a tortán,ha ezek a kínaiak még az AV kimenet aljzatába a koax digitális kimenetet is bekötnék
,bár én már semmin nem lepődnék meg..A AV kimenet azért 4 pólusú,mert 1 videó,2 bal csatorna,3 jobb csatorna,4 test.A lényeg,ha optikai az SPDIF kimenet-tökmindegy hogy Toslink vagy 3,5 jack aljzat-annak világítani kell,ha nem világít akkor koax.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD