Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz Abu85 #39078 üzenetére

Azért nem fog ez így menni, hogy az Intel és az AMD csak úgy rákényszerít mindenkit az árukapscolásra.
    Egyszerűen hihetetlen, hogy ez a két cég képes legyen ilyet megtenni (legaléább) egy tucat másik mamutvállalattal.
    Ez az antikompetitív üzleti modell soha nem megy majd át a gyakorlat próbáján, az összes létező hatóság fixen el fogja őket meszelni érte.

Arról nem is beszélve, hogy mégis mennyivel dobná ez meg az OEM gépek árait?
    Alaplap gyártás költsége mennyivel ugrana meg?
    El tudnák egyáltalán látni ezt a hatalmas piacot dGPU lapkákkal? Kötve hiszem...

Szerintem sokkal valószinűbb, hogy megmaradnak az APU-k és mindkét gyártó elekzdi kihasználni a chipletekben rejlő potenciált, és eltűnik a dGPU-k alsó, esetleg elsó-közép szegmense.
    Azt is el tudom képzelni, hogy második foglalaltként fekerül az alaplapokra az adott gyártó dGPU-jának a helye, de amit te írsz az hál' Istennek nagyon a futurisztikus disztópia kategóriába tartozik.

törölt tag

válasz Abu85 #39078 üzenetére

Szerintem a hardver részéről a TDP a legnagyobb gond. Egy lapkára integrálni az összetett feladatok elvégzésére képes GPU-t és a 8/12/16 magos CPU-t nagy fogyasztást és hőtermelést jelent. A keletkezett hő elszállitása nem kis feladat, már ez is sok pénzbe kerülhet. Az alaplapnak ehez igen jól megépitett sokfázisos tápellátást kell megtervezni (24-32 fázis), de még a tápcsatlakozást is nővelni kell (talán az 1x24 ATX tápcsatlakozás elég lehet, de még az akár 4x8pin 12V tápcsatlakozásra is szükség van). Az alaplapok energiaigénye a tápegységekre szintén kihatással van. Előnyt jelent az egy ágra nagy terhelést elviselő tápegység, ahogyan a tápkábelek számát szintén ki kell szolgálni... Talán egy tápegység nem is elég egy ilyen géphez vagy egy nagyon bivaly kell (850 W-os és egy ágra legalább 70A). Természetesen ezeket a költségeket a játékos szerintük majd ki fogja fizetni... Inkább konzolt vesz szerintem. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés