- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Azért nem fog ez így menni, hogy az Intel és az AMD csak úgy rákényszerít mindenkit az árukapscolásra.
Egyszerűen hihetetlen, hogy ez a két cég képes legyen ilyet megtenni (legaléább) egy tucat másik mamutvállalattal.
Ez az antikompetitív üzleti modell soha nem megy majd át a gyakorlat próbáján, az összes létező hatóság fixen el fogja őket meszelni érte.Arról nem is beszélve, hogy mégis mennyivel dobná ez meg az OEM gépek árait?
Alaplap gyártás költsége mennyivel ugrana meg?
El tudnák egyáltalán látni ezt a hatalmas piacot dGPU lapkákkal? Kötve hiszem...Szerintem sokkal valószinűbb, hogy megmaradnak az APU-k és mindkét gyártó elekzdi kihasználni a chipletekben rejlő potenciált, és eltűnik a dGPU-k alsó, esetleg elsó-közép szegmense.
Azt is el tudom képzelni, hogy második foglalaltként fekerül az alaplapokra az adott gyártó dGPU-jának a helye, de amit te írsz az hál' Istennek nagyon a futurisztikus disztópia kategóriába tartozik. -
törölt tag
Szerintem a hardver részéről a TDP a legnagyobb gond. Egy lapkára integrálni az összetett feladatok elvégzésére képes GPU-t és a 8/12/16 magos CPU-t nagy fogyasztást és hőtermelést jelent. A keletkezett hő elszállitása nem kis feladat, már ez is sok pénzbe kerülhet. Az alaplapnak ehez igen jól megépitett sokfázisos tápellátást kell megtervezni (24-32 fázis), de még a tápcsatlakozást is nővelni kell (talán az 1x24 ATX tápcsatlakozás elég lehet, de még az akár 4x8pin 12V tápcsatlakozásra is szükség van). Az alaplapok energiaigénye a tápegységekre szintén kihatással van. Előnyt jelent az egy ágra nagy terhelést elviselő tápegység, ahogyan a tápkábelek számát szintén ki kell szolgálni... Talán egy tápegység nem is elég egy ilyen géphez vagy egy nagyon bivaly kell (850 W-os és egy ágra legalább 70A). Természetesen ezeket a költségeket a játékos szerintük majd ki fogja fizetni... Inkább konzolt vesz szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- VMware
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged