Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raymond

titán

válasz Petykemano #36131 üzenetére

"De azt mivel magyarázod, hogy az nvidia ugyanerre a szintre ugyanezen az áron be tudott tolni egy terméket, amit 15x akkora eladást produkált egy már telített szegmensben."

Sehogy, mert nem ez tortent.

"Pedig se lényegesen nagyobb teljesítményt, se lényegesen jobb árat nem kínált a korábbi 970-hez képest a korábban Megjelent polaris viszonylatában."

Se a szint se az ar nem stimmel.

Voltak a $329-es 970 es egy $549-es 980 kartyak. Erre jott a $249-es GF1060 6GB ami teljesitmenyben a ketto kozott helyezkedett el ugy hogy az ujabb jatekoknal inkabb a 980 szintet hozta, tobb (+25%) VRAM-al, alacsonyabb fogyasztas (-20%) es alacsonyabb (-25%) ar mellett.

• b.

félisten

válasz Petykemano #36131 üzenetére

Igen, a piac így működik szinte minden területen. Nem tolerálják nagy mértékben az 5-10 % előrelépést vagy az 5-10 % árkülönbséget, vagy éppen a szűkösebb választékot ( belinkelhetünk ide legolcsóbb 580 és 1060 kártyát, de nagyon sok embernek nem az felel meg, vagy mert a boltos nem ajánlja a Gigát, mert sok probléma van vele, vagy éppen a vevő csak Asus MSI-EVGA szentháromságban gondolkodik. nagyon nehéz meghatározni, a pillanatnyi döntés fontosságát valamint azt sem kellene szerintem elfelejteni, ha már marketing és kereskedelem, hogy egy vevőt ki akarunk mozdítani a komfort zónájából..
    Ez alatt azt értem, hogy volt egy baromi jó maxwell kártyája a GTX 970-980 személyében , ami rekord eladásokat produkált, tehát rengeteg tulajdonosa volt. Egy jól sikerült sorozat.
    Probléma mentesen kiszolgálta a tulajt, mi az evidens? miért kockáztasson egy másik fajta VGA-t mikor ezzel megelégedett? Ugyan ez van a kocsiknál, ha valakinek bizonyított a Toyota akkor nagy valószínűséggel abban gondolkodik, mert jónak találja a gyártót.
    Ahhoz hogy ezt a vevőt kimozdítsuk ebből a komfort zónából, sokkal nagyobb inger kell, hogy érje. vagy árban vagy teljesítményben az adott árért, ez történt CPU fronton a ryzennel.
    Mint ahogy számomra az érthetetlen, hogy sokan miért is vettek még akkor is 290-290X kártyát, mikor jelen volt a GTX sorozat, vagy miért venne bárki is AMD-t ha NV-t is vehet , hisz ti is ezt kérdezitek, miközben nagyon sokáig se olcsóbb se gyorsabb nem volt.

Ezért hoztam példának a Vega kártya ha most 100 K lenne ( nem elvárom csak példaként írtam azt nevezném például erős húzó erőnek )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés