Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
GodGamer5
üzenetére
Irreálisak az elvárásaid,és elég széles skálán lavírozol,azért nem mindegy hogy 1070 vagy húzott vega56 aka 64 teljesítményét várod-e,és az se mindegy hogy 80 vagy 100K.120 alatt szerintem nem lesz,és nem húzott hanem az alap vega56ot jó ha hozza,kevesebb fogyasztással.Sajnos egy uj gennél nem mindig csak a raw performance számít hanem a ficsörlista is.Hovatovább az AMD sehol nem kommunikálta eddig,hogy az új gennel majd megkapjuk 250 dollárért a húzott vega56 teljesítményét.
-
TTomax
félisten
válasz
GodGamer5
üzenetére
Azon,hogy te ezt 80ezer kemény magyar forintért várod.Persze lesz ez ennyi,csak nem a rajtkor.Gyakorlatilag amit leírtál az egy alap vega64/1080 teljesítmény 8GB VRAMmal max 250euroért... háát ezt eddig 500euroért mérték,hogy most ebből fele nem lesz 7nmen azt borítékolható.
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Értjük persze,azért mert 440ezer akkor már nincs is előny...waoo brilliáns logika,tőled nem is vártunk mást.Mint mindig,most is fordítva ülsz a lovon és ahová mész mi onnan jövünk.Tudom én is köcsög zöld szemüveges vagyok.A majom is azt hiszi a ketrecben hogy de rossz a világnak mert be van zárva.

-
TTomax
félisten
Ezek a számok nagyságrendileg hibásak.Ha 150-200 dolcsi lenne 8GB akármilyen GDDR akkor nem tudnák pl a 8GBos 570et 200 dolcsiért adni.Szerintem jóval olcsóbb már.Ha az AMD hozni fogja a 2070et,akkor annyiért is fogja adni mint a 2070 -50dolcsi.Persze az egész kissé meseszerü,hogy majd az AMD egy gen alatt 100%ot javit a perf/watt-on ugy hogy még a hbm is gddr,de jól van.Már megint hatalmasak az elvárások és a hype.Az AMD legnagyobb elensége a rajongótábora,mint ahogy elöttem is irták,pl az andoredTV.Azért az érdekes,hogy Veganal még a pascal 1080 szint megvolt,de itt már csak a 2070ig jutnak,tehát a komplett felsőház az nvidiáé ha igazak a hiresztelések.
-
TTomax
félisten
válasz
core i7
üzenetére
Nahh mi történt?Most már jó lesz az ócska gddr is?Hova lett a nagy hbmes törekvés?Az eddigi fejlesztés akkor kuka?Ja hogy akkor csak drága volt az ahogy mondtuk...most már jó lesz 8GB GDDR6 is aki meg eddig két genen keresztül vásárolt,annak köszönjük,hogy támogatta a beta tesztet...
-
TTomax
félisten
Ezzel szemben a boltok polcairól szépen eltűntek a 1080ak meg a Tik... [link] [link][link][link] Választék egy szál se de azért gözerövel gyártják...Továbbá azért mert kijött az RTX nem lett nagyobb a kereslet a pascalra,aki akart eddig is megvehette,söt akár jobb áron is.Továbbá azt se feledjük hogy a bányából is szépen csordogál vissza a piacra a sok gpu,egyszerűen csak fogyóban a készletek.Pl ez az ár tipikusan raktársöprést jelent... [link]Pontosan így néz ki amikor valami EOLt kap.
-
TTomax
félisten
válasz
NewHope88
üzenetére
Már elég régóta nem gyártják egyiket sem,eddig is csak azért volt,mert beragadtak a készletek.Jó pár hónapja irtam EOLt kapott a 1080al együtt,csak ABU erőlködött,hogy de mert a GDDR5X.Lassulni is ugy fog lassulni mint az összes eddigi,sehogy... a kepler volt az egyetlen ami lassult,de az is csak azért mert kiemelten fontos volt a driver alá mert,az nem igazán egy gamer kártya,de az is már vagy 6éves....
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Ne haragudj,de ezt már többször leírtad,és nem tudok elsiklani felette.A Vegad előtt egy 1080Tid volt,és azért cserélted le a Vegara,mert az RTX drága lett,és te ezt nem támogatod?Nekem ez valahogy nem áll össze,se ok,se okozat.
Én ugyanígy voltam vele,drágállom az RTXet,és ezért szétnéztem mit is kaphatok olcsón jó áron.Egy 1080 lett 300fontért,igaz használt,de eVGA garis.Nem érzem azt,hogy ezzel az RTXes felfogást támogatnám,mert szerintem aki nem vesz RTXet az nem támogatja...
-
TTomax
félisten
válasz
lezso6
üzenetére
Vega,meg a 1080,ugyan...vegyük már észre hogy lassan a középkategória már,már annak se a teteje igazán.A probléma ott van,hogy már 1440pre is néha kevesek ha nem 60Hzes a monitor,4Król ne is beszéljünk.Jön az 590,az aztán nagy fejlesztés lesz megint 10-20%os ugrások,drasztikus elörelépésre lenne már szükség.Aki ezt a teljesítményt kereste az már régen megvehette...
-
TTomax
félisten
Utol fogja érni mindkét gyártót,hogy az eddig cryptóra eladott kártyák rázúdulnak a használt vga piacra.Nem gondolom hogy a vga áremelés jó stratégia,igy nem csodálkoznék azon ha lenne valami "nélkülözhetetlen" csodaficsör amivel forcolnának az uj vga vásárlásra.Vagy valami olyan win update vagy driver buhera ami miatt a pascalok használhatatlanok lesznek.
-
TTomax
félisten
válasz
huskydog17
üzenetére
60fpsre 1440pre 2080ti aham...meg a minfps milyen gyengék radeonnal...nem lett itt javítva semmi szvsz.
-
TTomax
félisten
Nem igazán bizonyít a Vega hogy jobb lenne DX12ben... szemét bérenc nV játék...

-
TTomax
félisten
Azért ha nézted a BF prezit,ott elég durván nézett ki az reflection.Az az egy ficsör az egész RTben ami tetszik se az árnyékok,se az ATAA nem mozgat... az árnyékok nekem életszerütlennek tűntek és mosottá is tette a képet,az ATAA eröforrásigénye meg kb az SSAAval vetekszik...
-
TTomax
félisten
válasz
Dtomka
üzenetére
Ugye azt realizáltad,hogy a verseny nem az nVidian múlik?Talán ki kellene tolni valamit az AMDnek is radeon név alatt,igény nincs rá,csak hatalmas.Több ezer ember van a twitchen 9 órával a bejelentés előtt,és nem feltétlen van mindenkin zöld szemüveg....dehát AMDnek nem kell a lové,nyugodtan osztogathatják ezt vörösben...

-
TTomax
félisten
Tanulságos teszt egy év távlatából,hogy mire is lett képes a Vega,gyakorlatilag semmit sem gyorsult. [link]
-
TTomax
félisten
Most akkor a 2060 hozhatja a Vega64et?
-
TTomax
félisten
Az egész amiről beszélsz nem igazán magyarázza azt,hogy miért nincs X2es Vega.Az tök mindegy hogy egy nyákon van-e vagy két vga pont az mGPU szempontjából.Nincs,mert zero a támogatása,,az amd ha akarná se tudná,az MS meg sz@rik bele,ez a lényeg.Csak majd azt nem tudom,az ki fogja támogatni az amd elgondolását ha kifelé egy gpunak látszódó de valójában több gpus vgat hoz.Nagy hiba volt elvenni a támogatást a vga gyártoktól,mert a semminél ami jelenleg van az AFR is jobb volt.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Hm ez fájni fog .... [link]
-
TTomax
félisten
Hát igen az imént néztem valóban igazad van,bár egy irodai kártyához nem feltétlen kell a gsync.Az hogy néhány ember kipróbálja/ta játszani a bányászláz miatt nem az jelenti hogy ezt a terméket valaha is játékra szánták.
Egyébként gyorsan módosították a speckókat is... [link]
-
TTomax
félisten
Okay hát ezzel az erővel a vásárló azt se tudja hogy 4 vagy 8GB....dehh a GT sosem játékra volt,még a gsync támogatást is csak utólag kapta meg.Ezek masszív irodai kártyák azért.Azért régen is volt ugyanaz a kártya 64/128bittel,vagy GDDR3-GDDR5el.Ha egyértelműen rajta van a dobozon akkor nincs igazán miről beszélni.Egyébként pont az nézi meg hogy mit vásárol aki ebben az ársávban keres.
-
TTomax
félisten
Értsd márt meg hogy ez nem azért van mert elég a PCI-E bus,hanem azért mert a programok igy vannak megirva,de sokkal többet ki lehetne hozni ha nem így lennének.
PUBG,ugyan....az a 30millió user nem ennyi gépet jelent vagy felhasználót söt egyik re sem igaz. Míg a 10 millás PS4 cím közel valósan ennyi gépet,és usert jelent.Azért mert egy kínai internetkávázóban naponta azonos gépröl loginol 6-10 emberke,míg PS4nél ez az opció nem játszik.Ráadásul az eladási szám is csalóka,hiszen millió-számra vannak a cheaterek PC-n akik akár már az 5. 10. accountjuknál tartanak, vagy bannolva vannak mert pénzt próbálnak farmolni...Mit gondolsz miért lehet a mai napig az eladási listák csúcsán?Ne nagyon támaszkodj ezekre a számokra,félrevezetőék.
-
TTomax
félisten
Ne cseréljük fel az okot és az okozatot.Azért mert csak annyira van használva a PCI-E busz amennyire attól lehetne azt még jobban is,persze hogy nem készül olyan vga aminek ne lenne elég hiszen az pazarlás lenne,de készülhetne ha adott lenne a gyorsabb bus.
A PC gaming pedig mindent tesz csak nem növekszik,az egy dolog hogy a profit magasabb és jobban jövedelmez csakhogy ez egy helytelen irány merthogy olcsóbbnak kellene lennie a komponenseknek ahhoz hogy a felhasználó tábor növekedjen most van a sarcolás ideje,meg még lesz is egy pár évig,nem véletlen a konzolok térnyerése,azok a konzolok ahol most már magán a konzolon is keresnek nem úgy mint eddig.Az irány nem jó,persze a pc gaming nem hal ki,csak átalakul...egy szűk réteg marad csak akik hajlandóak kifizetni a nagy semmit,és gépet épitenek de ha azok is ráunnak...meg marad majd a nagy többség az egybe épített cuccokkal,merthogy relatív az lesz az olcsó.
Az AMD nem fog meghalni,ne mossuk össze a pc gaminget az AMD halálával.Az Intel lesz a legelső aki igy vagy ugy de életben tartja az AMDt.
-
TTomax
félisten
EZ a VS topic is igazából okafogyottá vált... nincs itt már VS max egy-két user véleménye között mert ez már a múlté...

-
TTomax
félisten
Én ezért irtom már régóta hogy a dvga piacon az AMD és az nVidia simán csak kartellezik.Olyan szépen egymás után lépték meg ezeket a dolgokat hogy öröm volt nézni.Én fanyalogtam mind a 7970,mint a gtx680 teszt alatt,mert premium áron adtak egy 300mm2 körüli gput egy 256bites nyákon ami soha nem volt premium.De mindkét teszt konkluziója az volt a PH!n hogy hát gyorsabb,meg kevesebbet fogyaszt,és még picivel olcsóbb mint az előző flagship volt..."ajánlott",az utolsó igen szép lépés a G80 volt,nem is fogunk többet ilyesmit látni mert rájöttek többet is lehet keresni...
-
TTomax
félisten
válasz
keIdor
üzenetére
Sajnos az AMD sem jobb mert hiába socket kompatibilitás ha az új ficsörök meg nem fognak menni,akkor hagyhatod a régebbi cput is benne nem igaz?Egyébként az is benne van a pakliban,hogy az alaplapgyártók is nagy ivben tesznek a dologra,ugyanis biost frissíteni simán lehet usbröl cpu nélkül is,de eddig csak az asus építette be,és csak a premium lapokba,ezt pedig alapból minden lapnak tudnia kellene.
-
TTomax
félisten
A PCI-E szabványnak már régen követnie kellett volna az igényeket.Az már régen látható volt hogy a 4-5évenkénti duplázás marhára nem lesz elég.Az intelt nem érdekelte,ők amúgy is szeretnek vele spórolni,az amd még úgy se,megoldják házon belül és pont ez a baj,hiszen így kis is zárnak szépen mindenféle más céget,így új belépőre már elviekben sem lesz lehetőség.Ha csak nem történik valami drasztikus változás a jelenlegi irány felé haladva a pc gaming ki lesz nyírva,nem törvényszerű de az irány erre mutat.Mindegy ki kezdte és ki nem,mindhárom cég orrba szájba kartellezik és saját kis pecsenyéjét sütögeti.A szememben egyik sem jobba másiknál,csak a pénzünk érdekli amivel nem is lenne gond,csak valahogy amit mostanában nyújtanak érte,na az nem koser.Nem véletlen van jelentős vándorlás a konzolok felé.
-
TTomax
félisten
válasz
keIdor
üzenetére
Igen sajnos ez a várható forgatókönyv,és az a baj ezzel hogy itt fórumon is sokan meg fogják védeni hogy de hát gyorsabb mint a 1080Ti egy picivel,meg 50 dolcsival olcsóbb is és még hűvösebb is,bestbuy...és amennyire el vannak szabadulva a vga árak nem is lesz nehéz ismét extra profitot termelni,és még befolyásosabb céggé válni.
Magára találhatna az AMD,nem kell nekünk hitech hbm2,meg csillámpor és tündérmese.Gyors hűvös és jól tuningolható kártyát kérünk jó olcsón nem ficsörlistát aminek a 90% papíron mutat jól,de ehh álmodozok csak nem lesz ebből semmi,nem arrafelé tart az AMD,már évekkel ezelőtt kijelentették az (RV770) hogy nem akarnak versenyezni nem profitál annyira mint gondolták.

-
TTomax
félisten
válasz
olymind1
üzenetére
Na de az is vicc,hogy már előre pontosan tudta az nVidia hogy mit tehet meg és mit nem.Már vagy 3-4 gen óta pontosan minden oda van belőve ahová akarják,és nem igazán kell nekik az árakon vágni,csak abban az esetben ha kihoztak egy új gent.Nincs már az mint régen,hogy hopp itt egy G80,vagy RV770 és jó odavág a másik oldalnak.A versenynek csak a látszata van meg,és ez az ami nagyon bosszant,ezért kritizálom az AMDt,mert a versenyhez hiányoznak.Persze-persze lehet mondani hogy igenis van verseny ott a Polaris,csakhogy ahogy írtad is a felsőbb kategóriák kihatással vannak az árra,illetve a bányászláz sincs jó hatással a vga piacra.Nincs egyébként ezzel semmi gond,csak a rövidtávú gondolkodás ki fogja nyírni a piacot,most várszemet kapott az nV hogy 599-699dolcsiért is ment a 1080ref,vették a népek,de egyszer majd csak eljön az idő amikor a gamerek a középső ujjukat fogják mutatni,mert az nvidia lassan már az applet is lehagyja pofátlanság terén.
-
TTomax
félisten
válasz
keIdor
üzenetére
Pontosan,az árakon felfelé toltak,de a kategórián meg lefelé...ettöl lett szuper nyereséges az nVidia,ehhez kellett egy töketlen AMD,mert ha lett volna kompetetor akkor a vért is leizzadták volna,mint ahogy tették a keplerrel amikor le kellett hozni desktopra,mert nem volt még kész a maxwell.
-
TTomax
félisten
válasz
cyberkind
üzenetére
De nem azt kell nézni,hanem hogy vágott-e a gpu vagy sem.A 980Ti,és a 1080Ti vágott,nem a teljes értékű gpu ment rájuk,gyakorlatilag a "selejtek" az 580ra meg a 780Tire viszont a teljes értékű gpuk kerültek.Tehát az nVidia még azt is megengedhette magának hogy vágott gpu tegyen az abszolút csúcs vgaira,ami elég arcpiritó.
-
TTomax
félisten
válasz
füles_
üzenetére

Legyen mondjuk karácsony előtt...persze nem idén hanem tavaly előtt,tehát 2016ban.Fury,,Vega,mind sikertermék....talán a Polaris hozza amit kell neki ennyi...dehát van választék azt is megtudtam a minap,hiszen minden nV terméknek van párja a piros oldalon kivéve a 1080tit... meg a Titant.A 290/390 óta szépen látszik az "eredmény" , ideje lenne felébredni mert a bányászláz sem tart örökké.Hol a Vega X2?Hol a Fury nano stb utódjai???Lassan megérjük azt is hogy diszkrét vgat csak oemben meg alma gépben meg konzolban látunk.Minden és mindenki fontosabb csak a éppen a saját rajongó táboruk nem.Vegyél konzolt vagy intel cput ha radeont akarsz... gyönyörű...
-
-
TTomax
félisten
Milyen érdekes... Why I No Longer Accept Review Samples From AMD!
-
-
TTomax
félisten
válasz
rambustibi
üzenetére
Vegyétek már észre,hogy ez egy komoly probléma...a 1070/1080 egy teljesen más dimenzió fogyasztásban és előállítási költségben.Mi lesz jövőre?Már csak a 2060nak lesz ellenfele?Verseny már nem is kell?
-
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Igen,ebben van valami.Viszont azért az emberek nem hülyék.Annyira nem mint sokan gondolják,mert azt látják ök is ha egy környezet rombolható,vagy egy játék szép.Az AI-t is lehet konfigurálni,erre való a játék nehézségének beállítása.A rombolható környezet ott volt már a 2007es Crysisban,vagy a BFBC2ben meg még sorolhatnám.Azóta csak visszafelé fejlődünk,és az emberek azért még ha hülyék is de nem vakok.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Próbálj már meg egyszer gyakorlatias lenni.
Értem én hogy 30X meg 30K,de az egyszerű halandó játékos tapasztalata egészen más.Mit is ad a DX12 manapság a játékosoknak?Mi az amit el lehet nekik adni?Mi az amitől hardvert fognak vásárolni?Mert ez hajtja a piacot,a jelenlegi helyzet csak átmeneti állapot,a bányászláz nem tart örökké.A végén mégiscsak majd a pc gamereknek kellene eladni valamit,csak nem igazán látom hogy mi az ami itt pénzt ér.A játékok nem szebbek,cserébe nem futnak jobban,sehol jobb fizika,vagy AI,közben a gépigények kúsznak felfelé,és még mindig nem néznek ki jobban mint egy 11éves Crysis.Én nem látom a saját szemszögemből hogy ez akkora siker lenne,ami piacot teremt,még akkor sem ha terelik a népet,mert sokan inkább akkor letesznek erről a hobbyról,ugyanis ez nem létszükséglet.Ha valami ki tudja nyírni a pc gaminget az pont ez,a helytelen DX irány és nem bányászok,vagy gyártók kartellezése ami mondjuk ismét megér egy misét. -
TTomax
félisten
Az lehet,hogy technikailag nagy dobás a Wolf2,de nem éppen DX12,és egyébként nem tudod mihez hasonlítani ha jól tudom csak Vulkan van.Egyébként pedig nálam játszhatatlan volt,azon egyszerű oknál fogva mert a game engineben a fizika 60fps felett meghülyül.Gyakorlatilag 120fpsnél 2X gyorsabb a játék,még szerencse hogy nem adtam pénzt érte.
-
TTomax
félisten
válasz
huskydog17
üzenetére
Az igen... van ám vegyesvágott... a 1070 lassul a 1080Ti gyorsul.Az 580 meg kb semmi... ahh most látom még felbontásonként is változik.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
[link] ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple TV+
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi