Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
ezt nemkerdeztem, de kb. azonos szamossagu Intel es Ryzen 5 dobozt lattam, szoval valamiert nepszeru lehet. ( tipp : a 10100F az 4/8, a Ryzen 1600AF meg 6/12 ha valaki a magszam buvoleteben el, konnyebb eladni. )
*** mondjuk nemtom honnanszereznek ezekhez GPU -t, lehet inkabb ezen iranyban kellettvolnaerdeklodni.
-
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
AsakuraDave
üzenetére
nagyjabol atfutottam, de tobb Radeont talaltam, mint 3080 -at

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
üzenetére
pont most, amikor a Micron gyartastechnologiaja szintet lepett, es 40% javulast iger ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wjbhbdux
üzenetére
de biztos szeretik a penzt, csak amilyen elborult osszegeket emlegetnek, amit egy gyar epitese elvisz, nembiztos, hogy megeri.
A TSMCnek az a jo, ha a cegek egymast olik a waferert. Ha nagy befektetessel tulkinalatot csinalnak, akkor esik a waferar, es nemhozza vissza a beleolt penzt sem.
biztos kiszamoltak nekik mi az optimalis, amig ok vannak az elso helyen addig ez van, a tervezocegek osszak be. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
AsakuraDave
üzenetére
"és teszteket mit kell itt hokuszpokuszozni"
te most megszólítottál ?
de sajnos ez az öreg Csiri Bá asztala. -
hokuszpk
nagyúr
"szerintem még szerver platformon sem cserélgetik állandóan a hardvert."
nemarraceloztam, hogy mostaztan mindenki rohanjon szervertcserelni.
viszont ha akarnam, akkoris eleg szukos valasztekban vannak AMD vasak a kinalatban. Azert 3 ev alatt legalabb a kinalati oldal eljuthatott volna oda, hogy van valami valasztek. Meg akkoris, ha az elso szeria kiserletinyuszi volt."Asztali PC fronton "
bar mar 3 eve megvan, en is csak most tettem ide a fohelyre a Ryzenes masinat, napi hasznalatra elegvolt a Phenom. Ha nem dolt volna ki alola az alaplap, akkor meg most is azzal puttyolnek

-
hokuszpk
nagyúr
"Az AMD az IF segítségével saját gyorsítóival és CPU -val így még nagyobb konkurencia lesz az Intelnek, ez már kifejezetten aggályos rájuk és egyébként az egész piacra nézve. Ha ezt meglépi AMD / már pedig meglépi"
kénytelen, mert ahogy latjuk nem elég ugyanolyan vagy jobb termeket kinalni, vagy ABU kifejezésével agyonverni azt a konkurrenciát, valamiert akkor sem foglalkoznak komolyabban az AMD gepek epitesevel.
talán így majd fognak." Intel kénytelen lesz megadni az Nvdiának az NV link támogatást "
előbb fogsz AMD cput látni NVLinkkel, mint Intelt.
-
hokuszpk
nagyúr
"Szerk, nem szóltam, a GPU section arra van dedikálva... csak az meg nálam nem indul el "
nekem is igykezdte, meg nem talalt kompatibilis gpu -t , de aztan egy ido utan eccecsak megtalalta, azota megy.
ha valaki tud hazai projekhez klienst, akkor tenyleg jelezze, nekem mind1, hogy ki viszi el a kihasznalatlan gpukapacitasomat, ha az kozos erdekbol tortenik.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
intel ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
hmhm. aztalmodtam, hogy a bigNAVI 4096 coreval mindent zarojelbe tesz egydarabig.
-
hokuszpk
nagyúr
persze, mert az uzemeltetes tuttira megy, es a "jart utat jaratlanert el ne hagyj" elvet koveti, tobbnyire magam is igyvagyok ezzel, ha valami bevalt, akkor azt kell beszerezni. Ha meg van ido, kapacitas es penz kiserletezni, akkor johet barmi, majd megfejtem. Ezekbol tobbnyire az ido az ami k**ra hianyzik, ebbol kovetkezoleg a kapacitas is ;D)
-
hokuszpk
nagyúr
"Az hogy ha AMD nem támogatja azért rossz, mert hátráltatja az elterjedését elvégre a köv gen konzolok, Nvidia és Intel is támogatni fogja, "
ha a NAVIban nem is lesz benne, de ahogy irod kovi konzolgenben lesz, azok meg jelen ismereteink szerint AMD cuccbol osszerakva varhatoak.
viszont amig nemjon az a konzolgeneracio, addig szvsz teljesen jo dontes az AMDtol, ha nem erolteti.
majd a konzolokkal megjon a kritikus tomeg is, aztan elterjed jol. -
hokuszpk
nagyúr
"Itt boltokrol volt szó amúgy, nem szerveruzemeltetokrol.."
bolt se fog 24 oras cseregarit biztositani. az 56 magos xeon nem szervercucc ?
"Nem tudom elkepzelni, hogy egy szerverekkel foglalkozó bolt/cég elhajt ha ilyen zsíros falatot tud eladni.
A garancia feltételei vetelkor kötetnek."szvsz attol fugg mekkora hasznot tud ratenni. de ha veszek egy ilyen eromuvet, akkor valoszinuleg valami olyan feladatra fogom hasznalni, ahol nemigazan toleralt a leallas, kell a 24H csere.
szoval ha hajlando 24 oras cseret vallalni, akkor ott raktaron kell lennie cseredarabnak. Ez nagyobb darabszam/forgalom eseten erheti meg a boltnak, vagy ha kb.tripla aron tudja adni. Utobbit nembiztos, hogy sokan kifizetik. -
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
fo a kreativitas !

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
ovazze tenyleg. ezt elszamoltam jol.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
szerintem utosebb lehetne, ha nem falaznak a kontort es rairnak, hogy 11.96nm
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Devid_81
üzenetére
MSI lapom van, gyurok a Zen2 -re, ezzel a lepessel ugyan elerik, hogy egyszerre kelljen beszereznem a lap + proci parost, viszont 99%, hogy ezutan nem MSI lapot fogok venni.
azt nem fogjak fel, hogy a regi procit nemfogom eldobni, az ala vagy veszek valami olcsobb lapot es az oregebb gepeim kozul selejtezek, vagy eladom, de akkor meg a vevonek lesz szuksege valami lapra... -
hokuszpk
nagyúr
az tulzas, hogy remeg a kezem a rendeles gombon, de a teszteket varom, mert kivancsivagyok mit tud ez a vas.
es ha opencl teljesitmenyben megveri a geforcet, akkor lehet majd valamikor venni is fogok egyet, mert nekem az kell, asszem valahol mar emlitettem, az Arnhem a hd4200 -as alaplapi motyon is kifogastalanul hoz akarhany fps -t. -
hokuszpk
nagyúr
ha megnezed az AMD tortenetet, a ceg ugy nagyjabol letezese 50% -at a csod szelen huzta ki.
emiatt anno eladtak a fabokat ( Glofo ) aztan a szekhazat is, szoval az AMD eseteben ez kb. termeszetes allapot, nem tartozik a szenzacios hirertek kategoriaba.
*szerk : kar volt torolni, vegre lehetett volna valami eros vita elalvas helyett. Mindjart jon a SuperBowl, valahogy ebren kell maradni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
szmörlock007
üzenetére
na. Koduri megint kezdhet uj munkaltato utan nezni ?

-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
meghogy nemert hozza. az a textura mar a 16GB -s Radeonhoz van tervezve.
tippre ABU resztvett az "igy futtassuk ki az NV kartyakat a memoriabol tanfolyamon. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
na ezt mar konkret. koszonom.
de szvsz nem cafolja meg ABU azon allitasat, hogy a PBR nagykanallal eszi a memoriat.
oke, picit tulmeretes es a szuksegesnel lehet tobb mapbol allo csomaggal probalta bizonyitani, de ettol meg lehet benne racio, jozan paraszti esszel kilogikazva a kozzetett csomagbol egyszerubben lehet a kivanatos kisebb meretu es minosegu texturakat osszehozni, mint esetleg egy kozepes minosegu 256x256 -ot felskalazni 512x512 jominosegure. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
akkor ird azt, hogy "irrealisak a szamok, a meretek, a formatumok, a mennyiseg nem ul, es egy jatek se hasznalja ugy a texturakat" -- akar bovebben is.
de ez igy ebben a formaban, hogy csak szimplan bekiabalod az eterbe: "hulye vagy ehhez fiam ulj le egyes", nekem -- de szerintem tobben is igyvagyunk ezzel -- nem jon be. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
nem lesz Navi.
a VIII a vegso megoldas. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
NA majd a VI
-
hokuszpk
nagyúr
eloszoris BUEK mindenkinek.
szvsz az AMD a vgapiacon mar elengedte a felsokategorias presztizstermekek dolgot, es lehet igaza van, nem is kell az a brutal teljesitmeny, ami egy 2080/2080TI -ben van, vegre eljutottam odaig, hogy lattam PS -t 4K -ban, ugye az is felskalazott cucc, es megis benne van feeling sok egyebbel ellentetben.
es most jatszom egy ujevi Arnhemet.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
ahogy Petyke mondja, szerintem is az igergetes es a megjelenes utani csalodas inkabb lehuzza a brandet, itt a forumon is tapasztalni lepten nyomon. Az AMD nemlehet ennyire hulye, hogy ezt csinalja.
Viszont a nep meg -- mar elnezest de -- eleg idiota ahhoz, hogy a talalgatasokat keszpenznek vegye, csak azert, mert annak az oldalnak az NVnel bejott.
Nekem is volt mar, hogy 12/12 -vel jelentos osszeget nyertem a tippmixxen, de ez valahogy megsem jon ossze minden nap. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
core i7
üzenetére
ja.
ez is olyan adoredtv -s idiotizmus. Navi majd valamikor jovo ev vegen. Most Vega 20 a szervergyorsitok piacara.
Aztan Zen2/Epyc. Utana Zen2 az asztali piacra, es csak a sor vegen van a Navi.
szokjatok hozza, hogy az AMD perpill egyszerre csak 1 termekre koncentral.
de majd jon a CES, aztan meglatjuk. -
hokuszpk
nagyúr
programozoi szempontbol kb. ugynezki, hogy a konzol felett megkapod a tejhatalmat, -- mint anno a c64 / zx spectrum korszakban, -- aztan amit ki tudsz hozni belole, az ugyanugy fog futni a nappaliban, mint a fejlesztoi gepen.
pc-n meg at kell verekedned magad az apin az alatta levo drivereken, optimalizalnod kell a kulonbozo videokartya architekturakra es az azokat kiszolgalo procikra.... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
üzenetére
szombaton az Arcadian toltam parszor.
kar, hogy a flipperes verzio nem volt kint. -
hokuszpk
nagyúr
nemtok mit ajnarozni, egyelore errol is csak pletykak, felinfok vannak, keszpenznek nemvennem még az Ipon cikket sem.
es ha tenyleg csak az a gyartastechnologiavaltasbol adodo 10-15% plusz lesz, akkor nem is csodalom, hogy nincs nagybeharangozas még a hangulatkorbacsolok reszerol sem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- Sapphire Pulse Radeon Rx 5500 XT 4Gb Videókártya ELADÓ
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"