Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HavocS

senior tag

válasz nyul105 #8227 üzenetére

Csak nem bírom ki, minden nap rángathatom le a régi Samsung vinyómról a jumpert hogy CMOS resetelni tudjak :D most kipróbáltam fTPM off IOMMU off HPET on, VDDR 1.4V VSoC +0.3V módon 17-17-17-36-69-en, továbbra se adja a 2933-at, viszont legalább egy picit tudtam rajta fogni, 2666-on 16-16-16-36-ról 16-15-16-36-ra sikerült finomítani a dolgot. Érdekes, hogy tRCD önmagában ennyit számít, a sávszélességnövekedés elhanyagolható, viszont a késleltetés brutális mértékben csökkent, azért 93.7-ről 82.8 elég tisztességes, az L3 is csökkent 1 ns-t. Na meg legalább rájöttem, hogy a RAM gebasz bootloopkor annyi kell neki, hogy power gommbal kinyomni, táp lekapcs, vár 10-15 mp-t, majd visszakapcs, tol 2-3 boot cyclet aztán reseteli a RAM-ot 2133-ra és lehet menni vissza az UEFI-be babrálni.

Ja, eddig ugye CPU minden Auto-n volt és Ryzen Masterből töltöttem be a 3.7-es profilt, na most kipróbáltam ezt is BIOS-ból, és így bizony eltűnt a Ryzen Balanced energiasémából a CPU minimum/maximum sebesség, nem is veszi vissza. Szóval akinek ez szúrja a szemét, a megoldás alapon hagyni a procit, és kézzel két kattintással beállítani minden bootkor az elmentett sémát.

SECTORnooB: olyan ismerősen cseng a nicked... nem voltál vagy az Mportalon vagy a HWSW-n aktív tag 2003-2004 körül?
    Pár oldallal fentebb tesztelgettem ezt az auto feszültséges fogyasztást és oda jutott a dolog, hogy vastagon megéri megkeresni 3.7 körül mi a legkisebb fesz amit szeret és ezt használni, 10-20W-tal alacsonyabb fogyasztásokat mértem fix 1.225V-on 3.7GHz-en mint alap(!) feszültségen/órajelen (ami meg ugye 3.2-3.4 GHz). A Win meg úgyis molyol valamit mindig a háttérben, nagyon kevés ideig van 1V alatt a Vcore Auto-n is, viszont akármi történik löki is turboba, aztán egyből 1.37V...

Új hozzászólás Aktív témák