Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:01:26

LOGOUT.hu

AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31301) Ghoula


Ghoula
senior tag

Tomb raider @1050

@1170

@1250

@1170 390modbios

@1250 390modbios

Beállítások: 1440p ultra+4xssaa ;)
A biost innen szedtem, a DCII megy az elpidás gyári biossal. A stabilitásról még nem nyilatkoznék, a régi órajeleket eddig viszi, a load fesz nem változott, idle 30mV-al kevesebb van.

(#31302) lowzor válasza Ghoula (#31301) üzenetére


lowzor
veterán

Jó ez a BIOS, nálam látható/érezhető teljesítménynövekedést hozott :)

(#31303) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

GV-R929XWF3-4GD, ilyenje van valakinek, esetleg vizen? egy asus 290x matrix platinummal menne CFbe.

ref design, szoval a szokasos meleg lesz a VRMen kivul lehet mas problema? tuning nem lesz, mivel a matrix kb antituning.

vehetnek meg egy matrixot is, de az blokkal egyutt kb 20ezer huffal dragabb lenne es a picit alacsonyabb VRM hofokokon es nemi esztetikumon kivul nem tudom, hogy nyernek e barmit is.

x79es a lap, szoval az 1. es a 4. slotban lesznek a videokartyak, szoval az athidalas is megodlhatonak tunik sima csatikkal.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#31304) Malibutomi válasza proci985 (#31303) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Semmi

[ Szerkesztve ]

(#31305) korcsi válasza Milka 78 (#31298) üzenetére


korcsi
veterán

A ház elején alul, van egy 12/14-es ventilátor hely, belül van a radiátor rajta egy 12-es push-ba ami kifele fújja a levegőt, és kívülről kapott egy 14cm-est szívóba, hogy biztos kikerüljön a házból a meleg, ne rekedjen meg az előlap mögött, mert befűti a meghajtókat felül.

Így valahogy, minden ventilátor jobbra fúj.

Még ez a furcsa, 25 fokos szobában terhelés nélkül miért 44 fokos? Fölé mér?

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#31306) Xmister válasza proci985 (#31303) üzenetére


Xmister
senior tag

Itt már nem kell csati cf-hez, egyébként légen is hűthető a kártya, igaz ilyen melegben 60-70% venti is kell néha, de víz alatt nem lesz gond, a matrixodnal nem hiszem, hogy jobban melegedne.
Egyébként a legújabb gyári bios javít a teljesítményen és stabilitason is.

(#31307) Milka 78 válasza korcsi (#31305) üzenetére


Milka 78
nagyúr

A kép szerint jobbról balra,azaz kívülről befelé kéne áramoltatnod a luftot.A belő felmelegedett levegővel próbáld hűteni a radit.Ellendbe a 14-es vent ez esetben nem lesz jó,mert nincs statikus nyomása és értelem szerűen nem 12-es radira való.Alapból valami erős statikus nyomású ventiket kéne választani rá (a Sickleflow amiket használok 2.94mm-et tudnak).
Szerintem variáld át a házhűtésedet.Elöl be,oldalt és hátul ki.Valószínű mivel zárt a házad teteje megreked a levegő bent.Próbáld ki hátha bejön.
Ezen felül szerintem nem fekszik fel normálisan és/vagy túl sok a paszta a blokk alatt.Nekem is volt mindkét problémám és vidám +20 fokot jelentett.Egy fél napig szórakoztam vele,saját távtartókat gyártottam a 4 csavar és a nyák közé,húztam/lazítottam a csavarokat mire jó lett.
Per pill idle 33 fok a kártyám,de +132mv-vel 74 fokig hevült a vga 20 perc Heaven alatt (itt már meghajtottam a ventiket fullra).Ennek közelébe kéne lenned,de ugye nekem tágasabb,jobban szellőző kuckóm van és erősebb ventiket használok ami azért számít (de így is túl nagy a különbség érzésem szerint).

(#31308) korcsi válasza Milka 78 (#31307) üzenetére


korcsi
veterán

Negatív :)

Ez a ház nem a hagyományos koncepció szerint van kialakítva, alul van egy jókóra nyílás a házon, 8x15cm-es körülbelül, és minden ventilátor a házból kifele fúj. Tehát főleg alul a házban nincs még nagyon felmelegedett levegő, pláne most, hogy a radiról ki van egyből terelve a levegő.
"Ellendbe a 14-es vent ez esetben nem lesz jó,mert nincs statikus nyomása" ezt nem értem.
A képen nincs fenn a ház előlapja, ha nincs a 14-es venti akkor megreked alatta meleg levegő, és felkúszik a meghajtókhoz. Így viszont egyből ki van vezetve, csak az előlap finom rácsa van előtte.
A rögzítő csavarokkal még kell játszani szerintem is, elég nehéz a helyzet, távtartó nincs, csak a nyákhűtő lemez szélén fekszik fel a blokk rögzítő füle.

Mondjuk az idle 44 fok szerintem tuti mérési hiba. (persze sehol nem jegyeztem egy idle hőfokot a régi hűtővel...)

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#31309) Milka 78 válasza korcsi (#31308) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Statikus nyomás,leegyszerűsítve,hogy milyen erővel tudja a levegőt átpréselni a radi bordái közt.Radira nem a légszállítás a mérvadó,hanem a statikus nyomás.

Minden kifelé fúj...alap szabály,hogy próbáljunk a házhűtéseknél túlnyomás közeli állapotra törekedni (már ha lehet),de ahol kifelé fújatsz levegő,oda befelé is kell juttatni,nem elég egy rostély/kivágott lyuk.

" távtartó nincs, csak a nyákhűtő lemez szélén fekszik fel a blokk rögzítő füle."

Teljesen FAIL!Neked is ref nyákos karid van,tök ugyan az mint nekem.Távtartó karika alap felszerelés ami a 4 csavarra kell felhúzni és ez érintkezik a nyákkal,erre fekszik fel az egész pumpa.Nekem sikerült ezek eltüntetnem és vége is lett a hőfokaimnak.amire ki tudtam vágni a milliméterre pontos távtartót 4x egymás után ráesteledett.
Valószínű a ref hűtés maradványa köszönő viszonyban sincs a távtartó karika méretével/vastagságával ezért nem tud felfeküdni a pumpa a gpu-ra normálisan.Ref lemez le,és mindent fel kell bordázni úgy mint nálam.Nem is igazán értettem ezt a ref lemezes hűtést,mert semmivel sem jobb mint a gagyi AC alu bordák,ráadásul a vrm-en lehet egy szimpla 8cm-es hátlapi ventivel is lehet segíteni,nem is keveset.

Ugye Hybrid I-ed van amin van aktív hűtéses burkolat?

[ Szerkesztve ]

(#31310) Speed® válasza Milka 78 (#31309) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Az a ref lemez abszolute nem fail, ellenben a sünikkel. Úgy van kivágva, hogy kényelmesen elfér a blokk hibátlan kontakttal. A kencézés és az adott GPU "minősége" határozza meg az eredményt, ill. nyilván még az alkalmazott ventik és a környezet. Abban a pici házban vállalható eredmények a csendes üzemért cserébe szvsz. 1.2V+OC mellett <65°C a VRM, ezt sünikkel kb. esélytelen reprodukálni, de legalább le tudnak potyogni emellett. A GPU hőmérsékletét lehetne csekkolni, befolyásolja-e, ha a radit kiszedi tesztre házon kívülre pl., ill. megtápolja egy értelmes pushpullal. Az a karikába hajlított csövezés sem valami bíztató mondjuk, megszédül a víz ;p És igen, H1, nem kell külön VRM ventiznie.

[ Szerkesztve ]

(#31311) korcsi válasza Milka 78 (#31309) üzenetére


korcsi
veterán

Ment privát!

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#31312) Milka 78 válasza Speed® (#31310) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Nekem nem potyog le,pedig a második vga-on van fenn,de tény hogy macerás,tanulni kell.
Az hőfokok nem mutatják hogy olyan jó lenne az a kontakt,bármikor rá lehet mérni az eredményeimre (+100mv-vel hozom azokat a hőfokokat mint nála alapon). Hozzáteszem a 290-em egy gagyi Aerocool házban is,ugyan ezen hűtővel,ugyan ilyen hőfokokat produkált és az a ház sem volt a szellőzés csúcsa.
A hőfokok egyértelműen mutatják,hogy nem fekszik fel normálisan.Hidd el nem a levegőbe beszélek,szanaszét cserélgettem a bordákat,reszelt rá egyedi megoldásokat,szinte mindent kipróbáltam vele.Tipikusan azok a tünetek amik nálam is voltak a távtartó hiba miatt.Elég 0.5 mm és bukik az egész.

Itt van a videóban a távtartó elhelyezése (1:50).
Abban a hűtőben sokkal több craft van csak valamiért nem adja ki magából.

Egyet viszont nem értek.Van a pumpa talpa->közte a ref hűtő lapja é-> majd azon a nyák?Vagy a ref hűtő lapja annyira ki van vágva,hogy a pumpa 4 szélső talpa a nyákhoz tudna érni (vagy a levegőbe lóg mint a képen az első ábra))?

És már meg is válaszolta a tulajdonos fórumtárs.

Tehát a pumpa a ref lapkára fekszik fel.Az a lapka ki lett mérve,hogy pontosan akkora mint a gyári távtartó?Fejből nem tudom,de vagy 3.5mm vagy 4mm-es távtártót ír az AC a nyák és a pumpa talp közé.

[ Szerkesztve ]

(#31313) korcsi válasza Speed® (#31310) üzenetére


korcsi
veterán

Amúgy most, hogy mondod, elsőre mikor indítottam szépen kipörgette magából a levegőt a pumpa, de miután beraktam a 14-es ventit, ilyen ropogós maradt a hangja, lehet kellene egy kicsit lógatva járatni a pumpát, hogy kipörgesse a levegőt.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#31314) Milka 78 válasza korcsi (#31313) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Igen az elhelyezés is fontos tud lenni.A radi forgatása (felül van a két cső vs. Alul) 4-5 fokot jelentett.Hogy miért nem tudom,de van olyan kompakt aminél külön ajánlás van erre.

[ Szerkesztve ]

(#31315) korcsi válasza Milka 78 (#31314) üzenetére


korcsi
veterán

Ebben az esetben is, a manualba benne van, a radiból a cső kivezetéseknek alul kell lenni, gondolom, hogy a légbuborékok a hőleadó felső felébe parkoljanak!

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#31316) fox64


fox64
tag

Uraim,mint előző tulaj,fel lehet tenni jól és 100% hogy sünikkel csak rosszabb lenne,az én álláspontom az hogy próbáld feltenni újra.

Szerk:a gpu és a blokk közé nem kell távtartó,nekem is úgy volt fent.

[ Szerkesztve ]

A kompromisszumok nem jók semmire.

(#31317) Speed® válasza Milka 78 (#31312) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

A lemez úgy van méretezve, hogy a GPU blokk pontosan illeszkedjen. Ha a helyére a blokk kerül, változatlanul stimmel, a fülei magasabban állnak a blokk aljához képest, így nem fekhet fel. De egy egyszerű fel-lecsavarozással kideríthető.
+két egyforma GPU melegedésre sincs, hiába az értékeid, simán lehet eltérés.
De majd odorgg is hozzászól, ha akar, ő használta ezt a lemezt először ugye..

Ja, ventik nálad 2x1500, nála ~1200/500, kicsit más, a 2. venti gyakorlatilag nem segít, sőt, lehet szépen le is fojtja az elsőt. Mellé meg ott a radi előtt közvetlenül a kari, kevésbé lehet szabad a levegő útja, amibe ráadásul a VRM venti is belekavar. A cső állása már csak hab a tortán..kifejezetten érdemes lenne házból kipakolva rendesen megszellőztetve ellenőrizni, mi változik.

(#31318) korcsi válasza Speed® (#31317) üzenetére


korcsi
veterán

Ott a pont, majd kisérletezek!

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#31319) odorgg válasza Speed® (#31317) üzenetére


odorgg
addikt

Nálam nem feküdt fel a Wasser, Lclc,és a Hercules sem, a lemezre. Viszont netes képeket elnézve, a felfogatása egyedi a hibridnek, szóval nem kizárható a dolog, de maga a blokk biztos hogy nem fekszik fel, max a rögzítő keret:

Rá kell tenni csavarok nélkül, ha felfekszik, az elég egyértelmű, mivel a rögzítő fülek, érik a nyáklemezt.

Minden esetre, első körben érdemes lenne a radit a ventikkel kivenni a házból, és úgy megnézni a hőfokokat.

Az az egy biztos, hogy ennél csak az FC blokk jobb megoldás a VRM-ek hűtésére. Ráadásul a nyák extrém meghajlását is megakadályozza a cucc. Meg tartottam volna én is, ha nem váltok full vízre.

Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg

(#31320) oliba


oliba
őstag

A jovo heten en is megrendelem a vizet. Kivancsi leszek a vga es vrm homersekletere :)

(#31321) Speed® válasza odorgg (#31319) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Nem érik a lemezt, a blokk aljához képest feljebb állnak a fülek.
fox64 is felrakta hibátlanul, szóval ez a része nem is kérdéses..

(#31322) odorgg válasza Speed® (#31321) üzenetére


odorgg
addikt

Az jó hír. Akkor a radi/csövek elhelyezése, illetve a ventik lehetnek még problémásak, no meg persze paszta menyisége, típusa, illetve csavarok egyenletes meghúzásán is sok múlik.

Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg

(#31323) Ghoula


Ghoula
senior tag

Azért még barátkoznunk kell ezzel a biossal... :) Az alapfeszes tuningom buktam 1075 felett vége van, pedig elvileg ugyanazt a feszt kapja, monitorozók szerint. ( Stilt szerint eleve szar az összes app, és ~60mV-al alacsonyabbat mutat mindegyik a valósnál. ) A +100mV-os profil az megy ugyanúgy 1170-en,vagy ott annyi ráhagyásom volt.
Stilt VID app szerint viszont 1.25 helyett most 1.22 a VID, és kb ennyi is kell neki offszetben, hogy menjen 1100-on.
Ez utóbbi független, hogy a módosított alapfeszes vagy a normál feszes verzió, mert a fesz táblában nem direkt feszek vannak, hanem pointerek amik alapján a beégetett feszt feszt adja a powerplay neki, amit viszont az alapórajelből is származtat ( és az asic quality-ből). Lehet,ha átírom ennek is az alapórajelét 1050-re, ugyanúgy fog viselkedni,mint a gyári bios, de ezt még tesztelni kell.

FS-ben simán hozta 1250-en a 15200as gpu score-t, amit régivel esélytelen lett volna :)

[ Szerkesztve ]

(#31324) Milka 78 válasza Ghoula (#31323) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Én is gondolkodok rajta,csak félek,hogy bukom az eddig kifeszített beállításaimat.Amúgy 390x biossal is ki lehet akasztani az AB-vel a PowerPlayt?

[ Szerkesztve ]

(#31325) Ghoula válasza Milka 78 (#31324) üzenetére


Ghoula
senior tag

A fentiek alapján esélyes, hogy a profilokat újra kell tesztelned, de ha ez az alapórajel visszaírás működik, akkor lehet azt sem kell. Arról nem tudok nyilatkozni, én szeretem a pp-t, ha nem kell( márpedig 90%ban nem kell) akkor szépen visszaveszi órajelet és feszt. Egy próbát megér, max visszakapcsolsz régi biosra, drivert se tettem újra, de tolj előtte reset-et AB-ben.

(#31326) Milka 78 válasza Speed® (#31317) üzenetére


Milka 78
nagyúr

14 fok nincs a vga/ház/ventiben.Itt 2db halál gagyi Revoltec Piros ledes,nulla nyomású/légszállítású rettenet volt rajta,igaz 24 fok volt a szobában.Ez a szett 3db Hawai-on volt és van még itt 2 másik kolléga hasonló szettel,mind nagyjából egy kupacban van eredményileg.Ha meg nem éri el a pumpa 4 talpa a lemezt akkor egy mozdulat,hogy féloldalas legyen.Ha leszedi a blokkot egész jól látszik a pasztában a gpu lenyomata,ki lehet szúrni ha féloldalas.
Viszont az tény,hogy szerintem se egészséges úgy szellőztetni a radit,hogy a meleg vga-ról konkrétan leszívja a levegőt és a cső is bele tud szólni,nem beszélve a hővezető pasztáról :K
A kiszerelés is szent igaz.Én is kivéve próbálgattam hogy hogy rakja be a házba (cső fel,cső le feszül/nem feszül,stb).
Isten igazából korcsi fórumtárson múlik minden,hisz az összes verzió fel lett sorolva,most már csak neki kell állni és próbálkozni. :K

Ghoula : Lehet neki megyek holnap,max ha nagyon elakadok privibe zargatnálak,mert nem akarom téglává változtatni a karim. :R

[ Szerkesztve ]

(#31327) Speed® válasza Milka 78 (#31326) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Lehet szimplán az ASIC is a megoldás, ahogy te is írtad ott, másképp viselkednek az eltérő minőségű GPUk. Persze érdemes foglalkozni a témával számára, ha javulást akar, de így sem rossz, ha azt nézzük, hogy ~kussban használ egy kis konzervdobozban 250+W VGAt.

(#31328) oliba válasza Milka 78 (#31324) üzenetére


oliba
őstag

AB ugyan úgy működik nekem a 390X bios-szal

(#31329) Ghoula válasza Milka 78 (#31326) üzenetére


Ghoula
senior tag

Tégla tuti nem lesz,mert csak visszakapcsolod eredeti biosra és kész. (amit felülirsz,azt is mentsd azért el).
Mivel változik a device id, ezért uj profilja lesz mint driverben,mint AB-ben is, így ha visszakapcsolsz eredeti biosra, ott lesznek a régi beállításaid,órajel profilok AB-ben,etc... Természetesen segítek, annyi, hogy holnap estefele tudok csak lenni,programok lesznek. :R

(#31330) proci985 válasza Xmister (#31306) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

koszi!

csatiknal a vizhutes kotesere gondoltam.

a Matrix tulmelegedett sajnos, amiatt kapott vizet.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#31331) zsombor22


zsombor22
aktív tag

Sziasztok!

Le szeretném cserélni a hd 6990-t.
R9 390/R9 390x-t szeretnék érdekelne a véleményetek hogy az x-s megéri e a felárat,és hogy milyen márkát javasolnátok.

Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz

(#31332) Televan74 válasza zsombor22 (#31331) üzenetére


Televan74
nagyúr

MSI, PowerColor, Sapphire. Nem éri meg. KIs oc és ott vagy a 390X szintjén. :)

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31333) Milka 78 válasza Televan74 (#31332) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Én meg az X-et OC-zom és máris elhagyom a simát :DDD

(#31334) lowzor válasza Milka 78 (#31333) üzenetére


lowzor
veterán

Ez nem mindig igaz, függ mindkettőnek a tuningpotenciáljától. Ha le is hagyod, akkor is elég elhanyagolható lesz a különbség, ami játékokban alig tűnik fel, ha feltűnik egyáltalán. Pénzben meg jóval felette van.

(#31335) #35434496 válasza Milka 78 (#31333) üzenetére


#35434496
törölt tag

Te oc bajnok. :D A 390 jobban megèri. :K ui: viszlát! :DDD

(#31336) Milka 78 válasza #35434496 (#31335) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Nini zöldike eltévedtél...mondod ezt 980ti EVGA Classival...VISZLÁT! :DDD

asdxv : Melyik éri meg jobban?Ez relatív,mert kinek mi.Nekem is 290-em volt először,mert ugye azt ajánlották.Aztán rájöttem,hogy kell az az X és jött az adás/vétel amin buktam.Ha ezt vesszük nekem elsőre X-et kellett volna vennem.Ár teljesítményben a 390 tiptop,de az X erősebb.Hogy kinek mi éri meg az más tészta.

[ Szerkesztve ]

(#31337) zsombor22 válasza Televan74 (#31332) üzenetére


zsombor22
aktív tag

Köszönöm. :R

Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz

(#31338) lowzor válasza Milka 78 (#31336) üzenetére


lowzor
veterán

Aki tuningol, annak teljesítmény szempontjából semmiképp nem éri meg szerintem, mert nagy átlagban kb 1 órajelre lehet őket hozni, úgy meg kb pár %al lesz jobb az X (az 50mhz-es különbséggel is kb 7% van köztük, azonos órajelen akkor 2% körül). Maximum a tudat miatt érheti meg, hogy X dübörög a gépedben.
De igazad van, szubjektív, hogy kinek mi miért éri meg.

(#31339) #35434496 válasza Milka 78 (#31336) üzenetére


#35434496
törölt tag

Úgy érzem magam itt mint kezdő b..zi a gőzben. :D Már eladtam 2db-t. :D De visszatérve a 390/X kártyákra a vrm hűtés itt már jól működik? Ha jól emlékszem a 290X kártyàknál a Lightning ès a Vapor nagyon szépen megbírkózott vele. :K (Malibutomi Lightning 290X kártyája brutál volt.)

(#31340) Televan74 válasza lowzor (#31338) üzenetére


Televan74
nagyúr

Pont ezen filózok én is.Cole nem nagyon tud MSi 390 -t szerezni,még ára sincs a rendelési listában.MSI 390X viszont van. De kb. +22000 Ft a különbség.390 egy pici ocval ott lenne a 390X közelében.

Nem véletlenül kelendő a MSI 390,nagyon jól sikerült kártya lett.

De nincs kedvem heteket várni a kártyára,főleg nem 6 hét nélkülözés után. :Y

És ha már itt járunk (ez egy kicsit off) 390X árában most talán tudna szerezni GTX 980 WF3 -at. De szívem szerint maradnék az AMD vonalon. :F

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31341) proci985 válasza #35434496 (#31339) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

igazabol a gyari is meleg volt, de meg hataron belul. vizesblokkoknal voltak inkabb magasak a hofokok a refdesignnel EK ref padokkal (topikban ahogy neztem jellemzoen EK blokkokat hasznalunk), de alternativ pad ezen segitett.

Matrixon is teljesen rendben van a VRM.

viszont ahogy tudom vizezett 390(x) meg nincs a topikban.

Televan: WF3 nagyon jol sikerult a Maxwellen, viszont azon mar csak 4GB memoria van. en harom kijelzovel tavaly decemberben mar 3.7-3.8as foglalasokat is lattam FC4 alatt. ott meg 50fpsem volt adott beallitasok mellett, szoval nem feltetlenul fog elobb kifogyni a GPU mint fogy el a ram.

ha eltalaltak a huteset (ami ugy nez ki mar stimmel) es a hazat megbirja a max +50W extra hot (WF3nal elvileg a G1hez hasonloan az egekben van a power target amit ki is hasznal a kartya), akkor szvsz 390(x).

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#31342) #35434496


#35434496
törölt tag

Erről mi a véleményetek?

(#31343) RazoR


RazoR
veterán

Sziasztok! Van itt valakinek R9 390-e? Az érdekelne, hogy mennyire melegedős fajták? Most egy 290 OC-m van és az eléggé forrófejű.

(#31344) GeneraL_XTX válasza Televan74 (#31340) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

"És ha már itt járunk (ez egy kicsit off) 390X árában most talán tudna szerezni GTX 980 WF3 -at."

Szerintem ez innentől nem is kérdés, ha rövid távon gondolozol :DDD

(#31345) proci985 válasza #35434496 (#31342) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

a 290x variansrol lattam reviewet, az ugy emlekszem jo volt hutesre. topikban szerintem nem volt, Magyarorszagon ezek ritka kartyak.

PCS+ volt itthon 7850 2GB OCbol, laza 15% gyari tuning, nikkelezett massziv hutes, minosegi cucc volt (mint pl a HIS ICEQ, a Giga G1 vagy az Asus Matrix). de itt a forumon szerintem enyem volt abbol a topikbol is az egyetlen PCS+:).

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#31346) Malibutomi válasza #35434496 (#31342) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Nem a leghalkabb, de nagyon jo a hutese,

(#31347) RazoR


RazoR
veterán

R9 390-ből Giga G1 Gaming vagy Shappire Nitro?

(#31348) Speed® válasza RazoR (#31347) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Utóbbi.

(#31349) #Morcosmedve válasza RazoR (#31347) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Azt tudod ugye, hogy bár a Gigánál jobb a Nitro, de az olcsóság ára a 2 év gari!?

© asszongya'hogy

(#31350) Milka 78 válasza #35434496 (#31342) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Neeeee...esküdj meg,hogy nem NV-be gondolkozol.Ennyire lefenyítettek a büntinél és/vagy sikeres volt az agymosás! :DDD
Nem értem milyen késztetés lehet a a Classi után,hogy 390x-et nézzni...vald be,hogy lezúztad a cirkálót! :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.