- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérek, frissítettem a gépemet és VGA -t keresek hozzá.
Ami most van:
Proci: I5 6600K
Alaplap: Asrock Extreme4
Ram: 8gb
TÁP: 600 -as CorsairÚgy 4-5 évente váltok, és nem tudok dönteni, hogy kell-e a 8GB RAM RX 480 -ba vagy elég a 4GB.
Full HD -ba játszok minden evő vagyok mindennel játszom amihez hozzá jutok. És szeretnék végre nem minimumon hanem maximumon játszani az új játékokkal.Én a Sapphire Nitroban gondolkodok előtte is Sapphire HD 5770 volt nekem bevált nem volt vele gondom csak eljárt felette az idő.
Előre is köszi a tanácsokat.
Lambi
-
menpee
aktív tag
válasz
schottgun #13188 üzenetére
Amazon.com, tehát USA -->vám-->rosszabbul jössz ki, mint ha itthon vennéd a végére. Az esetleges visszaküldési vagy garis dolgokról meg már ne is beszéljünk.
Nekem is vérzik a szívem, mikor az amcsi amazon vagy a newegg akcióit dobálják redditen elém.
Amazon.de vagy Amazon.co.uk az itteni. A francia oldalon voltak elég jó akciók mondjuk november környékén, de gondoltam majd mennek még lefelé az árak. SPOILER: nem mentek -
lacus83
senior tag
válasz
Foxmulder89 #13194 üzenetére
-
lacus83
senior tag
válasz
Foxmulder89 #13190 üzenetére
Dobozon gyárilag csak egy matrica van,az pedig a dataplaket (serial ,vonalkódok stb) Ellenőrizd hogy a kártyán lévő kis matrica amelyen a serial van,az egyezik e a dobozon lévőével.
Ha nem stimmel akkor a kártya doboza nem a kártyáé.Ez azért gáz mert újracsomagolt kártyát kaphattál,ergó nem te vagy az első tulaj + pancser munka volt így átmatricázni. -
Simi37
őstag
válasz
Foxmulder89 #13190 üzenetére
Ez többször is volt már téma. De nem. Csak a refeket lehet ez azoknak is csak a kezdetekkor árult darabjait.
#13191: Pedig max 1x8 pin lehetett ez biztos. De amúgy bőven nem jár a kártya 225W közelében. (Én mondjuk örültem volna egy MSI Lightningnak nálam dolgozhatna egy izmosabb VRM 225W fölött
)
-
Foxmulder89
senior tag
Vettem egy Sapphire RX480 4GB Nitro+ kártyát és ami feltűnt rajta, hogy a dobozára 8GB van írva, amire ragasztottak egy 4GB matricát. Olvastam, hogy korai 4GB-s referencia kártyákat bios flash-el vissza lehet varázsolni 8GB-re, vajon ezt is? Dual biosos, szóval elvileg elrontani nem lehet, ha vissza kellene flashelni be tudom rakni 2. kártyának. Nem sietős a dolog csak kíváncsi lettem
-
schottgun
tag
Sziasztok,
Amazon.com-on 60eFt-ért már van rx480 8gb free shippingel.
Ha bejelölném, hogy gift, mint pl. minden ami Kínából jön, akkor is lesz rajta áfa vagy valami? -
Golota
aktív tag
Sziasztok. A PCX most küldte meg a csere kártyát az RX480 4GB helyett, ami elpukkant. Az új kártya viszont csak 8 pines tápcsatlakozós, a régi 2x 8 volt. Továnná, ezen van DVi out, az eredetin nem volt. Arról most nem nyilatkoznék, hogy szerintem ez egy használt kártya, mert hajszálkarcok vannak a venti tetején. Mielőtt beszerelem, nem tudjátok véletlenül, hogy ezek az újabb tipusok mind ilyenek? Mi a hátránya a sima 8 pines csatinak?
-
Lacccca87
addikt
válasz
Hobbbyt #13181 üzenetére
1.Lényegtelen a két kártya teljesítménybeli viszonya.
2. Csak hasonlítási alaphozNyugodtan megvehetei bármelyik VGA-t, legroszabb esetben is +20% teljesítményt hagy benne, de még ezt is sokallom.
-
-
bozont
veterán
válasz
Lacccca87 #13179 üzenetére
Amikor én i5-re váltottam egy FX6100-ról, meglepődve tapasztaltam hogy több játékban is cpu limites voltam mint gondoltam, a 270X-szel ráadásul 1200p mellett. Nyilván nem arról volt szó, hogy az FX-szel játszhatatlan volt, de az i5 hatására sok játék "kisimult".
(#13177) senki66
Gyorsulni valószínűleg fog a legtöbb játék, de elég sok teljesítmény a 470-ben marad a jelenlegi prociddal. Viszont ha azt mondod kb egy fél éven belül a processzort is fejlesztenéd valami erősebbre, akkor nyugodtan vedd meg a 470-et vagy 480-at.
Azért mondtuk hogy várd meg a Zen-t, hátha sikerül egy jó ár/teljesítményű processzort összehozni az AMD-nek és olcsóbban kilehet jönni mint egy Intel konfiggal. Sajnos eléggé elvannak szállva az Intel árak.De még semmi sem biztos ugyebár. Ahogy írtam is, ha nem akarsz várni akkor meg vagy egy i3 6100 ami 35e Ft körül mozog (+lap és ramok) vagy egy i5 6500 ami még időtállóbb lenne, az viszont már 60e Ft körül mozog (+lap és ramok).
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Lacccca87 #13179 üzenetére
Nanana!
1, A 270x fasorba sincs egy RX 470-hez képest.
2, A G3250 alapvetően egy modern 2 magos 2 szálas CPU ami 2 szálig alig nyengébb mint egy i3-i5. Ezzel szemben a 750K öreg és mindenhogy gyenge.. össz teljesítményben alig jobb mint egy friss csúcskateóriás telefon.. -
Deer76
aktív tag
Na a kártyám (MSI RX470 GAMING X 4G videokártya ) már 3500Ft-tal drágább lett ugyanabban a boltban.
-
Lacccca87
addikt
válasz
senki66 #13177 üzenetére
Nem lesz akkora visszatartó ereje mint mondják.
Ez egy eléggé általános téveszme, nálam a 270X ugyanat produkálta i5-6400 al mint a G3250-el, játékokban. Az tény hogy olyan helyeken ami iszonyat CPU intenzív ott lehet probléma de az a BF 32-64 playeres multija pl.
470 et nyugodtan vedd meg hozzá ha nem akarsz sokat költeni, időtállóságban a 480 jobb de drágább is.
Az biztos hogy 2-3x annyi FPS-ed lesz azonos beállítások mellett ha nem több. -
senki66
senior tag
Ha lesz Zen az teljesen új architektúra lesz vagy a régebbi AMD alapokon is lehet majd fejleszteni a gépet, vagy miért javasoljátok, hogy várjam meg, csak általában, hogy merre induljak, ha már nulláról kezdhetek?
Ha addig mégis beújítok egy RX 480-at, azért csak ki tudom valamennyire használni?
Ebben a használt kártyás dologban nincs tapasztalatom, még sosem adtam/vettem használt cuccot, egy HD 7770-is eladható még? -
sakal83
addikt
-
-
Hobbbyt
őstag
válasz
senki66 #13170 üzenetére
De amit mondtam, azt jól átgondolva mondtam. Ha eddig jól megvoltál a 750K-val és HD7770-el akkor kár megbolygatni az egészet. Azt a gépet nem elég csak egy friss közép-felső kategóriás VGA-val megdobni 80e ért. Alaplap+CPU+Ram csere is kéne ahhoz, hogy szintre hozd. Ahogy fentebb is mondták, egy ~40-ért használtan kapható R9 380 is bőven erősebb lenne mint amit igazán kitudna szolgálni a géped.
Vannak itt elvetemültvadállatok akik hasonló konfiggal RX470-et vettek, de mindnek tervben van teljes gépcsere a nagyon közeli jövőben (akinek nincs, az szégyellje el magát!)
A konzolt meg megeszed 70e-ből és még éveken át tudod használni nagyságrendekkel szebb képpel mint amin most vagy.
-
bozont
veterán
válasz
senki66 #13170 üzenetére
A 7770-nél nagyon erősebb vga-t tényleg nem érdemes a 750k mellé tenni. Sajnos ha az újabb játékokkal is játszanál, akkor teljes platform csere kell. Minimum egy i3 + 1050Ti vagy RX470, de ha hosszabb távra terveznél és többet is hajlandó vagy érte fizetni, akkor valami i5 + RX480 (én a 8GB-ost venném FullHD felbontástól felfelé, de a 4GB is nagy előrelépés lenne). De érdemes megvárni a Zen-t is hátha megembereli magát az AMD.
Vagy tényleg konzol. -
senki66
senior tag
válasz
ncc1701 #13167 üzenetére
OOps, mi is ez a zen? Nem vagyok up to date, csak rohadtul szeretnék a Forza Horizon 3-mal játszani és azt hittem elegendő lesz a vga-t fejleszteni. Eddig egyébként még nem merült fel, hogy fejleszteni kéne, igaz nem nagyon játszom inkább csak film/sori nézés full HD-ben.
PS. Ja és a kitérőtől függetlenül továbbra is itt a dilemma - melyiket, vagy végül is az erősebb az a 480/8 GB, neked melyik van?
-
-
senki66
senior tag
AMD Athlon X4 750K procival érdemes beruházni egy ilyen RX 470/480-ra, mennyire lehet kihasználni, illetve melyik variáció lenne a legjobb ár/érték arányban 470/480, 4/8 GB vRAM?
-
törölt tag
válasz
Omli85 #13156 üzenetére
Felhúzott powerlimittel is eldobálja magát ? Sűrű köd van úgy látom és még zagyvaságot is írsz.
Inkább csak olvass szerintem , ha elég okos vagy még a kártya birtoklása nélkül is tudsz érdemben hozzászólni.
Nem akartalak meg sérteni ,de annak még sokan akik nem kevesebb ismerettel rendelkeznek a ne téveszd meg őket.Én inkább a tápra gyanakodnék,nem tud elég áramot leadni és néha esik egy-egy pillanatra feszültség a feszültség. Monitorozni nem igazán lehet ezt.
-
Omli85
őstag
válasz
Plasticbomb #13149 üzenetére
Felhúzott powerlimittel is eldobálja magát ? Adj neki 10-20%-ot ha úgy se oké akkor többet többnyire megoldja az ilyen problémát.
-
Sziasztok
Rendeltem egy msi gaming 480/8gb kártyát
Adnak hozzá egy civ6 játékot azt megpróbálom értékesíteni
úgy már barátibb lenne az ára?
Szerintetek mennyit lehet kérni érte?
Boltban kb 17k az ára -
R3laX
addikt
Nekem Doom-ban ugyanúgy visszajött a színes villanás, mikor meghalok, vagy spontán helyzetekben a 16.12.1, illetve a 16.12.2-vel. 16.11....-al már egyikkel se csinálta, csak régebbiekkel. " A WHQL aláíráson kívül egyébként semmi más sem változott, így a korábbi driver ismertetője itt is megállja a helyét." Persze...
-
Deer76
aktív tag
válasz
Plasticbomb #13149 üzenetére
Nekem kiírt olyat is, hogy a Wattmann visszaállt az alap beállításokra, pedig nem is piszkáltam.
R7 370 kártyámnál nem dobott ki, igaz az az előző drivert használta. -
-
Deer76
aktív tag
MSI RX 470 4GB GAMING X kártyámról tapasztalat. Legújabb Crimson 16.12.2 driver
A kártya hőmérséklete nem igazán megy 60C fok fölé Unigine Valley alatt, játék közben meg kb 56C a hőmérséklete, bár gondolom nyáron több lesz.
Ami érdkes, hogy World of Tanks alatt előforduló hiba, hogy többször kidobott a játékból, illetve egyszer beakadt a kép, csíkozott, majd kékhalál Video_TDR_Failure hibával. Ekkor legyalultam a drivert DDU-val és visszatettem megint. Utána megint előfordult, hogy kidobott a programból (nem mindig), de eltűnt a Crimson kis tray ikonja is (valamilyen dll hiba). Erről azt olvastam, hogy .net frissítés megoldja. Azt elvégeztem, egyelőre nem ütköztem hibába, de még tesztelem.
-
BReal
addikt
Letölthető a 16.12.2 WHQL.
-
törölt tag
válasz
Norkov #13144 üzenetére
szia ismert hiba a venti rendellenes működés egy jo venti profilt kellene kialakitani
A Trixx és az AB is tud összeakadni a wattmannal főleg utóbbi ha tudod hol hibázik előtte inditsd ez a GPU Z-t és futtasd hosszabban az eredményt meg vágd be ide abból jobban tudnak segiteni neked itt a fiúk
Venti felpörgést miner program is okozhat szűrj rá erre a szóra Itt a fórumban már valaki vágott be ilyen linket korábban -
Norkov
csendes tag
Sziasztok!
Napokban vásároltam egy Sapphire RX470 Nitro+-t. Szépen tette is a dolgát kb. egy napig, majd a következő jelenséget kezdte produkálni:
Idle-ben, vagy filmnézés közben (MPCHC-64bit) kb 40°-os GPUnál felkattintja a ventik fordulatszámát maximumra. Majd x idő elteltével leáll. Ha ebben az időszakban elindítom a Sapphire Trixx-et, akkor bekékül a gép és újraindul, de ezt akkor is tudja, ha csak simán fut az MPCHC és mellé indítom a Trixx-et.
Valaki találkozott már ilyennel? A kártya lehet bibis, vagy valami driver probléma?
Ez vajon gariztatható? -
Hobbbyt
őstag
válasz
lacus83 #13139 üzenetére
Én majd örömmel segítek benne, már annak idején kidolgoztunk egy konstrukciót amivel hatékonyan lehetne ezt megoldani. (google docs megosztva és 2-3-4 ember gyors összedobja)
Fontos lenne leírni az alapinfókat, base, boost órajelet.. TDP és ezek közötti párhuzamot. 1-2 infó a jellemzőbb kártyákról (xfx-msi-sapphire-asus..)
-
lacus83
senior tag
válasz
Hobbbyt #13134 üzenetére
Ezek az Rxek már nem olyan melegedősek mimt egy régi HD széria.
Nincs ezekkel már nagy gond.Gpu simán bírja a konstans 70+ fokokat is.
KB otthoni sima usernek kb mindegy is. Pl én sem követem ezeket a dolgokat. Napi pár óra Bf1 mostanság rendszeres, szépen teszi a hűtés a dolgát. Hang nagyon szubjektív.Hobbbyt, sakal83
igazság szerint ennek a történetnek nem is kellene másról szólnia mint, hogy megveszed, beüzemeled, használod.
Vannak mókolós userek, ezt állítok azt állítok.
Van hogy ez jól sikerül van hogy nem, először lehet rövid távon ez nem jelentkezik, de hosszabb távon igen.Beszalad egy driver, vagy egy játék. Ezek után ha valami nem stimmel nem hardver hiba.
KB most sokat javult már a helyzet, szerencsére jobban figyelnek a felhasználókra, de az akkor is gáz és gáz is marad ha egy hosszú ideig fejlesztett játék a startnál leszerepel. De még mindig jobb ha később is de javítják mint azt hogy utólag is letojnák a usereketPepeeeee
Már pedig muszály lesz valami összefoglalót készíteni
1 mert úgy néz ki jól a topik.
2 előre megválaszolhatunk egy csomó újra felmerülő kérdést
3 aki ide jön nagyjából az alapokkal tisztában lehet -
válasz
Hobbbyt #13134 üzenetére
nem lenne +1venti, mert a hátsó helyére menne. Akkor valahogy elpasszolom. Amúgy is hiányos, mert a gyári ventije se volt meg, az amd-hez való rögzítés se, meg a ventifelfogató csavarokból is csak 3db van meg, csak félkonfigból maradt meg, amin már túladtam ez gyakorlatilag ingyen volt. Amúgy a CPU max 60fok, amiatt nem akartam cserélni a xigmateket, csak mondom, ha összességében hűlne a ház valamit belül, akkor veszek hozzzá ami hiányzik és berakom.
Hogy ne legyek teljesen off: GTAV 1óra játék 67fok a GPU 39% (1258rpm), egész jónak tűnik. (Valamelyik nap vettem észre, hogy minden ventit fordítva raktam vissza a házba
akkor a 75-fok volt 60%mellett csak arra lettem figyelmes, hogy a ház elején fűt mint az állat).
Még1 valami GTAV-el kapcsolatosan, hogy több napig játszottam 4xMSAA-val 60-75 fps-el, aztán valamelyik napra ugyanazon a helyen lett 40-50körül és restart után is ennyi, olyan helyeken lassúlt be, ahol előtte tuti 60+ volt. Visszavettem 2XMSAA-ra és így megint megvan a 60-75fps csak nem értem, hogy előtte, hogy ment normálisan több napig is 4XMSAA-val is. Driver ilyesmi nem változott pedig. -
Askformore
senior tag
Ma bekapcsoltam a gépet, magára hagytam, és amikor visszatértem "hangyaháború" fogadott a képernyőn, mint mikor nem találod az adást a kábeltévén. WTF? Remélem csak egyszeri eset volt és nem a kártyával van valami..
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Create. #13132 üzenetére
Játék közben szerintem simán számolhatunk így:
VGA 150+ Watt
CPU 50 WattA CPU a VGA fölött van, és jellemzően a CPU után már ki is lép a házból a meleg levegő. Inkább a CPU kapja a VGA melegét mint sem fordítva. Szóval szerintem max. 1-2 fokot ha nyerhetsz vele.. de ezt is inkább azért mert plusz egy venti van ami kifúj a házból.
-
Ha szimplán a procira felrakok egy vízhűtést (corsair h80) azzal csökkenhet a vga hőfoka(( mármint ugye akkor egyből kimenne a hője a procinak, a felső venti felé szabadabb lenne légáramlás). Mert ha nem akkor maradna a xigmatek loki 2 ezt a corsairt meg eladnám.
MasterMark: Tesseract sw, elől 1 corsair AF120, oldalt 1 corsair AF120, fent van 1 a gyári tesseract venti 12cm, hátul 1 coolermaster venti 12cm.
-
ggbuffon1897
őstag
Korábbi XFX RX BE 14napos elállásának történetének vége:
a pcx ma 2 munkanapot követően visszafizette a vételárat
Azért más nehogy belefusson abba a "sérült" dobozos termékbe.
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Hobbbyt #13128 üzenetére
+1
Rengeteg ilyen példa van ,és ha visszamenőleg legalább 5 évre össze mérjük napjainkban az azonos idős és kategóriájú nvida vs amd kártyákat ,idővel az AMD sokkal jobban használható.
"A GTX960 vs R9 380 után ez több mint deja vu."
Igen ,mint a GTX 770 vs HD7970/280X és még sorolhatnám ,hogy napjainkban a régebbi AMD kártyák mennyivel jobbak és a plusz adottságait a jövőben mindig hasznosítani tudtuk (több memória ,jobb DX támogatás ,stb.)
Sajnos ezt sokan nem tudják csak akik rendszeresen cserélgették a kártyákat a gépükben.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
sakal83 #13125 üzenetére
Tetszik, hogy "rajtam" megy a vita.
1,a Én arra utaltam, hogy az új játékokban már inkább az RX480 dominál, és ez alátámasztani is látszik.
1,b Pusztán az elméleti teljesítményt tekintve a GTX1060 elég nyikhaj az RX480-hoz képest, az NV jól tud optimalizálni és drivert írni, az AMD nem.. de előbb vagy utóbb mindig magukra találnak, és idővel megjelenik a papírforma is. A GTX960 vs R9 380 után ez több mint deja vu.
2, Én ebből indultam ki, amit más oldalról is megtámogattam infóval. Ez alapján a javulás bizony számottevőnek mondható. DX11-ben 10% már bizony nem kevés. DX12-ben amúgy is erősebb volt, de még ezt is tudta fokozni (tény, hogy nem sokkal.. de ha a számokat nézed 3 vs. 6%.. duplázott!)
A fentebb is említett 4 új játékból 2-ben egyértelműen gyorsabb, 1-ben egál, 1-ben lassabb. Összességében tehát jobb.
-
BReal
addikt
válasz
sakal83 #13125 üzenetére
Akkor én értettem rosszul, hogy mire akartál utalni...
Techpowerupon voltak kint az első tesztek a ReLive-ról. 21 tesztelt játékban átlag 2%-ot gyorsult a 480 (ha jól értem a táblázatból, a 16.10.1.-hez képest, nem az első RX 480 drivert nézve). Ez szerintem azt tekintve, hogy nem egy játékspecifikus driver volt, hanem általános gyorsulást hozott, nagyon jó. . 16.7.3-as driverhez képest pl. van 3 játék is, ami 6-8%-ot gyorsult.
-
sakal83
addikt
Pont ezt írtam le...
Hogy időtállóbb az AMD. A 780TI-t sikerült izomból belassítania az Nvidiának. Az RX 470 felett kellene lennie 20%-al, erre egy szinten vannak... Valószínű ez várható a 1060 vs 480-nál is, de azért ez még nem következett be, de a látható a közeledés, ezért írtam, hogy óvatosan a számokkal. 10%-al jobb volt megjelenéskor a 1060 most pedig már egál...
Hobbyt pedig arra utalt, hogy:
1. az új játékokban már jobb a 480, ami ebben a formában nem igaz
2. sokat javul a teljesítménye, ami szintén nem igaz (guru3d betesztelte a drivereket. Tényleg van javulás, de nem számottevő)Remusz911
(PH! kedvence)A számból vetted ki a szót. Az, hogy kocajátékos valaki nem azt jelenti, hogy HD Low. Leginkább fullhd high 60 fps környéke számomra.
-
BReal
addikt
válasz
sakal83 #13122 üzenetére
Hobbyt arra akart utalni (ha nem, akkor majd kijavít), hogy a GCN architektúra lehet valamelyik kártya esetén sokkal többet fogyaszt (ezzel kapcsolatban ajánlom olvass feljebb, valaki nemrég írt Doom fogyasztás értékekről), lehet valamelyik kártya esetén induláskor overall lassabb, de egy időtállóbb megoldás, mint az NV-é. Nézd meg, mennyit gyorsult pl. a 390 is az idő előrehaladtával. RX480-nak is szépen hoztak már a driverek. A 780Ti-nél pedig nem is értem, miért hoztad fel a teljesítményt. Egy 700 dolláros kártyáról beszélünk, ami 3,5-4-szer drágább egy RX 470-nél, és jó 2,5-szer a GTX 1060-nál.
-
Remus389
veterán
-
sakal83
addikt
Látom kivetted a társalgás lényegét...
No, de sebaj... Végül is, nem veled kezdtem a társalgást. Kicsit belevauztál, majd sértegetés és Mindenki helyett való nyilatkozás (orvos?
)
ui.: Ha egy lépesen túl tudnál gondolkodni, akkor rájönnél, hogy miért írtam...
zolee1984
Unaloműzés, hobbi, tesztelgetés, tapasztalatgyűjtés, ezért próbálgatok ki sok vgat
-
zolee1984
senior tag
Teljesen jogos
Volt sok giga karim teljesen jól mentek
Pl a gtx 670-em 1250- ig boostolt alapból
A 770- is
Viszont ez most lehet vacak széria
Asusom is volt pár
580 dc2 például nagyon csendes volt
Viszont most az asus rx 470 kiborított
Végülis ha valaki ért hozzá megy az mint a villám dehát mókolni kell
Azt meg sokan nem szeretik -
sakal83
addikt
csak ez a mondta bökte meg a szememet
"Az új címekről meg aztán ne is beszéljünk.."
Nem tudtam hova tenni.
Épp a héten teszteltem egy 780Ti-t. Brutális volt látni, hogy a régebbi játékokban (780TI megjelenése+1év) mekkora erőt képvisel. Simán hozza a 1060 6Gb-os szintjét. A mai játékokban meg az RX470 vagy alatta is van... Nem szép dolog ez az Nvidiától...
Az árakat felesleges összehasonlítanod, azok ugyanazok. Kihagytad az Inno-t, a Gainwardot, akik nem gyártanak az AMD-nek. 89-ért az Inno3d kimondottan szépet nyújt. Lehet ki is próbálom. A 1070, amit most vettem egy kicsit erős túlzásra sikeredett fullhdra (doom fullon 140-200fps között, a dirt 120FPS fullon, a heaven fullon 104 fps) Nekem, mint kocajátékos egy pöppet sok
-
Yany
addikt
válasz
#45185024 #13115 üzenetére
Ez rossz hozzáállás. Nem halva született ötlet, csak vádaskodó vélemények helyett tényekkel, cikkekkel alátámasztott összefoglaló kell. Sz@r a Giga? Semmi gond, linkelni kell 1 vagy 2 korrekt cikket (tudom, ebbe is bele lehet kötni, de trolloknak rövid az élettartama itt). A lényeg, hogy városi legendák (vagy hírek annak megfelelő módon történő) terjesztése helyett linkek, fényképek kellenek és akkor korrekt lesz az összefoglaló is.
Pl. leírhatnánk az összefoglalóba, hogy az MSI kártyák szarok, mert az enyémen a hűtés rosszul volt felrakva, de közben mindenkinek megy f@szán, tehát egyedi esetről van szó és szuper, amióta egy 10 perces fixet toltam rá. Látni kell, hogy ki trollkodik/hőzöng/általánosít és ki az, aki ésszerűen nyilatkozik.
Lacus: általánosságban elmondható, hogy MSI, XFX és Sapphire az ajánlott RX4x0 kártyák, Asus és Giga az ellenjavalltak, de majd valaki, akinek van egy kis ideje, bedob linkeket is a gondokról, emlékszem, youtube videó is volt pl. a Gigabyte gondjairól.
ps.: a korrektség kedvéért meg kell jegyeznem, hogy annó a 6850-es szériából a Giga kártyája toronymagasan a legjobb volt hő/zaj szempontból, szóval a gyártót még nem feltétlen kell teljesen leírni, és mivel az alaplapjaik az egyik legjobbak, tudás van ott, csak akarniuk kell
-
törölt tag
válasz
lacus83 #13109 üzenetére
Lacus minden tiszteletem a tied de ez egy halvaszületett ötlet
A legtöbb ember itt az ár alapján vásárolt és utána megy a személyeskedésig az önigazolás
Ha le mered irni mik a nem ajánlott kártyák hisztis gyerekek fognak itt elszabadulni akik sose látták a GPUjuk hőhidját vagy arról legalább képet de biztos hogy ugy érzik kicselezték a rendszert és nagyon olcsón vásárolták meg a LEGJOBBAT -
BReal
addikt
válasz
sakal83 #13108 üzenetére
Az meg, hogy ugyanannyiba kerülnek-e? Nem, két dolog miatt is mondom ezt:
1. Nézzük a legolcsóbban kapható modellek árát:
1060-nál Giga Mini, 1 ventivel, 87000 Ft
480-nál XFX RS, 2 ventivel, 82000 Ft. Ez 5000 Ft difi.2. Azonos gyártok azonos modelljei: ASUS Strix sima és OC 480: 96000-97000 Ft, 1060: 107000-110000 Ft. Több, mint 10000 Ft difi mindkét változatnál
MSI Gaming és Gaming X 480: 92000-96000 Ft, 1060: 110000 (Gaming X), a Gaming megmagyarázhatatlan módon drágább, 112000 Ft. A lényeg, hogy 14000 Ft különbség van a GX verziók között a 480 javára.
Gigabyte WF2 és G1 480: 93000-95000 Ft, 1060: 89000-100000 Ft. Ez az egyetlen márka a 3 olyan közül, ami mindkét VGA gyártónak készít hűtéseket, aminél az egyik változat olcsóbb, mint a 480-as változat. De ha megnézed azt, hogy a Gigák a sorozat elérhetősége óta meglehetősen olcsóak voltak itthon, külföldön pedig nem kicsit drágábbak, míg a többi márka különböző változatai drágák, kiegészítve azzal, hogy pl. az Overclockers oldalon a 480 G1 (tehát jobb) 240£, a 1060 WF2 (tehát rosszabb) pedig 260£, tehát árban a plusz ÁFÁ-t is rászámolva kb. 7500-zal olcsóbb a G1 480 8GB, mint a WF2 1060 6GB, élek a gyanúperrel, hogy itthon valami turpisság van a Giga kártyáival. -
BReal
addikt
válasz
sakal83 #13108 üzenetére
Nem is írt mást: "1-2 kivételtől eltekintve az RX480 ugyan annyit vagy több FPS-t produkál. Az új címekről meg aztán ne is beszéljünk.." A 4 legutolsó nagy cím a Dishonored 2, a WD2, a CoD: IW és a Titanfall 2 (értelemszerűen nem időrendi sorrendben írtam). A Dishonored 2 kb. egál (hozzáteszem rákeresve a Guru3D, Techpowerup, Notebookcheck tesztjei közül a Guru3d hozott ki egált, a másik kettőnél picivel gyorsabb volt a 480), a CoD IW-t és a Titanfall 2-t már előbb leírtam (és te is), a WD 2-t pedig te. Apró bibi, hogy ezen játékok közül a WD2 nyíltan NV játék, míg az összes többi semleges.
-
lacus83
senior tag
Sziasztok
Topikösszefoglalóhoz szeretnék segítséget kérni tőletek.
RX 480 hoz , Rx470 hez többet, azzal nincs és nem is volt tapasztalatom.
Nálam Sapphire Rx 480 8Gb Nitro teljesít szolgálatot.
Sok itt az Xfx és Msi tulaj is.
Természetesen általános információkat én is ki tudok keresni, de a személyes tapasztalatokat az nem pótolja.
Ezen felül ha van bármi kérés, vagy jó ötlet ne tartsátok magatokban.
PMben várom a segítséget.Előre is köszönöm mindenkinek.
Üdv
Lacus -
sakal83
addikt
válasz
Hobbbyt #13102 üzenetére
Megnéztem[ a driver javulást/L] Mérsékelt, de javuló tendencia
Watch Dogs 2 1060 +1x%
Dishonored 2 Egál
COD 1X% 480
Battlefield Egál
Gears of War +4% 1060
Maffia III +5% 1060
Titanfall 2 +7% 480
-
BReal
addikt
válasz
sakal83 #13100 üzenetére
Titanfall 2-ben 5-6, CoD-ban 13-15 fps-sel veri a 1060 6GB-ot a 480 8GB. Előbbiben a 470 4GB is előzi a 1060 6GB-ot, CoD-ban pedig egyformán teljesítenek. És egyik sem AMD kötődésű játék.
(#13104) Out: Nem, a4team-nél pl. 75500-ba kerül, viszont 3 év garancia van hozzá a 2 helyett.
-
Out
addikt
Ez olcsónak számít mostanában? [link]
Nem akarok venni ilyet, csak gyanúsan olcsónak tűnt a többi ajánlat mellett.
-
HSM
félisten
válasz
távcsőves #13098 üzenetére
De nehéz a felfogásod...
A GDDR5 memóriának édesmindegy, milyen GPU mellett működik vagy nem működik jól.
A Giga 480-ról olvastam. Nekemnem tűnik vészesnek, és legalább hűtik a ramokat ők is rendesen.Ami a kazánozást illeti, tegnap kipróbáltam a topikban etalonnak számító bekapcsolt Vsynces tesztelést, és ezt dobta a "kazánom": [link].
Nem tudom, nálatok hány fok van a lakásban, de én ezekben a mínuszokban nem bíznám egy ilyenre a fűtést.Egyébként egy fullgrafikás Mantle BF4 futott így kb. 20 percig, és ez csak egy gagyi DC2....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest