- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vissza kaptam a kártyámat és minden a régi ,nagyon boldog vagyok!

-
zozo2001hu
tag
válasz
füles_
üzenetére
Igazad van nem olvastam el figyelmesen!

"Alulfeszeljük a GPU-t, vagyis csökkentjük a fogyasztást. Alulfeszelés esetén 10mV-os lepcsőkkel ugrálunk lefele az állapot 7-es értékből. Minden -10mV-nál adjunk terhelést a kártyának, személy szerint én a FireStrike-ot szoktam használni. A többi állapotot csak akkor módosítsuk, ha a feszültségértéke magasabb lenne, mint az utána következőé."
Na ezzel még el fogok játszani egy darabig mert érdekel a dolog.
-
füles_
őstag
válasz
zozo2001hu
üzenetére
"Tudni kell, hogy mindegyik GPU-nak más képességei vannak, és nem egyformán lehet őket alulfeszelni."
A GPU feszültségének az alját neked kell megkeresned, az nem megoldás, ha más beállításaival próbálkozol. Nem ugyanolyan mennyiségű áram szivárog minden lapkából, ezért kell valamelyiknek több vagy kevesebb feszültség ugyanahhoz az órajelhez.
Ha már elégedett vagy a kártyával akkor nem kell hozzányúnlod a feszültséghez, ha nem akarsz. De alulfeszeléssel még lehetne csökkenteni a hőmérsékletet, ezáltal a ventillátor fordulatszámot is.
(#15795) R3laX
Ha még benne vagytok a 14 napban akkor csak elállsz a vásárlástól. Nem kell megindokolni, kötelesek visszavenni. -
R3laX
addikt
-
zozo2001hu
tag
válasz
füles_
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kitoltam az áramfelvételi korlátot, felvettem a célhőmérsékletet 75 fokra és levettem a ventilátor cél fordulatszámát 2000-re.
Tökéletesen működik a kártya, nem melegszik annyira és sokkal csendesebb is.
Feltöltöttem a google drive tárhelyemre az aktuális wattman beállításokat wattman_silent.jpg a file neve: [link]
A cikkben [link] szereplő feszültségbeállításokkal is próbálkoztam, azonban azokkal az értékekkel a játékok kilépkedtek a windows desktopra sajnos.
-
Simi37
őstag
válasz
szabobela
üzenetére
#15790: Tudom, hogy van hangja. Ha benchelek maxra rakom. De ha nem szükséges nem viszem magasra.
#15791: Valahol 1,35v körül van a max amit lehet adni neki biosmod nélkül... annyit adtál?
#15792: Ki lehet fogni rosszul pasztázott darabokat nekem is sikerült a 480ból először.
#15794: Minden kártya más ha a tied nem olyan jó darab mint a cikkben, biztos lehet alulfeszelni csak nem annyira.
-
Simi37
őstag
Én napok óta Ethereumot bányászok, 1400rpm en megy és aludni tudok mellette

-
R3laX
addikt
Hali!
Tesómnak alapon az MSI RX 480 Gaming X 8GB 74 fokon megy Doom(vulkan) közben, miközben a ventilátor 62%-ra pörög fel. Egy Corsair Carbide Spec-02 házban, elől egy és hátul egy ventilátorral van táplálva, fölötte egy óriási Thermalright Macho X2 limited. Normális ez a hőfok alapon? 74fok 62% fan? Plz vki írjon tapasztalatot esetleg egy rosszul szellőző házzal, mert ha rossz a paszta, még most kéne visszaküldeni... még húzva sincs, nekem az XFX Black 50% 72 fokon megy 1370/2150-en.
-
-
-
BReal
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Az a baj (mármint bajnak nem baj), hogy kint nem változott az ára. Kint kezdetek óta olcsóbb az RX480 8GB. Valahogy nálunk a piaci dolguk máshogy alakulnak (minő meglepetés). A baj az, hogy itthon kellett vagy 2 hónap, mire kezdtek beállni az árak (azonos árban kapható 2 kártya), és még több, mire már olcsóbb is lett a 480 (ahogy a kezdetektől lennie kellett volna).
-
Raymond
titán
válasz
füles_
üzenetére
Kar, pedig egy csendes 3 ventis jo lett volna. Akkor nem sok valasztas van az MSI-n kivul, van most egy XFX R9 380X-em es a 90mm ventiktol nem vagyok oda (vagyis kinlodtam vele egy ideig mire hasznalhato lett, undervolt es manualis 38% max egeszen 83 fokig kellett hozza). Igaz XFX azt allitja tuti jo komponenseket rakak a kartyakra ezert olyan jo a GTR es a GTR BE, de valahogy az az erzesem ha megvennem akkor nem olyan peldanyt kapnak mint a J2C videojaban volt

-
szabobela
csendes tag
Egy MSI RX 480-nál normális ,hogy 1800-al pörög a venti játék közben? (elég hangos már)
-
füles_
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Olyan szinten szar VRM-et raktak a kártyára, hogy a múltkor előrukkoltak egy VBIOS frissítéssel (amiben emelték a power limitet), és konkrétan megjegyezték, hogy ne futtassanak az userek Furmarkot vagy ehhez hasonló stressztesztet a kártyával, mert bizony könnyedén leéghet a VRM.
Ebben a videóban alaposan megvizsgálja a gyerek a kártya PCB-jét: [link] -
Remus389
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Engem ugyan nem győz meg az nvidia.
Én úgy vagyok vele, hogy a lelkemet megnyugtatja, ha az AMD-t támogatom.
Mivel az RX széria is versenyképes, sőt jobban is megéri mint az nvidia (kivéve a gtx 1070 annak jó az ára a teljesítményéhez), hát akkor AMD-t veszek, hisz GPU-i ugyanolyan jók(sőt!) a kategóriájukban.
Tehát ha csak nincs valami ellenállhatatlan Nvidia ajánlat (RX 480-as árán GTX 1070), ilyen nem is lesz, akkor AMD!
Sajnos processzorból most nem éri meg AMD-t venni, de remélhetőleg a Ryzen processzorokkal ez a helyzet változni fog, ugyan valószínűleg nem lesznek olyan gyorsak mint a legújabb intelek, de bőven elég gyorsak lesznek, versenyképes áron.
Elgondolkodok majd a Ryzen procikon is, bár őszintén, kiszolgál bőven ez az öreg i7-es is, bőven, szinte csak diliből vennék, igazán nincs szükségem rá.
-
sakal83
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Jó döntés volt, logikus
Én is ezt tenném, ha az qva multimonitor feszültség és ramfrekvencia visszavétel normálisan működne...
Sajnos az AMD megint elb*szta, vagy az Nvidia csinálta jól, nézőpont kérdése
RX480 100k-ról 80k
GTX1060 80k-ról 100kMindenki beleszerelmesedett a 1060-ba, taroltak piaci részesedést és árat emelt jó hírnév megcsinálása után.
Az AMD meg...
-
Remus389
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Értem a logikát, ezért is döntöttem az rx 470 8gb mellett
Vagy az lesz hogy veszek kb 1 év múlva ráfizetéssel egy jobb kártyát (kisebbik AMD vega), de ha nem, akkor 2-3 évig meglesz, és akkor nem árt a 8GB, meg eladásnál visszajön a most elköltött pénz egy része.
Az RX 480 8GB-ot drágállottam, 13 ezerrel volt több, ahhoz képest hogy csak 6-7%-kal gyorsabb(PH teszt, aki nem hiszi).
A rx 470 4gb kicsit túl fapados, főleg ha refernecia.
Az arany középút pedig vagy az RX 480 4gb, vagy az RX 470 8GB, én a 8GB-ot tartottam fontosabbnak.
-
sakal83
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Ezzel a jobb GPU-val csínján bánnék. Persze jobb, gyorsabb, de szinte csak mérhető. Ha kinyomod az FPS számlálót észre sem veszed. Tapasztalat. (mindegyik volt) Meggyőződésem, hogy ezek a vgak együtt fognak elfogyni GPU erőben. A Vram más kérdés. Ha 2-3 évre vesz valaki, akkor 8Gb lehet szerintem jó, ha egy évre, akkor a 4Gb untig elég. Utána meg mehet az új generáció
Csodák nincsenek. Gyakorlatilag az RX széria lelökte a 390 (x) árát 30-40k-val. A 470 esetén 40-50-el.Sajnos hiányzik az a 490 a palettáról a teljesség miatt...
-
traktorgumi
aktív tag
sapphire rx 480 nitro+ 4gb
Érdemes a trixx-ben valamit állítani?
Power limit? -
Remus389
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
A Vram méretét meg eldönti mindenki, hogy megér-e neki 20k-t.
Annyit biztos nem ér meg, a lenti esetben 9 ezer Ft volt a dupla VRAM ára, az én esetemben úgy emlékszem 65 ezer volt az msi rx 470 4gb és 73 ezer volt az msi rx 470 8gb, 86 ezer volt a msi rx 480 8 gb.
Tehát a legdrágább és a legolcsóbb közt van 20 ezer, nem pedig a dupla ram
+20 ezerért nemcsak dupla ramot kapsz, de jobb GPU-t is, meg ezt-azt
-
Scooby
aktív tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Alakul ez! Magasabb frekin nem futott le? Ha hétvégére jön egy hidegebb levegő akkor nekifutok én is még egyszer, hátha meglesz a 16k GS

-
sakal83
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
És mekkorát lepődnél meg, ha a Te esetedben rádobnál 22k-t a 480-ra
kapnál vagy 5 fps-el többet egy 20-asért
(hitem szerint az a 20-30k-t félretéve egy köv generációra jobb választás, ha az ember cserélgetős fajta)Ezért mondtam mindig is, hogy a 1060 6gb/480 8Gb és 1060 3gb/470 4gb/480 4gb között azt kell venni, ami olcsóbb, egykutya mindegyik. Egyedül azt kell figyelni, hogy RX-ből MSI Gaming vagy XFX GTR/BE legyen. Az Nvidiánál meg mindegyik ugyanolyan egyventistől a Gaming X-ig. (ott eccerűbb a hűtés és hang kérdés)
A Vram méretét meg eldönti mindenki, hogy megér-e neki 20k-t.
-
Remus389
nagyúr
válasz
kiserik
üzenetére
nincs orbitális különbség, a legnagyobb mért különbség 9%-os, de azt mondom, megnyugtatóbb a 8GB-os kártya, szerintem amikor eladod, többet kérhetsz majd el érte, tehát valamennyire visszajön az a most kifizetett plusz pénz.
tehát most lehet, hogy kifizetsz +9 ezret, de egyrészt kicsit gyorsabb is, kisebb az esély a mikrolaggoknak, és eladásnál, mondjuk 35 ezer helyett, 40 ezerért kínálhatod, hisz 8 gb-os, vagy ki tudja? Az is lehet 2-3 év múlva a kutyának se kell 4 GB-os kártya, 8 GB lesz a minimum.

-
Emu
őstag
RX470-ben gondolkodva, az ASUS-on kívül van olyan márka amit kerülni érdemes?
Arról esetleg létezik összehasonlítás, hogy melyik hűtés a leghalkabb? (tuning nem cél, csak amikor van időm játszani általában velem egy szobában alszanak is
) -
kiserik
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Szerdán érkezik a msi rx 480 gaming 8gb.
-
-
füles_
őstag
válasz
kiserik
üzenetére
Szerintem felesleges várnod, ennél olcsóbb nem hiszem, hogy lesz mostanában. iPON-on van 81,5e-ért MSI Gaming, ha nem ezt nézted.
Teljesítményben nincs különbség a 4 és a 8GB-os verziók között. Viszont vannak VRAM zabáló játékok, ahol a VRAM lesz a limitáló tényező, ami miatt nem fogod tudni feljebb állítani a részletességet. Ilyen játékok pl: Rise of the Tomb Raider, vagy Doom. Ha kifogy a VRAM-ból a kártya, akkor mikrolaggolni fog, és jó nagy FPS droppok lehetnek.
Ha hosszútávra tervezel, akkor megéri a 8GB-os.
-
kiserik
senior tag
Sziasztok!
Gépem:
MSI Z97 Guard-pro
i5 4460
8GB DDR3 1866MHz
Corsair tx 650
GTX 660 ti
Monitor: lg 32lf5610 (FHD)
Felhasználás: játék
Eljött az idő, hogy lecseréljem remek kártyámat. Nagyon úgy néz ki, hogy rx 480 lesz a befutó. Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Megéri e ezzel a géppel +9000-et kifizetni +4 gb vram-ért? kb 1 hónapom van a beszerzésre, érdemes e most lecsapni a MSI gamingek jó árára, vagy inkább várjak még valamire?
Előre is köszönöm!
-
Persze ,unalom kb.!

Azonos teljesítményben meg szerettem volna lesni ,hogy egy nvidia s játék (gta5) mennyivel megy jobban az rx 470-hez képest.
Az eredmény: Semmivel +fakultabb kép ,élettelen színek és egy picit még lassabb is volt.
(#15752) ricsi8800gt
Köszönöm de már megoldottam ,reggel vissza vittem az eladónak a kártyát ,most meg várom az én kártyámat amit eladtam ,hogy visszavegyem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BReal
addikt
válasz
85Slaci265DC
üzenetére
Szia! Fogyasztásáról nem tudok beszélni, de az a 10-15 fps több lesz. A két kártya között 4x% különbség van. Úgy is írhatnám, hogy óriási.
TechN7ne : Megkérdezhetem, mi vezérelt arra, hogy az rx470-et gtx970-re cseréld?

-
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Bármilyen 3d alkalmazás ,játék.
Én esetemben már a gta 5 menüben is duruzsolt. Nem is ciripelés ,inkább ilyen perzselő hang ,mint ha vlmi ott nem stimmelne ,elég kellemetlen isten mentsen tőle. -
baphomet
senior tag
Nem kizárva, hogy egyszerűen csak botszemem van
, de én is hasonló -évtizedes- Ati/AMD-s múlt után váltottam másfél éve Nvidiára (GTX960 és 970), majd most vissza RX 480-ra, és semmi kép-, vagy színminőségbeli különbséget nem vettem észre, se akkor se most.Esetleg csak erről a 37 másodperc alatt kiguglizható, és további 43 másodperc alatt korrigálható problémáról van szó, miszerint az Nvidia kártyák HDMI-n hajlamosak alapból limited RGB jelet küldeni a full range helyett. Bővebben pl. itt: https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/
És, hogy ne legyen ez a hsz teljesen off: a fenti cikk számunkra is hasznos része, hogy az AMD kártyák alapértelmezése az YCbCr 4:4:4, amit, ha kijelző támogatja (monitorok esetén ez nem kérdés, és elvileg az újabb tévéknél sem), akkor érdemes full range RGB-re állítani.
A cikkben tesztelt monitoron ez majd' 5%-nyi kontrasztarány javulást eredményezett. -
távcsőves
senior tag
MSI Armor RX470 Nem szerepel az ajánlott kártyák közt. Nem azért mert nem müködik. Egyszerűen hangos. Olcsósított a hűtés rajta. Nem rég volt már itt szó róla.
@:TechN7ne: nem kell beszarni. Előre felesleges cirkuszolni a ciripeléstől.
-
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Tegnap biztosan hogy a vga ciripelt (970) ,tápom tuti nem abban biztos vagyok ,eddig sem ciripelt.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Nem a kártya ciripel hanem a táp.Nekem rengeteg kártyám volt már és mikor nagy FPS-eket dobál vagy nagy az áram felvétel valaminek akkor azt a táp sínyli meg,Szóval nem a kárytád az ami cicereg meg sipol.Játék alatt soha egy kártyámat nem halottam ciceregni,sipolni,brekekni,röfögni stb
-
füles_
őstag
válasz
zozo2001hu
üzenetére
3000 RPM nagyon sok. Szerintem 1500-2000 RPM közé simán bevihető, sokkal halkabb lesz.
Ha gondolod, olvasd el az írásomat, és e szerint állítsd be a kártyát.
A thermal limitet állítsd 75 fokra, és feszeld alul a GPU-t. Majd a jobb teljesítményért adhatsz neki egy kis power limitet is. Ez mind benne van a cikkemben, amit előbb linkeltem
Ja és a ventillátor "cél" fordulatszámát is állítsd 2000-re. -
Most attól félek ,hogy az én kártyám ami nem ciripelt mikor használtam ,most majd elkezd ciripelni ha kipróbálom.
Arra is gondoltam ,hogy silány minőségű tápegységgel lehet ezeket kihozni a videokártyákból ,és a hozzá nem értők akik az egyik legalapvetőbb ,fontos alkatrészen spórolnak mint tápegység elb@xák az egészet.Engem nagyon idegesít a ciripelés ,rögtön el állok a vásárlástól ha ilyet érzékelek...
Egyre jobban félek tőle ,vissza kapom a kártyámat abban az állapotban amilyen volt ,és továbbra sem fog ciripelni komolyan mondom megtartom.
Egy kis nvidia után még jobban megerősödött bennem ,hogy imádom az AMD-t és hajrá fiuk ,szépen odacsapnak a középmezőnyben nagyon jó pénzért.
Remélem nincs semmi baja a kicsikémnek ,hozzá nem nyúlok inkább. -
zolee1984
senior tag
válasz
zozo2001hu
üzenetére
Told ki a fogyasztasi limitet meg állítsd a célhőmérsékletet 70-ről 75-re
-
85Slaci265DC
tag
Szevesztok!
asus strix rx 470-et néztem ki magamnak,de nem nagyon ajánlották hogy ezt a tipust válasszam.
Melyik tipus hűtésileg,és driverileg a megbízhatóbb.Az MSI-t már ajánlották hogy jobb.
Érdekelne a valós fogyastása is.
1050ti és az Rx470 között variálok,tudom erősebb a 470,de nem igazán tudok dönteni.
10-30w vagy +-10-15fps nem érdekel- -
atee
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Lassan jön majd a pixel garihoz hasonló ciripelès garancia

Szerencsére engem nem èrint aktuálisan, de tènyleg egyre több ilyen hibával találkozni!
Egy barátom 1060 kartyálya hetekig rendben ment majd elkezdte a ciripelèst! Restart után egy darabig csendben van. Majd megint elkezdi....
-
válasz
zozo2001hu
üzenetére
Célhőmérséklet 75-re és egy kis alulfeszelés. Ha nem hibás a kártya, akkor valóban elég gyér az a hűtés.

-
zozo2001hu
tag
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Nekem évekig AMD kártyáüm voltak, utána 2 Nvidia, de semmi baj nem volt velük. IPS monitort használok.
Végül vettem egy régebbi gépet ATI kártyával, érezhetően sötétebb a képe, igaz driverben semmit sem állítottam.Szerintem egyik sem jobb vagy rosszabb, elvakult vérpistikéket zavarja csak.
-
R3laX
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Pedig hidd el, igencsak ad neki, itt egy régebbi 1400/2250-es eredményem, itt is több GS pontot kaptam mint te. Nekem 24/7-re is 2150-en van a memó, ad neki rendesen, ez nem 7970/280X
. Erősebb procival be is előzöl majd PH Fire Strike toplistán
. -
füles_
őstag
válasz
zozo2001hu
üzenetére
Szia!
Az Armor elég sovány hűtésű, nem csoda, hogy hangos. Nem tudom milyenek a kártya gyári beállításai. Esetleg tudnál küldeni egy képet a Wattman-ról?(#15731) Remusz911
+1
Szerintem is a GTR a legjobb RX 480-as, de a jelenlegi árán nagyon rossz vétel. MSI Gaming már kapható 81,5e-ért. Sokkal jobban megéri.(#15727) TechN7ne
Szerintem ha visszatérsz AMD-hez lépj egyel följebb és keress valami jó kis 480-ast.
Azért ha teljesítményben annyira nem is, de felszereltségben általában van különbség az RX 480 javára 470-el szemben. -
Remus389
nagyúr
Jó és az mennyivel jobb ettől? [link]
10 ezer forinttal biztos, hogy nem.
Olyan túl drága RX-et sem érdemes venni, hisz veszélyesen közel vannak a legolcsóbb GTX 1070-esek, ami eggyel feljebbi kategória azért.
Alternatív megoldásként megtartani a kis 470-est, és nyár végén a kisebbik AMD Vega kártyát megvenni, ami olyan GTX 1070 szint körül lesz várhatóan. A képe is szép lesz, de erős is.
Egyébként még engem is érdekel a kisebbik Vega kártya, szerintem a rendszerembe, amennyiben 4.4 Ghz-re húzok benne egy i7-es Xeon-t, 16 giga rammal, szerintem még belefér egy gtx 1070 szintű kártya.
-
fanti
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Igen, én szerintem is ha megszoktad az AMD szín és képvilágát (én mondjuk jól megszoktam az elmúlt 10 évben : 4850, 4890, 5850, 6950, 7950, 290X, 380X, 480) akkor az nVidia fakónak fog tűnni, meg olyan élettelennek.
Ja, vegyed az XFX RX480 8GB GTR BE-t, az a legjobb 480-as szerintem!
-
Remus389
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Na akkor megkaptad a leckét

Egy kicsit bölcsebben kell hozzáállni a dologhoz, és akkor rendben lesz.
Én azt javasolnám neked, hogy esetleg vedd meg a csúcs RX-et, az msi RX 480 8GB-ot. És akkor nyugi lesz

Esetleg az XFX-et, vagy a Saphire nitro+-t (de csak 3 év garival)
-
-
BReal
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Azért legyünk igazságosak, ha valaki egy régi kártyáról vált pl. egy 1060-ra, ugyanott van, mintha RX480-at venne. Tehát szinte teljesen mindegy, hogy melyik kártyát veszi, összességében egyezik a két kártya teljesítménye. Régebbi DX11 játékokban jobb a 1060, újabbakban kiegyenlített, illetve hol ez, hol az jobb, DX12-ben pedig az RX480. Ez az alapvető különbség. Más kérdés, hogy hála a jó égnek a jelenlegi árazással az egyik legjobb RX480 több ezer Ft-tal olcsóbb, mint a legolcsóbb 1060, így most már itthon is 100%-osan kijelenthető, hogy ár/érték arányban az AMD kártyája jobb választás.
-
Remus389
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Jó ez az RX széria, egy két hülyeséget el kell neki nézni, de el lehet vele lenni. Az nvidiának is lehetnek hülyeségei, ha kevesebb is.
Nem kell ilyen izgágának lenni

Én szépen beraktam, lehet hogy 2-3 évig ki sem veszem, ennyi.
Különben néztem, netezés alatt nem is forognak a ventik az msi-n
félpasszív karesz! Tuti! Minek bántani? -
Na skacok ,vettem tegnap egy gtx 970 t és ma már megy is vissza....
Még nvidia s játékokban sem ütötte meg az msi 470 teljesítményét ,ennyivel is okosabb lettem,jön vissza az RX!
Kb. 1070 alatt butaság nvidia kártyát vásárolni ,nem add annyi pluszt.
-
válasz
zozo2001hu
üzenetére
Tapasztalatom nincs vele, viszont leírhatnád, hogy hány fokon és milyen fordulaton megy terhelve.
-
zozo2001hu
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
FSP HEXA+ 500W
-
MasterMark
titán
válasz
zozo2001hu
üzenetére
Pontosan milyen táp?
-
zozo2001hu
tag
Sziasztok!
Fiamnak összeraktam egy gépet egy MSI rx470 Armor OC 4GB-os kártya van benne, i5 6500-as cpu-val és 8gb rammal, 500w-os FSP táppal.
Nagyon szépen működik, a mostani AAA-s gammák high beállításon 60fps-es futnak stabilan 1080p felbontású kijelzőn.
Egyedül a vga kártya által keltett zaj az ami zavaró terhelés közben. Sima irodai alap feladatoknál teljesen csendben teszi a dolgát.
Van valakinek tapasztalata ezzel vagy ehhez hasonló kártyával kapcsolatban. Érdemes finomhangolni? Minden javaslatot szívesen veszek és előre is köszönöm a segítséget.
Link a kártyához [link]
-
lacus83
senior tag
Sziasztok
Bővült az összefoglaló füles és Hunork fórumtársak logoutos írásaival.
RX 470 kapcsán bemutatott alulfeszelési folyamattal és egy részletes Xfx Rx 480 8Gb Gtr tesztel lettünk gazdagabbak. Köszönöm a munkájukat
Ha már Xfx igen 470 ben nincs Gtr, csak Rs
RS valamivel szegényebb hűtésű emlékeim szerint.További kérés Nv, Táp kérdés, Tv és monitor, ha már beszalad néha, tegyük Off ba.
Ha nem számottevő ez ügyben az Off, maradhat de tényleg ezekre van külön topik.
-
Simi37
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Pedig hidd el a memoria oc hoz a konyhara

-
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
15000 GS majdnem megvan, memória nem megy többet?
Hány fokig ment fel? -
BReal
addikt
Sziasztok. Nem tudom említette-e valaki, de az MSI Armorból megjelent a kínálatban az RX480 8GB verzió is (eddig csak RX470-et láttam).
-
sunyi86
csendes tag
Szervusz,
koszonom a valaszt. A jelenseg a jatek inditasu utan egybol fent all. Sejtem, hogy ez all a jelenseg mogott, de netes teszteknel very high beallitasok mellett (ugyanilyen CPU-val) a minimum fps 30 korul mozgott (ha jol emlekszem, de semmikepp sem 1-2). Ha csak a texturat allitom high-ra, akkor minden szepen mukodik. Nem tartom nagy problemanak, hogy high textura beallitasok mellett kell jatszni, mert nem akkora szamomra a kulonbseg. Csak igy utolag lehet, hogy jobb valaszas lett volna a 8GB-os verzio. Ami meg szamomra nem teljesen ertheto, hogy GPU-Z szerint a vram hasznalat maximuma 3890 MB (dedikalt) es 270MB a dinamikus. Nem tudom pontosan mi a kulonbseg a ketto kozott, de ez azt jelenti, hogy 4096 MB helyett csak 3890-et tud hasznalni? Egyebkent 8GB DDR4 2133MHz rendszer memoria van a gepben. Koszonom a segitseget.
-
válasz
sakal83
üzenetére
És fullhd jelet küldesz arra is?
Hz akkor egyezik?
Mert nálam akkor csak annyi a különbség, hogy a monitor van HDMI-vel és a TV DVI-D-vel rákötve. Azaz pont fordítva, de szerintem ennek nem kellene befolyásolni. Sőt, nálam a monitor is ad hangot ha arra állítom és persze a TV is.
-
sakal83
addikt
-
Szab24
tag
válasz
Pokesz007
üzenetére
Nem az összefoglalóban hanem itt fentebb (15686, 15682,15789).
A gtrt mindenhol ajánlják de ahogy látom olyan nincs 4 gigásban.(ricsi8800gt) persze nem sok az 5000, de egyrészt ér-e annyit másrészt már egy kategóriát így is léptem felfelé mert eredetileg 470 volt a kiszemelt
-
R3laX
addikt
válasz
sunyi86
üzenetére
Nem nem, ilyenkor ugyanúgy viselkedik mint ha kevés ram lenne a gépedben. Meg-megáll, hogy kitörölje a túltöltődött memóriát, majd újratölti, ezért beakad. Próbáld ki, hogy a textúra minőséget rakod csak High-ra, ahol nem kér még 4-5-nél többet. R9 280X 3GB-al nekem is vitte egy ideig very high-on, majd elkezdett akadozni, mert kifutott a keretből.
szerk.: Más játék, pl Doom, pont ezért nem engedi feljebb rakni a textúrát, mert idővel úgyis játszhatatlan lenne, és nem csak a fps csökkenne tőle, pedig a kártya magja bírná.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- AKCIÓ! MacBook Pro 13 M1 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(hitem szerint az a 20-30k-t félretéve egy köv generációra jobb választás, ha az ember cserélgetős fajta)

. Erősebb procival be is előzöl majd PH Fire Strike toplistán
Azért ha teljesítményben annyira nem is, de felszereltségben általában van különbség az RX 480 javára 470-el szemben.

Nyugodtabb lennék, ha egy 81k-s MSI Gaming RX480 csücsülne benne