- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
füles_
őstag
válasz
Szoszo94 #12381 üzenetére
Hát ha tuningolni akarsz akkor pedig neked az XFX GTR kellene, mert az itteni és a külföldi fórumozók körében is úgy van elterjedve, hogy ez bírja a legjobban az OC-t. Ha gondolod keress vissza, néhányan elértek 1450-1475MHz-ces GPU órajeleket is ezzel a példánnyal. Ez egyrészt szerintem a nagyon durva VRM-nek köszönhető be, amit a GTR kapott.Állítólag olyan kaliberű, mint ami a Fury X-szen van.
Én úgy vettem észre, hogy az RX 470-esek nem bírják annyira a tuningot mint a 480-asok.Talán még egy 470-eset sem láttam ami 1400MHz fölött járt volna (itt a fórumban).Az extrém overclockerek is mindig RX 480-at tuningolnak.
RX 470 8GB-hoz annyit fűznék hozzá, hogy nekem valahogy nem szimpatikusInkább RX 480 4GB-ot szoktam ajánlani.Ha valaki 8GB-os RX 470-et akar venni, akkor még tegyen hozzá egy kicsit és vegyen 8GB-os 480-at.Iponon a legolcsóbb 480 8GB 84e forint (XFX RS), a legolcsóbb 470 8GB pedig 76e forint (Sapphire Nitro)
-
havenday
tag
sziasztok egy msi 480 gaming x 8gb kártyám van OC beállításon egy i6600K 4.5ghz processzor és 16gb ram társaságában. Most futtattam le a 3dmark fire strike benchmarkot, 10469 pontot értem el. Ez jó a gépemhez képest?
-
menpee
aktív tag
Mint például kémprogramtelepítés, registry szétverése, backdoor nyitása illetéktelen behatolóknak, hogy a zombihálózatuk része lehess, etc...?
A 3rd party programokban ezek miatt nem bíznak az emberek és én is erre értettem a "biztonságos" jelzőt. Aki a guru3D oldaláról tölti le a DDU-t, annak ezek miatt nem hinném, hogy aggódnia kellene. Ha tudod mit csinálsz, akkor nem problémás, ha meg nem, akkor egy sima bios beállítással is szét lehet b@szni gépet. -
törölt tag
AMD RX470 legújabb driverrel.
Ebben a menüben, ennél a frakciónál mindig ott van ez a fekete négyzet.
Meccs közben is előszokott fordulni néha, hogy bizonyos részeknél fekete négyzetezik.Egyáltalán nem zavaró, mert ritkán is jön elő és akkor is 1-1 pillanatra villan fel, de jó lenne tudni, hogy a játék vagy a kártya hibája-e.
Gyári OC-n (1256/1750) járatom a GPU-t. Adtam neki +50 power limitet is AB-ben, de akkor is jelentkezett. Egyébként max 106W volt a fogyasztása játék közben, tehát a 150W-ból alapból sem fut ki.
Más játékban nem tapasztaltam ilyesmit.Max 65°C fok volt a kártya hőmérséklete és max 2600 MB memóriát fogyasztott el a 4-ből.
Ti mire tippeltek? Én a játékra tippelnék, hogy valamiért bugosan kezeli ezeket és remélhetőleg majd kijavítják.
-
ncc1701
veterán
Gyerekek, melyik az a progi, amivel lehet csekkolni, h hibázik-e a vga-n levő memória tuning hatására?
-
távcsőves
senior tag
válasz
SzlobiG #12382 üzenetére
Igen, az a jelenben kerülendő inkább, de meglátjuk majd 2 év múlva mi a több gpu-s helyzet. Még az is lehet, 2db 470 is megtáltosodik annyira DX12 only játékokban, hogy multigpu aranykor jön. Fene tudja, de erre azért nagyon kis esélyt láttok. Valószínűleg akkor is az lesz ami mindig is, egy darab de erőseb gpu lesz a jó választás.
-
távcsőves
senior tag
válasz
Szoszo94 #12378 üzenetére
A 470 kb 10%-al lehet lemaradva a 480 mögött. Tuningolni mindkettőt lehet. Amit otthon nem fogsz megoldani az a plusz 4gb ram (a fullHD feletti felbontáshoz) és a letiltott gcn magok.( Hogy legyen ami ki is számolja az grafikai effekteket.) FullHD-ra jelenleg a 470 4gb is elég apró kompromiszumokkal. (Ha a cél 60fps környéke) a 480 4gb pedig teljesen OK itt jelenleg. A 480 8gb a fullHD feletti felbontásokon képes kipréselni magából az 1060-al kb azonos sebességet (AAA játékok), de nem maximum részletességen és ez a sebesség kb 30fps ahová csökken. Egy tuningolt 470 8gb modell akkor mit kezd itt? Valahol 25-30 fps lehet amit felköhög medium körüli beállításokkal. Teszteket néz a netten, itt a legkevesebben választottak 470 8gb-s variánst. A másik 3 változat sokkal népszerűbb és nem véletlen. 4K-ra 1070 és felette vagy amd crossfire de 8gb-os változatokkal.
Én a 480 8gb-ra szavaztam, mert a 70 ezer ft sem kevés, de a 85000 amit kérnek a nagyobb és erősebb tesóért kb arányos. Nem szeretnék váltani 2 évig, és ott döntök, eladom, vagy veszek mégegyett crossfire-be.
-
Szoszo94
őstag
válasz
mcwolf79 #12374 üzenetére
FHD-ra elég a 3GB is, sőt, 2K-ra is azokhoz a játékokhoz, amiket már említettem. Feltételes móddal nem vagyok kisegítve sajnos, ezzel tisztában vagyok én is, ezért néztem a 8GB-os 470-et. Viszont írták az előbb, hogy 480 4GB-os modellel van tapasztalat 4K-ban, kimaxolva az említett játékban 30FPS. Viszont azt is írták, hogy a 480 ereje kellene, ezért kérdem a tuningpotenciált, körülbelül mire lehet számítani a két kártyánál.
Jelenleg 15k különbség van a 470 és 480 8GB-os verziók közt, viszont nem tudom, tényleg megérne-e ennyit a dolog...anno könnyebb volt a döntés a 280X-el, most kissé tanácstalan vagyok
-
menpee
aktív tag
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Giga G1 RX 470 mennyivel lehet hangosabb, ha az egyáltalán, mint az MSI Gaming terhelés alatt?
-
Yany
addikt
Skacok, valami gebasz van. Eddig 16.10.2-es catalystet használtam, és nagyon elégedett voltam. Biztos, ami biztos alapon felraktam a 16.12.2-eset, mert sok olyan fix volt ahhoz képest, amivel nem szeretnék találkozni. Na a BF4-es fps értékei majdnemhogy megfeleződtek. WTF?!
Megnéztem a beállításokat, semmi nincs bekapcsolva, ami eddig ne lett volna, soha nem használok FSAA-t, szóval minden normálisnak tűnik, kivéve, hogy néha úgy belassul a BF4, ahogy 7870-esemen, de folyamatosan méltatlan fps-eket nyújt egy RX480-ashoz képest.
Van ötletetek, esetleg hasonló tapasztalat?
Amiket kizártam:
- nem fut háttérfolyamat, ami zabálná az erőforrásokat
- nincs túlmelegedés(install totál tiszta volt, soha nem használok driver cleanert, csak uninstall előző, új felrak, viszonylag szűz Win10-es x64 oprendszer)
-
deja vu
addikt
válasz
giornalista #12367 üzenetére
Még a GTX1080 is kevés 4K-ra pedig az sokkal erősebb az RX480-nál. Titan X Pascal kb. az egyetlen jelenlegi kártya ami már jó lehet 4K-ra.
-
giornalista
senior tag
-
Cronerator
tag
válasz
Szoszo94 #12361 üzenetére
Nekem 8 gigás 480-om van. 3440*1440-es felbontásban lehet tolni "régebbi" játékokat, de a komolyabb erőt igénylőket inkább 2560*1080-ban futtatom. Nekem többet számít a High/ultra beállítás, mint a low/medium. Nekem fontos, hogy meglegyen a fix 75fps. Ez a kártya fullhdra van kitalálva szerintem. Akinek jó a >30fps, az használja 4k-ban. Remélem mihamarabb jön a vega.
Utoljára a Lords of the Fallennel játszottam és le kellett vennem 2560*1080ra, hogy meglegyen a fix 75fps. -
Askformore
senior tag
válasz
Szoszo94 #12363 üzenetére
Jogos, mivel mindent maxra szoktam rakni, ha már egy relatíve drága kártyáról beszélünk, ezért a 4k-nál is max beállításokkal számoltam
mediumon elég lenne mindenre szerintem, talán a 470 is. Sw Battlefront maxon 30 fps amúgy, egyszer sem akadt még be a vram hiánya miatt.
-
SzlobiG
félisten
Lehetséges, de akkor a tdp limit miatt vissza fogja venni az órajelet ergo nem értél el semmit. Nyilván ez terhelés függő lehet egy gyengébben terhelő programba jó lehet, de máshol már nem.
(#12360) Szoszo94 Csak is 480 8Gb-osban gondolkodnék, de még az is kevés lehet akkora felbontásra.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Askformore #12362 üzenetére
Kimaxolva mindent de, biztosan nem lesz fix 60FPS
Viszont így is többet kell belefektetnem, mint az előző kártyám eladásából bejövő összeg (280X). Többet nem szándékozom adni VGA-ért, két év múlva úgysem lesz ez sem sehol (képletesen persze). Viszont a mostani kártyám 2K-ban futtatja élsimítás nélkül közel maximum beállításokkal azokat a játékokat, amiket játszom (The Crew, Project Cars) 60FPS-el, úgyhogy boldogulni fogok a 470-elViszont 4K-hoz nem kevés nálad a 4GB VRAM?
Szerk.: telefonról könnyű elgépelni a dolgokat
-
Szoszo94
őstag
Sziasztok!
Melyik RX470 kártya a legtuningbarátabb?
4K játékra kellene, így 8GB-os változatokat nézegettem. Bár a 480/4GB ugyan abban az árban van, de 4K felbontáshoz kevés lesz szerintem az a VRAM.Jelenleg a Sapphire Nitro+ amivel szemezek, tudtok segíteni?
-
Askformore
senior tag
válasz
MongolZ #12358 üzenetére
Lehet itt venni aprón olcsón, fóliás dobozos darabot 20 -22 körül, én 21.500-ert vettem. Elvileg szépséghibás esetleg doboz sérült házak, de semmi bajuk. Két NZXT házat is vettem már itt, egy H230-at és egy H440-et. Ha gondolod megírom priviben melyik eladóknál lehet érdeklődni
-
MongolZ
addikt
válasz
Askformore #12352 üzenetére
Köszi, szép ház. Sajnos más árkategória, mint amiben én nyomom.
-
R3laX
addikt
Szerintetek az lehetséges tuningnál, h. ha kevesebb power limitet adsz, akkor kevesebb feszkót kér be?
trufa12: igen, ettől paráztam azért, h. Tn-ről váltottam egy tök jó Ips panelre, nem biztos, h. visszamennék. VA panel teljesen más?
-
trufa12
addikt
válasz
giornalista #12326 üzenetére
Ilyen aoc monitorom van . Nyugodtan vegyed . Szépen belehet lőni a színeket . Kiváló képet ad. Szintorzulas van lévén tn de nem hátulról fogod bámulni így tok Mind1
-
menpee
aktív tag
válasz
BullKoxa #12354 üzenetére
Még nem aktiváltam, viszont sem uPlay-en, sem Originen nem árulják a játékot (ez a 2 és a Steam van megadva lehetséges AMD promo kód elfogadó helynek), g2a és kinguin is csak Steam kódokat adott ki találatra.
Igen, a Rewards oldalon csak a valós vásárlást ellenőrzik a kód adása előtt. Ha a bolt elvégezte helyetted, az örömteli, amcsiknál a Newegg csinálta hasonlóan.
Ha csak AMD Unique ID-t kaptál, akkor azt regisztrálni kell az AMD Rewards oldalon és utána küldik a kódot e-mail-ben. Részletes leírás a felhasználási feltételek között angolul.
-
MongolZ
addikt
válasz
Askformore #12295 üzenetére
Ez milyen ház?
-
BullKoxa
őstag
válasz
traktorgumi #12349 üzenetére
Sziasztok! Én olyat kérdeznék amit a kártyához kaptam Civilization VI kódot azt hol kell használni? honnan tudnám leszedni a kóddal a játékot?
Bocsi traktorgumi neked ment ,pedig mindenkinek szántam a kérdésemet.
-
traktorgumi
aktív tag
sziasztok
Vásároltam egy rx 480 4g oc verziót.
A dobozban van egy www.sapphireselectclub.com lap minek a hátoldalán van egy matrica reguired ssc gold membership.
sappphire ID:***** kód.
Ez mire jó?
Elnézést ha valakit fáraszt kérdés -
aginor
veterán
válasz
távcsőves #12346 üzenetére
Látszik az: 1300@3777 vs 1350@3832
Hogy ez nem sok? Valóban, de egyrészt kevés órajelet emeltünk (50Mhz), másrészt szar a teszt, harmadrész a második pont miatt lehet proc limit is benne.Korábban volt egy Sapphire 470-em és az eredmények megegyeznek azzal, a mérési szórást leszámítva. Viszont itt sokkal jobbak a feszek és a hőmérsékletek/hang.
-
távcsőves
senior tag
válasz
aginor #12345 üzenetére
Igen, ezt írtam. Nem esik ki a TDP keretből, bármit állítottál. Ez világos. De miért nem látszik a gpu frekvencia emelés hatása? Hőmérsékletek kicsit változtak (magasabb értékek) de semmi rendkívüli, mondhatjuk alig-alig változott. Graphics score nem változott. Ennél többet reméltem.
-
aginor
veterán
válasz
távcsőves #12344 üzenetére
Hát nézd, a 3Dmark egy elég szar bench, technikailag, ugyanakkor az órajel emelés eredménye látható, a powerlimité nem, de mivel a kalkulált fogyasztás 140W alatt maradt, így nem is meglepő. Jól látszik ez abból is, hogy a -20%-nál sem dobta el magát a kártya és az eredmények is rendben vannak vele.
Kéne már az Uniginnek az új tesztje, hátha az jobb képet adna a kártyáról.. -
távcsőves
senior tag
válasz
aginor #12343 üzenetére
Milyen szépen látszik, az alulfeszelés miatt, mindegy a plusz power limit, konkrétan nincs hatása a gpu teljesítményére. Nem esik ki a TDP keretből. Hőmérsékletek sem másznak el, megéri kicsit bíbelődni vele. Ha nem húzod a gpu-t akkor is.
Vagyis nem változik semmi, de tényleg semmi. Ezt most nem értem. Ez a vga-d alapfesze, És bármit állítottál, nem kaptál több pontot a eredményeidre. Nincs ebben valami limit? Na majd valaki felvilágosít mi ez.
-
Laja333
őstag
válasz
Olcsóbbnak olcsóbb, de nem tud annyit.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #12329 üzenetére
Ez részben igaz lenne, ha a gépek napi 24 órában csúcson járnának, de nem így van. Idle sokkal több időt töltenek mint teljes terhelés alatt.. így borul az egész. Az FX mellé is elégséges egy minőség 400 wattos táp. CPU+VGA ~max 300 watt, 50 watt az összes többire, durva ráhagyással. 50watt kalkulált+ a tápba beépített 1.2-es túlméretezés. Én emiatt nem cserélnék tápot, persze ha mindent egyszerre vennék, akkor nagyobb biztonsági tartalékot hagynék, egyértelmű.
-
HSM
félisten
válasz
#02119936 #12334 üzenetére
A 2db táp a redundancia miatt van, ha az egyik lehalna, ott a másik. Ami pedig az 1200W-ot illeti, nem igazán volt szerencsém ilyenhez, amiket én szereltem annak idején márkás szerverek, két akkor csúcs hatmagos Intel proci mellé 675W-os táp ment....
De maradjunk inkább annyiban, hogy akit érint a téma, inkább kérdezzen rá/olvasson utána a tápos topikban. Ott senki nem fog egy 480CF-hez 1000W-os tápot ajánlani.
-
Pokesz007
senior tag
Az én kis procimmal is tesztelték a 480as kártyát
Ilyenkor elég nagy limit van ugye?
[link] -
-
HSM
félisten
válasz
Ezek TN panelesek....
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Askformore #12325 üzenetére
Egy minőségi 400 wattos bőven elég lett volna..
-
Askformore
senior tag
válasz
PlayMax #12296 üzenetére
Ok, én amiatt cseréltem tápot már a vga érkezése előtt, mert itt mindenki azt írta, hogy 200, meg 220 wattokat zabál olykor az MSI. Ezzel szemben én egyszer láttam egy pillanatra 180 watton, amúgy meg max 160. Egy jobb 400 wattos tápom volt, de nem baj, így legalább van benne tartalék (520w).
-
R3laX
addikt
Én most 1360/2150-en használom a kártyát, sajnos nem egy tuningos darabot fogtam ki, 1400-hoz már bekéri a 1.212V-ot . Mondjuk annyira nem szörnyülködöm, max 160W-ot kajál BF1-ben 46%-on pörgő ventikkel maximum 70fokon 1.168V körüli fesszel 1360-on.
Nekem ennyit dob 1360/2150-en, másnak ugyanilyen beállítással mennyi?
-
Deer76
aktív tag
MSI oldalán érdmes regisztrálni egyébként? Fényképet miről kell feltölteni? Nekem a számlám elektronikus.
Gondolom játék nem jár a kártyához, ha nem írja. -
HSM
félisten
válasz
Laja333 #12315 üzenetére
Érdekes darab... Széles gamutú, 144Hz és ívelt. Nem csoda, hogy elkérik az árát. Én jobban örülnék egy olcsóbb megoldásnak, sima SRGB színtérrel, akár kicsit kisebb frissítéssel (100-120hz-el már kibékülnék), picivel egyszerűbb állítható talpazattal, ív nélkül, mondjuk fele ennyiért.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Hobbbyt #12318 üzenetére
Én a 43asomról 32re sem térnék vissza, mint Nexus6ról sem az S2re (épp ez a baj az N6al, egyszerűen nincs megfelelő alternatíva, amire lehetne váltani).
Space Hulk: DeathWing-gel játszottatok már? FullHDban Fullscreenen nektek nem vált át zöldre a kép? De csak fukkhd teljes képernyőn csinálja, borderless módban fullhdban már rendesen működik, valamint 4kban is rendben vannak a színek, egyszerűen nem értem mi okozza. Ráadásul, ha print screent nyomok, akkor a képen megint rendben vannak a szinek...
-
R3laX
addikt
válasz
Laja333 #12319 üzenetére
Vannak azért >>>itt<<< , mondjuk nekem beszámolta volna a garis Asus-om, de van 64-ért is ugyanilyen moncsi nézz körül. Majdnem monitort cseréltem proci helyett, de egyelőre jobban jártam a 3770K-val BF1 miatt is. Egyedi felbontással 71Hz-re húzva a monitort nem is zavar már vsync nélkül, és nincs 100% tekerő proci, csak 80 kb
.
-
füles_
őstag
Passively Cooled RX 470 with Accelero S3
Elég hihetetlenek a végén az eredmények, de nem is azt kell nézni -
deja vu
addikt
válasz
Laja333 #12315 üzenetére
Nekem volt ugyan ilyen kialakítású állványos Samsung VA-m, de pár év után elengedett az állvány, de gariban cserélték. Ez típushiba volt akkor, nem tudom, hogy most már hány évig bírja ez a fajta állvány. A monitor maga szerintem kicsi ahhoz, hogy ívelt legyen, nem tudom ilyen kis méretben minek ívelt.
Meg ezek az új fejlesztésű VA-k még mindig jobban ghostingolnak mint az IPS panelesek. De jól néz ki.
-
Laja333
őstag
Csak nem? Egy ~24" monitor, 144 Hz-el és FreeSync-el.
Meg valami Quantum Dot mumbo jumbo.Vélemény?
-
PlayMax
nagyúr
MSI alapfesz. tuning verseny mehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest