- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Én úgy gondoltam, igencsak közérdekű téma itt a 470 topikban, hogy a TDP-jében erősen limitált, láthatólag valamiért eléggé alacsony BASE clock-ú 470 hogyan viselkedi komolyabb terhelés alatt, de sajnos ennek érdemi vizsgálatához, illetve állításainak alátámasztásában nem volt partner a fórumtárs....

Pláne, hogy többször is felmerült itt a PH fórumain kritika a 470-esek sebességével kapcsolatban, ami szvsz könnyen lehet összefüggésben bizonyos típusoknál az alacsoynra korlátozott TDP-vel...
Szerencsére engem nem érint, a 290X-esemen, annak bőségesen van TDP tartaléka. De jó lett volna tiszta vizet önteni a pohárba a 470-esek tekintetében. És nem priviben, mert a 470-eket érő kritika sem priviben megy, és hasznos lehetet volna látni néhány kártyát, hogyan viselkednek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Zeratul és HSM vagy HSM és Zeratul, hogy ne legyen sértődés, az ilyen vitákat privátban intézzétek, ha Nektek ez fontos! Esetleg személyesen egy sör mellett.
-
távcsőves
senior tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Uplay kliens overlay átfedést is kapcsold ki. Ha ez sem segít, játsz dx11-ben, úgy is jól futt. (Olyan nincs, hogy a vga dx12 hibás, sokkal inkább van valami a konfigodal, vmi szoftveres/hardveres gebasz) Tisztelem a kitartásod, 2napja telepítgetsz, amikor a játék egyik leképezője fut is gond nélkül. Játsz inkább!
-
BullKoxa
őstag
Ezeket hogy lehet frissíteni? OpenCL , DX12,
Nem kell a marakodás , szerintem senkinek sem. Nyugi , nagy levegő. pont én mondom mikor már 2 napja szét megy a fejem a géptől.
-
BullKoxa
őstag
-
Zeratul
addikt
DX12 alatt lehetőleg semmilyen 3. gyártótól származó programot ne használj mert összeakad(hat) a Win10 új DX12 leképező keretrendszerével.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Ismét itt lennék
A Problémám továbbra is fennáll ! Tegnapi OP-t tettem . Ma játszottam a Divisional DX11 ben 2X is! Semmi probléma!
A baj akkor kezdődik mikor DX12 be teszem a játékot ettől a ponttól kb 3-4 percet tudok játszani ha egyáltalán betölti a játékot. onnantól fogva nem indul el a GpuZ sem és a játékok sem. Lehet hogy a kártya nem bírja a DX12-t??? RX480 MSI Gaming 8GB-s .Tegnap is a legutolsó driver volt fent, a hiba után újra tettem az eggyel előbbire, de azzal is ugyan ez a hiba.
-
Plasticbomb
addikt
-
fanti
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Nem gondolnám, hogy hülyék dolgoznak a nagy kártyagyártók mérnökrészlegein.
Megkapják a paramétereket a GPU gyártójától, és utána terveznek alá egy kártyát és egy hűtést is.
Ez vagy nagyon jól sikerül, vagy közepesen, vagy gyengén. Ha gyenge lesz a hűtés, akkor ugye throttling lesz egy gyengén szellőző házban a nyári hőségben.Nekem az a véleményem, hogy ha egy rendesen szellőző házban van egy gyenge hűtésű VGA, a jó szellőzés miatt nem jut el a maglassulási küszöbig, legyen az bármelyik gyártó terméke.
Jó az MSI, igen tényleg jó, és jól eltalált a hűtése is 480-as fronton, de nem jobb mint egy Sapphire, vagy XFX.Én egy szintre teszem a fenti három gyártó termékeit, egyéni szimpátia kérdése az, hogy ki melyiket választja.
-
Zeratul
addikt
-
sakal83
addikt
válasz
menpee
üzenetére
10%os teljesitmenykulonbsegrol beszelunk. Nem ulestamla allitasarol...
10% nem keves
De mondom. Nekem tok mindegy. A vásárlók ezt a jelenséget nem a gyartoval hanem az AMDvel azonosítják. Hiaba jöttök az apróbetűs résszel. A tesztben 100fps. Otthon 90fps. Ennyi a lenyeg.
-
HSM
félisten
válasz
Zeratul
üzenetére
Lehet én nem tudok számolni, de nálam az BOOST 1206Mhz és a Base 926Mhz között nem 100Mhz van.... (RX470 gyári specifikáció)
A 480 sokkal kiegyensúlyozottabb, 1266 MHz / 1120 MHz.
Nyilván, valamivel olcsóbbá kell tenni a dizájnt, ez a 470-nél a VRM és ezáltal a BASE clock vágása... Sok teljesítménybe fájhat. De azt is el kellene fogadni, hogy okkal adják olcsóbban, mint a 480-at....
-
Zeratul
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Processzoron miért nem tiltják le a Turbó frekvenciát? Hány éve is van az Intelnek turbó frekvenciája?
Mennyi is az RX 470 boost frekvenciája? +75-100 MHz. Az alaphoz képest majd hogy nem statisztikai hibahatáron van.
Egyébként meg ennyi az XFX RX 470 RS Black GPU kerete alapon

Kemény +7W a plusz keret a Boost frekvenciához. -
sakal83
addikt
válasz
Zeratul
üzenetére
Jo. Errol nem nyitok vitát.
10-bol 6 amd vásárló ezzel nyit a topikban hogy leugral az órajel.
Tehat ok a hülyék nem a gyártó...
Kicsit rossz akkor a szabvány.
Ja es gyanútlan user megveszi a xy rx470et mert 55fpsel megy a dirt. Elindítja majd latja hogy nala csak 50fpssel. Valoban ez egy jo uzletpolitika. Mer' nem olvasta az aprobetut...
Erdekes. Az msi meg tudta oldani. Az asus nem. Talan az amdnek kellett volna rahatni. De nekem tokmindegy
Meg valami:
Miert nem Base clockon tesztelik akkor?
-
Chereiose
addikt
Az Asus Strix hűtése egyébként még mindig rossz? Láttam a tesztekben, hogy elég hangos játék közben

-
Zeratul
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de a garantált sebesség a BASE clock. Boost mindig esetleges és körülményektől függ. Amíg nem esik a BASE clock alá addig normális működésnek tekintendő.
Autó tuningnál sincs soha nincs garancia arra hogy mennyi pluszt lehet kihozni belőle. Lakásnál is építési szabványok mondják meg hogy mi az a minimálisan elvárt minőség amit adott tervbe be lehet építeni, ha jobbat kapsz akkor ajándék, de nem várható el.
-
sakal83
addikt
válasz
Zeratul
üzenetére
Milyen nagy önbizalommal jelentessz ki dolgokat. Orulok. Ez kell ide

De azert megsugom hogy a powerlimit kitolasa nem feltetlenul oldja meg...
De ha neked megfelel egy olya vga amelyen kezdetkor powerlimitet feszültséget ventiszabalyozast kell allitani akkor az emberiség 1%-ban vagy.
Remelem autot is igy fogsz venni. Kicsit at kell szerelni a feket a klímát meg a kormanymuvet...
De javaslom a lakasvasarlast is... Egy ki kazanszereles csorendsuer csere stb.
Erdekes hogy van olyan gyártó aki meg tudja oldani es van aki nem
-
Zeratul
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
És láss csodát, az MSI fix atomstabilan tartotta az 1242 Mhz-es órajelet, mindenféle állítgatás stb nélkül. Beraktam és működött.
öröm boldogság. Az első kettő nagy rakás f*s volt.Hű vazze ennyire nehezedre esett 10-al% fentebb venni csuszkát a Watmanban? Széria szórás nevezetű dolog nem jutott még eszedbe, illetve hogy a gyártók szabadon eltérhettek a referencia modellhez képest?
-
füles_
őstag
-
Hobbbyt
őstag
válasz
füles_
üzenetére
Ez az AMD agyszüleménye, nem az enyém. Ezek a tények. Illene nagyobb tisztelettel bánni a GPU gyártójának az agyszüleményével.
Nem tehetek róla, hogy sok a kretén a neten és képtelen elfogadni, azt ami az nvidiánál természetes. Ott valahogy mindenki tudja, hogy van Bost meg Base órajel.. itt miért nem?(#12633) sakal83 Nem védek semmit, és nem támadok senkit. Ezek a tények.
Nehogy már én legyek az eretnek, amiért azt állítom, hogy a föld NEM lapos. -
sakal83
addikt
válasz
Hobbbyt
üzenetére
Már megint véded az AMD-t úgy, hogy nem is támadták?

Csak jelzem, hogy volt XFX Triple, Asus OC és most egy MSI Gaming X RX470-am volt.
És láss csodát, az MSI fix atomstabilan tartotta az 1242 Mhz-es órajelet, mindenféle állítgatás stb nélkül. Beraktam és működött.
öröm boldogság. Az első kettő nagy rakás f*s volt.Anno már leírtam, hogy az egész széria elég érdekessé vált épp ezek miatt. Sikersztori is lehetett volna, de nem lett... épp ezekért az egyszerű, de fatális hibáknak köszönhetően. Ha az AMD normális értékeket követelt volna meg a gyártóktól, akkor nem így írna egy láthatóan AMD párti tag az örömmel beszerzett vgajáról, és nem oltaná le azonnal egy még AMD-bb párti tag

-
Hobbbyt
őstag
válasz
füles_
üzenetére
A throttlingal kapcsolatban előbb olvasd el ezt, az órajeles rész az ami neked fontos lesz.

-
füles_
őstag
Üdv!
Na eljött az az idő, hogy mostantól már nem 280X-szel fogok dumálni az RX 470 / 480 topikban
(legalábbis egy ideig)
Apucy01, remélem nem vagy túl csalódott, hogy csak képekről figyelheted![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igen, talán ilyen kártyája senkinek nincs a topikban. De én szeretem a kihívásokat ezért bepróbáltam. Akciósan tudtam hozzájutni, ingyen Hitman játékkuponnal, ami elkeveredett, de folyik az intézkedés

Ahogy a második képen is látni lehet, a kártya eszméletlenül kis méretű a batár nagy Asus 280X mellett.Amivel elsőre szembesültem: a kártya throttlingolt, ezért megkezdtem a "finomhangolást". A GPU feszültséget csökkentettem 25mV-tal aminek az eredménye kereken 1V lett. Kapott egy custom ventillátorprofilt AB-ben. A GPU órajelét a gyári 1226MHz-ről megemeltem 1250MHz-re. Adtam neki +10% PL-t, mert a gyári PL 85-86W-ra volt belőve, ahogy észrevettem.
Eredmény:
Így számomra már teljesen jó a kártya. Hangosnak sem mondanám és nem is throttlingol.
Egyenlőre elégedett vagyok a kártyával. Ez már csak hab a tortán

A későbbiekben még megpróbálok a teljesítmény rovására egy energiatakarékos profilt alacsonyabb órajelekkel és feszültséggel.
Hogy mi lesz a kártya sorsa? Egyenlőre még nem tudom. Pár napig még biztos nálam lesz, aztán lehet hogy visszaküldöm, és kipróbálom a Sapphire-t is. Őszintén szólva tartok kicsit attól, hogy nyáron nem fogom tudni a hőmérsékletet értékelhető szinten tartani.
-
BReal
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A teljes neve XFX GTR Black Edition.
Csak egyszerűbb rövidíteni. -
Hobbbyt
őstag
válasz
Fortum
üzenetére
Szia!
Igazából, szépen leírtál mindent, csak 1 valamiben javítanálak ki.
Ha nagyon rangsorolni szeretnénk, akkor a dobogó tetején csak az MSI Gaming (X) és XFX GTR BE van. A Sapphire ezek mellett csak a második helyre elég. (ezért is olcsóbb)Alapból az MSI is hideg fehéren világít. Ahhoz, hogy tudd szabályozni a ledet, már fel kell tenni a gaming appsot.. amit itt nem sokan tettünk még meg.
(nem véletlenül) -
sakal83
addikt
-
Fortum
tag
Sziasztok !

Sok gondolkozás és utánaolvasás után úgy döntöttem,hogy nem 1060-at hanem RX480-at szeretnék venni. (amúgy eddig soha nem volt komoly VGA-m szóval nem vagyok márkab*zi)
a lényeg, a jó minőség sokáig, és úgy hallottam,hogy erre az RX480 a legjobb vétel a 90K körüli kategóriában.Mivel kezdő vagyok igen régóta nézegetem,és most jutottam el oda,hogy vennék is már egyet:
Három márkát említenék meg amiről szóltak itt az előző hozzászólások is.
-MSI
-SAPPHIRE
-XFXMindegyikből a 8GB-os verzió lenne.
Olvastam,hogy az MSI a csúcs az XFX és a SAPPHIRE egy szinten van GIGÁT meg ne vegyek.
A kérdésem az,hogy megéri az MSI a kb 10ezres felárat ? (pirosan világít a gépem is szóval azért is lenne jó de 10ezerért jó a kék sapphire nekem

A legszimpatikusabb nekem a SAPPHIRE nem tudom miért,de nagyon tetszik.

Az XFX szintén szép,ha jobb is nem ragaszkodom a SAPPHIRE-kártyához.
A SAPPHIRE-kártyánál az eltérő cikkszám és a kb 1K-s eltérés számít valamit? (gondolom valami beépítéssel kapcsolatos)
Nekem sima gépen van szóval ha valami vízhűtéssel összefüggő melyiket kell venni ?
+1 kérdés: Várható mostanában valami áresés vagy csoda,hogy esetleg melléjük dobnak valami játékot vagy esnek kb 5-6ezeret? Vagy kár álmodozni,és ne várjak vegyem meg most???
És mivel nem értek hozzá
kezdő vagyok):Full HD led TV-n gondolom ezekkel a kártyákkal semmi gondom nem lenne. (108-cm képátlós)
Előre is köszönöm a válaszokat!!!!

-
-FLY->
őstag
válasz
Chereiose
üzenetére
Miért ne lenne ajánlott? Leírták már szerintem 1000x, MSI G, XFX RS-GTR, SE Nitro-Plus. Kizártnak tartom, hogy ha nem hibásat fogsz ki, akkor beszopsz akármelyikkel is a fentiek közül. Fél órát rászántam, hogy átszaladjam a kinti fröcsögést, mind szar, mind jó, mind halk, mind venti hibás. Ha erre túl sok időt szán rá valaki, akkor becsavarodik, javaslatom neked, hogy fáradj a kasszához.

-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Egyelőre nem. De ha majd igen, akkor sem FC blokkal, azt nem éri meg megvenni újonnan. Univerzálisnak meg mindegy a nyák.
dergander: tuning nem szempont, VGA-t nem tuningolok, többnyire felesleges azokhoz, amikkel játszom.
Szal. akkor Sapphire a jobb. Volt valami hiszti az elején a nitro-val, FW frissítést kapott, vagy mi lett ezzel? Nincs velük gond? -
-
Chereiose
addikt
El tudom fogadni, csak úgy voltam vele, hogy 70K-nál már van gtx 1060 3GB is, mondjuk abból is csak giga és ugye ott a 3 giga ram hátrány, csak mégis az olcsóbb ár (is) fogott meg az RX 470-ben. Másik meg, hogy még mindig nem tudom XFX-ből mennyire érdemes venni a sima RS-t, vagy épp a sapphireból a nitro+-t, mivel jobb amiért érdemes fizetni rá, és most nem arról a 4 ezerről van szó, csak érdekel, mert sapphire előtt meg az xfx volt csúcsnak beállítva, hogy azt vegyem
Na de mivel az RS nem volt ajánlott xfx-ből, ezért akkor marad a sapphire nitro+. -
R3laX
addikt
válasz
dergander
üzenetére
Nekem is volt Giga 7950, de se nem hangos, se nem meleg nem volt. Sztem csúnya volt nagyon a bazári csillogós lekerekített műanyaggal, de jól hűtött. 1175/1600-on még nem is artifactolt, 70 fok fölé alig ment 55%-os ventivel. De a GPU vitte az 1230-at is. Ha akkor megnézted a 3Dmark fire strike toplistát itt hardveren, asszem a giga 7950 tartotta a rekordot a 7950-ek közt. Sajnos ez a mostani gigákról nem mondható el...
-
Sziasztok!
XFX 480 8 GB-ből több féle is van. Mi a különbség (órajelet látom a honlapon, de azon túl pl. más ramok, jobb hűtés, etc)? Illetve Sapphire Nitro OC-ből is van 11260-07-20G és 11260-01-20G...
-
Hobbbyt
őstag
Véleményem szerint aki a 66e vs. 70e között vacillál és ennyire sajnálja a +4e forintot egy kézzel foghatóan jobb dologért (ami eladásnál is jelen van, szóval máris csak x<4e ) annak a valóságban nem lenne szabad megvennie a 66 ezres kártyát se, mert egyszerűen anyagilag nem teheti meg.
-
távcsőves
senior tag
válasz
Askformore
üzenetére
Hudson camp küldetésel én is szívtam. Pedig egyszerű végül is. stevedoki vegyél fel uplayen és megcsináljuk együtt.
-
fanti
addikt
válasz
dergander
üzenetére
Igen, ez így van.
Én csak egy Gigabyte VGA-t ismerek, aminek nagyon eltalált lett a hűtése, ez pedig a 380X G1 Gaming.
Én is használtam ilyet, tényleg nagyon jóra sikeredett, de sajnos egyet kell értsek azzal a véleményeddel, amit fentebb leírtál.
470-480 fronton sokkal inkább egy Sapphire 5-7k-val drágábban, mint egy Giga. -
dergander
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Akkor én is leírom a véleményem,nekem már volt Giga AMD és Nvidia kártyám is. AMD-ből 7950,R9 280x valami fertelmes a hűtése, maximum közelébe mozok a hőfok mikor már throttlingol. A ventillátor pedig pörög mint az állat. Nem értem pedig a hűtésének jónak kellene lennie kinézet alapján. De ha neked nincs sok pénzed megveszed az olcsóbbat. Nekem Nitro+OC-m van de nagyon nem bántam meg hogy drágábban vettem meg.
-
törölt tag
válasz
Chereiose
üzenetére
Miért vajúdsz itt napok óta ? úgyis a Gigát fogod megvenni mert rendkívül árérzékeny vagy.
RS meg a Giga között nincs szignifikáns eltérés, több pénzt meg Te nem akarsz kiadni.
Akkor mi a kérdés ?
480ből senki nem ajánlaná a Gigát mert évek óta AMD oldalon az alja spórolós kártyákkal.
2 nap múlva jelentik be a Vegát amint kiadák az új kártyákat és ez max március nyomott áraik lesznek a 480-asoknak mert sokan átpatannak rá. Ha nem tudod ezt kivárni vedd a legolcsóbbat ami szimpi, legfeljebb hűvös nem lesz,... meg halk
Ciripelés meg a magas frekiken van pl 144 Hz-es monitornál, ez tök kártyafüggetlen bármelyiknél lehet ,
TVnél ilyen nincs 60 Hz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 4070 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Téged ez nem érdekel, oké. Lépjünk túl rajta. Az, hogy mivel rágalmazod alaptalanul ezt a programot egyáltalán nem témája ennek a topiknak.

A Problémám továbbra is fennáll ! Tegnapi OP-t tettem .

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a lényeg, a jó minőség sokáig, és úgy hallottam,hogy erre az RX480 a legjobb vétel a 90K körüli kategóriában.