- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
CptAdamica #15895 üzenetére
Annyira jo, hogy az 5 hocsobol 2 es fel erintkezik ugyahogy a GPU-val. Tenyleg jo...
-
zolo0525
tag
Üdv!
Kérdésem lenne. Vásároltam egy Asus Strix 470 4GB kártyát. Alaplap: Asus A88X-PLUS/USB 3.1 Elképzelhető a kompatibilítási probléma ? Win 10 nem látja.HDMI kábellel kötöttem rá a tévére ,semmi életjelet nem ad ,csak a ROG jelzés pulzál pirosan.Esetleg BIOS Beállítás ?
-
gaben88
őstag
Szerintetek melyik a jobb 480-as? ASUS Rog Strix O8GB vagy MSI Gaming X 8GB?
-
Scooby
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #15884 üzenetére
Ha haza értem akkor megnézem én is. Alap órajeleken lefut azért?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #15884 üzenetére
Nekem fut ,nem volt gondom vele eddig...
-
ricsi8800gt
addikt
Akármin futtatom a Vantage progit,legyen az Win7-8.1-vagy10.Lehal a benchmárk.Minden más szépen le megy csak ez az egy nem,Volt driver csere is.
-
Szia
Igen Linuxom is van. De mellőzném a gaming app-ot Windows alatt is. Nem akarom, hogy még egy szar menjen feleslegesen.
Próbáltam fórumokat bújni, de másik megoldásként az MSI led tool programot javasolták regedit-es varázslással, de az se működött. Inkább raktak volna a kártyára +1 $-ért egy kapcsolót. -
Sziasztok
smc - És ha a hűtőn csavaroznád ki azt a három csavart a logo mellet?
Na megnéztem és ki is csavartam de nem jó megoldás mert a vezetékek nem oldhatóak. Tehát jön a vezeték a 2-es csatlakozóból és bele van forrasztva egy plexi darabban lévő fém lemezbe amihez a ledek kapcsolódnak.Amúgy az a bosszantó, hogy a kis kínaiak elnézték, mert ha a 2-es csatlakozó foglalata kb. 3 mm-el feljebb lenne akkor kihúzható lenne belőle a csatlakozó. Így a borda felső 2-3 lamellája útban van és nem enged annyit, hogy kihúzhassam.
Persze izomból feszegethetném de azt nem tenne jót neki meg maradandóan deformálódna.
Hát lehet, hogy az általatok javasolt szigszalag lesz a befutó. Csak hát nem a legszebb megoldás. Azért egy 100 eFt-os kártyánál nem így kellene.
Köszönöm a segítségeteket.
-
Sziasztok
Van egy MSI RX480 kártyám, ami tökéletesen működik, és így sajna a világít is.
Próbáltam a hozzá kapott "gaming app" programmal lekapcsolni a világítást, de a program csak Windows alatt működik.
A kártyát megnézve gondoltam lehúzom a ledek áramellátását és a gond megoldva.
Kerestem képet a megbontott kártyáról a neten és a saját kártyámat is külsőleg megnéztem.Úgy látom, hogy a kártya oldalán világító ledek áramellátást a képen 1-el jelölt csatlakozó, míg a kártya felső részén lévő MSI logó világítását a 2-es csatlakozó biztosítja. Az 1-es csatlakozó könnyen elérhető a kártya megbontása nélkül is, de a 2-es csatlakozó szívás, mert a hűtőbordától nem férni hozzá. A kártya 3 év garanciális, és sajnos az egyik csavaron van garanciális címke, amit ha leszedek ugrik a garancia.
Persze az 1-es csatlakozót már kihúztam és így az oldalsó ledek már nem világítanak (50 %-os siker).
A kérdéseim ezek:
1. Meg lehet e bontani úgy a címkét valahogy, hogy utána visszarakható legyen? - (garancia ne bukjon)
2. Van-e olyan alkalmazás, ami véglegesen kikapcsolja "bios szinten" a világítást ? – (valamilyen módosított biosra gondolok).Tudom-tudom akkor miért vettem ilyen kártyát? Mert erre írtátok a legtöbben, hogy a leghalkabb hűtése van. Persze képen láttam, hogy világít, de minden tesztben az volt írva, hogy kikapcsolható. Meg hát Nekem nincs számítógépházam ([link]LIANLI PITSTOP T60-om van) így eléggé bosszant a világítás (főleg este).
Ötlet???
Köszönöm előre is. -
válasz
sakal83 #15870 üzenetére
Épp tegnap agyaltam ezen és arra jutottam, hogy a CF/SLI csak és kizárólag akkor érhetné meg, ha az aktuális csúcskártyából (nem a titánra gondolok, az vicc, hanem pl majd a Vega, vagy most egy 1080) érné meg. Ezek együtt jó esetben még a következő generáció csúcskártyáját is lenyomják. Alatta felesleges ilyesmin gondolkodni.
-
BReal
addikt
2 RX470 árán egy GTX1070-et kapsz, és viszonylag jól skálázódó CF-ben is jó esetben közel van a 1070 teljesítményéhez (GamersNexus tesztben pl. Metro, Ashes of the Singularity), közel kétszer annyi fogyasztásból. Ha most a legolcsóbb RX-et nézed, 59e Ft, abból 2 120e. Arra rádobsz egy bő 10-est, és sokkal kellemesebb élményt kapsz egy 1070-nel (különösen minimum fps-ekben). 2 kártyás rendszereknek egyszerűen nincs létjogosultsága ilyen szar skálázódás mellett (mindkét oldalról).
-
sakal83
addikt
A CF/SLI otthonra soha nem érte meg, és nem is fogja sajnos.
Elméletileg:
Pro:
- elméletileg olcsóbb két vgaKonra
- bikább, így drágább táp
- drágább lap
- több fogyasztás
- CF profilokra várás
- nagyobb zaj, és hő
- skálázódás és támogatás hiánya, ekkor csak egy kártya erejével számolhatsz
- dupla bukó a vgan!A végén többe kerül a leves, mint a hús, és max elérhetsz kb egy felsőkategóriás kártya szintjét, ami egy év elteltével középkategória lesz
Még anno az 5850/70 idején próbáltam ki az 5750 CF-et, mert e tesztek jobbnak hozták ki, és egy 20-30k-val beljebb lettem volna, ha...
De új lap kellett, TX650-es tápot kellett vennem. Mire összeraktam, addigra meg besüllyedt az 5850 ára. Totál bukó volt, és a min fpsek gyalázatosak voltak illetve a microlagg valami borzalmas volt a helyhiány a PC-házban pedig über gáz volt. 2 vga, hangkártya alig fért el, és felforrósította a hangkártyát, az egyik vga meg +20C fokot produkált
-
fanti
addikt
Ez a VEGA, ez lesz az új AMD GPU?
Lehet valamit tudni róla? GCNX? Számolóegységek, stb...?
HBM?És ez a High End szegmensbe jön, GTX1080-at alázni?
Remélem hogy igen, mert a középkategóriába nem hiányzik egy házon belüli konkurencia.....túl jó lett ez a Polaris ahhoz, hogy cserélgesse az ember. Pláne a 8GB-osak lettek nagyon is jövőtállóak a FullHD-s tábor berkein belül.
Tegnap megnéztem rajta a FarCry Primal-t ultrán......hát, gyönyörű szép, és szinte folyamatos a 60 FPS.
Ja, VSYNC-el természetesen. -
távcsőves
senior tag
A linkelt tesztbe pont a Rise of the Tomb Raider oldalra sikerűlt kattintanom. Az szép, hogy a max fps jobb a titanX-nél, de a minimum roszabb, mint egy darab rx470 esetén... Ez nem valami nagy élmény így. A 980ti eredményeit nézd, az kb a gtx1070. A minimumok is az egekben.... Na az szmusz...
Becsapos ám a puszta fps szám oszlop grafikonon, pár h.sz.-l korábban egy saját mérés, de időben ábrázolva az fps szám. Jobb alsó sarokban a puszta számok. Nem tünik rossznak annyira. De a grafikonon.. Na vmi ilyesmit kapnál a pénzedért.
-
Én ebben a tesztben nem is látok 480 Cf-t.
És ha ez alapján a teszt alapján azt mondod, hogy megéri a Crossfire, akkor nálad elmentek otthonról.
A játékok több mint felében nem is megy, a többiben pedig olyan minimum fps-ek vannak, mint egy rx 460-on. A gyorsulás sem éri el a 80%-ot, csak ritka esetben.
Nyáron jön a vega, addig bőven elég egy 470 is fullhd-n.De ha már CF:
Öszvér -
Zuri
tag
válasz
távcsőves #15864 üzenetére
hát ha azt nézem, hogy mondjuk ha lejebb esik az ára( tegnap linkeltetek egy armort majdnem 60ért.) Akkor már 50 körül lehet megérné mivel itt van róla teszt és egészen szép eredmények születtek ahol kihasználja a CF-et. A 480 CF-be alig több nála vagy csak nekem nem tűnik ott fel a 10% különbség? Viszont ha most valaki vesz egyet és később berak mellé egy másikat majd mennyire jó ötlet? Vagy akkora már kint lesz a Vega vagy valami más aminek még inkább jobb a teljesítménye
(No meg bányászhatsz is akkor vele
)
-
távcsőves
senior tag
Jelenlegi árak alapján hülyeség. Meg késöbb is az lesz valszeg. Ha müködik, és véletlen jól is skálázodik , akkor gtx1070 környéke lenne a teljesítménye. De én sem zárom ki, hogy esetleg 2év múlva meglépem.
Ha máskor nem is, de ott megtanulod mi az a frametime, flickering, játékprofil babrálás... Ne tedd.
-
Zuri
tag
Szerintetek nagy hülyeség lenne 2db rx470 4gb-ost crossfirebe venni? Tudom nem minden alkalmazás használja ki, de tesztek alapján ami kihasználja ott nagyot dob az FPS-en. Vélemény?
-
távcsőves
senior tag
válasz
MasterMark #15860 üzenetére
Aham, figyeltél. A leggyorsabb rx470-es.
Üdv a klubban! Mennyiért jutottál hozzá?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
MasterMark #15860 üzenetére
Üdv. a csapatban !
-
MasterMark
titán
-
távcsőves
senior tag
Kérdés!
Érdekel még valakit a World of Tanks lagol mint az istennyíla kérdés? A játék szerint, az ajánlott gépigény I53330. Mivel engem érdekelt a kérdés, hát nekiültem és mértem. I7 2600 aztán I5 2500 (szimulált) és végül I3 2100 (szimulált). A játékra telepítettem modpackot is. (A amit Macka írt itt, Jacktor modpack. Ez plusz terhelés.) A driver a 17.1.2. Ha akartok még képet, pl frametime, azt majd holnap. Ezen is látszik minden. És az I3 eredményen lehet rontani, csak azzal, hogy a BIOS-ban a memória beállításokat AUTO-n hagyom!!!! Megállapításom: kell az I5 a játék alá. Nézzük már meg a gépünk, tényleg rendben van-e, vagy csak hiszük. Köszönöm, én többet ezzel az istenverte játékkal nem foglalkozok.
Még valami, ezt a redvás szart direkt HDD-re telepítettem frissen!, és BUMM! Az FPS-ben is látszik, amikor a modpacknak hála megjelenik az inné lötek rád/sebbzés felderítésnek köszönhetően és hasonlók, szóval olyasmi ami még nem volt, a HDD-nek hála jön a frametime tüske amit láthatsz az FPS számnál is. Még ezt kipróbálom, SSD-re átrakom. Az is csökkenteni fog a kiegyensúlyozatlanságon, ezeket az apró beakadásokat eltünteti. A HDD egy WD 1TB EZEX (7200RPM), sejtem mi történik egy lassabb régebbi HDD esetén.
-
BReal
addikt
válasz
füles_ #15852 üzenetére
Ejha, nem rossz.
Pont most kerestem volna egy HardwareCanucks-hoz hasonló frissített összehasonlító tesztet, csak nem a 480 8GB-1060 6GB, hanem a 470 4GB-1060 3GB között, de sajnos nem találtam.
Viszont így, hogy 60 alatt is van már AIB 470, így a régen mért különbség (kb. 10%) már az árban is megmutatkozik a 64000 Ft-os egyventis 1060 3GB-hoz képest, 67-ért a 480 4GB meg lehet még érdekesebb választás. Köszi.
-
füles_
őstag
Sapphire RX 480 4GB NITRO - 67 353 Ft iPON
MSI RX 470 4GB ARMOR - 59 323 Ft iPONEgy csomó 8GB-os RX 480-as is van már 80e alatt, igaz a gyengébb hűtésűekből. Véleményem szerint egy alapos finomhangolással az összes kártyát élhetővé lehet tenni.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
traktorgumi #15850 üzenetére
Tuningoltam a kártyát eddig most meg újra raktam a rendszert vele ,felraktam a 16.5 vlhanyas normális drivert (nincs benne semmi felesleges hülyeség) ,frissítettem a Windows 10 et és alap beállitások mellett használom a kártyát.
Nem veszek észre semmi különbséget ,teljesen felesleges piszkálni a kártyát komolyan mondom ,ahol el vérzik alapon is a kártya ,ott elvérzik tuningolva is!
Ezért piszkáljuk a kártyát?
Ez nem az a széria ahol a 470 jelentősen gyorsulna ,480 at nem ismerem de lehet ott is hasonló a helyzet. -
traktorgumi
aktív tag
Sapphire RX 480 Nitro + OC 4GB
Ennek van értelme?
1306@1365
1750@1880Ha valakinek van ilyen típusú kártyája akkor nagyon örülnék a javaslatoknak hogy mit érdemes állítani a trixxben. Mert hülyeséget nem szeretnék csinálni
-
ricsi8800gt
addikt
Volt már vga driver csere de ugyan az. Köszi a tippeket skacok
-
Habugi
addikt
válasz
ricsi8800gt #15845 üzenetére
Vantageban kb végtelen CPU limit van és nem túl régóta van nálad a 4790K, kvázi úgy értsd h noha anno az i5-ös időkben adott kártyák azonos OC-val lefutottak mindháromban, most simán elképzelhető hogy függetlenül attól h a 2011/Firestrike lefut, Vantageban visszább kéne venned belőle mert nem bírja.
Marha egyszerű egyébként ellenőrizni, alapon vagy moderált OC-val nézd meg kontrasztmérésként, ha nem fut le akkor softveres gubanc, ha lefut akkor pedig adja magát..
-
válasz
ricsi8800gt #15839 üzenetére
Legújabb driverrel sem fut le?
-
Scooby
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #15845 üzenetére
Próbáld meg a markot újrahúzni! Ha ez sem segít akkor még megnézném mi az amivel összeférhetetlen, mert szerintem szoftveres gond lesz ott!
-
Habugi
addikt
válasz
ricsi8800gt #15843 üzenetére
A 2011-es is lényegesen jobban adja a pontokat Win7 64-en..
-
Hobbbyt
őstag
válasz
ricsi8800gt #15841 üzenetére
Az vicces, mert én meg Win10-en kaptam több pontokat.. meg az egész rendszer pörgősebb. (érzetre mindenképp)
A DX10 pedig már.. elég régi -
TechN7ne
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #15839 üzenetére
Nem lenne már ideje váltani Windows t?
-
R3laX
addikt
Holnap megyek át hozzá, megnézem, még közelebbről nem tudtam szemügyre venni. Doomban is egyébként először normálisan megy neki az első 15-20 percben, de utána elkezd besokallni és egyre melegebb, sztem tuti szellőzési para lesz. Az X2 limited macho elég nagy szörny, szinte nincs is hely neki elől a 3.5”-os DVD helyek, meg fölötte a gépház teteje között. Elég szomorú, ha paszta hibás lenne, ez nem az első ilyen MSI kártya már a családban
. Illetve egyik Doomos ismerősnek is 80%-on 80fok körül megy a kártya Doom alatt, igaz egy noname házban, de 3db 120-as házventivel. Most akkor az is paszta hibás?
szerk.: Mondjuk ott ahol tesómnak 220W-ot eszik az MSI, nálam XFX Black-kel 180-at és ezt már +56Mv-al MSI AB-vel. Tényleg, én többet reméltem az MSI-től, fura, ez a magas hőleadás, magas fogyasztás. Alulfeszelés egyáltalán nem biztos hogy menni fog, de meglátjuk. Illetve a 2150-et már nem bírja neki a memória, mint nekem, csak a 2100-at stabilan. Ha tényleg nem a paszta a szar, akkor aki MSI-t vesz, gondolja át, hogy elég jó e a házszellőzése.
-
R3laX
addikt
Rere, na úgy tűnik tesóm MSI-jénél a házszellőzés lesz a ludas, illetve a Doom vulkan iszonyatos fűtése. BF-ben kb 30%-on teker csak neki a venti első 10 percben. A Corsair carbid spec-02 kisebb házban szerintünk nagyon elállja a levegőt a Thermalright Macho X2 limited. A két alap ventihez be kell még szerezni + házszellőztetőt. De ez a origi nem manuális ventivezérléssel felmegy Doomban 73 alap temp limittel neki 96%-ra is a venti, brutál...
-
válasz
ggbuffon1897 #15817 üzenetére
Ez jogos, lehet ott már nincs is szükség ezekre a beállításokra.
Mindenesetre én most elégedett vagyok, multi monitor mellett sem emel órajelet idle-ben. Szerencsére ezek a beállítások pont jókor jöttek.És akkor, ha minden igaz, csak két egyforma felbontású, egyforma frissítésű kijelzőnél tartja meg az alap memória órajelet a kártya idle-ben és az is fontos, hogy egyforma csatlakozókon legyen kiküldve a jel.
Itt jó lehet a DP-DP, HDMI-HDMI, DVI-DVI, vagy a DVI-HDMI, mert azoknál is működik. DP és HDMI/DVI együtt elvileg nem megy. Ilyen bemenetem se a tv-n, se a monitoron nincs, így nem tudom kipróbálni.
Azt még megjegyezném, hogy nálam mind a monitoron, mind a tv-n keresztül van hang, ha az adott kijelzőre van állítva a lejátszóeszköz.Ha van valakinek hasonló összeállítása az még tesztelhetné, hogy valóban helytálló-e ez.
-
TIT
veterán
válasz
ggbuffon1897 #15808 üzenetére
Nekem is.
-
-
Hunork
veterán
-
válasz
ggbuffon1897 #15810 üzenetére
Áá, értem.
Az fura. Milyen kimeneten?
Nekem a tv miatt át kellett állítanom, mert az alap y-s beállítassal dobta a zöld képet egy idő után. Rgb-n már egy ideje hibátlan. -
Mattheeew
csendes tag
Sziasztok, néztem 3 típusú 470-est ☺
Msi Gaming X 4G
Msi Gaming 4G
XFX RS 4Gb (LFP4B6)A gaming x 4-5 ezerrel lenne drágább a másik kettő egy árban van. Jelenleg egy GT 630-ról (😅) cserélnék, mennyivel jobb az a Gaming X? Amerikai tesztek alapján az XFX is eléggé tuti a magasabb memória órajelével, de a Gaming X-nél van 3 beállítás (bár szerintem egy parasztvakítás). Szerintetek? 2-3 fps különbség nem számít, egész jól hűtött házba venném. Nektek mi a véleményetek? Előre is köszi! ☺
-
válasz
ggbuffon1897 #15808 üzenetére
A másik kettő multi monitor, gondolom csak akkor látszik ha több kijelző van rákötve.
-
Scooby
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #15791 üzenetére
Meghűtötted rendesen? Vagy ténylegesen a fesz kevés neki? Memo-t még lehet húzni bár én a vrm után a vramot tartom annak az alkatrésznek amit pikk pakk el lehet füstölni, de 2225 még beleférhet szerintem. Én semmiképpen nem tekerném 2250-en, a chip határán. Ha a fesz kevés neki nem próbálkozol meg a WattTool-al?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest