- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:10 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
senki66
senior tag
Egyébként az Live update, neked sem ajánlotta fel a 153-ast, mert luimapeiz fórumtárs azt írta neki feldobta és azzal is frissítette.
-
senki66
senior tag
Igen persze és köszi, észrevettél bármilyen javulást az újabb bios-szal, vagy nem is használtad a régivel, hanem egyből frissítetted?
-
senki66
senior tag
Kedves luimapeiz és mindenki más akinek MSI RX480 Gaming X 8 GB kártyája van,
Nektek mielyik bios van a kártyátokon és mikor vettétek?
Emlékeztem, hogy luimapeiz fórumtárs update-elte a vga biost az MSI RX480 Gaming X 8 GB kártyán, azt írtad neked felajánlotta a tv341mh.153-as biost a Live upgate. Nekem az áprilisi kártyámon tv341mh.152-es bios van és a Live update 6 sem ajánlja fel a .153 végű biost. A 153-as bios decemberi, ha jól tudom, hogy lehet, hogy az áprilisi kártyámon 2016. szeptemberi bios van, használt fél éves kártyát kaptam új helyett, vagy a 153-as biost visszavonták? Van olyan program, amivel ki lehet olvasni a kártya gyártási idejét vagy a serial number-ből ki lehet valahogy olvasni? -
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
DDU-s driver eltávolítás akkor is ajánlott, ha teljesen ugyanolyan típusú kártyára cserélek?
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
MSI oldalán regisztrálva a kártyát 3 hónap plusz garanciát ígértek, ennek gondolom kellene valamilyen visszaigazolásnak jönnie emailben. Biztos más is regisztrált már, mennyi idő múlva jött rá reakció, illetve van most valami ajándék promóció, mert én nem igazodtam el rajta, mi ez a "redeem" "megváltás" ami mindegyiknél van?
-
senki66
senior tag
Úgy rémlik valaki itt annak a véleményének adott hangot, hogy új GPU esetén ő újrahúzza a rendszert is, vagy rosszul emlékszem. A korábban már itt tárgyalt problémák miatt én is gondolkodom rajta, de lehet rosszul emlékszem?
-
senki66
senior tag
Az FH3 Demo az nem virégbolti és az sem megy.
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Örömmel hallom, hogy szerinted is rendben lesz a kártya. A cpu optimalizálás már kényesebb kérdés feltettem biosban 3.9 GHz-re és terhelés alatt blue scteen lett. 3.8 ra visszatéve semmi gond. Tudom, hogy S*ar a hűtőm, de akár hová tuningolnám/hűtőzném, akkor sem érnék el vele sokat (FM2). Szükségem lesz egy MB+CPU+RAM cserére, de ez nem 2 nap és Ft. A ramom ugyan príma 16 GB (4x4 dual 2133MHz), de DDR3 -as lapok már nem az igaziak. Csak a GPU legyen ok, mert az kb annyi mint az összes többi cucc cseréje.
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Most próbáltam a Forza Motorsport 6 APEX-et, igaz, hogy ez a HD7770-nel is jól ment, már nem emlékszem milyen beállításokon. Most a 480-nal ultra beállítást választottam 1080p-vel és 57-59 FPS-sel ment, nem volt akadozás, képszétesés. A Raceroom Racing Experience (brutál nehéz játszani) nem jöttem rá, hol lehet a display settings-et állítani. Azt mutatta, hogy Display:1920x1080 59 Hz, Detail level: Auto , de akadás képszétesés nem volt. Lehet még is jó a kártyám,csak az FH3 szivat?
-
senki66
senior tag
A 90 fokos cpu valószínûleg, azért van, mert az rx480 ennyire megizzasztja. A 750k procinak egyébként a 3.4 Ghz az alap órajele, tehát 3.8 amin nálam megy már kvázi (gyári) tuning. A 4.2 4.4 GHz, amit írtál az biztos erre vonatkozott? Ez Forza H 3 egyébként kifejezetten erôs konfigot igényel, lehet a 750k egyszerûen nem képes kihasználni a 480-at, de lehet egyszerûen csak hibás a kártya. Ha normál használat mellett is gond lenne vele, akkor könnyebb lenne eldönteni.
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Na most jól felizgattál. már kezdtem megnyugodni, hogy csak a gyenge procim, meg a Forza a hibás. Mint írtam egy régebbi játékkal Burnout Paradise próbáltam még, azzal nem volt gond, de az 2009-es. Nem vagyok nagy játékos, inkább csak az autós cuccok vonzanak, de tartok tőle egy "mai" játék sem lenne túl jó a gépemen., (melyiket próbáljam) de szívesen kipróbálok valamit még, a saját lelki nyugalmam érdekében is. Akkor neked az a véleményed, hogy a 3dmark eredmények, amiket belinkeltem nem megnyugtatóak?
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Elvileg ez a proci 3.4-3.8 GHz-en ketyeg, mivel gyári hűtőm van, ezért nem nagyon bír többet, max 4 Ghz-ét, de 4.2-ót biztos nem, főleg, hogy most az rx480 is befűt a házba. Viszont ezt hol tudnám megnézni "nem dupla pcie slotos és esetleg x4 sebbességen megy " mert valóban 2 PCI express csatolóm van és a processzorhoz közelebbibe van a kártya telepítve. Sajnos a leírásból nem derül ki melyik a 4x-es és a 16x-os. Minden esetre, ha mégis a másik lenne a 16x-os, akkor sem biztos, hogy be tudnám tenni oda a kártyát, mert akkor rlógna a kártya a sata vezérlők csatijaira. Basszus ezt ki kell deríteni.
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Persze a Firestrike biztosan nem hozná ezt az eredményt a 7770-re, de a gyakorlatban mégis játszhatóbb volt 1-2 játék. Azért persze nem bánom, ha a kártyával nincs baj, inkább legyek CPU limites, amit remélem hamarosan korrigálok, mint hogy az új GPU legyen kuka. Tisztelem az álláspontod, de azért megnyugtatásul más szakértő is megerősítené mindezt?
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Mint mondtam ez egy gyenge, régi konfig:
Ház:Aspire Cuiser - ATX ház, viszonylag kicsi, úgyhogy a melegedés nem biztos, hogy gáz
Táp: Corsair VX450
Alaplap:Gigabyte GA-F2A85X-D3H bios az elérhető legfrissebb, da az is sajnos több éves
CPU: QuadCore AMD Athlon X4 750K, 3800 MHz (38 x 100)
RAM: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 4x4 GB dual 2133 MHz
Más gépben per pillanat nem tudom kipróbálni. -
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Igen DDU-val leszedtem a korábbi drivert - használva a leállítás - új kártya installálása opciót. Új kártya be -indítás -majd feltettem a Crimson Relive 17.3.3-at. Próbáltam egy régebbi játékkal, de az 2009-es , azzal ment, de hát annak nem sok erőforrás igénye van.
-
senki66
senior tag
Üdv,
Én is csatlakoztam a klubhoz egy MSI RX 480 Gaming x 8 GB kártyával ( lehet nem sokáig). Ugyan elég gyenge a konfigom AMD Athlon X4 750K, 4000 MHz, van 16 GB memória, ez az első lépcső a fejlesztésben, de arra nem számítottam, hogy pl. a Forza Horizon 3 még úgy sem fog menni, mint a Gigabyte HD7770 OC (1GB) kártyámmal. Azzal ugyan időnként kifagyott a kevés vram miatt, de ezzel meg vagy el sem indul a játék vagy ha igen, akkor csak nagyon lassan és a kép szétesik, vagy az előttem lévő utat be sem tölti. Ez a CPU hibája és ne is várjak jobb eredményt vagy a kártyával van a gond. Furmarkot futtattam 30 percig az nem akadt ki. Core 1210-1236 mem:2000 temp max 81 fok fan max 95%. Van olyan teszt ami egyértelműen igazolhatja/kizárhatja a kártya hibáját? -
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Nem tudom akkor egy topikot olvasunk e, most hirtelen pár példa ventillátor maxon pörgés ok nélkül, gép nem indul, a rengeteg driveres dologról már nem is beszélve, vagy szerinted az nem gond, ha a gyártó által ajánlott driverek, szoftverek nem működnek, illetve csak meghatározott telepítési sorrendben és/vagy beállításokkal működnek ?
Szerintem itt elhangzott, hogy az az igazán jó kari, amit beteszel és nem kell semmit állítgatni és erre pont az MSI 480 Gaming x-et hozták fel többen példának ( pont ezért van lehúzva pl. a Gigabyte, mert azt össze-vissza kell állítgatni, hogy jó legyen) de az xfx gtr be esetleg aSapphire nitro+ OC (az is csak megfelelő beállításokkal)
fér bele az ajánlott kategóriába. -
senki66
senior tag
Az utóbbi időben egyre több panaszt olvasok itt az MSI 480 -akkal kapcsolatban. Mivel nekem is rendelés alatt van egy ilyen, tudjátok megerősíteni vagy cáfolni azt, hogy az MSI Gamining(X) széria továbbra is az erősen ajánlott kategória?
-
senki66
senior tag
Ez az XFX mennyire ajánlott - - sokkal rosszabb, mint a GTR [XFX RX 480 RS with Hard Swap (RX-480P8LFB6) 8GB] ?
-
senki66
senior tag
Üdv,
MSI Gaming RX 480/8GB alá milyen alaplap-processzor kombót ajánlanátok, amivel a kártya adottságai kellőképpen kihasználhatók? Ár-érték arányban jó megoldást keresnék, feltétel, hogy DDR 3 memóriát használnék, mert van belőle 16 GB? -
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Igen én is ezért hezitálok, valószínűleg nem véletlenül adják ezt jóval olcsóbban. Ha plusszos lenne már az este megrendeltem volna. Kivárok hátha lesz több tapasztalat vagy a többi hasonló kártya is olcsóbb lesz kicsit, vagy nem. Minden esetre most biztosan nem lesz készlethiány miatt áremelkedés, mint az Ünnepek után, ahogy hallom a bányászás is lecsengőben van.
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Az összefoglaló szerint a 480-as Sapphire Nitro is az ajánlott kártyák között van. Igaz ez a sima Nitro-ra is vagy csak a Nitro + (OC) -ra, van esetleg személyes tapasztalata valakinek a sima nitro-val RX 480 8 GB (11260-20-20G)?
-
senki66
senior tag
Tegnap én érdeklődtem, mivel csak 6 pines csatin van, hogy kell e 2x4 molex -> 8 pin vga vagy 2xsata -> 8 pin vga átalakító, erre többektől is azt a választ kaptam, hogy elég a 6 pinessel csatlakoztatni. Akkor ez mégsem igaz, akkor miért nem reagáltál, hogy szerinted az mégsem jó? Persze semmi sem kötelez, hogy reagálj, de ha segítő szándékból nem tetted, akkor azért se tedd, hogy gúnyolódj.
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
"-470-ből: MSI Gaming, XFX RS, Sapphire Nitro+"
Ezek közül melyiknek van 6 pines tápcsatlakozója?
Sajnos a Corsair vx 450W tápomnak csak 6 pinese van. Mi a jobb megoldás ha 6 pines kártyát veszek vagy ugyan olyan jó, ha mondjuk beteszek egy 2sata -> 8 pin vagy 6pin -> 8 pin átalakítót? -
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Nektek kiteszi a Radeon Beállításokat a rendszer a tálcára? Az előző verzió óta nekem nem teszi ki, de mintha azt olvastam volna, hogy a 17.1.1 -ben már ez javítva lett, nekem mégsem jó. Lehet újra kellene telepíteni a Crimson ReLive Edition 17.1.1-et csak előtte ezzel az ATI Cleanerrel kitisztítani mindent?
-
senki66
senior tag
Hát arra már én is rájöttem, hogy előbb utóbb kellene fejleszteni, de most más prioritások vannak. A vga cserét tervezem mostanában, de lehet elég lenne egy olcsóbb GTX 1050 Ti erre a konfigra, az a szívás hogy FM2 egy zsákutca lett, pedig annó ígéretesnek tűnt, FM2 + meg nem kompatibilis lefele, így alaplap csere nélkül nem lehet tovább lépni. Viszont ha mégis lenne új alaplap,cpu akkor meg a vga lesz kevés
a 1050Ti-vel. -
senki66
senior tag
Üdv,
Jól értem AMD x4 740-es procid van, az hasonló az enyémhez x4 750K. Nekem itt páran kicsit elvették a kedvem az RX 470/480-től (nameg a jelenlegi elég magas árak is) mondván nem fogom tudni kihasználni az erejét, igaz volt ellenvélemény is. Nos neked valódi tapasztalatod van vele, mi a véleményed? -
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Csak kapkodom a fejem mennyi hibás kártyára panaszkodtok. Most már örülök, hogy sokan lebeszéltetek, hogy ilyen "erős" kártyát vegyek a gyenge procim mellé.Gondoltam kivárok még, főleg hogy az árak is eléggé elszaladtak. Pár napja még nem volt teli a topik rossz kártyákkal és ami főleg elkeserítő, hogy az eddig jó választásnak mondható MSI, Sapphire, XFX kártyákkal is baj van. Asus , Gigabyte szintén.
Akkor mi lehet az olcsóbbakkal? Benézek a GTX 1050(Ti) 1060 topikokba, vajon ott is hasonló a helyzet? -
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Akkor melyik volt, nevesítsük?
-
senki66
senior tag
Amikor a fórumtárs felhozta, hogy az ő G3250 procija után váltott erre a gpu-ra, akkor nem érzékelt valami frenetikus hatást, az én procimat kvázi lenulláztad, és azt írtad hogy azt össze sem lehet hasonlítani az övével ,pedig az általam és az általa is belinkelt bencbhmark szerint is az enyém erősebb, mint az övé, ezért fejeztem ki kétségemet ( és ő is a véleményeddel kapcsolatban).
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
Ha lesz Zen az teljesen új architektúra lesz vagy a régebbi AMD alapokon is lehet majd fejleszteni a gépet, vagy miért javasoljátok, hogy várjam meg, csak általában, hogy merre induljak, ha már nulláról kezdhetek?
Ha addig mégis beújítok egy RX 480-at, azért csak ki tudom valamennyire használni?
Ebben a használt kártyás dologban nincs tapasztalatom, még sosem adtam/vettem használt cuccot, egy HD 7770-is eladható még? -
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
OOps, mi is ez a zen? Nem vagyok up to date, csak rohadtul szeretnék a Forza Horizon 3-mal játszani és azt hittem elegendő lesz a vga-t fejleszteni. Eddig egyébként még nem merült fel, hogy fejleszteni kéne, igaz nem nagyon játszom inkább csak film/sori nézés full HD-ben.
PS. Ja és a kitérőtől függetlenül továbbra is itt a dilemma - melyiket, vagy végül is az erősebb az a 480/8 GB, neked melyik van?
-
senki66
senior tag
-
senki66
senior tag
AMD Athlon X4 750K procival érdemes beruházni egy ilyen RX 470/480-ra, mennyire lehet kihasználni, illetve melyik variáció lenne a legjobb ár/érték arányban 470/480, 4/8 GB vRAM?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Milyen széket vegyek?
- Crimson Desert
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Óra topik
- Gitáros topic
- Trollok komolyan
- bambano: Bambanő háza tája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a wattmannal kapcsolatban is olvastam már itt kritikát, de másrészről a venti profil beállítás már nem tartozik a "beteszem, használom" profilba vagy azt muszáj?