Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Én elhiszem, de akkor mitől van az, hogy bekapcsolom a gépet, és még a BIOS sem töltődik be? Amúgy egy Asus BM85-E-ről van szó. Nemrég került bele egy xeon proci, de működött vele. Került bele 32GB ram, na akkor kezdődtek a bajok, visszaraktam a régi ramokat, megint jó lett. Aztán jött ez, hogy nincs az RX580 HDMI-n hang. Alaplapi vga-ról nem tudom kipróbálni, mert a xeon prociban nincs apu. Na, és akkor letöröltem a DDU-val a hang drivereket, és azóta tégla a masina. Ennyi történt. Ebből kéne kihámozni, minek van és mi baja. Vegyek egy új lapot?
-
-
dik
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Enyémet is ő rakta rendbe. Ennek csak 1 biosa volt. Az is egy kalap sz.r buherált valami volt. Bátran mondható átb.szott az eladó aki eladta. Bányászott vagy sem ez már nem derül ki. De akkor is bele gondolva ezek az ATI akkor is elég gyenge szoft szempontjából. A Dokinak sincs valami jó véleménye róluk. Mert kérdeztem tőle csak én szívok vele.
Hát ez van sajnos. Nekem garantált az utolsó az elkövetkezendő 20-30 évben az ATI... -
bobalazs
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Apucy01
üzenetére
en barmit eladtam, az mindig le volt takaritva ujszerure
sot, ha vkinek vettem vmit egy epulo PC-be, sem raktam ossze, ahogy az elado odaadta, hanem le volt pucolva a porcicakbol csili-vilire az anyulap is, videokartya is, RAM is...
van itthon par palack suritett levego, azzal ki lehet fujni 10-15sec alatt, nem gondna?

-
Aprósólyom
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Én kérek elnézést, olvasd el még1x, hogyan fogalmaztam.
Azt ő is tudja és nyilatkozta hogy 1430MHz. A kérdésére próbáltam egy tisztázó választ adni, hogy kb. mikben változhat a két állás. Gyanítom, hogy az SE esetében is hasonló változások történnek, azzal a különbséggel, hogy nem 1410MHz lesz a max., hanem 1430MHz.
De az is lehet, hogy a trarget RPM még magasabb. A TDP +/- szélső értékeknél viszont nem hiszem, hogy túllépik a 50%-t.#47805 qukesz: Bal oldali állásban csendes mód, Jobb oldali állásban teljesítmény mód: https://youtu.be/N_nZyfy2JEE?t=45
#47801 qukesz: Akkor módosított kártya. De lehet nem a BIOS moddolt, hanem csak a teljesítmény BIOS-ra is a 1340MHz-es csendes változtatott tették.
Viszont véletlenek nincsenek.... vagy figyelmetlenségből tették, vagy mert már nem bírja stabilan a gyári értékeket. Apucy esetében is ez utóbbi volt. Gyári BIOS-szal már termelte az apró hibákat a VRAM-ja, amit nem szabadna. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Megírtam nekik a helyzetet, hogy VRAM hibákat tapasztaltunk és a kártya szétszerelése alapján, a weblapon feltűntett specifikációk alapján úgy véljük, hogy rossz BIOS-t küldtek és kértem, hogy ellenőrizzék és küldjék meg a jó BIOS-t.
Válaszuk, hogy jót küldtek.
Részemről megcselekdtem, amit megkövetelt a haza.
Remélem legalább ezután nem lesz vele gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
Apucy01
üzenetére
Talán csak összeomlott a driver, vagy egyéb hiba lépett fel a "tuning" miatt, mert lehetséges, hogy a 2000MHz-es bios való rá és nem a 2100-as. Emiatt hibázhatott. Szerintem annak a cseréjétől helyre jönne.
Bár az is lehet, hogy jelen esetben valami olyan történt, mint régebben az nvidia-val, hogy nem kapcsolta be a ventilátorokat, vagy nem emelte meg a fordulatszámot. Az hibás driver miatt volt, de én inkább a vram tuning miatti hibára szavaznék. -
Aprósólyom
addikt
-
Csupingo
veterán
válasz
Apucy01
üzenetére
Lehet, hogy végig rosszat néztünk és rossz bios-t kértél a gyártótól. SKU alapján talán ez a változat van neked. Ennél 2000MHz-es a memória, a tiedre meg 2100MHz-es bios lett töltve. Talán ezért hibázik.
-
Aprósólyom
addikt
-
Thunderace
csendes tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Nem vállalok érte felelősséget, de leírom, én hogy csináltam már egy párszor. Nem árt, ha van integrált vga, ha félresiklanának a dolgok. Mondjuk nálad a tégla esélye kisebb a két bios miatt.
Parancssorból kell rendszergazdaként (cmd).
atiflash -i , az adapter alatti számot kell majd használni, ez általában 0
atiflash -p -f 0 xy.romEnnyi. Imádkozás.

2.84-es atiflash verziót használok, emlékeim szerint az újabb verziókkal nem ment.
Saját felelősségre! -
Csupingo
veterán
válasz
Apucy01
üzenetére
Nem tudom, hogy ezt txt-be küldik e (még nem csináltam ilyet), de elvileg innen az első txt.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Azt mi nem fogjuk tudni megmondani 100%. Sapphire oldaláról pedig azt se lehet megtudni, hogy a két BIOS milyen órajeleket kellene beállítson.
Sokkal kevesebb görcsöléssel pontot lehet tenni a feladatra, ha hivatalos sapphire supporttól kikéritek a a 2 VBIOS-t. Én már kértem. Segítőkészek és gyorsak.
Ha jönnek hozzád, vegyétek ki a kártyát és írjatok fel, de legjobb ha lefényképeztek minden számot/feliratot tartalmazó matricát. Mindet. Azokat elküldve, a sapphire küld helyes BIOS-t.
De akár be szokták kérni a most rajta lévő 2db VBIOS-t is, úgyhogy azt a kettőt is le kellene menteni GPU-z-vel, mikor jön hozzád a tag, aki segít.
Ha kell segítség az angol levél megírásában, szólj.
SAPPHIRE Customer Service Center (sapphiretech.com)Ui.: Egyébként pedig szerintem fogadd meg #47624 HSM tanácsát. Kva sok áramot zabál a kártya a gyári beállításokkal. 1400MHz felett pedig különösen. 1300MHz bőven elég annak a kártyának. Tudom, mert van nekem is.

A VGA-k, már lassan egy évtizede gyári OC-val jönnek. Mondhatni a boost megoldások azok. Rendesen túllövik a tranyókat az optimális üzemi fesz fölött, hogy minél olcsóbban adjanak el a vásárlónak nagy teljesítményt. -
Csupingo
veterán
válasz
Apucy01
üzenetére
Ha ez a kék, akkor szerintem 1430 a magasabb órajel. Azt nem tudom, a sapphire miért adott ki 20 féle rx változatot. Van ahol a memória órajel tér el, van ahol a gpu órajel, van ahol a stream processzorok száma, stb.
Az a biztos, ha megnézed a szériaszámot.
(#47618) HSM: most ide vettem az 570-et is. Ott nagyobb kavar volt a stream processzorokkal és az órajelekkel.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Így igaz, ahogy Bobalazs mondja. De hogy ne kelljen túl sok időt elcseszned, itt van pár, képekkel szemléletes példa:
#47283 Aprósólyom
#47365 AprósólyomAz ASIC quality-t a GPU-zvel tudod ellenőrizni. Ott mellette találsz apró infót is, hogy miként kell értelmezni. Az én 77,9%-os példányomhoz képes pedig nagyjából tudsz viszonyítani.
A képeimen látható feszültség/frekvencia kombók már 15-20mV-tal túl lettek lőve a stabilhoz képest is, mert inkább érdekel a stabil működés, mint a végletekig finomhangolt állapot.
Annak függvényében, hogy mit akarsz elérni, ez nagyjából irányadó (de persze minden chip és személyi preferencia más):
1. alacsony fogyasztás, mert a teljesítmény bőven elég: 950-1100Mhz-re érdeme belőni
2. kiegyensúlyozott fogyasztás/teljesítmény: 1150-1250MHz (szerk.: ugye az eredeti rx4** chipek nem véletlen ezen freki tartomány körül jöttek ki. Az 5** sorozattal pedig nem változott a gyártástechnológia, csak finomhangolták, hogy még magasabb órajelen járhassanak, amivel már kvra elszált a fogyasztás. És még finoman fogalmaztam...
Pl. gyári RX 480: base clock: 1120MHz, Boost clock: 1266MHz. Nem véletlenül.
Aztán egyes OC 580-ak pedig már 1411MHz körül járnak...
nagyon durván elszállós fogyasztással, miközben a teljesítményüket marginálisan növekszik a fogyasztáshoz képest.)
3. teljesítmény orientált: 1250MHz++, 1300MHz +Még 1 hasznos infó undervolt szempontból: A GPU és a VRAM feszültségei közül a magasabbat fogja belőni mindkettőnek. Ez kihat a fogyasztásra. hiába lősz be mondjuk 900mV-t a RAM-nak, ha a GPU-nak mondjuk 1100mV-t adsz. A VRAM is 1100mV-t fog kapni. Ami azért érdekes, mert ilyen értékeknél már ott is keletkezik hő rendesen pici felületen, illetve simán számít 15-20wattot szélső esetben.
-
törölt tag
válasz
Apucy01
üzenetére
RX Vega 5 nap múlva bejelentve magyar idő szerint 31.-e, aug elején a boltokba és a custom XT az Aug vége.
16 ezer darabos kezdőkészlet, ezt a szobát közvetlenül úgy érinti hogy ha az RX lesz 180 akkor az 580 nem lehet majd iponba 180-ért mert vicces
Elvileg nyomott áron közvetlen terjesztéssel fog történni, ami addig amíg van készlet valósan lenyomhatja az árakat... -
pengwin
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Igaz, erre már csak laza 50%-os felárat kell kifizetni!

Viccesek ezek az árak, és az a szomorú, hogy lassan már tényleg örülni kell a "csak" 130 ezres RX 580-aknak.
Egyébként úgy tudom az RX 400-as szériában a Red Devil nem éppen a legjobban sikerült darab volt. Vajon mennyit javítottak rajta?
-
Vitka675
tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Nagyon-nagyon remélem, hogy lesz, és azt is, hogy nem hónapokon belül, hanem azt, hogy napokon belül. Reggeltől frissítgetem az OCUK-ot, mert oda van ígérve a nagy készlet beérkezése, de még mindig csak azt látom, hogy "Due today". Nem bírták még bekönyvelni, gondolom, vagy nem jött meg. Írtam már korábban, hogy ez a lehető legrosszabb időpont gépet építeni pl GPU és RAM szempontjából, de szarni bele. Vadászok minden visszaigazolára, kósza hírre és fülesre, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Ha bejön az OCUK ígérete és lesz gamer barát Sapphire család, akkor egy Nitro+-ra beruházok, remélhetőleg emberi áron.
-
törölt tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Akkor EGÁL

Nézzél meg róluk egy videót neten aztán amelyik tetszik , vagy szavaztasd meg a szobával , nincs rossz döntés !
A méretekre figyelj befér e a gépedbe mert méretes darabok már ezek a dögök
-
törölt tag
válasz
Apucy01
üzenetére
TOP 3 580
MSI RX 580 8GB GAMING X PLUS
GIGABYTE RX 580 8GB AORUS XTR (GV-RX580XTRAORUS-8GD)
SAPPHIRE RX 580 8GB NITRO+ Limited Edition (11265-00-40G)Ajánlott még:
ASUS RX 580 8GB ROG STRIX GAMING TOP (ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING)
XFX RX 580 8GB GTR-S BLACK EDITION Crimson (RX-580A8DBR6)
HIS RX 580 8GB XTR IceQX2 Roaring Turbo (HS-580X8DTBR)Legjobb ár / érték arányú kártya
SAPPHIRE Radeon RX 580 PULSELeg extémebb kártya:
POWERCOLOR Radeon RX 580 8GB Red Devil Golden Sample (AXRX 580 8GBD5-3DHG/OC)Nem ajánlott kártyák :
Referencia, Asus Dual, Gigabyte G1 Gaming, MSI armor, Asus EXPEDITION -
füles_
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
A Gigabyte Gaming-ről nem sok információnk van, de ránézésre ugyanaz, mint a 400-as szériában a G1 Gaming. Az Aorus XTREME viszont nagyon jó lett, ajánlott.
Az Asus is összekapta magát. A 3 ventillátoros Strix a tesztek szerint az egyik legcsendesebb és a leghűvösebb, a 400-as szériában ez nem így volt.
-
AllTheBest
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Túl sok tapasztalat szerintem nincs ,bár azt elvileg ki lehet jelenteni, hogy a sima msi gamingx x az elég hangos az 580-nál, a gaming x+ az már elvileg jó lett megint, a gigabyte aurus is jól sikerült, a sapphire kártyák is viszonylag jól hűtenek, sajnos nem volt sok ideje az ittenieknek próbálgatni a kártyákat

-
giornalista
senior tag
válasz
Apucy01
üzenetére
ha jól dobják piacra, szerintem durranthatnak vele.
3 hónap garancia (és ahogy írják, az EU-ban legalább 1 év) nem jelenti azt, hogy 3 hónap múlva tönkremegy a kártya. ha lényegesen olcsóbb lesz, mint egy rendes VGA, miért ne ezt vennék? meg úgy kell belőni őket, hogy többet bányásszanak, mint a gamereknek szánt kártyák és onnantól megoldották az egészet

-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Szerintem meg elég sokan vannak, csak 2-3 hete másról sem megy itt a diskurzus ki mennyiért adja el. Eddig olvasgattam a fórumot az új információk végett, de egy ideje beakadt a lemez és ez baromi unalmas. Amikor télen informálódtam a kártyák kapcsán, és egy ár elhangzott, kitört a világháború, most meg..?!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A stílusod után akár lehetsz valami hormonokkal túlfűtött tini gyerek is , de mint mondtam nem ér ennyi szócséplést ez a sztori ugorjunk.....
Sok Rx 570 és egy Rx 460- nál is nálam gondolt egyet az adott driver és alapba állt
(régebbi, újabb , 5 különböző konfigban is ...)Ez ilyen....

Remélem legalább ezután nem lesz vele gond.
Az igen! Nem is sejtette volna, hogy vannak gyári példányok 2000MHz felett. Remélem sokáig szolgál majd hibátlanul!

)))