Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
PAUBEN
üzenetére
Van értelme alulfeszelni a kártyát. Kevesebb hő ,halkabb venti...ha meg extra kakao kell 2 kattintás Afetrburnerben...
Ha megelégszel kissebb mértékü tuningal akkor meg föképp.
Nálam egy Giga kari + Shappi kari megy cf-ben és a leghangosabb a tápegységem ventije
1 óra aktiv gpu használat után ezeket mértem.

-
HSM
félisten
válasz
PAUBEN
üzenetére
Ahogy nézem, 1,25V az alapfeszed, ami azért nem kevés... Simán elbírna némi alulfeszt. Ki kell tapasztalni, mennyit. 20% power kell neki, mert a gyári fesszel számol, ha alulfeszeled is.
A Vapor-X nem csoda, hogy halkabb volt, az egyik legjobb hűtés...
Ha alulfeszelni próbálod, alul nézd a HWiNOF-ban a GPU VRM Voltage out értéket, változik-e terhelés alatt, ha igen, sikerrel jártál. Ha BOOST-os a kártyád, és sanszosan az, akkor contant voltage is fog kelleni az opciók közül. 1000/1250Mhz-hez szerintem 1,1-1,15V körül elég kéne legyen, amit beállítassz az 1,25V helyett.
-
Arminocska
csendes tag
válasz
PAUBEN
üzenetére
A Windforce hűtés eleve hangosabb. Milyen házad van? Azzal még lehet nyerni pár fokot, ha jó a légáramlása. Nekem egy GMC Toaster házam volt, amiben erősen 85 körül volt a kártya hőfoka és amióta megvan a Zalman házam, nem ment 77°C fölé, és ezt 40%-os ventivel.
Nem érdemes a feszt piszkálni ha jól működik.

-
Arminocska
csendes tag
válasz
PAUBEN
üzenetére
Szerintem nincs értelme az alulfeszelésnek. Félő, hogy instabil lesz a képi megjelenítés ha nem kapja meg a kellő kraftot.
Nem értem, hogy mi a probléma a 75°C körüli értékkel. Ez teljesen normális. Ha folyamatosan a 90°-ot nyaldosná akkor lenne probléma. Ezeknél a kártyáknál ez betudható üzemi hőmérsékletnek.
AZ én ASUS HD7970 DirectCU II kártyám, a háromslotos hűtésével produkál 77°C-t 40%-os ventifordulat mellet. Ha felrakom 100%-ra, akkor is csak 66°c-ra hűl vissza, viszont akkor már süvít a venti. Olyan 60% körül optimális a hűtés meg a zaj.
-
PAUBEN
tag
válasz
PAUBEN
üzenetére
Hali
Hwinfo 1.17 feszt jelez msi ab ban +20% pl bent van akkor mennyire rakjam a core voltaget? 1.17 re vagy többre vagy kevesebbre?
Másik kérdésem hogy ha 1300 ra van huzva a memoria akkor annak arányában mennyi lehet a core clock?
7950 vapor-x kártya 850/1250 alap 1000/1300 ra huztam.
1300 felett már elmegy a kép. -
PAUBEN
tag
válasz
PAUBEN
üzenetére
Hali
Hwinfo 1.17 feszt jelez msi ab ban +20% pl bent van akkor mennyire rakjam a core voltaget? 1.17 re vagy többre vagy kevesebbre?
Másik kérdésem hogy ha 1300 ra van huzva a memoria akkor annak arányában mennyi lehet a core clock?
7950 vapor-x kártya 850/1250 alap 1000/1300 ra huztam.
1300 felett már elmegy a kép. -
-
pd
tag
válasz
PAUBEN
üzenetére
Érdeklődnék, hogy valaki tud-e megoldást a következő problémára.
Mióta egy 7970-es VGA dolgozik a gépemben, a következőt figyeltem meg. Alapjáratban, böngészés, zenehallgatás stb. a gép 110 W körül fogyaszt (konnektorba dugott fogyasztásmérő alapján). Azonban mihelyt a képernyő kikapcsol (bármennyire van beállítva, 1-30 percig kipróbáltam), a fogyasztás felugrik 160 W-ra.
Nem pont hogy csökkennie kéne a fogyasztásnak a ZeroCore miatt, vagy legalábbis nem nőni? Az előző kártyám (GTX560) alatt csak simán ugyanannyi maradt a fogyasztás.
Konfig az adatlapomon, Win7 64bit fut a gépen, a képernyő DVI kábellel van a kártyára kötve. MSI Afterburner telepítve van, automatikusan indul, mert alapesetben alulfeszelve használom a kártyát, de kikapcsolva, letelepítve ugyanez a jelenség. Próbáltam 13.2-es Catalysttal és a 14.3 betával is (jelenleg ez van fent), semmi változás. Energiagazdálkodásban a PCI Express kikapcsolt, mérsékelt és maximális energiamegtakarításra állítva sem változik a helyzet.
Bárkinek valami ötlet, esetleg nekem kellene valamit beállítanom?
-
HSM
félisten
válasz
PAUBEN
üzenetére
Na, szupi. Én azt mondom, ha Furmark mellett (legfrisebb, 1280*1024 2X-es MSAA) mellett nem melegszik 100 fok fölé a VRM, akkor maradhat játékra is.

Nálam így fest a 280X Vapor-X alapfeszen (1,256V-os, jó meleg hangos is gyárilag) [link].
Azért érdemes kicsit tovább futtatni, én 10 percet mondanék, azt is megcsináltam, csak arról nem lőttem képet, csak 1-2 fokkal lett melegebb már nálam, de ez nem törvényszerű.
Nálam szivatásként ott volt alatta mégegy, szóval fél slot helye volt csak szellőzni, a másik 34 fokos kártya hátlapjáról előmelegített levegőt.
-
HSM
félisten
válasz
PAUBEN
üzenetére
Ha így kérdezed, akkor nem ajánlom.

Amúgy a HWiNFO-val kell figyelni a hőfokokat, és tesztelni, nem-e melegszik túl valamelyik VRM. Jelentősen többet fog fogyasztani, jobb szellőzésű ház is kell neki és ugye jobban terheli a tápot is, a kártya VRM-jeit is ha 1,2V-ra teszed. Ja, és a power limitet mindenképpen maxra kell húzni (20%).
-
HSM
félisten
válasz
PAUBEN
üzenetére
Szerintem user error. Nagy marhaság alapfeszről beszélni, amikor 0,99V és 1,25V között bármi lehet. Ha 0,99V-os példányod van, akkor örülhetsz, ha 1000-et megy alapfeszen, ha 1,25V-os akkor alapfeszen elszalad 1100 fölött, csaképp marha meleg és hangos még tuning nélkül is.
Egy a lényeg, ha nem vagy képben a tuninggal, és olyan alapvető összefüggésekkel, hogyan hat a kártyára a feszültség állítgatása, akkor inkább hagyjad a gyári alapfeszes 1000/1350-es tuningon. Annyira nem lassú, mint egy kinyírt kártya.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
PAUBEN
üzenetére
Akkor nem csoda, hogy 1050-1100 között vége. Sok karinak viszont 1,2-1,25V az alapfesze, azok nem csoda, hogy 1150-1200-at is mennek így alapfeszen. A tiéd is menne, de akkor már nem maradna ilyen szép hűvös és halk.
Az az 1,125V szerintem a legjobb középút ezeknek a kariknak, amikor már igen szépen megy, de még nem eszik sokat.(#35498) Petyyyyy: Semmi akadálya. Én is 1,1V-on és 1000/1450-en használom a Vapor-X-em, a gyári 1070/1550Mhz és 1,2V helyett, az is hasonló ASIC. A Matrix-nak talán még ennyi sem kell, az kevesebbet droppol.

Nekem az a 7% sebesség megéri, hogy síri kuss legyen a pici ventilátorzaj helyett.
-
HSM
félisten
válasz
PAUBEN
üzenetére
Az lehet. De sokat nem mond az alapfesz, a régebbi kariknak általában jól lőtték be, míg az újaknak általában túladagolták.
Tehát alapfeszen az újak általában jobban mennek, hiszen magasabb a feszük, de cserébe alapon jóval hangosabbak és melegebbek.
Egyébként HWiNFO mennyit mutat fesznek? GPU-Z ASIC-nak?
-
HSM
félisten
válasz
PAUBEN
üzenetére
A VRM szempontjából szerintem játék alatt max 75, ami furmark alatt akár 90-100 is lehet. A GPU nem hiszem, hogy egy Vapor karin túl tudna melegedni, bár 80 fölé nem engedném, a legjobb, ha az is megáll max 75 fokon.

De ez csak az én álláspontom, hivatalosan nincsenek ilyen ajánlások. -
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
PAUBEN
üzenetére
A belinkelt oldalon oda van írva minden.

EZ Boost Button:
By default, Vapor-X HD 7970 GHz Edition 6GB runs at 1000 MHz and dynamic boosts to 1050 MHz on the engine with the memory clock at 6000 MHz effective. Simply press the EZ Boost Button, the base clock is increased to 1050 MHz with dynamic boost to1100 MHz on the engine while the memory is further overclocked to 6400 MHz Effective. The memory clock runs at 6000 MHz memory effective. The fan profile and power tune limit is also changed to performance settings.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

És a Windforce hűtés 60%-on már olyan hangerőt produkál, hogy hangosabb mint a házad ventilátorai?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)