Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
yodamastah
őstag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Megprobalom meg mit bir, de ez ugyis egyedi. Asic quality az 68%. Alap fesz 1.09. Feltoltam 1.15-re es ugy nez ki gond nelkul megy 1100-on. Lesz egy kis idom finomitok rajta, lehet kevesebb fesz is eleg, es az is lehet feljebb is bir menni a core stb... De ezen a kartyan nics vrm hutes, szoval 1200 koruliot nem biztos hogy fogom eroltetni.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
A Zalman is -20%-ot ígér, de egyelőre csak minőségben

(#5917) kockaharcos: Már megvan magyar nyelven is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Szerintem közel ugyanaz a hűtési teljesítménye a két kártyának. Cikkben írják, hogy 20 fokkal hűvösebb a refnél. Ha jól emlékszem DCII-re is hasonlót mondtak. Persze bírja a ram meg a VRM is de nem lett volna horror összeg pár süni a készletbe...
(#5913) Weareus: Ezen most szakadtam.
-
MarcZ
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Onnan, hogy utána jártam, hallottam róla és mások is mondtak róla véleményt. Komolyan mondom, nem lehet evvel a kötekedéssel leállni? Mikor hülyeséget mondok, akkor még meg értem, hogy valamelyikőtök be-be szólogat, de ilyenkor fogalmam sincs mit csináltam. Talán nem kellett volna postolnom, és nem szólsz be? Ja, bocs, a másik 6 emberkének előttem nem kurjongattál be.

-
BeLucZ
addikt
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Értem. Egyáltalán nem ismerem, illetve nem is hallottam róla.
Nála legalább ment.
Nálunk be se indult az 1200W Be Quiet! tápegység akár mit csináltunk vele.
Végén kiderült, gyári hibás volt.
Ez azért jó pofa egy 70 rongyos tápnál.(#5788) Keldor papa Értem. Ezt nem tudtam. Hát akkor az elfáradt. Biztos nem mai darab volt.

-
Nippon
őstag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
A Gigabyte 7950WF-re is rámennek a referencia kártyákra gyártott vizesblokkok számomra ez a lényeg. Egyébként köszönöm, már láttam őket működés közben, a hűtésük jó, hűvös, halk még terhelés alatt is. (Fractal Design Define R3 házban, 500rpm-es Gentle Typhoon ventik, Noctua NH-D14 letekerve) Egyedül ami zavart az a cicergés, de nem annyira erős, mint amilyet 6xxx-soroztaú kártyákkal tapasztaltam.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Most találtam tesztet Gigabyte 7950 WF3-ról, elvileg sokkal jobb a VRM része, rendeltem is egyet, meglátjuk mit tud, custom PCB ("The GIGABYTE HD7950 has 12 more Solid State capacitors and three more chokes than the reference design which should go some way to explain that this card is capable of addressing higher power than it's forbear.")
-
MPowerPH
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Mert eszetlen módon húzod, és nem figyelsz oda a határokra.
Ami nem megy, azt miért kell erőltetni?! 7970-t kellett volna venni, ha kevés a 7950.
Win-t rakd újra, hátha csak bekavarta a sok fagyás. Az a 30 perc nem oszt, nem szoroz. Ha meg tuningos VGA-t keresel, akkor beszélj valamelyik nagykerrel, hogy bocsájtsanak a rendelkezésedre 20db 7950-t, amiből kiválaszthatod a legerősebbet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Nincs min csodálkozni, vannak jobban és rosszabbul sikerült GPU-k. A jobb kártyák alacsonyabb fesszel mennek, a rosszabul sikerülteknek magasabb fesz és áram kell ugyanolyan órajelhez.
Azonos gyártótól sem lehet két kártyát összehasonlítani, ha nem tudod a VID-jét vagy ASIC minőségét, mert ASIC %-hoz állítják be az alapfeszültséget. -
gombcomp
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Ebben a szériában még sok az ismeretlen.
Nálam 2db ref. 7970 (PowerColor,Sapphire) produkál hasonlókat
kisebb fesszel,és kisebb GPU frekin is. Engem is érdekelne,hogy miért
de pillanatnyilag nincs rá magyarázat,csak a tuningot lehet okolni.
Az AMD meg nem azért fejlesztette ki ezt a kártya védelmi technikát,hogy
bármikor megkerülhetővé tegye.
A speckó szerint nem lehet lefagyasztani,mert visszaállítja magát...
hát sajnos bizonyos(tuning) beállítás felett black screen után már csak
a reset segít. Ez van! Nem érdemes rajta pörögni úgyis jön az NV CSODA,és
elveszi a kedvünket ettől is.
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Ccc ujraindult kozben, ezert 1237mV-n futott le 1250/1575-ön. Azert jo lenne tudni hogy miert kapcsol le a kartya a throttling helyett...
Probaltam egyet 1275/1575on mert szepen nezett ki de megint lekapcsolt. Marad a 1250/1575 tovabbi tesztekre. Azert megneznem vizhutessel mit kezdene egy ilyen kartyaval az ember...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
MPowerPH
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Igen, normális. Tudja a gyári specifikációkat? IGEN, tehát semmi okod panaszkodni. Ezzel a 8 nappal csak az a gond, hogy az első kártyától kell számolni. Tehát attól, amikor megvetted a 7950DCII -őt. No arról ne is beszéljünk, hogy használt állapotban nem fogják visszavenni.
Ilyen felfogással tök egyszerű dolgom lenne, ha tesztelni akarok rendelnék 3db 7970-t, majd 7 napon keresztül nyüstölném, a 8. -on visszavinném mind a 3-at, hogy mégsem kell. Ilyen nincs, ne osszuk a butaságot.
Ettől függetlenül a DCII-essel jól jártál el, selejt volt... De ilyen nem tudom húzni indokkal elhajtanak, ha tudja a gyári értékeit. A húzás egyébként is csak saját felelősség, és nincs rá garancia, hogy menni fog.
-
Attix82
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Csak képzeld el azt, hogy tied a bolt, eladod majd kibontva visszaviszik a 120e ftos VGAt...nem tudom te, hogy néznél a vevőre....
meglátják a neved a rendelésnél, rögtön vissza is írnak, hogy elfogyott
Cybertrone: Persze meg, de azért van egy emberi határ , érted miről beszélek.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Kiváncsi vagyok én is miylen indokkal viszed vissza? ha nincs hibája csak annyi hogy nem über tuningos akkor elhajtanak majd... Sőt ha sokszor játszol a 8 nappal, még azt is megtehetik szerintem hogy degradálódási díjjat számolnak fel a termékre amit te visszavittél mondjuk 3 nap használat után , oszt nézhetel majd...

-
Varázslóó
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
925Mhz de ott is csinálta már ezt hogy 100% felkapcsol most új rendszeren is felkapcsolt ...
100% ra csak az oldalsó venti miatt később ... olyan mintha Biosba lenne modolva hogy egy bizonyos idő után 100% megy.... játékba a 64fok volt a max.. az nem rossz..
igazából semmi baja nem lenne ha nem kapcsolna 100% ra egyszer csak....
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Formula-1
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DJI topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- További aktív témák...
- Eladó Gigabyte RTX 4060 GAMING OC 8GB, olcsó vga beszámítással
- Gigabyte GTX 1050TI OC
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4045, 100% Akkumulátor
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ami nem megy, azt miért kell erőltetni?! 7970-t kellett volna venni, ha kevés a 7950.

Ez a veszély nem fenyeget.
elég komoly hangja lehet.