- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Beretvás #12997 üzenetére
Én nem lopok. Oda megyek. Felpofozlak rettentően. De szörnyen. Aztán hozom ami kell.
Közbe ráérsz sirni meg a fókusznak nyilatkozni, hogy micsoda csuda történt veled.Apucy01: ebbül egy szót nem értek. De jobb is. Mert a ráncos tested ha megabajgatom koma következő 3 életben is hikomat leszel.
-
Beretvás
veterán
válasz
ViZion #12982 üzenetére
Nem akarom ragozni a dolgot, de semmi nem volt nyűgös. Megvettem nem ment nativ frekin a ram rögtön csak 2666 on. Stabil volt oc ban a cpu szépen ment. Hol itt a nyűg? Az meg , hogy valaki rágörcsölt mert nem ment neki a ramja natívon.Azért volt mert nem vql ből választott az tiszta user error. Túl misztifikálod saját tapsztalat nélkül ezt már.
Vedd meg amit kinéztél pattintsd össze és használd. Rajtad már a szentelt víz sem használ.. -
ViZion
félisten
Nah, felraktam apróra (a procikhoz, szvsz azt nézik a legtöbben, de lehet, h tévedek), hosszas agyalás, aprótúrás után a lap+proci+2 alaplapi blokk+vizes csatik+cpu blokk+16 GB ram kombót. 58k-ra írtam ki, majd meglátjuk. Nem írtam oda, h alkuképes, mert akkor sok értakos vicces privikkel bombázna, amire nincs időm. Gondolkodtam, h leszerelem a vizes cuccot, de sok idő, a csatikat elvinnék hamar, de az apróságot itt enné meg a penész. Amúgy is van még 2 vizes körre való vas itthon...
...jött 2600-as proci, 43k lenne, vs. a 24k 2200G
erre alszom egyet.
-
stratova
veterán
válasz
Beretvás #12939 üzenetére
1600-2500 hangos? Mi ez a nyávogás kérem, gyári AMD kereplőt nektek, 5600-6000-ig elmegy és hol van már a jó öreg FOP32 és 38.
-
Gyuri27
félisten
válasz
ViZion #12982 üzenetére
Az egész azért volt nyűgős mert mindenki nézett mint csirke a quantumfizikára.
Mert annyira új, annyira merőben más volt.
Megvoltak a gyerekbetegségek. Azóta mindenki happy.
Ezzel együtt egy csomó kifogást felhoztál a b350 ellen. Aminek szerintem nagy része már nincs.
És megint mondom azt veszel amit akarsz. -
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #12981 üzenetére
Tényleg nem olvastad, amit korábban írtam? Akkor nincs miről beszélni. Amikor a konfigot írtam, ott is megjegyeztem, h ez is az első, de ezzel nincs baj. És írtam azt is, h megint az alaplapgyártók -és az, h az AMD ezt leszarja- hibájából volt nyűgös az egész. De mindegy is, ha nem olvastad/nem értetted /nem akartad érteni amit írtam, akkor itt be is lehet fejezni.
LaciCRM: mobilnetnél had ne az OS döntsön, h mikor hány gigát szed le. Cégnél a w10 random faSSágokat produkál, annyira kijelentkezik a frissítés után néha, h a rendszergazda rakja vissza a hálóba. Nyilván céges biztonsági okai is vannak ennek, de marhára gáz, h frissít és reggel meg vagy dolgozol, vagy szívsz. Ettől még jó OS, jó az ár, ennyit megér.
Televan: képeket... hamar
-
Televan74
nagyúr
Összeraktam a gépet,hatalmas a kuckó,masszív darab.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Beretvás #12953 üzenetére
"Ez az első gen beteg AMD nél ez nettó Hülyeség és megalapozatlan. " lol...
elnézem Neked, mert fiatal vagy.Tudom, h bajok voltak minden első gennel, hiszen ott voltam a korábbiaknál is, rizsa topikban is. OK, most nem feltétlenül a procik voltak (csak) a hibásak, a deszkák is - igen, korábban is sok hiba a lapgyártók sara volt, meg saját chipset sem volt nekik.
Az AMD hanyagsága, h nem baszott az asztalra. ITX alig van, pont, amikor ott a HTPC piac. Persze, nem akarják másokkal összerúgni a port, de mi szívunk ezen. Rizsa topikot is olvastam, hiszen tervben volt a váltás. Várták a biosokat, minta messiást. Nem szar az, csak máshogy jó... eleje szívás volt, skippeltem. Ezt írtam. Sőt, mondtam, h a 2200/2400 is első széria, amivel nincs is baj.
#12954 Gyuri27: írtam, sokadjára is... mit nem értetek? Írjak lassabban?
ebedli: ez a szilikon lottó (szarul magyarosítva...)
LaciCRM: aprón szoktunk venni a cégnek is, vannak refurbished licencek, számlával, mindennel. Jogtiszta, előző cégnél is utánanéztünk. Office aprón is drága, bár otthonra azért egy OO vagy LO elég kellene, h legyen.
ehh, olyan öreg vagyok, h az első procim az 486 DX4-120 volt... 7000 Ft-ért vettem, valamikor '98-ban talán. Ehhez kellett 4 MB ram, ami 12000 pénz volt. Aki jól keresett, az hazavitt vagy 40000/hót. Nah, aki nem issza el ugye...
-
törölt tag
-
Habugi
addikt
válasz
Gyuri27 #12962 üzenetére
"De itt mindig képbe jön az ár mint olyan.
Ha nagy difi nincs a 2400 és a 3000 közt akár meg is érheti."Lehet ma nem vagyok formában önkifejezés ügyileg de én pontosan ugyan ezt szándékoztam levezetni, plusz odatettem a +1 et a sejtetni vélt ~3000Mhz mint "reális felső határ" ~ ár/érték gondolatmenetedhez, megtoldva némi IMC fesz/terheléssel a durvább kitek esetében.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Habugi #12961 üzenetére
Mint írtam lehet hasznos.
De itt mindig képbe jön az ár mint olyan.
Ha nagy difi nincs a 2400 és a 3000 közt akár meg is érheti.
Ha elég nagy a difi vagy mókás lehet a lapban ezt elérni. Inkább egy erősebb procit vegyen az ember (persze akinek ez ki van maxolva) az nem opció. -
Habugi
addikt
válasz
Gyuri27 #12960 üzenetére
Motor/játék/szálkezelés függő.
Minél nagyobb/erősebb ugyanis a CPU limit, annál inkább profitálhat az ember a magasabb RAM órajelből, legyen az 200 vagy 400+Mhz.
Nekem egy tök átlag, XMP-vel 3200 CL16-os kitem van de a bivaly gyiiIntel ellenére OC@3600 CL17-en használom mert van ahol érzem, persze ez ingyen van.
Itt érdemes megjegyezni h a régi lappal (Z170 Hero VIII) egy tortúra volt életre kelteni majd stabilizálni őket 3600-on, a Z370-es Taichival pedig bő 5perc.., adja magát, a mai lapokkal ahogyan sejtetni is véled nem feltétlen éri meg a 200Mhz difikért többet fizetni, egy 3000-es kit sztem a lapok 80-90%-ában röhögve megy ~3466-ot legalább.
Nyilván minél magasabb a gyári órajel XMP-vel annál magasabb az elérhető OC is, igen ám csak van egy szint ahol/amiért már nem éri meg kínozni az IMC-t, mindegy h AMD vagy gyiiIntel, mert ugye a ~4000-es kitek már elég durva fesszel és vccio/vcsa beállításokkal mennek.
Kvázi az OC nélküli sweet spot az kb 3000-nél van, persze config függő is amellé h az ember egy hulladékba van-e belegyógyulva vagy egy jól optimalizált valamibe.
Valamivel jobbak a memória árak manapság de még mindig 3600Mhz környéke az a szint, amire mindenkinek azt szoktam tanácsolni h azért már ne fizessen, mert sokkal költséghetékonyabb egy ~3000-es kitet kicsit megcibálni, amennyiben játszik olyasvalamivel ami indokolja.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Beretvás #12958 üzenetére
Volt Aida teszt és játékok alatt is simábnak érzem a 2400 -es memóriákat. Aida alatt meg jóval gyorsabb.Saját tapasztalat.. Nagyon ott van a 3200 -as nyakán,de a táblázatban írott 3400 -as sebességét biztosan nem éri el.
Ja és nem fogok tuti drága gyors memóriákat venni,mert lenne 5-6fps -el többem,már kezdek kiesni ebből a körből.Lehet ez a mentalitás lesz a CPU cserémnél is.
Nagyon gondolkozom majd a PS5 megvételén,bár ott is kell időként frissíteni,jön mindig ott is egy új rev.,meg azért a folyamatos garancia sem mindegy.Már a konzol sem az a buli lassan hogy 5-6 évre le van a gond róla. -
Beretvás
veterán
válasz
Televan74 #12957 üzenetére
Igen voltak makacs példényok nem állítottam ,hogy nem. De valljuk be 2933 elég. Az hogy cseréltél nem feltétlen volt jó deal mert a magasabb órajel többet hoz ryzennél. És most ne menjünk bele abba hogy 2400 ck12 annyi mint 2900 cl 16 mert ryzent ez hidegen hagyja. Kilett nem 1x mérve odaát mikor felvetettem a témátmá. Amugy elégnek elég a 2400 is.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Beretvás #12955 üzenetére
Lapot cserélhettem én,nem ment többet a memóriám 2933MHz/CL16 -nál,adattam neki plusz feszt,csak fekete képernyő fogadott indulásnál.CPU -ba lesz nálam a hiba.
Úgyhogy a memória ki lett cserélve egy 2400MHz/Cl12 -es csomagra,és azt hiszem ez marad a DDR5 megjelenéséig.Inkább csak a CPU cserére koncentrálok idén,jó lenne megúsznom az alaplap cserét. -
-
Beretvás
veterán
válasz
ViZion #12952 üzenetére
Ez az első gen beteg AMD nél ez nettó Hülyeség és megalapozatlan. Semmi baja nem volt az 1xxx ryzeneknek sem, user error az volt böségesen. Ott voltam a topikban tudom mi ment ott nem csak beolvasgattam. Nekünk 8 mit veszel csak ne akard elmagyarázni ,hogy szar az 1xxx széria.
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #12951 üzenetére
elvileg mATX lapokből ez a top-ban van... néhány deszka jobb, de meg is kérik az árát. Ez még a tűréshatáron belül van, ~28k és majdnem fehér, ami megint szempont volt. Mégis mit lehetett volna? Asrockot eléggé lehúzták (7k-val olcsóbb, de gyengébb VRM és hűtés, macerásabb bios), Asus a bokában sincs, kamu VRM -osztott bármi ami 8 fázisnak néz ki, de csak 4. Ráadásul Asusék AMD oldalon a "jobb" deszkáikon is ua. gagyival szerelnek, mint az olcsókon. A TUF-ot nagyra tartottam, ahogy nézem az is, intel oldalon. AMD-n meg kamu csak.
A hűtést is írtam, csendes legyen, víz után ne búgjon. Meg ez alá mehet nagyobb proci. 9000 Ft a leto pro, 2 ventivel, amik elvileg nem is hangosak, -60-80%-on tekerve biztosan nem, a tesztek szerint.
Ramból végül csak 16 GB lett, Fortnite-t néztem, 7,5 GB-t befoglalt, pár böngésző ablakkal együtt. De valójában az első 8 GB a drága, mert +9k-ért volt +8GB, ami jó ár.Éééés akkor ott a proci. Rájzen egyet okkal kerültem el -ahogy a Phenom 1-et is, meg előtte is, az első geneket kihagyom, AMD-nél az beteg, mindig. Néztem az indulást és el is ment a kedvem, meg időm sem volt arra, h összelegózzam mi-mivel-hogyan működne. Valójában a 2200 is első széria, csak kipofozva. Már elég rég beszélgetünk róla, h gyereknek is kell vas. Szóba került a full integrált, ilyesmivel kísérleteztem régebben, de az is fake volt (azóta utálom a VIA-t), fake videókkal és kamu tesztekkel a neten. Szal. eltelt pár év, de még tartok ezektől. Akkor agyaltunk, h ITX: 15k a 1151-es lap, bele egy használt Cerka és kész. De ebben kaka az IGP, dVGA drága, hmmm... egy rájzen? De akkor én váltok most, ha kevés, akkor hamar lesz gépe, ha elég, akkor meg ha lesz normális a 3xxx rájzenek között. És nem kell dVGA, csak ócó kici lap. Ha lenne. majd.
Érteeeem?
Nah, még ezt, beszartok: [link]
-
ViZion
félisten
válasz
Beretvás #12926 üzenetére
Na ez az, nem akarom a netet túrni, h mit lehet mivel. 2xxx viszi, kész.
Ebola: nekem is volt (van is valahol...) ilyen, ventivezérlőn, nem volt hangja. Mondjuk nálam venti fullon ritkán megy.
Nah, a cuccok nekem a jövő hét végére érnek ide. Addig kell vágatnom plexit, kell egy kis vinyl, nem festek sztem. -
Televan74
nagyúr
-
Apucy01
őstag
Vannak még csodák!!!
-
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa #12938 üzenetére
Nekem már a viperek hangja is sok volt maxon "1600"...
Ez a halk elég egyénfüggő dolog.
Mióta nincs meg az FX-m azóta csendmániám lett..
-
Gyuri27
félisten
válasz
Jakuskacsa #12933 üzenetére
Ki a zsák vesz fix 2500-t forgó helikoptert?
-
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa #12929 üzenetére
Billentyüzet
-
Televan74
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #12933 üzenetére
Én csak pwm -s ventilátort veszek.De látom volt a terméknek egy őszinte értékelője.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #12931 üzenetére
A gyári Phanteks?
Na az pont nem érdekel,sőt nálam már fétis az új házhoz normális hűtő vásárlása elv.
-
Televan74
nagyúr
Holnap vagy pénteken itt a házikó.Aztán jön a házteszt,gyári kiépítés, 4db wingboost2(jegeltem a hirdetését egyelőre),és jó lenne ha megjönne jövő hét elején a 3db TY-147A,akkor komplett képet kapnék hogy melyik maradjon. Ha nem leszek lusta írok róla egy logoutot.
Sajnos vagyis így utólag bele gondolva,hála az istennek hogy nem a temperált üveges változatot rendeltem meg. -
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa #12927 üzenetére
Elégsok bünti volt mostanában, kib@sztak a billencses topikból is egy hónapra.
-
Beretvás
veterán
válasz
ViZion #12921 üzenetére
Hol vannak ram gondok? Az csak az elején volt. Tavaji biosokkal már nem voltak ram gondok csak a hirhedt korszar ranokkal az 5.20 asokkal. Miért kellene eladni pl egy 1600 ast? Már ha erre gondoltál eladás alatt..
Vedd meg az enyémet, eladom én neked. Ez fajin kis kocka 1.325 voltal megy 4 ghz.
3200 as ramok mellett.
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #12920 üzenetére
Ott meg ram gondok vannak, eladhatatlan és drága. HT-ben nem hiszek, legtöbb játék alig pár magot terhel még most is, de újakkal nem is nagyon játszom. Lapot meg nem akarok évente cserélni. Most nem volt nagykerben 2600, később lehet erre váltani, ha kevés a 2200G, ebből meg a gyerekeknek valamit barkácsolni, kész. Az 1400-at a 2200G hozza játékokban, 1500X-en agyaltam, de ott sem akkora a különbség, h megérje nekem.
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #12918 üzenetére
MSI B450M MORTAR TITANIUM
G.Skill Sniper X CL16 (2X8GB) Urban Camo
AMD Ryzen 3 2200G
Raijintek Leto Pro Black
InWin301Többi marad a régi:
1050Ti 4 GB GDDR5
Be Quiet Pure Power 10 600W [Moduláris, 80+ Silver]
Adata SP900 250GB + Samu 850 Evo 500GB
Dell P2414H
FUNC KB-460 MX Red
Steelseries Rival 110VGA csere majd egyszer, meg egy M.2 SSD valamikor.
-
ViZion
félisten
Nah, találtam hűtőt is, szépet:
Noctua NH-D9L, a nagy öcsikéje... nem is drága.
Csak ehhez van "default" AM4 kit is? -
Televan74
nagyúr
Venni kell egy ilyet és egy időre le van tudva a paszta gond.
Számomra most a best hűtő a Brocken 3 + TY 147A páros,egy kis Hydronaut pasztával.
Én már a Thermal Grizzly Carbonaut várom,kíváncsi vagyok rá.Addig elvagyok a maradék pasztáimmal.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI MEG Infinite X 10th Intel Core i9 10900k/RTX 2080 Super/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó
- Intel Core i9 10900K/GeForce RTX 2080 Super/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó normális áron
- DeepCool Watercooling CPU LT720 Fehér (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest