Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
Azt hiszem félreértettem a kérdést. A remap funkcióra természetesen szükség van, ha a PCI és RAM címtartomány átfedi egymást. A PCI-nak ott kell lennie 3-4GB között. Ha nincs átcímezve a RAM abból a címtartományból, akkor elérhetetlenné válik.
Tapasztalat szerint 64 bites OS-el meg szokott lenni az összes RAM.
Persze van ez a "Hardware reserved" tartomány, ami nem használható. Rejtély, miért annyi, amennyi.
Régebbi chipset/BIOS esetén csak 1MB volt, amire azt gondoltam, talán BIOS shadow címtartomány. Pl. E8500/P45 esetén:
Aztán idővel elfajultak a dolgok és megnőtt a fenntartott címtartomány. Pl. 4790K/Z97 esetén:

Azt nem tudom, mi van, ha nem engedélyezi a BIOS a remap funkciót, talán elintézi a chipset driver, vagy mire az betöltődik, már nem avatkozhat be ilyen alacsony szinten?
#90536 jokeph:
Az NVMe SSD-ről bootolás menne BIOS boot módban? Vagy ez BIOS/UEFI függő?
Az MSI Z97 MPOWER lapban csak azért nem használok NVMe SSD-t, mert nem akarok UEFI módban bootolni.
Erre gondolok: [link]
** M.2 PCIe interface only supports UEFI option ROM, NOT support legacy option ROM.Azt hittem, hogy ez vonatkozik a kínai Machinist X99-re is? Mondjuk ott az se volt egyértelmű melyik BIOS beállítás működik és melyik ami csak dísznek van (nagy része olyan).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
DarthSun